Astronautdräkt

Har du någon gång drömt om att fara ut i rymden och se vad som göms där ute bland stjärnorna? Då är astronaut det rätta yrket för dig. Kanske känns det inte aktuellt att byta jobb. Du kanske bara vill prova på livet som astronaut. Då kan du köpa en astronautdräkt nästa gång du blir bjuden på maskerad. Det är naturligtvis inte samma sak, och någon rymdresa blir det inte tal om. Däremot får du testa hur det känns att gå runt i kläderna, och du får ta emot de beundrande blickarna från de andra gästerna. Dessutom är det en dräkt som förvandlar ditt utseende rejält utan att du behöver klä ut dig till något alltför märkligt.

Bäst Astronautdräkt
Snabbmeny:
Toppval Astronautdräkter Vanliga frågor


Så ser astronautdräkten ut

Att veta hur astronautdräkten ser ut innan du beställer en är förstås viktigt. Faktum är att utseendet kan variera något. De flesta dräkter av den här typen ser dock ut ungefär som de dräkter du kan se på de skickliga astronauterna anställda av NASA. Det handlar vanligtvis om vita dräkter med blå och röda detaljer. Ofta finns något märke på bröstet. Hur dräkterna är sydda kan däremot variera. Vissa har en lite mer lössittande form medan andra sitter tätt emot kroppen.Det finns till exempel dräkter som består av en body utan ben, med silvertyg. Det finns modeller både för barn och vuxna. Andra maskeraddräkter fokuserar mer på humor. Där täcks hela användaren av en stor silvrig dräkt med hjälm. I den typen av kostymer är det nästan omöjligt att lista ut vem som gömmer sig inuti dräkten.

 

Toppval Astronautdräkter 2023

Vi har valt dessa Astronautdräkter som våra Toppval.
För dig som drömmer om att resa ut i rymden eller till månen. Med dessa dräkter kan du uppleva din dröm som rymdresare.


 

Tillbehör höjer helhetsintrycket

Om du väljer att klä ut dig till astronaut räcker det inte med att köpa en dräkt. Visst har du kommit en bra bit på väg, men för att se ut som en fullfjädrad rymdfarare behöver du även en del tillbehör. Om en astronauthjälm inte följer med dräkten behöver du naturligtvis en sådan. Du vill förmodligen också ha passande skor. Du kan till exempel satsa på ett par stövlar. Varför inte ett par i silver? Det finns gott om alternativ om du tittar bland maskeradskorna i butiken. Att bära en astronautkostym tillsammans med ett par ballerinaskor eller ett par finskor är inte speciellt passande. Man kan inte direkt påstå att den typen av skor kommer att matcha din dräkt.Till just den här typen av dräkt kan det vara klokt att köpa ett par matchande maskeradskor. Förutom skor och hjälm finns det andra accessoarer som du kan komplettera med om du vill. Det är dock inget måste. Vilka tillbehör du behöver köpa beror dels på vilken typ av astronautdräkt du valt, dels på vad som medföljer tillsammans med dräkten. Vissa dräkter är väldigt kompletta och där ingår de tillbehör du kan tänkas behöva. Andra är ganska grundläggande och består bara av själva kläderna. Se därför till att läsa igenom produktbeskrivningen noga när du väljer kläder. Då vet du om du behöver köpa några tillbehör att komplettera med, eller om du får ett helt set.
 

Frågor och svar kring Astronautdräkter

✅ Finns det astronautdräkter både för vuxna och barn?

Ja, det säljs astronautdräkter både för vuxna och barn och det finns även uppblåsbara rymddräkter för maskerad. Här hittar du våra Toppval av Astronautdräkter.


✅ Hur fungerar en rymddräkt?

En riktig rymddräkt påminner mer om en mindre rymdfarkost. Rymddräkten skyddar astronauten från att bli för varm eller för kall i rymden. Klimaten är nämligen mycket omväxlande i rymden. dräkten ger astronauten syre att andas, vatten att dricka och skyddar även mot rymdpartiklar som kan krocka med och skada astronauten.


✅ Vem var den första människan i rymden?

Jurij Gagarin var den första människan i rymden och den första människan som färdades i en omloppsbana runt jorden. Den 12 april 1961 startade Jurij Gagarin sin färd från en rymdbas i Kazachstan. Rymdfärden varade i 108 minuter och sträckte sig ett varv runt jorden.


Källor:Snabbmeny:
Toppval Astronautdräkter Vanliga frågor

Små astronauter i coola dräkter.

Vi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom maskerad: