Gaming

Det har säkert inte gått dig förbi att gaming är otroligt populärt. Det finns många som viger det mesta av sin lediga tid åt att spela olika typer av datorspel och tv-spel. Det tål också att påpekas att det inte bara gäller ungdomar. Det finns många vuxna som också har gaming som sin allra största hobby. Om du också gillar att spela, eller om du har en son, dotter, make, maka eller sambo som tycker att det är roligt, så vill du förmodligen ordna en bra gaminghörna där hemma. För att kunna göra det är det viktigt att du vet vilka möbler och tillbehör som behövs, vilket vi ska fördjupa oss i här.

En bra gamingstol är A och O

En av de saker du bör lägga störst fokus vid när du inreder ett rum eller en hörna för gaming är gamingstolen. Den som ägnar flera timmar per dag åt att spela behöver en bra stol att sitta i. Det är lätt att hållningen blir dålig och att du sitter hopsjunken om du inte har en bra stol. Det kan i sin tur leda till att du får ont i ryggen, eller att den i ert hushåll som det handlar om får ont i ryggen. Det är naturligtvis något ni vill undvika, och därför är det viktigt att köpa en bra gamingstol. Det är sällan en god idé att köpa en av de billigaste stolarna på marknaden. De ger sällan det stöd som behövs till svank och ländrygg och de erbjuder sällan några anpassningsmöjligheter. Det är bättre att betala några hundralappar eller en tusenlapp mer och få en rejäl stol som går att anpassa efter den som använder den. På så sätt kan du tillbringa många timmar framför datorn eller tvn utan att det leder till en rygg som värker och en nacke som blir allt stelare. Läs vår köpguide om gamingstolar här.

Ett gamingbord bör gå att anpassa

Det är inte bara valet av stol som spelar roll när gamingrummet ska inredas. Det är även viktigt att du väljer ett bra gamingbord. Det finns flera saker att tänka på. Det är naturligtvis viktigt att bordet är tillräckligt stort för att du ska få plats med din gamingdator. Vissa datorer tar mycket plats, medan andra tar betydligt mindre plats. Det finns med andra ord inga standardmått att gå efter, utan du behöver själv ha koll på vilka mått som krävs för att du ska ha tillräckligt med bordsyta. Det är också en fördel om det går att höja och sänka bordsskivan så att du kan hitta en lämplig höjd för just dig. Ibland kanske du vill stå upp och spela. Andra gånger vill du förmodligen sitta tillbakalutad i din stol. Med rätt bord ska det gå att göra båda delarna på ett bekvämt sätt. Det kan också vara bra att känna till att det finns gamingbord med inbyggd musmatta. Vissa föredrar att ha en separat musmatta som läggs ovanpå bordet, medan andra tycker att det är väldigt praktiskt att ha det inbyggt.

Laptop eller stationär dator

Den som vill hålla på med gaming behöver välja ut en bra dator. Då gäller det att inte bara ta första dator det finns ett bra erbjudande på. Du behöver först och främst komma fram till om du vill ha en stationär dator eller en laptop. De stationära datorerna brukar ofta vara populärast bland de som ägnar sig åt gaming, men det finns bra laptops avsedda för gaming också. När du väl har kommit fram till vilket du föredrar är det dags att gå in mer på detaljer. Du behöver kontrollera allt från prestanda till grafikkort och minne. För att en gamingdator ska vara bra att spela på är det viktigt att prestandan är tillräcklig och att grafiken är i toppklass. Det gäller oavsett om du väljer att köpa en laptop eller en stationär variant.

En tillräckligt stor gamingskärm

Något som också är värt att fokusera på är valet av gamingskärm. Vissa väljer att köpa ett komplett paket med dator och skärm samt tangentbord, medan andra väljer att köpa skärmen separat. För många är det viktigt att ha en stor gamingskärm, så att de verkligen ser alla detaljer till fullo. Andra tycker att det är viktigare att ha en skärm som inte tar upp allt utrymme på skrivbordet. Det viktiga är att du utvärderar och jämför olika alternativ.

En bra gamingmus och en musmatta

Förutom ett bra gamingbord och en bekväm gamingstol samt en bra dator och skärm behöver du även en bra gamingmus och en musmatta. Det kan tyckas vara små detaljer men faktum är att de är nog så viktiga. En bra gamingmus måste reagera snabbt och väl på dina klick för att du ska lyckas i spelet. Den behöver också vara bekväm att greppa, så att du slipper få ont i handleder och fingrar. Du behöver med andra ord välja även denna produkt med omsorg.

Fler tillbehör inom gaming

Du kan även läsa våra guider om:

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin