Halloween Smink

När det börjar närma sig Halloween finns det många som ger sig ut i butikerna, antingen fysiska sådana eller webbutiker, för att hitta den perfekta dräkten. Det gäller dock att komma ihåg att det förutom den rätta kostymen även behövs matchande accessoarer för att utstyrseln ska bli komplett. Glöm heller inte att köpa teatersmink inför Halloween. Med hjälp av Halloweensmink kan du komplettera din outfit och se till att du blir precis så skrämmande som du vill vara. Vilken typ av smink du behöver beror förstås på vad du har tänkt klä ut dig till. En vampyr behöver annat smink än Hulken exempelvis.

Bäst Halloween smink

Snabbmeny:
Toppval Halloween smink 2024


Så kan smink sätta pricken över i

Behöver man verkligen smink till Halloween? Det beror förstås på vad du har tänkt klä ut dig till, och huruvida du har tänkt ha en mask på dig eller inte. Om du ska bära mask behöver du troligtvis inget smink, men annars kan makeup ofta bli det som sätter pricken över i. Sminket blir helt enkelt kronan på verket. Det finns gott om exempel på detta, och här ska vi titta på några av dem.

En skräckinjagande clown

Tänk dig att du har köpt en clowndräkt och en hatt samt kanske en peruk. Visst kan du se ut som en clown med hjälp av dräkten och peruken men inte ser du särskilt skräckinjagande ut. Snarare som vilken clown som helst. Det är troligtvis inte så du vill se ut, och där kommer sminket in i bilden. Med hjälp av smink kan du få till precis den galna och skräckinjagande look du är ute efter. Oavsett om det är Pennywise från Steven Kings otäcka berättelse om ”Det” du vill föreställa, eller någon annan lika otäck clown, så kan sminket hjälpa dig lyckas. Utan de rätta effekterna kan du lika gärna tas för Ronald Mc Donald som Pennywise. Det vore ju ett trist misstag på Halloweenfesten. Du behöver flera olika sminkprodukter för att lyckas skapa rätt utseende. Det finns faktiskt färdiga sminkset att köpa för den som vill förvandlas till just clown, men du kan också köpa en palett med ansiktsfärger samt rött läppstift om du föredrar det.

Verklighetstrogen zombie med hjälp av halloween smink

En zombie blir ingen riktigt verklighetstrogen zombie utan det rätta Halloweensminket. Köp ansiktsfärger så kommer du långt. Faktum är att svarta och vita färger kan räcka en bra bit på väg. Kanske vill du också måla till några röda blodeffekter, så komplettera gärna med en passande röd färg också. En vit färg i botten, med svarta ringar runt ögonen kan hjälpa dig att närma dig det rätta utseendet. Vad du ska göra er beror till stor del på vilken typ av zombie du ska föreställa.

Toppval Halloween smink 2024

Vi har valt dessa Halloween smink som våra Toppval.
Med hjälp av detta smink kan du komplettera din outfit och se till att du blir precis så skrämmande som du vill vara.

Sminket hjälper dig att likna filmkaraktären

Halloween är det populärt att klä ut sig till någon känd karaktär från en skräckfilm. Vissa av dem använder masker, men det gäller inte alla. Om du vill föreställa någon känd person från en känd film, behöver du förstås rätt kläder. Utöver detta kanske du även behöver byta frisyr och hårfärg. Då kan en peruk vara bra att ha. Som kronan på verket ska du förstås använda teatersmink, så att ansiktet blir så likt som möjligt. Vad vore till exempel den så kända Jokern från Batman utan sin karaktäristiska makeup? För att få rätt utseende kan du ha en bild av den du vill likna fasttejpad på spegeln samtidigt som du sminkar dig. Då kan du se till att du inte missar några viktiga kännetecken och detaljer.

Massor av smink eller bara små detaljer

Alla som inte bär mask kan ha nytta av smink när de ska på Halloweenfest eller maskerad. Till vissa karaktärer behövs massor av smink för att skapa den rätta looken. Till andra förklädnader räcker det med ytterst lite makeup för att åstadkomma den skillnad man är ute efter. För den som vill se ut som en filmstjärna kan det vara sotade ögon och röda läppar som är det som krävs. För den som vill likna Pippi Långstrump kan det vara fräknarna som behöver målas. Det finns med andra ord goda skäl att köpa hem lite makeupprodukter inför Halloween, oavsett om det är flera månader kvar eller om det snart är dags. Förr eller senare kommer produkterna till användning.

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin