Maskeradkläder – De bästa dräkterna till maskeraden

Är maskeradkläder något som bara är relevant en gång om året; närmare bestämt på Halloween? Självklart inte! Den här typen av kläder kan vara till glädje många gånger på året och det blir allt vanligare att det ordnas temafester där gästerna förväntas klä ut sig. Maskeradkläder är heller inget som bara kan vara till glädje för barn, det finns ett lika stort och brett utbud för vuxna. Plötsligt kan vem som helst gå på fest och ha roligt utan att behöva bli igenkänd av kollegan, studiekamraten eller faster. Möjligheterna har precis blivit fler och bättre.>

Bäst Maskeradkläder

⭐ Toppval Maskeradbutiker 2024

Vanliga frågor


Toppval Maskeradbutiker

Vi har valt dessa maskeradbutiker som våra Toppval.

Partykungen

Fullsortiment på maskeradkläder

 • Maskeradkläder för alla.

 • Snabba leveranser

 • Billig frakt

 • Öppet köp 30 dagar

Toppval

Dorita.se

Roliga maskeraddräkter

 • Allt inom maskerad

 • Snabb leverans

 • 365 dagars bytesrätt

 • 35.000+ artiklar

35,000 artiklar

Partyhallen

Maskeradkläder och festtillbehör

 • Roliga dräkter

 • Öppet köp 14 dagar

 • Snabb leverans

 • Fraktfritt över 499 kr

Partyprylar

Maskeradkläder för barn

Barn har i väldigt många år tyckt om att klä ut sig. Det gör de fortfarande och det kommer knappast att ändras. För barn ordnas det då och då tillställningar där det är naturligt att klä ut sig. Det kan handla om Halloweenfester på skolan eller förskolan, men det kan lika gärna handla om barnkalas med maskeradtema eller skolavslutningsfest där alla ska komma utklädda. Detta tycker många barn i olika åldrar är otroligt roligt och de lägger ofta ned stor möda på att välja ut den rätta dräkten och de rätta tillbehören.

Det är dock inte bara när det vankas fest som barn tycker om att klä ut sig. Det kan de lika gärna göra hemma på egen hand, eller när de leker med en kompis. En lek med roller blir naturligtvis så mycket mer verklighetstrogen och rolig med de rätta kläderna. Att dra på sig kläder som förvandlar en till en prinsessa, en hund eller kanske ett spöke är med andra ord ett utmärkt sätt att göra lekarna ännu bättre och roligare.

Maskeradkläder för barn

Utklädning till fest
Under sin uppväxt brukar de flesta barn få gott om tillfällen att klä ut sig i samband med att det vankas fester av olika slag. Ofta kan detta börja redan på förskolan. På vissa skolor ges nämligen barnen, även de minsta, möjlighet att klä ut sig vid påsk, Halloween och ibland även andra tillfällen. Det ordnas små Halloweendiscon och påskfester med musik, dans och utklädning. Även de riktigt små barnen som vara hunnit bli 1-2 år brukar älska de här tillfällena, och hos äldre barn gör de förstås ännu större succé. Även senare under uppväxten brukar det dyka upp maskeradfester. Ofta inträffar dessa runt Halloween, men då och då ordnas det även klassfester i många klasser, och då kan det många gånger vara maskeradtema som står på agendan.

Många barn blir så förtjusta i hela utklädningstemat att de även anammar detta när de själva fyller år och ska ha kalas. När de då bjuder in sina vänner till födelsedagsfest står det på inbjudningskortet att gästen förväntas komma utklädd. På kalaset brukar det då dyka upp små prinsar och prinsessor, figurer från Star Wars och Disneyfilmer, kaniner, pirater och många andra fascinerande figurer.

Utklädning för lek i hemmet
Som tidigare nämnts finns det många barn, både små och lite större, som gärna använder sina maskeradkläder även i hemmet. Ibland drar de helt enkelt på sig dräkten för att den är mjuk och varm, ibland för att den passar in i leken som leks för stunden. Maskeradkläder är perfekta som julklappar och födelsedagspresenter, eftersom de kan användas ofta, både till vardag och fest, och det går inte att för många uppsättningar. För barn finns det mängder av fina dräkter. Den som vill kan klä ut sig till hund eller katt, den som föredrar lite läskigare figurer kan klä ut sig till zombie eller spöke.

Vill man uppleva livet från den kungligare sidan går det bra att klä ut sig till prinsessa, prins eller drottning. Är det äldre tider man vill prova på kan en förklädnad till riddare eller gycklare vara bra val. Naturligtvis går det även att hitta maskeradkläder som låter barn förvandlas till kända och populära barnkaraktärer som Pippi Långstrump, Elsa från Frost, Emil i Lönneberga och många andra. När du ska köpa en julklapp eller present till din son eller dotter kan du helt enkelt fundera över vilka karaktärer och vilka figurer han eller hon är mest intresserad av för tillfället. På så sätt kan du få vägledning för att kunna välja den mest uppskattade dräkten.

Ett par, kvinna och man utklädda inför maskeradfest.

Maskeradkläder för vuxna

För vuxna finns ett enormt sortiment av maskeradkläder. De finns i olika storlekar, och det finns även den typen av dräkter som kommer i storleken onesize. Det finns dräkter som passar utmärkt när du vill gå på fest och satsar på att skrämma slag på alla i din närhet, och det finns dräkter som passar fantastiskt bra när du ska gå på möhippa och vill få fram en vampigare variant av dig själv. Det finns helt enkelt något för alla tillfällen.

Dräkter för Halloween
Till en början var det främst barnen som anammade den amerikanska högtiden Halloween. Idag är den dock omåttligt populär även bland vuxna. Det ordnas fester och discon och vuxna i olika åldrar klär ut sig och går ut och dansar och har roligt. Det ordnas tävlingar som går ut på att festens gäster ska klä ut sig så kreativt och påhittigt som möjligt. Många av gästerna brukar gå in med liv och lust för att försöka vinna tävlingen, och även om det bara blir en som vinner, leder det till att det finns väldigt många på festerna som är så väl utklädda att det inte går att känna igen dem.

Just när det firas Halloween brukar många lägga fokus på att hitta en skrämmande maskeraddräkt. Det dyker ofta upp häxor, zombies, spöken, blodiga sjuksköterskor, ärrade operationspatienter, monster, liemän och andra otäcka figurer på dessa fester. Det finns dock inget som säger att du måste följa denna trend. Du kan naturligtvis vara undantaget som bekräftar regeln, och klä ut dig till en söt kattunge eller en vacker 20-talsdansös.

Skojigt par utklädda i krokodil- och tuppmask.

Dräkter för den klassiska maskeraden
När det är dags för klassisk maskerad har du oftast inget tema du behöver förhålla dig till. Det innebär att du slipper begränsningar och kan gå utklädd till i stort sett vad du vill. När du börjar titta runt bland alla maskeradkläder kommer du inse att du har alla möjligheter i världen att hitta en rolig dräkt. Du kan klä ut dig till någon som rider fram på en tuff gorilla, klä ut dig till en haj eller apa, eller till en vacker sjöjungfru.

Du kan komma klädd som en enhörning eller förklädd till en cool pirat eller astronaut. Vill du uppleva livet som kunglighet kan du klä ut dig till en drottning eller kung, eller kanske till kungadömets vackraste prinsessa. Vill du hellre föreställa en lite enklare gestalt kan du komma klädd som piga från ett tidigare århundrade. Om du och din partner ska gå på maskerad tillsammans finns det fina maskeradkläder för just par. Ni kan till exempel klä ut er till:

 • Kung och drottning
 • Agneta och Frida i Abba, med matchande discodräkter
 • Leia och Luke Skywalker
 • Danny och Sandy från Grease
 • eller något av alla andra kända par som finns.

Om du ska gå med din kompis kan ni klä ut er till Bill och Bull eller varför inte till tjuv och polis. Det finns gott om valmöjligheter och det är egentligen bara er fantasi som sätter gränser.

Utklädda i roliga maskeraddräkter

Kom ihåg att undersöka vad som behövs
När du har bestämt dig för vad du vill föreställa och det är dags att beställa de maskeradkläder du har fastnat för, behöver du undersöka vad som ingår. I vissa paket ingår såväl dräkt som mask. Andra gånger kan det vara så att bara kläderna ingår, och att du måste köpa masken separat. Oavsett vilket som är fallet, så gäller det att du har koll på det, så att du kan se till att beställa hem allt du behöver för att kunna få till en komplett utstyrsel. Tänk även på att det ibland kan behöva kompletteras med diverse roliga tillbehör för att klädseln ska kännas fulländad. Om du kommer utklädd till trollkarl behöver du till exempel en trollstav och om du kommer klädd som prinsessa behöver du en tiara. Detta är bara några exempel på maskeradkläder som behöver kompletteras med en eller flera accessoarer.

Frågor och svar kring Maskeradkläder

✅ Från vilken ålder går det att hitta maskeradkläder för barn?

Det finns ingen åldersgräns. De allra minsta dräkterna finns i storlekar som passar barn mellan 0 och 3 månader. Ingen är med andra ord för liten för att gå på maskerad. Det finns passande kläder för nyfödda, även om utbudet naturligtvis inte är lika stort för de minsta som för något större barn och vuxna.

✅ Hur mycket kostar en komplett maskeraddräkt med kläder och mask?

Det beror helt på vad du vill klä ut dig till, vilken butik du väljer samt kvalitet på maskeradkläderna. Det finns kompletta dräkter med mask för 300 kronor, men det finns även dräkter för 800 kronor och även dyrare varianter.

✅ Vilken typ av maskeradkläder kan man välja till Halloween om man vill ha något som passar högtiden men som inte är skrämmande?

Då kan du till exempel välja att klä ut sig till pumpa. Det är en rolig dräkt med stark anknytning till Halloween. Det är en av få Halloweendräkter som inte är skrämmande alls. Det här kan till exempel vara ett lämpligt val för små barn som ska gå på Halloweendisco.

Källor:

Toppval Maskeradbutiker

Utklädda tjejer inför en maskerad.

Emma - vår skribent inom maskerad & smink.
Emma

Emma vår professionella skribent inom maskerad och utklädnad. Maskeraddräkter är något som Emma har ett stort intresse för och hon har skrivit artiklar om detta i flera år. Hon har en stor förståelse för hur man använder smink, masker och kläder för att skapa ett intressant uttryck. Emma skriver noggranna recensioner här på Letsbuyit om de bästa maskeradkläderna och utklädnadstrenderna och delar gärna sina erfarenheter med andra. Hon har även ett stort intresse för kostymhistoria. Du når Emma på emma@letsbuyit.se