Jultröja

Bäst Jultröja

Snabbmeny:
Toppval Jultröjor


Skaffa den ultimata jultröjan

Det är något särskilt med just jultröjan: den är både mysig och passar framför en film en lördagskväll, samtidigt som du också kan ha den på julfesten. Om du inte har en jultröja bör du skaffa dig en till vintern.

Jultröjan

Det finns flera olika slags jultröjor och vilken som du ska välja beror på vad du ska ha den till. Om du älskar jul och mys bör du investera i ett par olika jultröjor, så att du har för både mys, vardag och fest. Jultröjan som sådan kommer från kreativa mor- och farmödrar som stickade roliga tröjor till sina barn och barnbarn. Trenden med jultröjor för vuxna kommer från Storbritannien och USA. Särskilt i USA är juliga tröjor med stora motiv en del av julfirandet. Nu har jultröjan också kommit till Sverige, särskilt som stickning och virkning blivit riktigt trendigt. Absolut enklast är det att köpa en tröja och utbudet är enormt. En jultröja visar att du har humor. Ok, först kan det kanske känns lite konstigt att gå på fest eller adventsfika och träffa nya människor med en blinkande ren på magen. Men jultröjan visar samtidigt att du både har humor och självförtroende. Människor som har jultröjor och vågar bjuda på sig känns som sköna och härliga personer. Köp en jultröja och låt de delarna av din personlighet komma fram.

Jultröjor för herr och dam

Den härligt fula jultröjan

Om du ska på ett adventsfika eller en julfest passar det med en härligt ful jultröja. Vanligtvis letar vi efter snygga kläder, men just jultröjan är lite speciell: den får gärna vara lite skönt ful. Ungefär som en gatuhund som egentligen inte är snygg, men ser så “ful” och rolig ut att den blir supersöt. Så är det också med jultröjan. De flesta jultröjor har motiv som tomtar, granar eller klassikern renen. Det är också vanligt med en rolig text. Du kan antingen välja att bara bära en julig tröja, gärna i rött, vitt och lite grönt, eller så går du all in. Om du ska på fest eller till en bekant med mycket humor satsar du på en riktigt rolig jultröja: stort motiv, rolig text och gärna lampor. Idag har många jultröjor små led-lampor som lyser och blinkar. Det kan vara nosen på renen, julgranen eller texten som lyser upp. Det finns också jultröjor och slipsar som du kan trycka på och så spelar de en julsång eller så säger de något. Är du obekväm med blinkande lampor på tröjan, så kan du satsa på en snällare variant.

Toppval Jultröjor 2023

Vi har valt dessa Jultröjor som våra Toppval.
Riktigt fulsnygga tröjor som passar perfekt att ha på sig under julledigheten.

Om du har en jultröja sedan flera år kan det vara roligt att köpa en ny. Eftersom jultröjor är så crazy är det smart att köpa en ny varje eller vartannat år. Tänk också på att försöka köpa olika slags jultröjor. Annars ser det ut som om du har samma tröja varje år. Om du har en jultröja med en lysande grön julgran ett år, så kan du satsa på en röd jultomte med lampor och en musikslinga nästa år.

En riktigt ful jultröja är också perfekt om du jobbar med barn. Ok, de kommer att ha lite svårt att koncentrera sig, men de kommer verkligen att uppskatta tröjan. Du kan också ha en jultröja då du ska hälsa på dina far- eller morföräldrar. Då ser de att barnbarnet har humor.

Jultröjan för hemmamys

En riktigt ful jultröja är härlig att ha hemma. Du är ledig. Det är mörkt ute och du ska äntligen ha filmmaraton i soffan med familj och vänner. Varför inte skapa lite extra skön stämning med en mysig och varm jultröja? Jultröjan som du har hemma kan förvisso också ha blinkande lampor, men det är nästan bättre att ha en halvful jultröja hemma. Du kan också köpa likadana jultröjor till hela familjen. Det gör jultröjan både roligare och “fulare”. Idén med jultröjan är ju inte att vara snyggast, utan att det helt enkelt är roligt att vara lite fånig och nördig.

Jultröjan för hemmamys

Den snygga jultröjan

Det finns också snygga jultröjor som passar både till vardag och fest. Ofta är det tröjor i rött, vitt, grönt och svart som har juliga ornament, snygga mönster, som detaljer. Du kan också ha en sådan jultröja om du ska på fest där du vet att många kommer att ha jultröjor med blinkande renar och julklappar. Då är du julig, men lite lagom.

Toppval Jultröjor

Bjud in till julfest med jultema

Om du vill ha fest är det perfekt att bjuda in till en julfest med jultröjetema. Det blir som en minimaskerad. Alla kan hitta en jultröja som passar dem. Det är roligt att få gå på fest och “klä upp sig”. En julfest eller ett adventsfika med julklädsel kan verkligen liva upp. Det är ju också många som redan har en jultröja hemma, men sällan får möjlighet att använda den. Dekorera hemmet och bjud på riktigt julig mat eller tilltugg och dansa loss i era härligt fula jultröjor.

Att bjuda in till en julfest med jultröjetema

Jultröjan – bästa julklappen till tonåringen

En jultröja är den ultimata presenten eller julklappen till en tonåring. Troligtvis kommer tonåringen inte att skina upp med ett stort leende och säga “Tack!”, men hen kommer att sätta på sig tröjan. Visa kompisarna vilken ful och fånig tröja som hen fått. Och snart ha den hela tiden. Tonåringar älskar jultröjor, även om de inte alltid vet om det i förväg.

Perfekt barnjulklapp

Barn älskar jultröjor. Gärna roliga tröjor med stora motiv och blinkande lampor. Tänk dock på att barn ofta rör på sig mycket. Det kan vara smart att köpa två tröjor: en superjulig tröja med lampor och en jultröja med glitter och motiv. Båda tröjorna kommer att bli väl använda.

Jultröjan till hunden

Det är inte bara människor som använder jultröjor, utan också hundar. Köp en fin jultröja till din hund, så behöver den inte frysa när den ska rastas i kallaste december. Om du vill att din hund ska ha en jultröja på sig inomhus på julafton är det viktigt att du köper en tröja som inte blir för varm för hunden. Hundens välmående måste hela tiden komma först.

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin