Utklädningskläder

Bäst Utklädningskläder

Snabbmeny:
Toppval Utklädningskläder för barn 2024 Vanliga frågor


Fina och spännande utklädningskläder kan vara den perfekta presenten eller julklappen till ett barn. Dels kan de ha på sig dräkten när det är dags för kalas med utklädningstema. Det är dock bara ett av användningsområdena. Barn tycker som bekant om att leka, och utklädningskläder kan även vara ett utmärkt verktyg i leken. Oavsett om du köper en djurdräkt, en dräkt som förvandlar honom eller henne till någon Disneykaraktär eller kanske pirat, så finns det mängder av lekar som kan sätta just den karaktären i fokus. Man kan till och med säga att det inte går att ha för många utklädningskläder. Barn är kreativa och hittar alltid användningsområden för sina dräkter, oavsett om de har en eller tio.

Utklädningskläder till kalaset

Det är få perioder i livet då man blir bjuden på så många fester som när man är barn. Alla klasskompisar fyller år och många ordnar kalas. Dessutom deltar många i lagaktiviteter och får andra kompisar på det sättet. Även dessa fyller år och många ordnar kalas även där. Det betyder att det dimper ned många inbjudningskort. Naturligtvis är det inte alla kalas som har utklädningstema, men det händer ändå ibland. Då är det bra att redan ha en dräkt att plocka fram. Det spelar egentligen ingen roll om dräkten föreställer en enhörning, en sjörövare, en polis eller kanske Pippi Långstrump. Huvudsaken är att barnet kan klä ut sig ordentligt när det är dags att gå på kalas.

Utklädningskläder för kalas och lek.

Naturligtvis kan även vuxna bli bjudna på fester där det är maskeradtema. Som vuxen är det kanske inte lika vanligt att det hänger ett gäng utklädningsdräkter i garderoben. Som tur är finns det gott om butiker som är specialiserade på just maskeradkläder. Det gör att man inom loppet av några dagar kan få hem en ny fin dräkt. Den som vill satsa helhjärtat på temat kan köpa en heltäckande dräkt. Det finns till exempel gott om djurdräkter som innehåller både dräkt och huvudplagg eller huvud. Den som vill gå ut lite försiktigare kan köpa en discodräkt, en hippiekostym eller något liknande. Då är man utklädd men ändå inte helt olik sitt vanliga jag. Det finns dräkter för alla. Det gäller bara att avsätta lite tid för att hitta det perfekta alternativet.

Toppval Utklädningskläder 2024

Vi har valt dessa Utklädningskläder som våra Toppval.
Utklädnad för lek och kalas för både pojkar och flickor.

===

===

Populära utklädningsdräkter

Den som besöker en butik som säljer maskeradkläder kommer upptäcka att utbudet är enormt. Både för barn och vuxna finns det hundratals, kanske till och med tusentals dräkter att välja mellan. Vissa har ännu inte upptäckts fullt ut och används vid enstaka tillfällen av några få. Andra utklädningsdräkter är omåttligt populära.

Utklädningskläder för spännande lekar.

Halloween är en av höjdpunkterna på året för alla som gillar att klä ut sig. Då drar många fram sina dräkter och klär ut sig. Vid den här högtiden är det dräkter som liemannen, zombie, häxa och pumpadräkter som är mest populära.

Maskerader och temafester ordnas året runt och det finns som tidigare nämnts vissa dräkter som alltid går hem. Disney har exempelvis många populära karaktärer. Många vill klä ut sig till Elsa från Frost och sjöjungfrun Ariel. Piratdräkter står också högt upp på listan över populära dräkter.

Att klä ut sig är kul

Säg det barn, eller vuxen för den delen, som inte tycker om att klä ut sig! Många flickor tänker prinsessa medan det för pojkar ligger nära tillhands med polis och cowboy men det finns såklart otroligt mycket mer att välja på. Ofta följer utbudet av utklädnadskläder det som är populärt i TV-, film- och spelvärlden just nu men även det som har många år på nacken är populärt.

Frost

Även om det är ett par år sedan filmen kom ut håller Frost ställningarna som en av de mest populära inspirationskällorna vid utklädnad. Elsa och Anna är mest populära men även snögubben Olof och Kristoffer lockar. Sätt en mikrofon i handen så får du höra “Let it go” hela kvällen.

Djur

Det finns en uppsjö av olika djurdräkter! Katter, hundar, hästar, elefanter, björnar och renar är klassiker varför det kanske lockar mer med en ridande kamel, en humla eller en krabba? Men det slutar inte där – fladdermöss, ormar, kossor, hajar, grodor, vargar, giraffer, fiskar, papegojor… ja, det absolut mesta i djurväg finns att hitta.

Olika epoker

Barnen kanske inte är helt bevandrade i vad som gällde på 1700- eller 1800-talet men älskar ändå att klä sig som man gjorde “i gamla tider”. En barockklänning, flower-power-jumpsuit, Elvis Presley-kostym eller 80-talsträningsoverall kan pigga upp vilken maskerad som helst.

The Great Gatsby

Det finns inte många barn som har koll på 1920-talet och Gatsby och kanske är denna typ av kostym mest populär bland vuxna. Dock finns det även barn som gärna kör på denna stil där de får leva sig in i jazz, glitter, glamour och lyx. I tillägg får tjejerna klä sig i klänningar med fransar, kjolar med paljetter, pannband med fjädrar, pärlhalsband och långa handskar medan killarna får se riktigt stiliga ut i hatt, kritstrecksrandiga kostymer och tvåfärgade skor.

Halloween

Halloween är för många barn förknippat med utklädnad, både i skolan och hemmavid. Nu gäller det att klä sig så läskigt som möjligt och kostymer såsom häxor, zombies, skelett och vampyrer står högt på önskelistan. Men varför inte välja en kostym från en Batmanfilm, en skräckinjagande och elak clown eller Hellboy!

Sommarparty

Varför inte pynta hela hemmet till en enda stor Hawaiiansk ö och klä er därefter! Dräkterna följer samma tema med starka färger och blommor – från blommiga skjortor och färgstarka shorts för pojkarna till bastkjolar och blommig bikinitopp för flickorna. Blommor i håret och runt halsen, stora solglasögon, halmhattar och paraplydrinkar.

Superhjältar

Alla barn inspireras av superhjältar, det är bara att visa dem rätt hjälte. Kanske är det Stålmannen, Spiderman, Batman eller Batgirl som gäller just nu? Eller Avenger, Fantastic Four, Hulken eller Justice League? Bara fantasin sätter gränser då det absolut mesta går att hitta.

Disney

Disney är ett vitt begrepp och innefattar en mängd olika figurer och genrer. Ringaren i Notre Dame, Skönheten och Odjuret, Aladdin, Pirates of Caribbean, Vaiana, Askungen, Moana, Törnrosa, Snövit och Mulan är bara några av de fantastiska filmer som vi har blivit presenterade för genom åren.

Havet

Låt barnet föreställa sig det stora blå och alla de fiskar och andra djur som lever däri. Vad vill han eller hon klä ut sig som då? Kanske en krabba eller en pingvin? Eller varför inte en krokodil, haj eller sjöjungfru?

Kung och Drottning

Som nämnt i början är prinsesstemat oerhört populärt bland flickor men även pojkar lockas gärna att klä sig som prinsar och kungar. En krona på huvudet, en lång mantel, glittriga klänningar och häftiga peruker är bara en del av de attribut som gör en inspirerande dräkt och skapar den perfekta kalaskänslan. Man behöver inte bara tänka “europeiska kungligheter” utan kan ta det ett steg längre och klä barnen som egyptiska kungar och drottningar i svarta peruker och guldiga kläder.

Frågor och svar kring Utklädningskläder

✅ Vilka är de populäraste utklädningskläderna för barn?

Det är olika från barn till barn, men många tycker om att klä ut sig till prinsar, prinsessor, riddare, poliser, doktorer, cowboys och superhjältar. Här hittar du våra Toppval av Utklädningskläder.

✅ Vilka vanliga yrken tycker barn om att leka?

De vanligaste yrkena som barn leker är:

 • Polis
 • Brandman
 • Bagare
 • Kock
 • Djurskötare
 • Doktor

✅ Vilka superhjältar och sagokaraktärer är populära att klä ut sig till?

Populärt bland barn att klä ut sig till är:

 • Spiderman
 • Elsa i filmen Frost
 • Karaktärer från Harry Potter-filmerna
 • Karaktärer från Star Wars-filmerna
 • Pippi Långstrump
 • Batman
 • Bamse

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Utklädningskläder Vanliga frågor

Utklädningskläder för barn

Vi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom maskerad:

Emma - vår skribent inom maskerad & smink.
Emma

Emma vår professionella skribent inom maskerad och utklädnad. Maskeraddräkter är något som Emma har ett stort intresse för och hon har skrivit artiklar om detta i flera år. Hon har en stor förståelse för hur man använder smink, masker och kläder för att skapa ett intressant uttryck. Emma skriver noggranna recensioner här på Letsbuyit om de bästa maskeradkläderna och utklädnadstrenderna och delar gärna sina erfarenheter med andra. Hon har även ett stort intresse för kostymhistoria. Du når Emma på emma@letsbuyit.se