Oktoberfest kläder

Har du funderat på att bege dig till Tyskland i höst, för att delta i klassiska Oktoberfestfirandet? Då har du sannerligen några riktigt underhållande och roliga dagar framför dig. Oktoberfest är något alldeles extra. På senare år har man i många länder anordnat liknande fester, men för den som vill ha äkta vara är det en resa till Bayern som gäller. Det är nämligen där Oktoberfest firas sedan många år tillbaka. Om du vill resa dit och delta i festligheterna gäller det dock att du ser till att fylla garderoben med de rätta kläderna. Du behöver med andra ord Oktoberfestkläder.

Bäst Oktoberfest kläder

Snabbmeny:
Toppval Oktoberfest kläder


Så klär du dig vid Oktoberfest

Hur ska man då klä sig om man ska besöka Oktoberfest? Det beror förstås på om du är en kvinna eller en man. Det finns typiska klädesdräkter för båda parter och båda är lika läckra och lika olika vardagskläderna du nog normalt sett brukar bära.

Kläder för män

För män är det förstås lederhosen som gäller när det är dags för denna härliga fest för alla ölälskare. För att matcha dessa kan ett par långa vita eller mörkgröna strumpor samt ett par svarta skor passa bra. På överkroppen kan det fungera bra med en vanlig vit skjorta, men på huvudet behövs något alldeles extra. Vad kan då det vara? En tyrolerhatt naturligtvis. Utan en sådan är du inte redo för oktoberfest.

Kläder för kvinnor

Vad bör du kvinnor ha på sig när oktoberfest väntar? En dirndl, även kallad tyrolerklänning är det klassiska alternativet. Om du vill följa traditionen flätar du också ditt hår i två flätor, en på varje sida av huvudet. Någon hatt behöver du som kvinna däremot inte bekymra dig om att införskaffa. Om du har kort hår och verkligen vill dra saken till sin spets kan du förstås köpa en långhårig peruk som du kan fläta. Känn dock ingen press att du måste göra det. Det finns självklart gott om flickor och kvinnor som går på oktoberfest utan flätor, och enligt utsago fungerar det precis lika bra. Tyrolerklänningarna finns i olika längder. Du behöver med andra ord hitta en längd som passar dig och som du känner dig bekväm i. Beroende på vilken längd du väljer på klänningen kanske du även vill ha ett par strumpbyxor, och naturligtvis behöver du ett par passande skor.

Toppval Oktoberfest kläder 2024

Vi har valt dessa Oktoberfest kläder som våra Toppval.
Lederhosen och tyrolerklänningar för årets fest!

Att köpa kläder till oktoberfest

Att köpa oktoberfest kläder är inte alls svårt. Du behöver förstås inte vända dig till en tysk butik för att hitta de rätta kläderna, även om det kan vara lätt att tro det. Vad du bör göra är att förstås att leta runt i webbutiker som säljer festkläder, maskeradkläder och partyprodukter. Där kommer du kunna hitta passande kläder för både män och kvinnor. Naturligtvis hittar du plaggen i många olika storlekar, nyanser och stilar. Det gör att du kan hitta något som passar oavsett om du vill hålla klädesdräkten mer strikt, utmanande, gullig, rolig eller vilken utstrålning du än vill framhålla och satsa på. Det finns kort och gott något för alla.

Att köpa kläder till oktoberfest.

Så ser prisbilden ut

Hur ser då priserna ut för den som vill köpa lederhosen, tyrolerklänningar, tyrolerhattar och andra plagg inför oktoberfest? Det beror förstås på vilken butik du väljer att vända dig till, men det går att hålla priset nere om du tar dig tid att jämföra kostnader. En klänning kan du enkelt hitta för mellan 200 och 400 kronor om du inte har några specifika krav på material, design eller hållbarhet. För ett eller ett par tillfällen håller en sådan bra. Om du vill köpa ett par lederhosen kan du hitta sådana för mellan 150 och 400 kronor utan problem. En vit skjorta att matcha dessa med har du säkert redan hemma i garderoben.

En läcker tyrolerhatt kan du få för under hundralappen. För några få tior kan du med andra ord få tag på den huvudbonad som är något av ett måste för alla män som vill ha en klassisk outfit inför festen i München. De kvinnor som vill kan för övrigt också bära tyrolerhatt, men det är som sagt inget måste för damer, som istället kan skapa en klassisk look med hjälp av sitt hår och sin frisyr för dagen. Vad gäller skor är valet mer fritt, vilket gör att det blir lätt att hitta något som inte kostar så mycket.

Emma - vår skribent inom maskerad & smink.
Emma

Emma vår professionella skribent inom maskerad och utklädnad. Maskeraddräkter är något som Emma har ett stort intresse för och hon har skrivit artiklar om detta i flera år. Hon har en stor förståelse för hur man använder smink, masker och kläder för att skapa ett intressant uttryck. Emma skriver noggranna recensioner här på Letsbuyit om de bästa maskeradkläderna och utklädnadstrenderna och delar gärna sina erfarenheter med andra. Hon har även ett stort intresse för kostymhistoria. Du når Emma på emma@letsbuyit.se