Ninjadräkt

En ninjadräkt passar bra när det är dags för temafest, Halloween eller maskerad. Det finns olika varianter, vilket gör att du själv kan välja om du är ute efter en snäll look eller en mer ondsint look. På Halloween kanske du vill föreställa en lite mer ondsint ninja. På maskeraden kan du däremot välja en ninjadräkt som får dig att se snällare ut. Alternativen är många och det finns gott om fina dräkter

Bäst Ninjadräkt
Snabbmeny:
Toppval Ninjadräkter Vanliga frågor


Många stilar

En ninjadräkt kan se ut på många olika sätt. Det finns damdräkter med mer feminint stuk. Det finns också enfärgade svarta dräkter. Dessa kan passa bra på Halloween. Då är det ju ofta lite mörkare stämning. Det finns också gott om färgrika dräkter. Många av dessa kommer kompletta med huvudbonad och svärd. Om det inte följer med något svärd men du vill ha ett, kan du naturligtvis köpa det separat. Samurajsvärd säljs oftast i kategorin tillbehör. Många anser att ett svärd är ett måste för att utstyrseln ska kännas komplett.

Klä ut dig till en Ninja

Det finns även en typ av ninjadräkt som du kanske inte har tänkt på. För några år sedan blev ninjago från Lego väldigt populärt. Naturligtvis finns det även Ninjago-dräkter. Dessa passar perfekt för alla som fastnade för Ninjago under storhetstiden.

 

Toppval Ninjadräkter 2022

Vi har valt dessa Ninjadräkter som våra Toppval.
Snygga dräkter i flera olika färger: svarta, vita, gröna, blå och kamouflagefärgade.


 

Priset på en ninjadräkt

Vad kostar då en ninjadräkt? Priset kan förstås variera en del. Det beror helt på vilken dräkt du bestämmer dig för att köpa. Det beror naturligtvis också på vilken butik du väljer att handla från. De allra billigaste dräkterna kostar runt 100 kronor. De är dock väldigt enkla. Ofta handlar det också om barnkostymer när de är så här billiga. För en ninjadräkt för vuxna får du räkna med att betala lite mer. De billigaste dräkterna kostar runt 250 kronor. Om du är beredd att betala runt 400 kronor hittar du en hel del kostymer att välja mellan. De dyrare dräkterna är ofta mer påkostade och av högre kvalitet. Generellt kan man säga att du får vad du betalar för. Väljer du att lägga någon hundralapp extra får du troligtvis en mer hållbar dräkt som kanske också ser mer påkostad ut. Om du bara planerar att använda den vid ett enda tillfälle kanske inte kvalitén spelar så jättestor roll. Då kanske du hellre sparar lite pengar. Om det däremot händer att du går på maskerad då och då kan det vara väl spenderade pengar. Du kan då återanvända ninjadräkten vid något annat tillfälle.

Ninjadräkt för barn

Naturligtvis finns det en del tillbehör som kan göra dräkten ännu finare och utstyrseln mer komplett. Som tidigare nämnts kan en ninja behöva ett svärd. Sådana hittar du naturligtvis också i de butiker som säljer maskeradkläder. Om det inte medföljer något huvudplagg kanske detta också är något du vill köpa separat. En ninja bär sällan hel mask men däremot brukar de ha ett tygplagg svept om delar av ansiktet och håret. Ett sådant plagg gör att du liknar en riktig ninja. Det finns även handskar att köpa separat om du skulle vilja ha sådana. Det är naturligtvis inte alla ninjor som bär handskar, men om du vill ha det så finns det.

Ninjadräkt för vuxna

 

Frågor och svar kring Ninjadräkter

✅ Finns det Ninjadräkter både för vuxna och barn?

Ja, det säljs Ninjadräkter både för vuxna och barn och de finns flera olika färger: svarta, vita, gröna, blå och kamouflagefärgade. Här hittar du våra Toppval av Ninjadräkter.


✅ Vad är en ninja?

Ninjor arbetade i medeltidens Japan som lejda mördare och spioner. De anställdes av adelsmän för att syssla med bland annat spionage, sabotage och hemliga angrepp.


✅ Vad är Ninjutsu?

Ninjutsu som betyder "tekniker för att dölja" var en beteckning för vissa militära metoder i det medeltida Japan som framförallt, handlade om att inhämta och hantera information. Här ingick strategi, spionage och rekognosering, men också överfall och bakhåll. Termerna ninjutsu och ninja användes för första gången i text under Edo-perioden, i Buyô Benryaku skriven 1684 av Kinoshita Gishun.


Källor:Snabbmeny:
Toppval Ninjadräkter Vanliga frågorVi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom maskerad: