Gorilladräkt

Letar du efter en riktigt rolig dräkt att ta på dig på temafesten? Vad sägs om att klä ut dig till gorilla? Det är förmodligen en utstyrsel som är otroligt olik hur du brukar se ut. Det gör att det känns ännu roligare att gå på festen. Du har dessutom fördelen att nästan ingen kommer att veta att det är just du som kommer. Du blir ganska anonym bakom den stora gorillamasken eller inuti det enorma gorillahuvudet.

Bäst Gorilladräkt
Snabbmeny:
Toppval Gorilladräkter Vanliga frågor


Att klä ut sig till gorilla på maskeraden

I en gorilladräkt kan du gå runt och spana in de andra gästerna och lyssna på vad alla pratar om utan att de vet vem du är. Det kan vara ganska underhållande. Den enda nackdelen med gorilladräkter är att de kan bli ganska varma. Det här är därför en kostym som kan vara mer passande under vinterhalvåret än mitt i sommaren. Letar du till exempel efter en passande outfit till Halloween är gorilla det perfekta valet.

Hitta rätt gorilladräkt

Om du har kommit fram till att det är gorilla du vill klä ut dig till gäller det bara att hitta rätt dräkt. Det finns en hel del alternativ. Vissa är lite enklare, andra mer påkostade. Det finns gorilladräkter för vuxna och även för barn. När det gäller de vuxna dräkterna handlar det främst om storleken one size. Det betyder att i stort sett alla kan ha dem. Storleken är rikligt tilltagen och det här är inte en dräkt som sitter tätt mot kroppen.

Hitta rätt gorilladräkt

Till de flesta dräkter följer en mask eller ett huvud. Det finns dräkter med en enkel luva och mask, dräkter med luva där ansiktet lämnas fritt samt dräkter med ett huvud som helt enkelt träs på som en hjälm. Här gäller det att fundera lite över vad du vill ha. Gorilladräkterna med huvud ser ofta mest kompletta ut. Om du verkligen vill se ut som en skrämmande gorilla är det en sådan du bör satsa på. Vissa tycker dock att det känns lite obehagligt att gå runt med ett huvud på sig. Det kan kännas en smula instängt och det försvårar när det är dags att äta. Du behöver därför komma fram till vad som fungerar för just dig.

 
 

Tillbehör att matcha med

Som vi redan har diskuterat kan det skilja en del mellan de olika dräkterna. Vissa är mer avancerade än andra. Det varierar även hur kompletta seten är. Om du har valt att köpa en enkel dräkt som bara innehåller kläder, kan du behöva komplettera. Du behöver då köpa antingen en mask eller ett huvud.Här finns det många alternativ. Det finns håriga huvud som får dig att förvandlas till en helt anonym gorilla. Ingen kan ana att det är just du som gömmer dig där bakom. De här huvudena kan dock ge dig vissa bekymmer att äta och dricka. Det finns också olika typer av apmasker. Vissa är enklare och billigare. De kan till exempel vara gjorda av plast. Det finns också mer påkostade och realistiska masker som är håriga och mer verklighetsanpassade. Du kan också välja bort både huvud och mask och istället sminka dig med teatersmink.
 

Frågor och svar kring Gorilladräkt

✅ Finns det gorilladräkter både för vuxna och barn?

Ja, det säljs gorilladräkter både för vuxna och barn även om de är populärast bland vuxna. Här hittar du våra Toppval av Gorilladräkter.


✅ Var lever gorillor?

Gorillor delas in i två arter. Västlig och Östlig gorilla. Gorillor lever i sumpregnskog, låglandsregnskog och bergsregnskogar upp till ganska höga höjder.


✅ Vad äter en gorilla?

Gorillorna är huvudsakligen växtätare och äter frukt, löv, örter och växtskott. Ibland äter de även termiter och myror.


Källor:Snabbmeny:
Toppval Gorilladräkter Vanliga frågor

Gorilladräkt med bur

Vi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom maskerad: