Hajdräkt

När man blivit bjuden på maskerad kan tankebanorna se olika ut. Vissa går in helhjärtat för att hitta en så läskig dräkt som möjligt. Andra letar efter en kostym som är så underhållande och rolig som möjligt.

Bäst Hajdräkt
Snabbmeny:
Toppval Hajdräkter Vanliga frågor


Hajdräkter finns för barn och vuxna

Det finns också ett gäng som tycker att det är ganska pinsamt att klä ut sig. De försöker hitta en utstyrsel som är så vardaglig som möjligt. De kanske väljer att gå klädda i sina vanliga kläder, men kompletterar med en peruk och några tjusiga tillbehör. Det finns naturligtvis inget rätt eller fel. Det gäller att göra på det sätt som man känner sig mest bekväm med. Om du hör till den kategorin som är på jakt efter en rolig dräkt, kan en hajdräkt vara det perfekta alternativet. Hajdräkter finns för barn och vuxna och i olika utföranden. Alla kan med andra ord hitta en maskeradkostym som passar den aktuella tillställningen.Vilken typ av haj vill du vara?

Eftersom det finns ett flertal olika hajdräkter att välja på, behöver du förstås fundera över vilken typ av haj du vill vara. Du kan till exempel klä dig i en helkroppsdräkt som även täcker huvudet, formad som en haj i ett plyschliknande material. Hajens gap är lägligt nog placerat vid ditt ansikte, så att du kan se och äta genom gapet. Du kan även välja en dräkt där underdelen består av en gapande haj, där överdelen är din egen. Det ser med andra ord ut som att du håller på att bli slukad av en hungrig vithaj.

Det finns förstås också extra roliga dräkter som är uppblåsbara. Dessa får det att se ut som att du är ute och rider på en haj. Det har förstås att göra med att du bär runt på en uppblåst haj runt midjan. Det finns också andra uppblåsbara hajkostymer där överdelen består av en uppblåst haj, medan byxorna är dina vanliga. Med den kostymen ser det ut som att en hungrig vithaj är ute och strosar runt i festlokalen. Det finns som du ser mycket att välja på. Utbudet är stort och brett både för barn och vuxna.

 

Toppval Hajdräkter 2023

Vi har valt dessa Hajdräkter som våra Toppval.
Roliga och söta hajdräkter för barn och vuxna.


 

Varierande priser

Eftersom det finns så många dräkter finns det också många prislappar. Det kan skilja en hel del i pris mellan olika hajdräkter, just på grund av att de är så olika. En uppblåsbar dräkt kan många gånger vara relativt dyr. En vanlig tygdräkt med öppning för ansikte kan däremot vara ganska billig. Priserna sträcker sig från cirka 200 kronor upp till 900 kronor. Du får därmed fundera över hur mycket pengar du är villig att betala.Om du ofta går på temafester och maskerad kan du kanske betala lite mer. Förutsatt att inte gästerna är desamma på varje fest du besöker kan du använda din dräkt om och om igen. Om du däremot går på maskerad en gång varje årtionde kanske du inte vill investera i en riktigt dyr kostym. Då kan du istället välja en av de lite enklare dräkterna. Även många av dessa är både fina och behagliga att ha på. Många barn uppskattar tygdräkterna som ofta är mjuka och kan användas även under lekstunden.
 

Frågor och svar kring Hajdräkter

✅ Kan man klä ut sig till en haj?

Ja, det går väldigt bra och brukar vara uppskattat på maskeradfester. Här hittar du våra Toppval av Hajdräkter för barn och vuxna.


✅ Vad var hajdräkter inom simning?

Det var en typ av simdräkt som var mer heltäckande med syftet att minska motståndet i vattnet. Simmarna ökade på så vis sin hastighet under simtävlingar. Dessa dräkter förbjöds år 2010 då de gav en allt för stor fördel för de simmare som använde dräkterna.


✅ Finns det hajdräkter både för barn och vuxna?

Ja, det finns hajdräkter för barn i alla åldrar och även större dräkter för vuxna i olika utföranden. Vi har samlat de bästa dräkterna på vår sida.


Källor:Snabbmeny:
Toppval Hajdräkter Vanliga frågorVi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom maskerad: