Polisdräkt

Beundrar du också alla de poliser som går till jobbet varje dag och arbetar för att vi alla ska kunna känna oss trygga? Varför inte hylla poliserna genom att klä ut dig till just polis på nästa temafest. Det finns gott om polisdräkter i partybutikerna och vissa av dem är väldigt lika de riktiga poliskostymerna. Det finns dessutom en hel del tillbehör att komplettera med, som får dig att se ut som den sorts polis du vill se ut som.

Bäst Polisdräkt

Snabbmeny:
Toppval Polisdräkter 2024 Vanliga frågor

Dela på Facebook Dela på Twitter


De 5 bästa Polisdräkterna 2024

Vi har valt dessa Polisuniformer som våra Toppval.
Gör succé på maskeraden med någon av dessa polisdräkter.

1. Svensk Polisdräkt Barn


Svensk Polisdräkt Barn

Detta är den perfekta kostymen för att förvandla ditt barn till en riktig polis! Den svenska Polisdräkten Barn är designad för att återskapa ett autentiskt utseende, och kommer garanterat att vara ett hit på festen. Kostymen består av en mörkblå polisskjorta med reflexremmar och gul polisemblem, ett par matchande mörkblå byxor med resår i midjan, ett svart bälte med silverfärgat enkelt spänne samt en matchande polishatt med gul, utstående trim och polissymbol. Allt är tillverkat i 100% polyester och kommer att ge ditt barn en professionell look.

Fördelar med produkten:

 • Autentisk utseende
 • Professionell look
 • Gul polisemblem
 • Reflexremmar
 • Svart bälte med silverfärgat enkelt spänne
 • Matchande polishatt med gul, utstående trim och polissymbol
 • 100% polyester

Finns hos:

Kolla priset


2. Polisman Klassisk Maskeraddräkt


Polisman Klassisk Maskeraddräkt

Denna autentiska polisdräkt ger dig ett professionellt och respektingivande utseende. Med detaljer som ljusblå polisskjorta med mörkblå axellappar, fuskbröstfickor och ett tygmärke med texten “Police”, ett par mörkblå byxor, en matchande slips och en svart bälte samt en snygg mörkblå polishatt med svart skärm och polisbricka, kan du skapa en heltäckande och välgjord maskeraddräkt. Allt tillverkat av 100% Polyester.

Fördelar med Polisman Klassisk Maskeraddräkt:

 • Respektingivande och professionellt utseende
 • Autentiska detaljer
 • Heltäckande och välgjord maskeraddräkt
 • Tillverkat av 100% Polyester


Finns hos:

Kolla priset


3. Polisofficer Damdräkt


Polisofficer Damdräkt

Upplev känslan av att vara polis och upprätthålla lag och ordning med denna häftiga polisofficer Dam Maskeraddräkt. Med denna dräkt får du en realistisk och professionell look som kommer att skapa uppmärksamhet på maskeraden eller festen. Maskeraddräkten är tillverkad i hög kvalité och finns i fyra olika storlekar. Dräkten består av en svart kjol, en blå kortärmad polisskjorta med knappar och polismärken, ett svart bälte och en svart polismössa. Det är helt upp till dig att skapa lite ordning och reda på maskeraden eller festen.

Fördelar med Polisofficer Dam Maskeraddräkt:

 • Realistisk och professionell look
 • Hög kvalitet och komfort
 • Tillgänglig i fyra olika storlekar
 • Upprätthålla lag och ordning på maskeraden eller festen


Finns hos:

Kolla priset


4. New York Polis Barndräkt


New York Polis Barndräkt

Låt ditt barn förvandlas till en riktig polis i denna fantastiska polisdräkt! Den här dräkten låter ditt barn leva ut sina polisfantasier och är perfekt för maskerad och kostympartyn. Den innehåller en poliströja med bröstficka, metallknappar och texten “Police” tryckt i vit färg, ett par matchande byxor, ett bälte och en polishatt med polisbricka. Dräkten är lätt att sätta på och av och ger ett professionellt intryck.

 • Cool New York Polis Barn Maskeraddräkt
 • Poliströja med bröstficka, metallknappar och texten “Police” tryckt i vit färg
 • Matchande byxor, bälte och polishatt med polisbricka
 • Perfekt för maskerad och kostympartyn
 • Lätt att sätta på och av
 • Ger ett professionellt intryck


Finns hos:

Kolla priset


5. Polisdräkt till Hund


Polisdräkt till Hund

Polis Hund Maskeraddräkt är ett perfekt val för att ge din hund en unik och stilren look! Dräkten är tillverkad i ett slitstarkt polyestermaterial och har fina detaljer som förstärker stilen. Den kommer i fyra olika storlekar och medföljer en polismössa som kommer att få din hund att se ut som den coolaste polisen på stan. Ge din bästa vän en dräkt som kommer att göra den till festens centrum nästa gång ni går på maskerad!

 • Tillverkad i ett slitstarkt polyestermaterial
 • Fina detaljer som förstärker stilen
 • Kommer i fyra olika storlekar
 • Medföljer en polismössa
 • Ger din hund en unik och stilren look


Finns hos:

Kolla priset


Hur vi väljer ut och betygsätter produkter

Vi jämför och sammanställer de produkter som vi anser är de bästa på marknaden utifrån ett antal kriterier.  Vi samarbetar med många butiker och e-handlare och även om det kan ha en inverkan på vilka produkter vi väljer att recensera är det ändå vårt team som gör en professionell bedömning av vilka som faktiskt är bäst. Våra rekommendationer stöds av denna bedömning. Följande parametrar är något vi tar med i varje bedömning:

 • Tester som gjorts på produkten tidigare av experter online eller publicerade i facktidskrifter.

 • Produktrecensioner och produktomdömen från kunder.

 • Jämförelse av produktspecifikationer, funktioner och kapacitet för respektive produkt.

Vilken sorts polis vill du vara?

När du tar en titt i en av de butiker som säljer maskeradkläder kommer du upptäcka att det finns en mängd olika polisdräkter. Vissa av dem påminner mycket om de kläder våra poliser har på sig till vardags. Andra liknar dem däremot inte alls. Du kan till exempel välja en polisuniform som istället liknar de kläder som SWAT-teamet i USA har på sig. Du kan också satsa på en kostym som tydligt framhäver din sexiga sida. Det finns till exempel dräkter med kort, tight klänning med polishatt.

Polisdräkter för barn

Den som vill ha ett komplett set med kläder, hatt, bricka och batong kan också köpa det. Det finns massor att välja på i butikerna. Naturligtvis kan även barn klä ut sig till polis. Det finns gott om polisdräkter även för barn. Dessa kan dock skilja sig en del från de kostymer som finns för vuxna. För det par som vill hitta ett roligt och matchande tema finns det möjlighet att klä ut sig till polis och fånge. Det finns färdiga set att köpa där en polisdräkt ingår och en fångdräkt ingår. Sådana set kan vara roliga om du ska gå på maskerad tillsammans med en vän eller en partner.

Komplettera ditt inköp

Om du har hittat en polisdräkt som du vill ha kan du passa på att köpa tillbehör samtidigt. På det sättet kan du känna dig säker på att du kommer få en komplett utstyrsel. Om du till exempel valt att köpa en produkt där bara själva dräkten ingår, kan du komplettera med batong, polisbricka och hatt. Du kan även köpa speciella skor som passar till dräkten, om du inte har några skor hemma som du tycker passar. I de butiker som säljer maskeradkläder hittar du allt du kan tänkas behöva. Det spelar ingen roll om du vill föreställa en engelsk polis, en medlem i SWAT, en traditionell svensk polis eller kanske en sjöofficer.

Polisuniformer går att komplettera med batong, polisbricka och polishatt.

I butikerna som tillhandahåller maskeraddräkter hittar du såväl kläderna som de tillbehör du behöver. Att klä ut sig till polis är enkelt och du behöver inte ägna dig åt att lägga makeup eller bära någon mask. Däremot blir utstyrseln betydligt mer komplett om du ser till att ha med dig den rekvisita som en polis brukar ha. Exakt vilka tillbehör du behöver beror förstås på vilken typ av polis du har tänkt klä ut dig till. Naturligtvis finns det även gott om tillbehör för de barn som har bestämt sig för att föreställa polis på festen. Det kan vara bra att ta med handbojor för att kunna fånga alla bovar. Polisbrickan är också ett måste.

Frågor och svar kring Polisdräkter

✅ Finns det Polisdräkter både för vuxna och barn?

Ja, det säljs polisdräkter både för vuxna och barn. Dessa kan användas för utklädning vid lek eller att bäras på maskeradfester. Här hittar du våra Toppval av polisdräkter.

✅ Vilka är de vanligaste tillbehören till polisdräkten?

Förutom polisjackan och polisbyxorna bör man även ha:

 • En poliskeps
 • En polisbricka
 • En visselpipa
 • En walkie-talkie
 • Handklovar
 • Ett block med böteslappar

✅ Hur blir man en riktig polis?

För dig som vill bli polis i Sverige är det bra att först läsa ett högskoleförberedande program på gymnasiet. Då får du direkt den behörighet som behövs för att sedan kunna söka in till polishögskolan. Utbildningen vid polishögskolan som omfattar sedan 2,5 år. I utbildningen på polishögskolan ingår en termins aspirantutbildning på en polismyndighet. Efter avklarade och godkända studier får de studerande polisexamen och är då behöriga att söka anställning som polis.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Polisdräkter Vanliga frågor

Klä ut dig till poliskonstapel med rätt dräkt.

Vi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom maskerad:

Emma - vår skribent inom maskerad & smink.
Emma

Emma vår professionella skribent inom maskerad och utklädnad. Maskeraddräkter är något som Emma har ett stort intresse för och hon har skrivit artiklar om detta i flera år. Hon har en stor förståelse för hur man använder smink, masker och kläder för att skapa ett intressant uttryck. Emma skriver noggranna recensioner här på Letsbuyit om de bästa maskeradkläderna och utklädnadstrenderna och delar gärna sina erfarenheter med andra. Hon har även ett stort intresse för kostymhistoria. Du når Emma på emma@letsbuyit.se