Personvård

Hör du till den skara som har ett digert förråd av produkter för personvård hemma? Eller är du snarare en av alla de personer som vet att det vore klokt att ha den typen av produkter i din ägo, men som ännu inte byggt upp något sådant produktlager? Oavsett vilken av grupperna du tillhör kan det vara bra att läsa vidare, för att ta en titt på några vanliga och mycket användbara personvårdsprodukter. På så sätt kan du se om du redan idag kan bocka av produkterna på din lista, eller om du kanske vill överväga att införskaffa några av dem.


Här hittar du vår guider inom Personvård:

❯❯ Personvåg – till nytta för alla i hushållet.Om du bara vill ha några få personvårdsprodukter hemma är en personvåg definitivt ett av de föremål du bör införskaffa först. Alla i hushållet har användning för en våg. Även om viktkontrollen naturligtvis inte bör gå till överdrift, kan det vara bra att någon gång ibland väga sig. Det gäller både vuxna och barn. När det gäller barn vill du säkert hålla lite koll så att de växer som de ska. Någon gång per år brukar det vara dags för besök på BVC och då tas en vikt, men kanske vill du även följa vikten lite mellan de gångerna.

Ibland vill du kanske också kolla vad du själv väger. På så sätt kan du se så att inte vikten rusar uppåt eller dalar nedåt. Visserligen brukar sådant märkas på kläderna, men ibland kan det vara intressant att få en aktuellt vikt. Dessutom kan det vara bra att ha koll på exakt vikt om du ska ta någon typ av medicin, och även om du aldrig väger dig annars, kan det vara bra att göra det om du ska ta ett läkemedel, så att doseringen blir rätt. Personvågar finns i olika priskategorier. Det går att hitta stabila och pålitliga digitala vågar för ett par hundralappar. Det går dock även att hitta betydligt dyrare alternativ om du vill ha en produkt som erbjuder fler avancerade funktioner än enbart ren viktkoll.

Läs vår köpguide om personvågar här.


❯❯ Febertermometer – nästan ett måste.Har du en febertermometer hemma? Om inte så är det förmodligen hög tid att köpa en. En termometer bör alla ha hemma. Man vet aldrig när sjukdomen kommer smygande, och när den väl har hittat hem till er är det för sent att köpa en eftersom du inte bör vistas i butikerna när du är sjuk. Därför bör du köpa en febertermometer redan nu. Det finns gott om olika produkter i den här kategorin. Många anser att en örontermometer är det mest praktiska alternativet, i synnerhet om termometern ska användas även till barn också. Om du har en febertermometer hemma i dagsläget kan det vara bra att undersöka så att den fortfarande fungerar som den ska. Batterier kan behöva bytas ut, och ibland behövs det faktiskt en helt ny termometer.


❯❯ Örontermometer
Skonsamt febermätning i örat. Läs vår köpguide om örontermometrar här.


❯❯ Fotbad och massagedyna – två produkter för ökat välbefinnande.

Alla personvårdsprodukter är inte av den typen att de är nödvändiga att ha. Vissa är snarare av den sorten att de bidrar till lite lyx i vardagen och kan ge ökat välbefinnande. Ett fotbad hör till den kategorin. Genom att stoppa ned fötterna i ett fotbad på kvällarna efter en lång dag på jobbet, kan trötta fötter få lindring. Det kan också göra det enklare för dig att varva ned och koppla av. Den som har problem med förhårdnader på fötterna kan också ha stor nytta av ett fotbad, eftersom det hårda mjukas upp så att det sedan kan filas bort. Om du efter fotbadet vill ge resten av kroppen samma sköna möjlighet till avkoppling kan en massagedyna bidra till detta. De allra flesta vet nog att massage bidrar med flera fördelar för en bättre hälsa. Det har gynnsam effekt på blodcirkulationen och ger lindring och återhämtning till stela muskler och leder. En massagedyna är en klok investering för den som vill ta väl hand om sin kropp.


❯❯ Blodtrycksmätare


För blodtrycksmätning hemma. Läs vår köpguide om blodtrycksmätare här.


❯❯ Plattborste och hårfön – för att åstadkomma snygga frisyrer

Att få till snygga frisyrer kan ibland tyckas omöjligt. Faktum är dock att det enda som egentligen krävs är rätt verktyg. Om du börjar med att införskaffa en bra plattborste och en effektiv hårfön har du tagit ett rejält steg på vägen. Se bara till att välja bra hårstylingprodukter som inte sliter på håret i onödan. Du bör till exempel se till att ytan på plattborsten är skonsam för hårstråna. Det är också klokt att välja en hårfön med temperaturreglage, så att du inte är tvungen att använda en temperatur som är så varm att den är skadlig för hårstråna.


Andra produkter som är bra att ha

Det finns förstås gott om andra personvårdsprodukter som också kan vara bra att ha hemma. Du kanske till exempel vill förbättra din tandborstningsrutin och då kan en eltandborste vara väldigt bra att ha.

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin