Gaming glasögon

Bäst Gaming glasögon

Snabbmeny:
Toppval Gaming glasögon Vanliga frågor


Finns det någon anledning att köpa glasögon som kan användas vid gaming? Svaret är ja. Det finns faktiskt flera goda skäl. Den viktigaste anledningen är att du skyddar ögonen, vilket är viktigt i synnerhet för den som spelar i flera timmar, flera gånger i veckan. Ett par bra glasögon specifikt framtagna för spel kan dessutom förbättra spelupplevelsen.

Särskilt glas för gaming

Det glas som brukar användas i glasögon för gaming är naturligtvis särskilt anpassat för just detta syfte. Det finns olika typer av glas att använda i den här typen av glasögon. En av de varianter som är vanligt förekommande är ett glas som kallas mesh. Vad är det då som gör detta glas så speciellt? Det är utvecklat för att ta bort reflexer, vilket är vanligt förekommande när man sitter framför en skärm. Vad som är minst lika viktigt är att de även tar bort flimmer och blått skärmljus, sådant som annars kan vara både irriterande och faktiskt även skadligt för den som tillbringar långa stunder framför en skärm. Den här typen av glas har också en god förmåga att ge bättre kontraster. Den skapar lugn för blicken, något som gör att du blir mindre trött i ögonen även om du sitter i flera timmar framför din dator. Det som gör mesh till ett fantastiskt bra glas att använda i gamingglasögon är att det fungerar lika bra för den som har någon typ av synnedsättning som för den som har helt perfekt syn. Det går nämligen utmärkt att slipa mesh så att det passar den synnedsättning du kan tänkas ha, men det går också alldeles utmärkt att använda som det är. Naturligtvis finns det även liknande möjligheter med andra glas framtagna för gaming eller annan skärmaktivitet.

Kostnad för spelglasögon

Kostnad för spelglasögon

Innan du kan avgöra om du ska skaffa ett par glasögon att använda när du spelar eller inte, behöver du förstås veta vad det rör sig om för kostnader. Om du har en synnedsättning och använder glasögon regelbundet vet du förstås lite mer vad det rör sig om för summor. Då kanske du helt enkelt kan se till att köpa ett par skärmanpassade glasögon nästa gång det är dags för ett byte. Det kan också vara så att du kan besöka en optiker och få ett specialpris på ett par gaming-glasögon, om du samtidigt gör en synundersökning och köper ett par vanliga glasögon. Vilka erbjudanden och möjligheter som finns kan variera från en butik till en annan, så det gäller att undersöka vilka erbjudanden som finns som kan passa dig och ditt behov. Det är omöjligt att nämna ett enhetligt pris för vad det kostar att köpa glasögon för gaming, för den som behöver slipade och anpassade glas. Anledningen till svårigheten i detta är förstås att olika synnedsättningar kräver olika slipningar, vilket också påverkar priset.

Toppval Gaming glasögon 2024

Vi har valt dessa Gaming glasögon som våra Toppval.
Dessa glasögon filtrerar bort skadligt ljus och låter dina ögon slappna av när du sitter och spelar vid en skärm.

Kostnad för den utan synnedsättning

Vad det kostar att köpa glasögon lämpade för gaming, utan någon särskild slipning och utan styrka, kan förstås också variera. Priset avgörs av en rad faktorer, som vilket glas du väljer, vilket varumärke det är på bågarna, vilken butik du vänder dig till för köpet och vilka egenskaper glasögonen har. Det finns både billiga modeller och dyrare, mer påkostade alternativ. Det går att hitta riktigt billiga alternativ som inte kostar mer än ett par – tre hundra kronor. De kan ibland fungera för den som enbart är intresserad av att reducera blått ljus. Däremot kan de sällan bidra med alla de andra fördelar som lite dyrare modeller erbjuder. Vissa gamers använder de här billigare glasögonen av den enkla anledningen att de faktiskt ser ganska coola ut. Andra använder dem för att de vill försöka minska störande flimmer och blått ljus utan att för den skull gräva allt för djupa hål i plånboken. Så länge man är medveten om att de inte är fullt lika effektiva som dyrare glasögon avsedda för skärmanvändning så är allt i sin ordning. Den som verkligen vill göra sina ögon en tjänst och är beredd att investera i detta, kan hitta riktigt bra gaming glasögon för mellan 1 500 och 2 500 kronor. För det priset går det att hitta ett par snygga bågar med ett bra glas som är perfekt för användning vid terminal.

Spelglasögon avsedda för skärmanvändning.

Var hittar man de bästa glasögonen för gaming?

När du har kommit fram till att du faktiskt kan tänka dig att betala för ett par bra glasögon väl anpassade för gaming är det dags att börja fundera över var du ska köpa dem. Det finns flera olika sätt att lösa frågan. Du kan förstås gå till en glasögonbutik och prata med en optiker även om du inte har någon synnedsättning eller något synfel. Då kan du få tips och råd kring vilka alternativ som är de bästa om man tar hänsyn till ögats behov och välmående.

Bra glasögon framtagna för gamers.

Ett annat sätt att lösa det hela, som av många uppfattas som enklare och mer praktiskt, är att besöka en butik online som säljer den här typen av produkter. Där går det att hitta ett riktigt stort utbud av glasögon framtagna för gamers. Det går också att läsa mer om de olika alternativ som finns, vilka fördelar och nackdelar som kommer med olika varianter, och vilka glas som finns att välja mellan. På nätet går det snabbt och enkelt att få tillgång till ett enormt sortiment, samtidigt som det går smidigt att få svar på alla de frågor du kan tänkas ha. Många anser därför att webben är den bästa platsen att handla på. En annan anledning till att det är en god idé att sköta inköpet online är att priserna normalt är lägre där. Det beror på ett flertal saker. Dels kan webbutiker bedriva sin verksamhet utan stora butikslokaler, vilket gör att de sparar pengar och på så sätt kan hålla nere priserna, dels kan de ofta köpa hem fler exemplar eftersom de har kunder från många olika delar av landet och kanske till och med världen, vilket gör att de i sin tur får lägre priser från grossist. Detta är något som gynnar både företaget och slutkunderna.

Frågor och svar kring Gaming glasögon

✅ Varför behöver många gaming-glasögon?

De flesta gamers tillbringar många timmar så gott som varje dag framför en skärm. Detta blir i längden påfrestande för ögonen. Ett par glasögon för att avlasta ögonen kan då vara välbehövligt. Det kan göra att man slipper huvudvärk. Dessutom kan ett par bra glasögon minska tröttheten och de kan även återge färgerna på skärmen på ett bättre sätt. Dessutom filtrerar den här typen av terminalglasögon bort skadligt blått ljus, vilket är bra ur hälsosynpunkt.

✅ Hur mycket kostar ett par glasögon som används vid gaming?

Det beror helt på vilka gaming-glasögon man väljer. Det finns gott om olika modeller och priserna kan skilja sig åt en hel del. Vissa kostar runt 400 kronor medan andra kostar 1 000 kronor. Det finns också gott om modeller som ligger i prisklassen 1 000 – 2 000 kronor. För den som har högre krav finns det också dyrare glasögon. Det beror helt på vad man har för krav och önskemål. Om man behöver ha glasen slipade efter eget behov blir priset förstås högre.

✅ Var köper man glasögon avsedda för gaming?

Det finns flera olika alternativ. Det går antingen att gå till en butik som tillhandahåller vanliga glasögon och be dem om hjälp, eller vända sig till en butik som säljer gamingprodukter. Vad som är bäst beror främst på om man har behov av specialslipning eller om man är ute efter ett par glasögon med oslipade glas.

✅ Kan man använda glasögon när man spelar även om man inte har något synfel?

Ja absolut. Ett par gaming-glasögon kan vara till stor nytta även för den som har felfri syn. Det ger nämligen ögonen möjlighet till viss vila även när man tittar på en skärm flera timmar i rad. Man ska absolut inte tänka att glasögon vid gaming bara är något för den som har någon typ av synnedsättning. Istället kan man se det som ett verktyg för att bibehålla fokus och skärpa även vid långvariga spelsessioner.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Gaming glasögon Vanliga frågor

Vi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom gaming:

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin