Kigurumi

Har du någonsin hört talas om kigurumi? Om inte så har du verkligen missat något, och då har du en del att ta igen. Vi är nämligen helt övertygade om att den här typen av maskeraddräkt är något du verkligen skulle vilja ha. Kanske vill du ha den för att klä ut dig när du ska gå på maskerad, eller kanske vill du bara ha ett riktigt mysigt plagg att ha på dig när du slappar hemma i tv-soffan. Oavsett vilket så kan en kigurumidräkt vara det perfekta alternativet.

Bäst Kigurumi
Snabbmeny:
Toppval Kigurumi


Detta är en kigurumi

En kigurumi passar lika bra som maskeraddräkt och som mysigt hemmasittarplagg. Det här kan beskrivas som en riktigt mjuk heldräkt för hela kroppen, utrustad med stor luva och svans. De finns i många olika tappningar, vilket gör att du kan anpassa ditt val av dräkt efter vad du vill föreställa på maskeraden. Du kan till exempel klä dig som en mjuk och gosig panda, en mjuk men taggig igelkott, en söt och färgrik enhörning, en riktigt cool valross eller kanske en lemur med lång svans. Detta är bara några av alla de varianter som finns, och du kan själv leta runt bland de många kigurumis som finns tills du hittar ett alternativ som verkligen faller dig i smaken.

Då behövs en kigurumi

När kan det då vara passande att ha en dräkt av den här typen? Som vi redan har nämnt är det här en dräkt som faktiskt gör sig alldeles utmärkt både på maskerad och hemma i soffan. Det är mer än man kan säga om de flesta andra maskeraddräkter. Du skulle förmodligen inte vilja dra på dig en zombiedräkt eller en häxklänning och sitta hemma i soffan och titta på film. En kigurumi vågar vi däremot nästan garantera att du gärna kryper ihop i när det är dags att slå på söndagsfilmen. Det är snarare en fråga om att det kommer bli svårt att få dig att vilja ta av den, eftersom den är så otroligt mjuk och skön. Tv-soffan i all ära, den största delen av försäljningen sker förstås i samband med att någon fått en inbjudan till en maskerad av något slag. Varför gå i obekväma maskeradkläder när du kan få en riktig mysdräkt att glida runt i? Om du inte riktigt vill ge dig in i kampen om att skaffa den mest skrämmande dräkten, kan det här vara ett passande alternativ. Kigurumis kan med andra ord sägas vara det perfekta utklädningsalternativet för alla riktiga mjukisar där ute. Sådana är vi övertygade om att det finns en hel del av.

 

Att välja storlek

Hur ser det då ut med storlekar för den som vill ha en kigurumidräkt? Finns dessa bara i one size eller väljer man storlek? Vi kan glädja dig med att du kan välja storlek. Dräkter i one size brukar ofta ha en tendens att vara lite otympliga. Så är dock inte fallet med kigurumis. Du kan hitta dem i storlekar från x-small och uppåt, vilket gör att såväl små som större individer kan hitta en storlek som passar. Även om de här dräkterna bör vara rymliga och inte är avsedda att sitta som ett ålskinn på kroppen, så vill du förstås att kläderna ska sitta kvar och inte halka ned titt som tätt.

köp kigurumi online

Så mycket kostar en kigurumi

Hur mycket måste du vara beredd att spendera om du vill ha en kigurumi? Det är förstås en högst relevant fråga, men du behöver inte oroa dig. De här maskeraddräkterna är inte speciellt dyra. De allra flesta modeller kostar någonstans runt 500 kronor. Det kan dock ibland hända att någon modell säljs till ett något lägre pris. Naturligtvis kan det också förekomma lite dyrare varianter för den som vill ha något alldeles extra, men det stora flertalet av dessa klädesplagg är ganska likvärdiga i pris. Detta gör också att det egentligen inte finns ett så stort behov av att jämföra priser som det gör när du ska köpa andra typer av klädesplagg och dräkter. Där är skillnaderna nämligen betydligt större. Bland kigurumis liknar de allra flesta varianter varandra stilmässigt, även om de föreställer olika djur eller karaktärer. De är sydda på ungefär samma sätt och består av ungefär samma delar. Materialet brukar också vara detsamma i de allra flesta dräkter av den här typen.