Vad kan man göra på en regnig dag?

Regnet öser ner utanför fönstret och du undrar vad du ska göra med din tid. Vi har alla varit där. Men oroa dig inte! Den här artikeln är här för att ge dig inspiration och tips för att hålla dig sysselsatt när det regnar.

En regnig dag kan vara den perfekta tiden att ägna åt aktiviteter som du kanske annars inte har tid för. Varför inte ta tillfället i akt och prova något nytt? Du kan till exempel testa att baka, måla eller läsa en bra bok. Det finns oändliga möjligheter!

Genom att göra de mest av en inomhusdag kan du också använda tiden till att organisera ditt hem eller skapa ett nytt schema för kommande veckor. Ta stunden tillfälle i akt och se över vad som behöver göras eller planera roliga aktiviteter för framtiden.

Så, nästa gång det regnar, låt inte vädret stoppa dig från att ha en fantastisk dag! Läs vidare i artikeln för mer inspiration och idéer om hur du kan njuta av regnet på bästa sätt.

Aktiviteter att göra inomhus under regniga dagar

När det regnar ute kan det vara svårt att hitta på saker att göra. Men oroa dig inte, här är några förslag på sysselsättningar som du kan prova på inomhus:

 • Läs en bra bok eller tidning: Ta fram en spännande roman eller en intressant tidskrift och fördjupa dig i en annan värld. Det är ett perfekt sätt att slappna av och samtidigt lära sig något nytt.
 • Titta på din favorit-TV-serie eller film: Sätt dig bekvämt i soffan och njut av några avsnitt av din favorit-TV-serie eller se en riktigt bra film. Det är ett utmärkt tillfälle att koppla av och bara njuta.
 • Gör något kreativt, som måla eller teckna: Ta fram penslar, färg och papper och låt din kreativitet flöda. Måla eller teckna något vackert eller skapa ditt eget konstverk. Det är både roligt och terapeutiskt.
 • Utmana dig själv med ett pussel eller korsord: Pussel och korsord är perfekta aktiviteter för att hålla hjärnan igång. Försök lösa ett knepigt pussel eller klura ut svaren på ett utmanande korsord. Det kommer garanterat ge dig en mental träning.

Det finns så många möjligheter till aktiviteter inomhus under regniga dagar. Ta tillvara på tiden och prova något nytt. Vem vet, du kanske hittar en ny hobby eller passion. Så slå dig ner, koppla av och ha kul!

Roliga saker att göra med barnen när det regnar

När regnet öser ner och barnet är uttråkat, finns det massor av roliga saker att göra inomhus. Här är några förslag på sysselsättning under regniga dagar:

 • Bygg en koja och ha picknick inomhus: Släpp loss fantasin och bygg en mysig koja med filtar, kuddar och möbler. Sedan kan ni njuta av en härlig picknick tillsammans i kojan.
 • Spela brädspel tillsammans som hela familjen kan njuta av: Ta fram era favoritbrädspel och utmana varandra till spännande matcher. Det är ett perfekt sätt att spendera tid tillsammans och ha kul.
 • Ordna en pysselstund där ni gör egna smycken eller konstverk: Samla ihop olika material som pärlor, färgpennor, papper och lim. Sedan kan ni skapa vackra smycken eller konstverk tillsammans.
 • Ha en dansfest i vardagsrummet och låt barnen välja musiken: Sätt på er favoritmusik och släpp loss dansglädjen. Låt barnen vara DJ:s för kvällen genom att få välja sina favoritlåtar.

Så nästa gång det regnar ute, behöver du inte oroa dig för tristess. Prova dessa roliga aktiviteter med dina barn för att göra dagen både underhållande och minnesvärd!

Gå på bio och se en ny film

Gå på bio eller se en film hemma.

Vill du ha förslag på sysselsättning under regniga dagar? Varför inte gå på bio och se en spännande film? Här är några tips för att göra ditt biobesök till en riktig höjdpunkt:

 • Ta reda på vilka filmer som visas just nu på biograferna i din stad. Kolla in deras webbplatser eller använd en app för att få den senaste informationen om aktuella filmer.
 • Kolla recensioner för att välja rätt film för dig. Läs vad andra säger om filmen och ta hänsyn till deras åsikter. Det kan hjälpa dig att undvika besvikelser och hitta något som passar din smak.
 • Boka biljetter online för att undvika köer vid biografen. Genom att boka i förväg kan du säkerställa att du får platser till den tidpunkt som passar dig bäst.
 • Njut av den stora bioduken och ljudet i biosalongen. Bioupplevelsen är unik med sin stora skärm, surroundljud och bekväma sittplatser. Koppla av och låt dig uppslukas av filmens värld.

Så nästa gång det regnar ute, varför inte ta chansen att besöka biografen? Du kan spendera tiden med spännande filmer istället för att sitta hemma framför TV:n eller surfa runt på nätet. Glöm inte köpa popcorn och njut av en riktigt bra filmupplevelse!

Spela brädspel

Brädspel och kortspel för regniga dagar

När det regnar ute och du inte kan vara i trädgården eller spendera tid framför skärmen, är det dags att ta fram brädspel och kortspel för att hålla dig sysselsatt. Här är några förslag på spel som kommer att göra din regniga dag rolig och underhållande:

 • Klassiska brädspel såsom Monopol, Schack och Yatzy är alltid en säker vinnare. Dessa spel har stått sig genom tiderna och kommer aldrig bli tråkiga.
 • Om du föredrar kortspel kan du prova Uno, Poker eller Rummy. Dessa kortspel kan spelas med familj och vänner och garanterar en trevlig stund tillsammans.
 • Utmana dig själv med ett klurigt pussel eller korsord. Detta ger dig möjlighet att testa din tankeförmåga samtidigt som du har kul.
 • Varför inte testa nya brädspel eller kortspel? Genom att introducera nya spel i din samling kan du hålla det spännande och upptäcka nya favoriter.

När regnet öser ner utanför fönstret, se till att ha några brädspel eller kortlekar till hands för att hålla dig sysselsatt inomhus. Du kommer snart inse hur roligt det kan vara att samlas runt ett bord med familj och vänner för en riktigt härlig spelkväll.

Baka något gott tillsammans

Vad gör man när regnet öser ner och man är fast inomhus? Ett förslag på sysselsättning under sådana regniga dagar är att baka något gott tillsammans. Det finns inget som slår doften av nybakat i hemmet, och det kan vara ett roligt sätt att spendera tid med familj och vänner. Här är några tips för att göra bakstunden extra trevlig:

 1. Välj ut ett recept: Ta fram en kokbok eller leta efter recept på nätet och välj ut någonting som alla tycker om, kanske kakor, muffins eller pajer.
 2. Låt barnen vara med: Ge barnen möjlighet att vara delaktiga genom att låta dem mäta upp ingredienser och blanda smeten. Det kan vara både lärorikt och roligt för dem.
 3. Njut av doften av nybakat: När bakverken är klara kommer huset fyllas av en underbar doft. Ta tillfället i akt att njuta av den härliga aromen samtidigt som ni väntar på att allt ska bli klart.
 4. Dekorera bakverken tillsammans: För extra roligt kan ni dekorera bakverken tillsammans när de har svalnat lite. Använd färgglatt strössel, chokladdekorationer eller annat pynt för att göra dem extra festliga.

Att baka något gott tillsammans är inte bara ett sätt att sysselsätta sig under regniga dagar, det är också ett tillfälle att umgås och ha kul tillsammans. Så nästa gång regnet öser ner, ta fram ingredienserna och försök er på en bakstund. Det kommer garanterat att bli en perfekt aktivitet för hela familjen!

Sammanfattning på våra förslag

Sammanfattningsvis finns det många roliga och kreativa sätt att hålla sig sysselsatt under regniga dagar. Genom att utforska olika aktiviteter inomhus kan du och dina barn ha kul och samtidigt vara produktiva.

Att gå på bio och se en ny film är alltid ett populärt alternativ, då det ger er möjlighet att koppla av och njuta av en spännande berättelse tillsammans. Om ni föredrar att stanna hemma kan brädspel och kortspel vara ett utmärkt sätt att spendera tiden tillsammans.

En annan idé är att baka något gott tillsammans. Detta ger er inte bara chansen att experimentera i köket, utan också möjligheten att njuta av de läckra resultaten efteråt.

Kom ihåg att det viktigaste är att ha kul och skapa minnen medan ni är instängda inomhus. Var inte rädd för att prova nya aktiviteter eller testa era kreativa sidor.

Ta tillfället i akt vid nästa regntillfälle och utforska dessa förslag på sysselsättning för en roligare dag!

Vanliga frågor

Vilka andra aktiviteter kan jag göra inomhus?

Det finns många andra aktiviteter som du kan göra inomhus under regniga dagar. Du kan till exempel läsa en bra bok, titta på favoritserier eller filmer, måla eller rita, träna hemma med hjälp av träningsvideor eller till och med organisera och rensa i ditt hem.

Vilka brädspel rekommenderas för regniga dagar?

Det finns en mängd olika brädspel att välja mellan beroende på dina preferenser. Några populära alternativ inkluderar Monopol, Cluedo, Trivial Pursuit, Carcassonne och Catan. Det är alltid bra att ha några olika spel att välja mellan för att hålla variationen uppe.

Vad kan jag baka tillsammans med barnen?

När det gäller att baka med barnen kan du prova enkla recept som chokladbollar, sockerkakor, muffins eller kakor. Att låta barnen vara delaktiga i bakprocessen är inte bara roligt för dem utan också ett tillfälle att lära sig om matlagning och följa instruktioner.

Finns det några andra aktiviteter speciellt lämpliga för barn?

Ja! Förutom de nämnda aktiviteterna kan du också bygga kojor inomhus med filtar och kuddar, ha picknick på golvet eller planera en inomhuspiknik där ni dukar upp favoriträtterna på köksbordet. Det handlar om att vara kreativ och hitta sätt att göra regniga dagar extra roliga för barnen.