Masker

Att gå på maskerad är verkligen fantastiskt roligt. Det kräver dock lite mer förberedelser och planering än en vanlig fest. Du behöver fundera ut vad du ska klä ut dig till, och när du väl vet det, behöver du även fundera på vilken utrustning du behöver för att skapa rätt look. Du behöver förstås de rätta maskeradkläderna. Kanske behöver du också en peruk eller en hatt. Dessutom är det mycket möjligt att du behöver en mask för att din utstyrsel ska bli komplett. Men vilka karaktärer är det egentligen som kräver masker? Det ska vi undersöka närmare nu.

Bäst Masker

Snabbmeny:
Toppval Masker


En karaktär som kräver rätt mask

Det är långt ifrån alla rollfigurer som kräver att du bär mask när du ska gå på maskerad. Kanske har du ändå fastnat för en av de karaktärer som faktiskt inte blir komplett så länge du inte använder den rätta masken. Blev du plötsligt osäker? Då ska vi ta en titt på några av de exempel där masker är så gott som oumbärliga, så kommer du nog snart förstå vad det handlar om.

Skräckfigurer

Ska du gå på Halloweenfest? Har du bestämt dig för att försöka bli så otäck och skrämmande som möjligt utseendemässigt? Då kanske du vill klä ut dig till en av de kända skräckfigurer som vi har lärt känna genom filmens värld. Många av dessa kräver den rätta masken för att du ska bli trovärdig. Vi tänker naturligtvis på figurer som Michael Myers från Halloween, Jason från Fredagen den trettonde, mördaren från Scream och Freddy Krueger från Terror på Elm Street.

Detta är bara några av alla de exempel som finns. Du kan säkert komma på en rad andra där en mask också känns nödvändig. Det skulle till exempel kunna vara Pennywise, den onda clownen från Det. Där kanske du med lite halloween smink kan skapa rätt look även utan mask, men det blir förstås betydligt svårare. Skräckfigurerna som bär mask på film är många, och du kanske har din egen favorit som du gärna vill föreställa när det är dags att fira Halloween i år.

Zombie för en kväll

På Halloween brukar det mesta handla om att försöka bli så otäck som möjligt. Då väljer många att klä ut sig till zombies. Visst går det att skapa en ganska bra förklädnad även med hjälp av teatersmink men en zombiemask gör det hela betydligt enklare. Dessutom går det snabbare och risken för fel blir betydligt mindre. För många är masken med andra ord ett självklart tillbehör. Det finns gott om masker i partybutikerna som hjälper dig att förvandlas till zombie. Det spelar ingen roll om du vill se ut som en kvinnlig eller manlig zombie då det finns många varianter att välja på.

Toppval Masker 2024

Vi har valt dessa Masker som våra Toppval.
Ett urval av masker som passar bra till fest och maskerad.

När du vill bli ett riktigt djur

Vill du locka fram några skratt på maskeraden? Har du bestämt dig för att klä ut dig till en häst, en hund, en katt eller någon annan typ av djur? Då måste du helt enkelt ha en passande mask. Du kan knappast gå utklädd till en häst och ha ditt eget huvud utan någon förklädnad. Då kommer du bara se ut som en märkligt klädd människa med svans, och det är väl knappast det du vill? Nej, här måste nog var och en inse att en mask är ett absolut måste om förklädnaden ska bli lyckad.

Köp en mask till maskeraden.

Masker för barn

Naturligtvis finns det en mängd läckra masker för alla barn som vill klä ut sig för att gå på maskerad, Halloweenfest eller bara för att leka med kompisarna där hemma. Utbudet är stort och brett, vilket gör att de allra flesta små killar och tjejer kan hitta något som passar deras önskemål. De kan bland annat hitta masker som snabbt hjälper dem att se ut som Darth Vader, Elsa från Frost, Lisa Simpson, Olaf från Frost eller en utomjording. Detta är bara några exempel på alla de möjligheter som finns, och det allra bästa brukar vara att titta på maskerna tillsammans med barnen. Då kan det mycket väl hända att de får en idé om vem de vill klä ut sig till. Då kan du beställa både mask och maskeraddräkt samtidigt och även komplettera med några riktigt festliga accessoarer om några sådana skulle behövas.

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin