Bästa Discodräkten → 70-tals & 80-tals discokläder

Bäst Discodräkt


Har du funderat fram och tillbaka kring vad du ska klä ut dig till på temafesten? Känns det som att du har kört fast? Du kanske har tänkt att du måste föreställa någon känd karaktär. Försök att tänka om. Du måste inte alls klä ut dig till kändis. Det finns många mer allmänna dräkter som kan fungera alldeles utmärkt. Ett sådant exempel är en discodräkt.

⭐ De 5 bästa Discodräkterna 2024

Vi har valt ut 5 Discodräkter som våra favoriter. Dessa discodräkter är sydda på ett sätt som gör det lätt att röra sig på dansgolvet. Du kan dansa loss rejält på festen.

⭐ Bäst i test: Retro Go Go Dam Discodräkt

Retro Go Go Dam Discodräkt

Retro Go Go Dam Maskeraddräkt är perfekt för att höja feststämningen på maskeradfester! Klänningen har en härlig färgpalett och ett flower power-hårband som ger en unik och personlig charm. Förutom detta, är dräkten enkel att ta på/av med dragkedja i ryggen och är tillverkad av ett högkvalitativt polyestermaterial. Det finns två storlekar att välja mellan, small/medium och medium/large. Följ alltid den medföljande tvättråden när du ska rengöra dräkten – 30 grader.

Främsta fördelarna med Retro Go Go Dam Discodräkt:

 • Läcker färgpalett
 • Unik flower power-hårband tillbehör
 • Enkel att ta på/av med dragkedja i ryggen
 • Tillverkad av högkvalitativt polyestermaterial
 • Finns i storlekarna small/medium och medium/large
 • Tvättråd: 30°C

Knapp för att se priset på Retro Go Go Dam Discodräkt.


2. 70-tals Dress Fruity Herr Discokläder

70-tals Dress Fruity Herr Discokläder

Fördjupa 70-talstemat med en frisk och färgglad dräkt som ger dig en helkväll av nostalgi! 70-tals Dress Fruity Herr Maskeraddräkt gör inte bara att du ser ut som om du kommer direkt från 70-talet, utan är också skönt att bära. Den är tillverkad av 100% polyester som är både tålig och bekväm. Dräkten har en fastsydd väst och matchande byxor som finns i storlekarna small, medium, large och x-large. Låt 70-talets nostalgiska känsla ta över genom att bara lägga till ett par äkta platåskor och njut av kvällen!

Fördelar med 70-tals Dress Fruity Herr Maskeraddräkt:

 • Tillverkad av 100% polyester som är både tålig och bekväm
 • Byxor och överdel med ett inte helt olikt 70-tals motiv
 • Fastsydd väst för extra komfort
 • Finns i storlekarna small, medium, large och x-large

Knapp för att se priset på 70-tals Dress Fruity Herrdräkt.


3. 70-tals Jumpsuit Discodansare

70-tals Jumpsuit Discodansare

70-tals Jumpsuit Dam är den perfekta maskeradklänningen för att ta tillbaka dig till 70-talets dansgolv. Klänningen är färgglad och unik med sin stilrena design och sina utsvängda ben. Den har en liten krage med en dragkedja framtill för att fästa den. Uppdatera din 70-talstyle med skor med bred klack och du är redo för att dansa hela natten!

Fördelar med 70-tals Jumpsuit Dam:

 • Unik och stilren design
 • Färgglad och trendig
 • Utsvängda ben för att skapa en autentisk 70-tals look
 • Dragkedja framtill för att enkelt fästa den
 • Perfekt för discostilen

Knapp för att se priset på 70-tals Jumpsuit Discodansaredräkt.


4. OppoSuits Groovy Gold Herrdisco

OppoSuits Groovy Gold Herrdisco

Den här eleganta OppoSuits Groovy Gold Kostym är det perfekta valet för dig som vill lysa upp någon fest eller event. Guldfärgen kommer att få dig att se ut som en stjärna och den höga kvaliteten garanterar att du kan använda kostymen om och om igen. OppoSuits Groovy Gold Kostym är tillverkad från ett speciellt material som är både bekvämt och långvarigt. Passformen är slim fit så välj den större storleken om du tvekar mellan två.

Fördelar med OppoSuits Groovy Gold Kostym:

 • Elegant guldfärg som lyser upp festen
 • Hög kvalitet som garanterar långvarighet
 • Slim fit-modell som ger dig en attraktiv look
 • Inkluderar kavaj, byxor och slips i samma mönster

Knapp för att se priset på OppoSuits Groovy Gold Herrdisco.


5. 70-tals Discodräkt

70-tals Discodräkt

Med denna Disco Maskeraddräkt kan du skapa en 70-tals look som kommer att lysa upp festen! Visa upp din coolaste 70-tals look med denna Disco Maskeraddräkt! Den överdimensionerade silvriga bodyn i halterneck-modell med holografiska cirklar ger dig en tidstypisk look och tillåter extra omfattande danssteg. För en fulländad outfit, köp till en afroperuk och solglasögon.

Fördelar med Disco Maskeraddräkten:

 • Tidstypisk 70-tals look
 • Överdimensionerad body och byxor
 • Tryckta holografiska cirklar
 • Kan kompletteras med afroperuk och solglasögon

Knapp för att se priset på 70-tals Disco Maskeraddräkt.


Hur vi betygsätter produkter

Dansa loss på festen med en discodräkt
Med en sådan har du en självskriven roll som dansgolvets ägare. Discodräkterna är också sydda på ett sätt som gör det lätt att röra sig. Du kan dansa loss rejält på festen. De här dräkterna finns i massor av färger och stilar. Du kan hitta kläder som passar oavsett om temat är Grease, 80-tal, dans, neon eller något annat.

Så ser discodräkten ut
Hur ser då en discodräkt ut? Naturligtvis finns det en rad olika stilar och utseenden på de här kläderna. Ofta är tyget i vilket dräkten är sydd blankt och glittrigt. Man kan nästan säga att klädesplaggen ofta har ungefär samma stil som en discolampa. Vissa discokläder är åtsittande med utsvängda ben. Det gäller främst de dräkter som inspirerats av 60-talet och 70-talet. Det finns också klänningar i discostil, med blankt tyg i en härlig nyans som exempelvis silver eller guld.

Discodräkt inspirerad av 70-talet.

Här handlar det helt enkelt om att ta den plats du förtjänar på festen. Du ska inte vara någon panelhöna. Vissa dräkter är sydda med inspiration från ABBA. Kläderna liknar de dräkter som Agneta och Frida bar när bandet var som allra störst. Naturligtvis kan du också komplettera med liknande skor som de tjejerna hade vid sina uppträdanden.

Retromönster och retrofärger
Även 70-talet var en stor discoperiod och här var retromönster en framträdande del. Därför kan du hitta gott om discokläder med retromönster och retrofärger. Om du är ett fan av 70-talets mode kommer du gilla de dräkterna.

Det finns också kläder i hippiestil som hör hemma i kategorin disco, liksom Halloweenkläder. Dessa har tagits fram för att vara lite mer otäcka och skrämmande. Ofta är de förstås svarta och istället för glansigt tyg har man ofta satsat på svarta sönderrivna flikar. Om du vill kunna dansa loss ordentligt men ändå ha en look anpassad till Halloween kan en sådan dräkt vara lösningen.

Tillbehör som kompletterar dräkten
Att köpa en discodräkt är ett bra första steg. Då har du den största delen av planeringen inför festen klar. Tänk dock på att du kommer se mycket häftigare ut om du kompletterar dräkten med några tillbehör. Du kan till exempel köpa till ett par skor som passar. Välj ett par som du kan gå i, så att du slipper stappla fram på festen. Köp gärna ett par solglasögon och ett fint hårband.

Snygg discodräkt för maskeradfesten.

Exakt vilka tillbehör du bör välja beror förstås på vilken stil du har valt. Man använde andra accessoarer på 60-talet än man gjorde på 80-talet. Om du vill föreställa en discodansande hippie kanske smycken med fredstecken och blomsterkransar är lämpliga accessoarer. Om du däremot valt 80-talsdisco som tema kanske du hellre ska satsa på benvärmare till dräkten och en permanentad peruk.

Frågor och svar kring Discodräkter

✅ Vad betyder disco?

Disco eller som man på svenska ibland kallar disko, är en kultur- och en musikgenre. Discon startades och utvecklades under 1970-talet i USA. Stilen har sitt ursprung i afroamerikanska kretsar i New York och Philadelphia. Discons popularitet nådde sin kulmen under andra halvan av 1970-talet Den har spelat en mycket viktig roll i utvecklingen av andra musikstilar, som modern dansmusik som house och hiphop. Ordet disco kommer från franskans discothèque, som betyder skivsamling.

✅ Vad är det som kännetecknar discomusiken?

Det som kännetecknar discomusiken är att det har en basslinga som slår på varje taktslag i en fyrtakt. Det finns sträng- och horninstrument samt synth och svävande sång i bakgrunden. Det är den pulserande rytmen i basen som är det mest centrala i en discolåt och som gör discon så dansvänlig.

✅ Vad är Discokläder?

Discokläder är en populär och trendig klädstil som ofta förknippas med 1970-talet. Kläderna är glittriga, mönstrade och färgstarka. Discokläder är vanligtvis löst sittande och är ofta inspirerade av den tidsepoken.

✅ Vad ska man ha på sig på Disco?

Vid besök på en nattklubb bör man välja en klädsel som passar in i miljön. En trendig, elegant och sofistikerad stil är alltid att föredra. Plagg som håller dig bekväm är nyckeln till att trivas och ha kul på dansgolvet. Vi rekommenderar att man bär en skön blus eller en häftig tröja, ett par trendiga jeans eller ett par byxor, samt ett par skor som är bekväma att dansa i. För att addera en extra touch kan man komplettera med accessoarer som örhängen, armband eller ett vackert halsband.

✅ Vad hade man för kläder på 70 talet?

På 1970-talet såg man ett brett utbud av trendiga plagg som definierade en hel tidsperiod. På den här tiden sågs såväl moderna stilar som klassiska, tidlösa looks. För män var populära plagg som skinnjackor, korta kavajer och bootcut-jeans. För kvinnor var det vida byxor, romantiska blusar och kjolar som gällde. Plagg som ofta förekom var spandex, lycra och polyester. Färgpaletter präglades av olika nyanser av bruna, rött och orange, ofta kombinerat med mönster.

✅ Hur lär man sig dansa disco?

Du kan anmäla dig och gå en kurs i discodans hos en lokal dansskola. Då får du lära dig att dansa till härlig discomusik. Du kan även lära dig lite smått via videos på Youtube.

Källor:

>> Linda Lindorff och Kristjan Lootus discoskola

>> The Ultimate Disco Mix på youtube.com

>> Lär dig dansa disco på finska

Emma - vår skribent inom maskerad & smink.
Emma

Emma vår professionella skribent inom maskerad och utklädnad. Maskeraddräkter är något som Emma har ett stort intresse för och hon har skrivit artiklar om detta i flera år. Hon har en stor förståelse för hur man använder smink, masker och kläder för att skapa ett intressant uttryck. Emma skriver noggranna recensioner här på Letsbuyit om de bästa maskeradkläderna och utklädnadstrenderna och delar gärna sina erfarenheter med andra. Hon har även ett stort intresse för kostymhistoria. Du når Emma på emma@letsbuyit.se