Kontor

Här hittar du vår guider inom Kontorsprodukter:
Oavsett om du arbetar på en arbetsplats där du har ditt kontor eller om du har inrett ett hemmakontor där du brukar sitta och jobba så finns det vissa kontorsprodukter som kan underlätta din vardag rejält. Det rör sig om både stora och små föremål. Vissa används dagligen, medan vissa kanske plockas fram mer sporadiskt men ändå är nog så viktiga.

❯❯ Whiteboardtavla – perfekt för den som vill hålla kollEn whiteboardtavla är perfekt att ha såväl på arbetsplatsen som på hemmakontoret. På arbetsplatsen kan den användas till flera olika syften. Den kan sitta i ett personalrum för att berätta för personalen vad som händer på företaget under innevarande vecka eller månad. Den kan också sitta i ett konferensrum, där projektteamets medlemmar hela tiden kan hålla koll på progressen i projektet som pågår för stunden. Beroende på whiteboardtavlans storlek går det att använda en whiteboard som Kanbantavla, men det går även att ha den för att visa upp arbete som pågår bland mycket annat. För den som arbetar från ett hemmakontor fyller whiteboardtavlan vanligtvis andra syften. Kanske vill du skriva upp vilka uppgifter du har att ta dig an under veckan, eller så vill du bocka av dagens måsten. Det kan också vara så att du vill hålla koll på månadens budgeterade projekt genom att lista dem tavlan. Det finns naturligtvis inga rätt eller fel. Det är helt och hållet ditt sätt att arbeta och dina behov som avgör hur tavlan ska användas.

Stor, liten eller på hjul? Läs vår köpguide om whiteboardtavlor här.


❯❯ Bläckpatroner


På de allra flesta kontor finns minst en skrivare, och det gäller även många hemmakontor. Att ha en skrivare är i stort sett nödvändigt för alla som arbetar med administrativa uppgifter. Då och då behöver något dokument skrivas ut och skickas iväg. Det kan röra sig om anställningsavtal som ska skrivas under, men det kan även handla om lönespecifikationer, följesedlar och retursedlar för att nämna några vanligt förekommande exempel. För att skrivaren ska vara till någon nytta behöver du ha bläckpatroner som inte är tomma. Det innebär förstås att du måste byta ut dessa då och då. Hur många patroner du behöver kan variera från en skrivare till en annan. I vissa skrivare räcker det med en svart och en färgpatron, medan det i vissa andra skrivare sitter fyra olika bläckpatroner med olika färger. Innan du beställer patroner behöver du naturligtvis ta reda på vad som gäller för den skrivare du använder. Det bästa priset på den här typen av produkter får du vanligtvis om du köper dem på nätet.

Bläck till HP, Canon, Epson mfl. Läs vår köpguide om läckpatroner här.


❯❯ Brevvåg – liten produkt som gör stor nytta


En brevvåg kan göra lika stor nytta hemma som på arbetsplatsen. Faktum är att den till och med kan vara till större nytta hemma, eftersom det på många arbetsplatser finns förfrankerade kuvert som används vid försändelser. På hemmaplan kan det däremot vara bra att ha möjlighet att väga brev och paket. På så sätt går det lätt och smidigt att förboka frakt och betala det, så att försändelserna snabbt kan komma iväg när det väl är dags. Det kan handla om att du driver en liten webbutik och behöver skicka iväg produkter till kunder med jämna mellanrum. Då behöver du förstås veta i förväg, innan du lägger ut produkten i butiken, hur mycket fraktkostnaden ligger på. Då underlättar det rejält att ha en bra våg tillhands. Det är naturligtvis inte enda gången du kan behöva väga ett brev eller något annat som ska skickas iväg. Även som privatperson kan det många gånger vara bra att kunna väga ett paket eller ett brev innan du beger dig till närmaste serviceställe.

Precisionsvågar för brev och paket. Läs vår köpguide om brevvågar här.


❯❯ Städvagn – nödvändigt på det stora kontoret


Om du arbetar på en relativt stor arbetsplats med ett öppet kontorslandskap eller många kontor i samma byggnad, har du förmodligen redan koll på att städningen kan vara ganska tung. Det är kanske inte du som tar hand om städningen, men kanske ansvarar du för att se till att allt material som behövs för städningen finns på plats. En städvagn kan vara till stor hjälp för den som ska ta hand om kontorsstädningen.

Praktiska svabbvagnar som gör städningen enklare. Läs vår köpguide om städvagnar här.


❯❯ Visitkort – om du vill bli ihågkommen


Oavsett om du har eget företag eller om du är anställd kan det vara bra att trycka upp visitkort. På så sätt kan du lämna ut ditt visitkort till affärskontakter, så att de alltid har dina kontaktuppgifter nära tillhands när de behöver dem. På det sättet kan du se till att bli ihågkommen. När du ska beställa dina visitkort är det klokt att lägga lite tid på att fundera ut hur du vill ha dem. Vilket material ska de ha och vilken färgskala? Vill du ha bilder på dem, eller något annat som gör att de skiljer sig från mängden? Fundera också på hur många kort du vill beställa. Ofta går det att få ett bra pris om du köper ett stort antal kort.

Skapa enkelt & beställ online. Läs vår köpguide om visitkort här.


Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin