Polisdräkt

Beundrar du också alla de poliser som går till jobbet varje dag och arbetar för att vi alla ska kunna känna oss trygga? Varför inte hylla poliserna genom att klä ut dig till just polis på nästa temafest. Det finns gott om polisdräkter i partybutikerna och vissa av dem är väldigt lika de riktiga poliskostymerna. Det finns dessutom en hel del tillbehör att komplettera med, som får dig att se ut som den sorts polis du vill se ut som.

Bäst Polisdräkt
Snabbmeny:
Toppval Polisdräkter Vanliga frågor


Vilken sorts polis vill du vara?

När du tar en titt i en av de butiker som säljer maskeradkläder kommer du upptäcka att det finns en mängd olika polisdräkter. Vissa av dem påminner mycket om de kläder våra poliser har på sig till vardags. Andra liknar dem däremot inte alls. Du kan till exempel välja en polisuniform som istället liknar de kläder som SWAT-teamet i USA har på sig. Du kan också satsa på en kostym som tydligt framhäver din sexiga sida. Det finns till exempel dräkter med kort, tight klänning med polishatt.

Polisdräkter för barn

Den som vill ha ett komplett set med kläder, hatt, bricka och batong kan också köpa det. Det finns massor att välja på i butikerna. Naturligtvis kan även barn klä ut sig till polis. Det finns gott om polisdräkter även för barn. Dessa kan dock skilja sig en del från de kostymer som finns för vuxna. För det par som vill hitta ett roligt och matchande tema finns det möjlighet att klä ut sig till polis och fånge. Det finns färdiga set att köpa där en polisdräkt ingår och en fångdräkt ingår. Sådana set kan vara roliga om du ska gå på maskerad tillsammans med en vän eller en partner.

 

Toppval Polisdräkter 2023

Vi har valt dessa Polisuniformer som våra Toppval.
Gör succé på maskeraden med någon av dessa polisdräkter.


 

Komplettera ditt inköp

Om du har hittat en polisdräkt som du vill ha kan du passa på att köpa tillbehör samtidigt. På det sättet kan du känna dig säker på att du kommer få en komplett utstyrsel. Om du till exempel valt att köpa en produkt där bara själva dräkten ingår, kan du komplettera med batong, polisbricka och hatt. Du kan även köpa speciella skor som passar till dräkten, om du inte har några skor hemma som du tycker passar. I de butiker som säljer maskeradkläder hittar du allt du kan tänkas behöva. Det spelar ingen roll om du vill föreställa en engelsk polis, en medlem i SWAT, en traditionell svensk polis eller kanske en sjöofficer.

Polisuniformer går att komplettera med batong, polisbricka och polishatt.

I butikerna som tillhandahåller maskeraddräkter hittar du såväl kläderna som de tillbehör du behöver. Att klä ut sig till polis är enkelt och du behöver inte ägna dig åt att lägga makeup eller bära någon mask. Däremot blir utstyrseln betydligt mer komplett om du ser till att ha med dig den rekvisita som en polis brukar ha. Exakt vilka tillbehör du behöver beror förstås på vilken typ av polis du har tänkt klä ut dig till. Naturligtvis finns det även gott om tillbehör för de barn som har bestämt sig för att föreställa polis på festen. Det kan vara bra att ta med handbojor för att kunna fånga alla bovar. Polisbrickan är också ett måste.
 

Frågor och svar kring Polisdräkter

✅ Finns det Polisdräkter både för vuxna och barn?

Ja, det säljs polisdräkter både för vuxna och barn. Dessa kan användas för utklädning vid lek eller att bäras på maskeradfester. Här hittar du våra Toppval av polisdräkter.


✅ Vilka är de vanligaste tillbehören till polisdräkten?

Förutom polisjackan och polisbyxorna bör man även ha:
  • En poliskeps
  • En polisbricka
  • En visselpipa
  • En walkie-talkie
  • Handklovar
  • Ett block med böteslappar


✅ Hur blir man en riktig polis?

För dig som vill bli polis i Sverige är det bra att först läsa ett högskoleförberedande program på gymnasiet. Då får du direkt den behörighet som behövs för att sedan kunna söka in till polishögskolan. Utbildningen vid polishögskolan som omfattar sedan 2,5 år. I utbildningen på polishögskolan ingår en termins aspirantutbildning på en polismyndighet. Efter avklarade och godkända studier får de studerande polisexamen och är då behöriga att söka anställning som polis.


Källor:Snabbmeny:
Toppval Polisdräkter Vanliga frågor

Klä ut dig till poliskonstapel med rätt dräkt.

Vi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom maskerad: