Peruker

Till vardags brukar du kanske inte gå runt och ha en peruk på dig. Kanske har du aldrig ens funderat på att köpa en. Det kan dock komma en dag när du blir bjuden på en maskerad eller Halloweenfest och då kan det mycket väl tänkas att du vill ha en peruk som matchar din dräkt. Då kan det vara bra att veta var du ska leta.

Bäst Peruker

Snabbmeny:
Toppval Peruker


Karaktärerna som kräver en peruk

Oavsett om det är en Halloweenfest eller maskerad du ska gå på vill du förstås hitta en så bra förklädnad som möjligt. Vissa karaktärer kräver kanske bara att du tar på dig en dräkt och eventuellt en mask, och sedan är du redo för party. Andra karaktärer förutsätter nästan att du även tar på dig en peruk som får dig att förvandlas till din rollfigur. Här ska vi titta på några sådana exempel.

Allas vår Pippi

Oavsett om du är vuxen eller barn kan Pippi Långstrump vara din stora favorit. Då vill du förstås passa på att klä ut dig till henne när du väl får chansen. Hennes karaktäristiska kläder kan du naturligtvis hitta i alla välsorterade butiker som säljer partyutrustning och maskeradkläder, men vad behöver du mer? Jo, en peruk så klart. Att du själv har långt rött hår som går att fläta i två långa flätor som pekar rakt ut från huvudet är föga troligt. Just därför kan en Pippi-peruk vara precis vad du behöver. Man skulle kunna säga att en sådan blir kronan på verket, och det är inte ens en överdrift.

Ett riktigt snille

Du kanske vill klä ut dig till ett riktigt snille, närmare bestämt Albert Einstein. Då behöver du kläder som denne smarte herre skulle ha kunnat ha på sig, samt ett par stilenliga glasögon. Utöver detta behöver du också en grå lockig peruk som på ett ögonblick förvandlar dig till denne kloke gamle man. Om du nu inte råkar ha begåvats med en grå, lockig kalufs av naturen vill säga. Majoriteten kan dock inte visa upp denna frisyr naturligt och behöver då lite hjälp på traven.

Snövit, Elsa eller Ariel

Du kanske har fastnat för Disneys kvinnliga karaktärer och vill klä ut dig till Elsa, Snövit, Ariel eller någon av de andra sötnosarna med starka personligheter. Då behöver du förstås välja ut en dräkt som passar den rollfigur du har valt, men du behöver även den rätta peruken. Om du vill föreställa Snövit behöver du en halvlång, korpsvart peruk som du kan knyta ett rött sidenband runt. Är det Elsa som ditt val har fallit på behöver du en vitblond peruk som du kan fläta till en lång fläta. Vill du gå på fest föreställande Ariel får du istället satsa på en härligt röd peruk. Bland Disneys kända karaktärer finns även många andra att välja mellan och det fina är att du hittar såväl dräkter som peruker som hjälper dig att snabbt förvandlas till dem i de flesta stora partybutiker.

Toppval Peruker 2024

Vi har valt dessa Peruker som våra Toppval.
Perfekt när du ska klä ut dig till maskeraden, partyt eller leken.

Peruker för barn

Många barn älskar att klä ut sig. Det gör de både hemma när de leker och när de har turen att bli bjudna på en maskerad eller ett kalas med utklädningstema. De brukar även bli mycket lyckliga när det anordnas Halloweenfester på fritids, skola eller förskola. Naturligtvis vill de då ha riktigt fina kläder, men de flesta av dem uppskattar även att få ta det hela ett steg längre och då är det förstås en fin peruk som står på önskelistan. I de butiker som säljer maskeradkläder och tillbehör hittar du förstås även peruker i olika stilar för barn i olika åldrar.

Köp peruker till maskeraden.

De barn som vill klä ut sig till 80-talsstjärnor kan göra det. De som snabbt och enkelt vill klä sig som häxor kan göra det. Är det någon liten kille eller tjej som vill prova på livet som gammal farbror eller tant finns det även gott om sådana peruker att testa. Naturligtvis finns det också ett brett utbud av prinsessperuker och för den som vill ha hårsvall som Ronja Rövardotter, Alice i Underlandet eller någon annan populär sagofigur finns det förstås sådana också att finna. Naturligtvis ska det vara möjligt även för de yngre familjemedlemmarna att byta skepnad helt och hållet, från topp till tå, när det vankas maskerad eller när det är dags att fira Halloween.

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin