Gamingbord

Bäst Gamingbord

Snabbmeny:
Toppval Gamingbord Vanliga frågor


Att ha ett bra skrivbord är viktigt för den som ägnar sig mycket åt gaming. Det går naturligtvis att köpa ett vanligt skrivbord, men faktum är att du har mycket att vinna på att välja ett gamingbord. Ett bra sådant är nämligen byggt just med gaming i åtanke. Det har allt det utrymme och alla de funktioner som behövs. Att välja ut ett bord bland alla tillgängliga varianter är kanske inte alltid så enkelt, men det är värt all möda om du lyckas.

Viktiga funktioner

Det första du bör tänka på när du ska försöka hitta ett riktigt bra gamingbord, är att det bör vara höj- och sänkbart. På så sätt kan du se till att höjden passar dig när du sitter på den gamingstol du har valt. Dessutom ger det dig möjlighet att stå vid bordet då och då, om du skulle vilja ha omväxling. Detta är av otroligt stor vikt för den som spelar ofta och länge. Om bordet har fel höjd och inte kan justeras kan det lätt leda till värk i rygg och nacke. Det är också viktigt att du väljer ett bord med tillräckligt djup för att du ska kunna placera skärmen en armlängd bort. Detta spelar inte så stor roll för den som bara sitter en halvtimme någon gång då och då, men för den som ägnar sig mycket åt gaming är det här väldigt viktigt. Det gör att ögonen inte ansträngs i onödan.

Matcha med en bra stol

Ett bra gamingbord behöver matchas med en bra gamingstol. Även om bordet är bra hjälper det inte så mycket om stolen inte håller måttet. Även här är det viktigt att det går att justera höjdmässigt. Det är ingen nyhet att alla människor är olika. Det gäller både längd, hållning och personliga preferenser. Därför är det av stor betydelse att det går att ställa in stolen så att den passar höjdmässigt ihop med bordet, men även att den passar användaren. På det sättet kan också fler familjemedlemmar samsas om samma bord och stol, eftersom de kan justeras beroende på vem som använder möblerna.

Viktiga funktioner för ett riktigt bra gamingbord

Att tänka på vid inköp

När det är dags att köpa ett gamingskrivbord finns det några saker att tänka på. För det första är det viktigt att komma ihåg att det skrivbord som passar en person perfekt, kanske inte alls passar en annan. Det gäller att ta hänsyn till vem användaren är, men även vilken utrustning som kommer att användas. En stor skärm kräver till exempel ett större bord än en liten skärm. Om man vill ha en stor musmatta till gamingmusen behöver även denna få plats. Det är helt enkelt viktigt att du väljer ett gamingbord som har tillräckligt med yta för att passa just ditt behov. Du bör också på förhand fundera över var möbeln kommer att placeras. Detta hjälper dig nämligen att komma fram till vilka mått som kan tänkas vara aktuella. Om det är utrymmesmässigt möjligt kan det vara klokt att satsa på ett något större bord än du egentligen tror dig behöva. På så sätt är du på den säkra sidan och slipper byta bord om du så småningom bestämmer dig för att byta till en större skärm. Du behöver också fundera över om förvaringsutrymme är något som behövs. Vissa gamingbord kommer med lådor, medan andra helt saknar detta. Att göra en egen liten behovsanalys före köpet kan bespara dig en hel del frustration och problem längre fram.

Toppval Gamingbord 2024

Vi har valt dessa Gamingbord som våra Toppval.
Snygga, stabila och praktiska gamingskrivbord som älskas av Gamers.

Pris på gamingbord

Att veta vad den här typen av skrivbord brukar kosta innan det är dags för ett inköp är förstås viktigt. För många är det nödvändigt att lägga undan pengar flera månader i förväg för att kunna finansiera köpet. För andra kanske pengarna finns, men det är fortfarande viktigt att veta vad kostnaden landar på, för att kunna planera en månadsbudget. Det är givetvis inte lätt att säga exakt vad ett gamingbord kostar eftersom det finns olika varianter. Vissa är enklare, mindre och billigare, medan andra är mer avancerade, större och även dyrare. Du kan med andra ord påverka priset genom att anpassa ditt val. Det går att hitta enkla små gamingskrivbord som kostar strax över 500 kronor. Det innebär dock inte att det är någon typ av snittpris för den här typen av möbel.

Pris på gamingbord

Många skrivbord av gamingmodell kostar mellan 2 000 och 4 000 kronor. Skillnaden mellan ett billigt och ett dyrt alternativ kan till exempel vara att det dyrare bordet är större, att det går att justera i fler lägen höjdmässigt, att det har inbyggd kabelhanteringslösning och att det finns en inbyggd musmatta. Detta är inte alltid fallet, men många gånger är det just funktioner och egenskaper som påverkar priset rejält. Det betyder att det oftast finns en bra anledning till att vissa möbler är dyrare än andra. Däremot betyder det inte att det är ett måste att välja något av de dyrare alternativen. Det gäller helt enkelt att vara medveten om skillnaderna. På så sätt kan du väga fördelar och nackdelar med de olika borden mot varandra och sätta det i förhållande till priset. Du kan då fatta ett beslut kring vilket alternativ som rent behovsmässigt uppfyller dina krav och som samtidigt inte faller utanför dina budgetramar.

En stil som passar

En stil som passar

Även om många köper gamingbord främst av funktionella skäl, det vill säga för att ha ett bord som uppfyller de funktionsmässiga krav man har och för att kunna få bästa tänkbara förutsättningar när man spelar, så bör man inte glömma bort den estetiska aspekten. Alla gamingbord ser inte likadana ut, och det är fullt möjligt att hitta ett skrivbord som både är bra rent funktionellt och som även passar in stilmässigt där hemma. Om du till exempel gillar den minimalistiska stilen så finns det gott om möbler som ger en bra spelyta samtidigt som det inte sticker ut utseendemässigt, med så få detaljer som möjligt. Vill du ha något mer lantligt, som passar in i den lantliga stilen, finns det fina gamingbord av trä som smälter in fint. Det finns helt enkelt gamingskrivbord i olika stilar och färger, och i olika material.

Frågor och svar kring Gamingbord

✅ Varför bör man ha ett gamingbord om man vill ägna sig åt e-sport?

Det finns många skäl till att ett gaming skrivbord är att föredra framför ett vanligt skrivbord. Ett gamingbord har funktioner som inte ett vanligt skrivbord är utrustat med. Det kan till exempel handla om inbyggd belysning, spår som döljer alla kablar, inbyggd musmatta och många andra saker.

✅ Vad bör man tänka på när man ska köpa ett nytt gamingskrivbord?

Det är klokt att fundera över hur stort det behöver vara för att all utrustning ska få plats på det. Man bör också tänka över vilka funktioner man vill ha och behöver. Är det till exempel viktigt med inbyggd LED-belysning? Behöver det finnas kantband som gör att alla saker förblir på sina platser? Ska det gå att höja och sänka bordet? Är det något särskilt material man är ute efter? Ska det finnas ställning för headset? Är det några andra funktioner som är betydelsefulla? Det är klokt att göra en lista redan innan man börjar leta på allvar, eftersom risken då är mindre att man missar något som man verkligen tycker har stor betydelse.

✅ Hur mycket kostar ett gamingbord?

Priserna kan förstås variera eftersom det säljs många olika bord av den här typen. Vissa är billigare än andra, vilket är helt naturligt då de har olika funktioner och egenskaper. De billigaste gamingborden kostar runt 1 000 kronor. För mellan 1 700 och 2 500 kronor hittar man en rad olika alternativ och i den lite dyrare prisklassen finns gamingbord för mellan 2 500 och 4 000 kronor. Det finns också mer avancerade möbler som kostar mer, men majoriteten av gamingborden som man hittar i butikerna faller in i prisklasser mellan 1 000 och 4 000 kronor.

✅ Får det plats mer än en skärm på ett gamingskrivbord?

Ja, de flesta bord av den här typen är tillverkade i så pass stora storlekar att det går att få plats med två eller fler skärmar på dem. Detta är ofta en av de största fördelarna med dessa bord jämfört med vanliga skrivbord.

✅ Hur hög belastning klarar ett gamingbord?

Det beror helt på vilken möbel man väljer. Det är viktigt att läsa produktbeskrivningen för att få veta detta. Ibland framgår inte viktgräns av produktbeskrivningen och då kan man behöva kontakta tillverkaren för besked. Många bord kan hantera upp till 80 kg. Detta förutsätter dock att utrustningen är jämnt fördelad över bordet, så att viktfördelningen blir jämn. Det finns dock bord som klarar högre maxvikter men även möbler som har lägre angiven maxvikt.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Gamingbord Vanliga frågor

Vi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom gaming:

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin