Halloween dekoration

Halloween har under många år varit en stor och viktig högtid i bland annat USA. På senare tid har Halloween även fått ett stort genombrott här i Sverige. Allt fler här väljer att fira högtiden, och det ordnas en hel del Halloweenfester runtom i vårt avlånga land. Allt fler väljer också att dekorera sina hem och trädgårdar. Just dekorationerna är en av de stora behållningarna vad beträffar denna högtid. Det är inte varje dag man får möjlighet att klä in sina träd i spindelväv, eller skära ur pumpor så att de visar upp bisarra leenden som glimmar med hjälp av värmeljus. I samband med Halloween kan alla som gillar smått bisarr dekor få utlopp för sin kreativitet.

Bäst Halloween dekoration

Snabbmeny:
Toppval Halloween dekoration 2024 Vanliga frågor

Dela på Facebook Dela på Twitter


Skräckfylld men rolig dekor i trädgård och hus

Den som gillar att dekorera trädgården och huset enligt ett skräcktema kan verkligen få utlopp för sin fantasi runt Halloween. Just runt denna högtid är det i sin ordning att du klär in hallen med spindelväv, ställer en grinande pumpa utanför ytterdörren och sätter blinkande dödskallar på fönsterbräden runtom i huset. Många skulle nog säga att det aldrig kan bli för mycket när det gäller Halloweendekorationer. Här kan du verkligen låta kreativiteten flöda fritt. Det finns gott om partybutiker som säljer den här typen av produkter, och du kan även skapa egna.

Det här är troligtvis enda gången på året som du låter blinkande, dinglande skelett komma in i din bostad, så gör det hela ordentligt. Ta ut svängarna och dekorera ditt hem på ett sätt som får alla att rygga tillbaka när de kommer på besök. Konstgjorda spindelnät, skelett med inbyggda ljud- och ljuseffekter, pumpor, häxor, blodeffekter och fladdermöss är några av de produkter som kan komma väl till pass när du ska pynta inför Halloween. Det finns dekor som främst är avsedd för inomhusbruk, men även gott om alternativ för dig som vill pynta trädgården.

Dekorera hus och trädgård inför Halloween

Därför bör trädgården pyntas

När du pyntar inför jul, påsk och andra högtider kanske du bara pyntar inomhus. När du ska dekorera inför Halloween bör du däremot även lägga viss vikt vid dekor av trädgården. Nu undrar du kanske varför? Därför att det här är en högtid då du troligen kommer få besök av små spöken, häxor, zombies och andra otäcka figurer som gärna vill tigga godis av dig. Genom att dekorera din trädgård med allt från hängande huvuden i fruktträden till stående råttor med huggtänder bredvid ytterdörren, kan du bidra till att skapa den rätta stämningen.

Visst kommer de små gästerna kanske fyllas av skräckfylld förtjusning och tveka en liten stund innan de tassar fram till dörren för att trycka på ringklockan och ropa ”bus eller godis” när någon öppnar, men de kommer också veta att det i just detta hus bor någon som med glädje firar Halloween. På det sättet blir det också lättare för dem att veta vart de är välkomna att knacka på. Eftersom det än så länge inte är alla som firar denna högtid i Sverige, kan det vara bra att ge vägledning så att alla firande barn vet vilka hus det firas i.

Toppval Halloweendekorationer 2024

Vi har valt dessa dekorationer till Halloween som våra Toppval.
Förslag på Halloweendekor som passar utmärkt för att dekorera ditt hem eller din trädgård.

1. Halloween Dekorationskit


Halloween Dekorationskit

Förvandla din trädgård eller balkong till ett skrämmande Halloween-paradis! Halloween är en högtid som aldrig går ur modet och med detta unika Partykit kan du skapa en äkta skrämmande, färgglad atmosfär som fyller hela utrymmet med liv. Kitet innehåller 10 latexballonger i svart och orange, en bokstavsgirlang med pumpa och svarta/orangea bokstäver samt 3 olika pappersgirlanger med spöken, spindlar och pumpor.

Detta gör att det blir lätt att ge liv åt din trädgård eller balkong och skapa en häftig och professionell Halloween-stil. Dessutom är det perfekt att använda både till det lilla kalaset eller den stora festen. Så ta reda på ditt Halloween Partykit och skapa en minnesvärd stund med dina vänner och familj!

Finns hos:

Kolla priset


2. Rökmaskin till Vatten


Rökmaskin till Vatten

Denna rökmaskin är ett utmärkt val för att skapa en mystisk och spännande stämning på festen. Den är lätt att använda och behöver bara läggas i vanligt vatten utan att behöva använda någon rökvätska. Maskinen använder sig av elektromagnetisk teknik för att producera en läskig rök som lätt når runt i rummet.

Den har även en inbyggd stark lysdiod som aktiveras automatiskt när maskinen är i drift. Både maskinen och dimman som skapas är helt ofarlig och säker för både människor och djur. Med hjälp av den här maskinen kan du enkelt skapa lite extra magi till din fest.


Finns hos:

Kolla priset


3. Verklighetstroget Skelett


Verklighetstroget Skelett

Gör Halloween till något speciellt med detta verklighetstrogna skelett som är i “life size” storlek. Med en storlek på 170 cm kommer skelettet att skapa en riktigt skrämmande stämning som får dina gäster att hålla andan. Denna flexibla design ger dig möjligheten att ställa in skelettet i den position som du önskar, både roliga och läskiga. Materialet är tillverkat av högkvalitativ ABS-plast som gör skelettet lätt att rengöra och dessutom håller det formen för att skapa den bästa känslan på Halloween.


Finns hos:

Kolla priset


Hur vi väljer ut och betygsätter produkter

Vi jämför och sammanställer de produkter som vi anser är de bästa på marknaden utifrån ett antal kriterier.  Vi samarbetar med många butiker och e-handlare och även om det kan ha en inverkan på vilka produkter vi väljer att recensera är det ändå vårt team som gör en professionell bedömning av vilka som faktiskt är bäst. Våra rekommendationer stöds av denna bedömning. Följande parametrar är något vi tar med i varje bedömning:

  • Tester som gjorts på produkten tidigare av experter online eller publicerade i facktidskrifter.

  • Produktrecensioner och produktomdömen från kunder.

  • Jämförelse av produktspecifikationer, funktioner och kapacitet för respektive produkt.


Dekor inför festen

Om du planerar att ha en fest för att fira Halloween är det förmodligen en självklarhet för dig att dekorera hemmet så att det passar tillfället. Enklast blir det om du går till en partybutik. Där brukar du nämligen kunna hitta allt du kan tänkas behöva. Du hittar tusentals dekorprodukter, men även allt du behöver för dukning samt kläder. På det sättet kan du beställa alla produkter från samma butik, vilket förmodligen också hjälper dig att spara in en del på fraktkostnaden. Dekoren kan du sedan anpassa efter gästernas ålder.

Dekor inför Halloweenfesten

Är det en Halloweenfest för vuxna behöver du inte vara rädd att skrämma någon. Är det däremot en barnfest kanske du är lite mer sparsam när det kommer till skräckeffekter. Shoppa allt från läckra girlanger med spindlar eller fladdermöss, till stridslystna gummiormar, rökmaskiner och ballonger i orange och svart. Fundera över vilket tema du vill ha, och skapa en röd tråd i dekoren. En Halloweenfest blir ännu festligare om du skapar den rätta känslan i festlokalen med hjälp av dekorationer. Välj tallrikar med pumpor och fladdermöss på, häll ut små gummispindlar som dekor på bordet, täck dörröppningen med spindelnät och förbered dig på att ha kul.

Frågor och svar kring Halloweendekorationer

✅ Vad är den vanligaste typen av dekoration under Halloween?

Många väljer att dekorera sina hem med de klassiska pumporna, utskurna med hål för ögon, näsa och mun. Många dekorerar även med spindelväv, spindlar, spöken och fladdermöss för att få fram den lite spöklika stämningen som finns under Halloween.

✅ Var kan jag få inspiration till Halloweendekoration?

På nätet hittar du mycket inspiration till Halloweendekorationer. Instagram och Pinterest är två bra ställen att få inspiration hos. Här hittar du våra Toppval av Halloweendekorationer.

✅ Finns det något riktigt billigt och enkelt Halloweenpynt som jag kan göra själv?

Ett enkelt och billigt pynt är att göra egna Halloween-ballonger. Gör så här:

  • 1. Köp ballonger i färgerna vitt och orange.
  • 2. Måla läskiga ögon, näsor och munnar med en svart spritpenna på ballongerna.
  • 3. Fäst snören på ballongerna och knyt fast dem utanför ytterdörren.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Halloween dekoration Vanliga frågor

Emma - vår skribent inom maskerad & smink.
Emma

Emma vår professionella skribent inom maskerad och utklädnad. Maskeraddräkter är något som Emma har ett stort intresse för och hon har skrivit artiklar om detta i flera år. Hon har en stor förståelse för hur man använder smink, masker och kläder för att skapa ett intressant uttryck. Emma skriver noggranna recensioner här på Letsbuyit om de bästa maskeradkläderna och utklädnadstrenderna och delar gärna sina erfarenheter med andra. Hon har även ett stort intresse för kostymhistoria. Du når Emma på emma@letsbuyit.se