Halloween Kläder

Halloween har på relativt kort tid kommit att bli den högtid här i Sverige då flest personer väljer att klä ut sig, gå och tigga godis och dessutom delta i fester där det är en självklarhet att man ska komma utklädd. Många älskar kort och gott denna högtid då de får möjlighet att klä ut sig till riktigt otäcka figurer, och samtidigt släppa loss med vänner, bekanta och nya bekantskaper. Den förtjusningen tycks gälla både barn, tonåringar och vuxna. Alla ålderskategorier har tagit till sig Halloween och därför säljs Halloweenkostymer på löpande band under oktober.

Bäst Halloween kläder

Snabbmeny:
Toppval Halloween kläder 2023

Dela på Facebook Dela på Twitter


Vanliga Halloweenkläder

På Halloween finns det egentligen inget rätt eller fel när det gäller kläder. Många väljer dock att klä ut sig till skräckinjagande gestalter. Även om det finns tusentals olika dräkter att välja på i de butiker som säljer maskeradkläder, finns det vissa kostymer som återkommer gång på gång.

Vampyrdräkter

Vampyrdräkten har varit populär i många år och det är den fortfarande. Både kvinnor och män, killar och tjejer gillar den här typen av karaktär. Högst troligt är att vampyren blev en ännu mer eftertraktad karaktär i samband med de så populära filmerna i Twilightserien. Att det finns många olika vampyrdräkter gör förstås inte saken sämre. Det finns gott om alternativ för både vuxna och barn. Det finns dessutom valmöjligheter för den som vill se riktigt skrämmande ut, men även för den som vill satsa på en mer söt utstrålning. Till vampyrdräkterna som säljs finns det också gott om accessoarer som kan höja utstyrseln ännu mer. Vampyrtänder, peruk och smink är bara några av de saker som kan köpas till för att göra klädseln ännu mer komplett.

Zombiedräkter

Att klä ut sig till zombie när det är dags för Halloweenfest är väldigt populärt. Även här beror det till viss del på att möjligheterna är så otroligt många. Du kan till exempel klä ut dig till zombiepirat, zombiesjuksköterska, zombie med monsterinriktning eller någon helt annan typ av zombie. Vissa väljer att köpa en kostym med tillhörande mask, medan andra tar hjälp av maskeradsmink och såreffekter för att uppnå en fullgod effekt. Zombiedräkter finns naturligtvis också för både vuxna och barn.

Toppval Halloween kläder 2023

Vi har valt dessa Halloweenkläder som våra Toppval.
Dessa dräkter ger dig möjligheten att klä ut dig till en riktigt otäck figur.

1. Klassisk Häxa Maskeraddräkt


Klassisk Häxa Maskeraddräkt

Denna maskeraddräkt är en perfekt outfit för den som söker en klassisk och stilren look till nästa halloweenfest. Maskeraddräkten består av en lång svart klänning med lila detaljer som ger en snygg kontrast. Den har dessutom en snörning på magen och hängande tyg på armarna.

Medföljer gör ett matchande kraghalsband och en spetsig häxhatt. 100 % polyester ger bra kvalitet och komfort som kommer att hålla hela kvällen. För att få en komplett häxa-look ska man matcha med make-up och andra häxattiraljer. Ta maskeraddräkten till nästa nivå och få en magisk upplevelse!

Finns hos:

Kolla priset


2. Zombie Pirat Deluxe


Zombie Pirat Deluxe

Få ett skräckinjagande utseende och vara partystjärnan på nästa maskerad med Zombie Pirat Deluxe Maskeraddräkt! Dräkten innehåller kappa, topp, byxor, hatt, 2 pannband, 2 bälten, höftduk och ögonlapp. Den är tillverkad i en högkvalitativ polyester som ger en mycket hållbar dräkt. Detta är den perfekta dräkten för dig som vill skapa en läskig stämning på maskeraden. Dräkten finns i storlekarna Small, Medium, Large, X-Large och XX-Large. Förbered dig för piratfester, halloweenfester eller för att slå dig samman med sjöbusar!


Finns hos:

Kolla priset


3. Förtrollad Häxa Barndräkt


Förtrollad Häxa Barndräkt

Denna magiska Förtrollade Häxa Barn Maskeraddräkt är det perfekta valet för att njuta av alla säsonger. Med den vackra klänningen i mörklila med stjärniga mönster och glittrande spetsdetaljer passar den lika bra till påsk, halloween och barnkalas. Medföljer gör en matchande häxhatt i klassisk, spetsig design. För att få en fulländad look, matcha med ett par strumpbyxor och en häxkvast. Gjord av 100% polyester, är denna klänning hållbar och bekväm att bära. Bli Blåkulla-godkänd med denna förtrollande häxdräkt!


Finns hos:

Kolla priset


Hur vi väljer ut och betygsätter produkter

Vi jämför och sammanställer de produkter som vi anser är de bästa på marknaden utifrån ett antal kriterier.  Vi samarbetar med många butiker och e-handlare och även om det kan ha en inverkan på vilka produkter vi väljer att recensera är det ändå vårt team som gör en professionell bedömning av vilka som faktiskt är bäst. Våra rekommendationer stöds av denna bedömning. Följande parametrar är något vi tar med i varje bedömning:

  • Tester som gjorts på produkten tidigare av experter online eller publicerade i facktidskrifter.

  • Produktrecensioner och produktomdömen från kunder.

  • Jämförelse av produktspecifikationer, funktioner och kapacitet för respektive produkt.


Populära filmkaraktärer

När man ska välja Halloweendräkt är det också vanligt att man väljer att klä ut sig till någon av alla populära karaktärer som förekommer inom skräckfilmens värld. På varje fest brukar det till exempel dyka upp minst en Pennywise från de populära Det-filmerna, den skrämmande mördaren från Scream-filmerna, Michael Myers från Halloween och Jason från Fredagen den trettonde. Att det dessutom dyker upp en och annan Joker från Batman och att Annabelle dyker upp på dansgolvet är inte alls ovanligt. Bli heller inte förvånad om du möter en ond nunna när du ska slå dig ned för att äta, eller om Freddy Krueger hämtar en drink till dig. På Halloweenfesten kommer du att möta fler ohyggliga filmfigurer än du någonsin hade kunnat tro. Filmens värld har alltid haft en oanad dragningskraft på människor, och det slår uppenbarligen igenom när det är dags att välja kostym till Halloween också.

Köp Halloween Kläder online

Monster och djävulsdräkter

Andra kläder som är vanligt förekommande på Halloweenpartyn är monsterdräkter och djävulsdräkter. Dessa kan förstås se ut på många olika sätt. Vissa är ohyggligt skräckinjagande, medan andra har en mer komisk framtoning. För de riktigt små barnen är det förstås bättre att välja ett monster eller en djävul med ett snällt och kanske lite lustigt utseende. För tonåringar brukar det däremot vara viktigt att se så skrämmande som möjligt ut. Vuxna däremot blandar och ger lite mer när det är dags att välja outfit. Vissa vill skrämma slag på andra på festen, medan andra hellre vill locka fram ett och annat skratt, utan att för den skull bryta skräcktemat.

Lite ovanligare alternativ

Även om väldigt många väljer att klä ut sig till skräckfilmskaraktärer, monster, djävlar, zombies eller vampyrer finns det förstås en närmast oändlig mängd andra alternativ också. Kanske vill du hitta en lite mer ovanlig dräkt. Då finns det lyckligtvis en hel del att välja på.

Uppblåsbara dräkter

Om du vill ha en annorlunda dräkt och samtidigt locka fram en hel del skratt på festen, kan en uppblåsbar kostym passa alldeles utmärkt. De finns med många olika utseenden och de är verkligen något alldeles extra. Du kan till exempel klä ut dig till en tjock, uppblåsbar robot som studsar runt bland de andra till musiken. Eller varför inte en uppblåsbar dinosaurie som du kommer ridande på. Eller kanske en ridande uppblåsbar cowboy. Alternativen är många, och de är alla lika festliga och galna, om än på olika sätt.

Något som följer temat

Vad tänker du på när du hör ordet Halloween? Om dina tankar vandrar i samma banor som många andras svarar du förmodligen pumpor på den frågan. Så varför inte klä ut dig till en pumpa när du ska gå på fest på Halloween? Det finns nämligen riktigt häftiga pumpadräkter för den som vill ha en kostym utöver det vanliga. Du kommer förmodligen inte behöva konkurrera med så värst många andra pumpor på partyt. Detta är nämligen inte en av de allra vanligaste utstyrslarna, även om pumpor i sig är vanliga runt denna högtid. Om tanken på att gå på fest utklädd till pumpa inte lockar finns det en del andra kostymer du kan överväga som också passar in på Halloweentemat. Kanske föredrar du att klä ut dig till en spindel eller en fladdermus?

Att tänka på när du väljer dräkt till Halloween

När du ska välja kostym till Halloween finns det några saker att tänka på.

  • Det finns inget rätt eller fel. Du måste inte klä ut dig till något skrämmande. Det går lika bra att föreställa en sagoprinsessa eller en ponny om du föredrar det.
  • Komplettera gärna Halloweendräkten med en peruk, en hatt, halloween smink och accessoarer för en komplett utstyrsel.
  • Fundera på att gå med en vän och klä ut er i en pardräkt. Det gör det hela lite roligare och det finns gott om alternativ, både på skräcktemat och andra teman. Det ger dig dessutom sällskap på festen.
Emma - vår skribent inom maskerad & smink.
Emma

Emma vår professionella skribent inom maskerad och utklädnad. Maskeraddräkter är något som Emma har ett stort intresse för och hon har skrivit artiklar om detta i flera år. Hon har en stor förståelse för hur man använder smink, masker och kläder för att skapa ett intressant uttryck. Emma skriver noggranna recensioner här på Letsbuyit om de bästa maskeradkläderna och utklädnadstrenderna och delar gärna sina erfarenheter med andra. Hon har även ett stort intresse för kostymhistoria. Du når Emma på emma@letsbuyit.se