Hajdräkt

När man blivit bjuden på maskerad kan tankebanorna se olika ut. Vissa går in helhjärtat för att hitta en så läskig dräkt som möjligt. Andra letar efter en kostym som är så underhållande och rolig som möjligt.

Bäst Hajdräkt

Snabbmeny:
Toppval Hajdräkter 2024 Vanliga frågor

Dela på Facebook Dela på Twitter


Toppval Hajdräkter 2024

Vi har valt dessa Hajdräkter som våra Toppval.
Roliga och söta hajdräkter för barn och vuxna.

1. Hajdräkt Barn


Hajdräkt Barn

Denna hajmaskeraddräkt för barn är det perfekta sättet att klä ut sig till festen! Med den här helkroppsdräkten kommer barnet att se ut som ett riktigt hajmonster! Dräkten är tillgänglig i storlekarna Small (4-6 år), Medium (7-9 år) och Large (10-12 år) och är tillverkad i polyester. Med den här maskeraddräkten kommer barnet att vara det coolaste på maskeraden!

 • Tillgänglig i storlekarna Small (4-6 år), Medium (7-9 år) och Large (10-12 år)
 • Tillverkad i polyester
 • Gör barnet till hajmonster på maskeraden
 • Det coolaste på maskeraden

Finns hos:

Kolla priset


2. Baby Shark Rosa Barn


Baby Shark Rosa Barn

Ge ditt barn den ultimata gåvan med Baby Shark Rosa Barn Maskeraddräkt! Det här är ett perfekt sätt för ditt barn att visa upp sin kärlek till den klassiska låten Baby Shark. Polyesterdräkten är tillgänglig i storlekarna X-Small (6-12 månader) och Small (1-2 år). Ingen annan klädsel medföljer, så låt ditt barns kreativitet flöda så att de kan bära den perfekta kombinationen av kläder.

 • Ge ditt barn den ultimata gåvan med Baby Shark Rosa Barn Maskeraddräkt!
 • Storlekar X-Small (6-12 månader) och Small (1-2 år).
 • Gjord av högkvalitativ polyester.
 • Riktigt söt hajdräkt.


Finns hos:

Kolla priset


3. Hajdräkt Jumpsuit Barn


Hajdräkt Jumpsuit Barn

Haj Jumpsuit Barn är en rolig och bekväm kostym som passar perfekt för barn som vill ha lite extra kul på sina maskeradkalas! Den har ett blått och vitt tryck som gör att barnet kan titta ut genom hajens mun, och fenan på ryggen säkerställer att maskeradkostymen får en äkta hajkänsla. Den är tillverkad av 100 % polyester vilket gör den både mjuk och bekväm.

Fördelar med produkten:

 • Rolig och bekväm maskeraddräkt
 • Blått och vitt tryck som gör att barnet kan titta ut genom hajens mun
 • Fena på ryggen för en äkta hajkänsla


Finns hos:

Kolla priset


4. Gul Haj Bebis Maskeraddräkt


Gul Haj Bebis Maskeraddräkt

Låt din lilla älskling förvandlas till en söt haj med Gul Haj Bebis Maskeraddräkt. Denna dräkt är en perfekt start för din baby sharks första maskerad! Dräkten består av en mjuk, gul sammetkjol jumpsuit med vita detaljer och en mjuk huvudbonad med ett roligt hajansikte. På kjolen finns dessutom små hajfenor, och knappar längs insidan av benen för enkla blöjbyten. Dräkten finns i storlek 12-18 månader och 18-24 månader.

Fördelarna med Gul Haj Bebis Maskeraddräkt:

 • Gul sammetkjol jumpsuit med vita detaljer
 • Mjuk huvudbonad med ett roligt hajansikte
 • Små hajfenor på kjolen
 • Knappar längs insida ben för enkla blöjbyten
 • Finns i storlek 12-18 månader och 18-24 månader


Finns hos:

Kolla priset


5. Haj Maskeraddräkt vuxen


Haj Maskeraddräkt vuxen

Haj Maskeraddräkt är ett perfekt val för alla som vill ha en skräckinjagande dräkt!
Denna dräkt är tillverkad i polyester och är en one size-modell, vilket gör den lämplig för vuxna. Med sina sylvassa tänder och spikraka fena kommer denna havsbuse sätta skräck i alla landkrabbor.
Dräkten är idealisk för maskerader, halloweenfester och andra djuriska tillställningar.

Fördelar med Haj Maskeraddräkt:

 • Skräckinjagande design
 • Tillverkad i polyester
 • One size-modell för vuxna
 • Perfekt för maskerader, halloweenfester och andra djuriska tillställningar


Finns hos:

Kolla priset


Hur vi väljer ut och betygsätter produkter

Vi jämför och sammanställer de produkter som vi anser är de bästa på marknaden utifrån ett antal kriterier.  Vi samarbetar med många butiker och e-handlare och även om det kan ha en inverkan på vilka produkter vi väljer att recensera är det ändå vårt team som gör en professionell bedömning av vilka som faktiskt är bäst. Våra rekommendationer stöds av denna bedömning. Följande parametrar är något vi tar med i varje bedömning:

 • Tester som gjorts på produkten tidigare av experter online eller publicerade i facktidskrifter.

 • Produktrecensioner och produktomdömen från kunder.

 • Jämförelse av produktspecifikationer, funktioner och kapacitet för respektive produkt.

Hajdräkter finns för barn och vuxna

Det finns också ett gäng som tycker att det är ganska pinsamt att klä ut sig. De försöker hitta en utstyrsel som är så vardaglig som möjligt. De kanske väljer att gå klädda i sina vanliga kläder, men kompletterar med en peruk och några tjusiga tillbehör. Det finns naturligtvis inget rätt eller fel. Det gäller att göra på det sätt som man känner sig mest bekväm med. Om du hör till den kategorin som är på jakt efter en rolig dräkt, kan en hajdräkt vara det perfekta alternativet. Hajdräkter finns för barn och vuxna och i olika utföranden. Alla kan med andra ord hitta en maskeradkostym som passar den aktuella tillställningen.

Hund utklädd i hajdräkt på stranden.

Vilken typ av haj vill du vara?

Eftersom det finns ett flertal olika hajdräkter att välja på, behöver du förstås fundera över vilken typ av haj du vill vara. Du kan till exempel klä dig i en helkroppsdräkt som även täcker huvudet, formad som en haj i ett plyschliknande material. Hajens gap är lägligt nog placerat vid ditt ansikte, så att du kan se och äta genom gapet. Du kan även välja en dräkt där underdelen består av en gapande haj, där överdelen är din egen. Det ser med andra ord ut som att du håller på att bli slukad av en hungrig vithaj.

Det finns förstås också extra roliga dräkter som är uppblåsbara. Dessa får det att se ut som att du är ute och rider på en haj. Det har förstås att göra med att du bär runt på en uppblåst haj runt midjan. Det finns också andra uppblåsbara hajkostymer där överdelen består av en uppblåst haj, medan byxorna är dina vanliga. Med den kostymen ser det ut som att en hungrig vithaj är ute och strosar runt i festlokalen. Det finns som du ser mycket att välja på. Utbudet är stort och brett både för barn och vuxna.

Varierande priser

Eftersom det finns så många dräkter finns det också många prislappar. Det kan skilja en hel del i pris mellan olika hajdräkter, just på grund av att de är så olika. En uppblåsbar dräkt kan många gånger vara relativt dyr. En vanlig tygdräkt med öppning för ansikte kan däremot vara ganska billig. Priserna sträcker sig från cirka 200 kronor upp till 900 kronor. Du får därmed fundera över hur mycket pengar du är villig att betala.

Om du ofta går på temafester och maskerad kan du kanske betala lite mer. Förutsatt att inte gästerna är desamma på varje fest du besöker kan du använda din dräkt om och om igen. Om du däremot går på maskerad en gång varje årtionde kanske du inte vill investera i en riktigt dyr kostym. Då kan du istället välja en av de lite enklare dräkterna. Även många av dessa är både fina och behagliga att ha på. Många barn uppskattar tygdräkterna som ofta är mjuka och kan användas även under lekstunden.

Frågor och svar kring Hajdräkter

✅ Kan man klä ut sig till en haj?

Ja, det går väldigt bra och brukar vara uppskattat på maskeradfester. Här hittar du våra Toppval av Hajdräkter för barn och vuxna.

✅ Vad var hajdräkter inom simning?

Det var en typ av simdräkt som var mer heltäckande med syftet att minska motståndet i vattnet. Simmarna ökade på så vis sin hastighet under simtävlingar. Dessa dräkter förbjöds år 2010 då de gav en allt för stor fördel för de simmare som använde dräkterna.

✅ Finns det hajdräkter både för barn och vuxna?

Ja, det finns hajdräkter för barn i alla åldrar och även större dräkter för vuxna i olika utföranden. Vi har samlat de bästa dräkterna på vår sida.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Hajdräkter Vanliga frågor

Emma - vår skribent inom maskerad & smink.
Emma

Emma vår professionella skribent inom maskerad och utklädnad. Maskeraddräkter är något som Emma har ett stort intresse för och hon har skrivit artiklar om detta i flera år. Hon har en stor förståelse för hur man använder smink, masker och kläder för att skapa ett intressant uttryck. Emma skriver noggranna recensioner här på Letsbuyit om de bästa maskeradkläderna och utklädnadstrenderna och delar gärna sina erfarenheter med andra. Hon har även ett stort intresse för kostymhistoria. Du når Emma på emma@letsbuyit.se