Saltvattenspray

Bäst Saltvattenspray

Snabbmeny:
Bästa Saltvattensprayerna 2024 Vanliga frågor

Dela på Facebook Dela på Twitter

Vad har man egentligen för nytta av saltvattenspray? Har du redan koll på det, eller är du nyfiken och vill veta mer om den här typen av produkt? Läs då vidare. Här kommer vi både att titta på vad den här typen av spray har för effekt och vad du bör tänka på när du gör ditt inköp, för att hitta en så bra produkt som möjligt.


Därför bör du testa saltvattenspray

När är håret som snyggast och när ser man som fräschast ut? Visst kan svaret variera beroende på vem du frågar, men många brukar ändå svara att det är på sommaren håret är som snyggast och de flesta ser snyggast ut på ett naturligt sätt. Visst beror en del av detta på att huden får en naturligt solbränd ton, men det är inte bara det. Det finns något mer som ofta är annorlunda på sommaren, närmare bestämt håret. Många väljer att tillbringa en del av sommaren i närheten av stranden och uppnår därmed den eftertraktade saltvatteneffekten. Håret blir lite lockigt och rufsigt på ett både naturligt och snyggt sätt. Sällan lyckas någon se så avslappnad men ändå så läcker ut som efter några dagar vid havet.

Vad många helt har missat är att det faktiskt går att få ungefär samma effekt på konstgjord väg. Med hjälp av saltvattenspray kan du få det rufsiga och naturliga utan att behöva bege dig till stranden. Faktum är att du till och med kan åstadkomma en snyggare frisyr med hjälp av spray än med hjälp av hav och vind. Hur det kommer sig? I ärlighetens namn är det många som har svårt att få håret lagom rufsigt och lockigt efter att håret torkat efter strandvistelsen. Många upplever faktiskt att håret snarare ser ut som en väldigt vindblåst risbuske när det fuktiga lämnat håret och det bara återstår torkat saltvatten. Med saltvattenspray däremot, kan du använda sprayen till din hjälp för att styla och fixa. Sprayen innehåller dessutom vårdande och återfuktande ämnen, vilket är mer än man kan säga om havsvattnet.

Så gör du för att få ett fint hår med saltvattenspray

Nu undrar du säkert om det är svårt att styla håret till en läcker frisyr med hjälp av saltvattenspray. Nu kan olika individer naturligtvis uppfatta olika stylingprodukter olika, men väldigt många som har testat att använda den här typen av hårstylingprodukt brukar uppleva det ganska enkelt att få till något bra. Något som många uppskattar är att det ofta går att välja själv om sprayen ska appliceras när håret är blött eller när det är torrt.

Därför bör du testa saltvattenspray

Den som vill kombinera stylingen med hårtvätt kan alltså göra det, och den som föredrar att fixa håret när det hunnit bli torrt kan göra det. Det är med andra ord en stylingprodukt som ger goda möjligheter till flexibilitet. Sådant uppskattas vanligtvis. När du ska spraya håret kanske du börjar fundera på hur långt från håret du bör hålla flaskan. Det brukar rekommenderas att hålla den på cirka två decimeters avstånd. Det viktiga är inte att avståndet blir exakt så stort, det viktiga är att du ser till att sprayen fördelas över hela håret. Du ska alltså sikta på en jämn fördelning.

När du väl har applicerat sprayen är det dags för lite styling. Vissa gillar att föna håret torrt. Det kan du göra om du använder saltvattenspray också, för att samtidigt fixa till lockarna som du vill ha dem. Annars går det också alldeles utmärkt att helt enkelt krama fram de lockar du är på jakt efter. Sprayen gör det enkelt att forma den frisyr du vill ha.

Toppval Saltvattensprayer 2024

Vi har valt dessa Saltvattensprayer som våra Toppval.
Sprayer som ger textur och en efter stranden känsla till håret. Ditt hår får en naturlig och matt effekt.

1. Waterclouds Volume Saltwater Spray 150 ml


Att saltvatten kan påverka håret är ingen hemlighet, men du behöver inte bege dig till havet för att uppnå effekten. Du kan i stället välja att använda en bra saltvattenspray och då är den här produkten från Waterclouds ett bra val. När du använder den här sprayen får du ett flertal fördelar av det. du kommer märka att håret får mer volym, en bättre struktur och du kan dessutom vänta dig att sprayen ger håret stöd.

Att använda den här sprayen är enkelt. Du håller behållaren ungefär två decimeter från håret och sprayar sedan. När du väl har applicerat produkten kan du sedan styla håret som du vill ha det. Många upplever att det blir enklare att få till en snygg frisyr med hjälp av denna saltvattenspray och en stor fördel är att frisyren sedan håller sig bättre. Vill du få bukt med ett hår som är svårt att forma och som bara hänger platt kan det här mycket väl vara produkten för dig.

Kolla priset

2. Vision Haircair Ruff Saltvattenspray 250 ml


Det kan finnas olika skäl till att du vill börja använda saltvattenspray. Något som får många att testa den här typen av produkt är önskan om att ge håret mer volym. Om du är sugen på att ge den här typen av hårvårdsprodukt en chans, är den här varianten från Vision Haircair ett bra val. Den är lätt att använda och den ger snabba resultat.

För att du ska få så bra resultat som möjligt av produkten rekommenderas att du använder den när håret är fuktigt. Det kan med andra ord vara kort efter en hårtvätt men du kan också fukta håret inför användning. När du har sprayat håret rekommenderas att du använder en fön för att få en härligt vildvuxen look, likt den du ofta får efter en härlig dag på stranden. Naturligtvis avgör du själv hur du vill att ditt hår ska se ut, men ofta vid användning är det volym och en lite stökig look som eftersöks.

Kolla priset

3. Happy Crazy Mine Pssht Salt Water Spray 150 ml

Tycker du att det är svårt att få volym och struktur i håret? Det är du långt ifrån ensam om att tycka. Lyckligtvis finns det sätt att hantera detta på, så att du kan få både volym, struktur och textur även om det inte kommer naturligt. Den här saltvattensprayen hjälper dig att uppnå fina resultat. Med hjälp av den här produkten kan du få en look som för tankarna till att du tillbringat en dag på stranden. I den här sprayen återfinns bland annat ett algextrakt som heter Bioextender, vilket ger en förbättrad fuktnivå i håret. Dessutom är sprayen berikad med veteprotein som verkar vårdande i håret.

Förutom att ge volym och struktur kan du också se fram emot att håret kommer att dofta ljuvligt när du använder den här sprayen. Här finner du en blandning av citrus och fruktiga dofter samt vanilj. De härliga dofterna för tankarna till fina sommardagar med sol och bad.

Kolla priset

Hur vi väljer ut och betygsätter produkter

Vi jämför och sammanställer de produkter som vi anser är de bästa på marknaden utifrån ett antal kriterier.  Vi samarbetar med många butiker och e-handlare och även om det kan ha en inverkan på vilka produkter vi väljer att recensera är det ändå vårt team som gör en professionell bedömning av vilka som faktiskt är bäst. Våra rekommendationer stöds av denna bedömning. Följande parametrar är något vi tar med i varje bedömning:

  • Tester som gjorts på produkten tidigare av experter online eller publicerade i facktidskrifter.

  • Produktrecensioner och produktomdömen från kunder.

  • Jämförelse av produktspecifikationer, funktioner och kapacitet för respektive produkt.

Så väljer du rätt saltvattenspray

Är alla saltvattensprayer lika bra? Tyvärr inte. Om de hade varit det, hade det varit väldigt enkelt att köpa en produkt av den här typen. Nu är det fortfarande enkelt att köpa sprayen, men du kan inte bara klicka hem den första produkten du hittar i den här kategorin och tro att den ska åstadkomma underverk. Du behöver ta en titt och jämföra produkter, så att du verkligen ser till att den spray du väljer har de egenskaper du är ute efter.

Så väljer du rätt saltvattenspray

En vårdande produkt

När du ska köpa en saltvattenspray är du förstås främst ute efter en stylingprodukt, men kom ihåg att du kan få en produkt som även vårdar håret. Varför nöja dig med bara det ena, när du kan få hela paketet? Leta därför efter en spray som innehåller vårdande ämnen, så som jojobaolja och vitamin B5. När du ändå är inne på tanken att du vill ta väl hand om ditt hår, kan det vara bra att även utesluta vissa ämnen som kan vara skadliga för håret. Försök därför att hitta en saltvattenspray utan vare sig sulfater eller parabener. Det bör inte vålla några stora problem, då det blir allt vanligare att företagen skapar produkter utan dessa ämnen.

Titta efter en produkt med inbyggt UV-filter

Titta efter en produkt med inbyggt UV-filter

Du kanske känner till att solens UV-strålar kan skada såväl hår som hud. Du är säkert noga med att smörja in dig med solkräm när du ska gå ut på sommaren, men vad gör du med håret? Brukar du tänka på att även håret behöver skyddas, eller har tanken inte slagit dig tidigare? Vi vet att det kan vara svårt att komma ihåg att applicera en mängd produkter i både hår och hud innan det är dags att gå ut, men vad sägs då om att köpa en saltvattenspray som har ett inbyggt UV-filter? På så sätt har du redan skyddat håret i och med stylingen, vilket gör att du sparar både tid och pengar. Det brukar de flesta uppskatta.

Inbyggt värmeskydd är alltid en fördel

Att föning och användning av locktång sliter på håret har du säkert full koll på. Du kanske också vet att du bör använda värmeskydd före sådana behandlingar. Det går dock inte att sticka under stol med att det kan vara ganska frustrerande med alla produkter som behöver användas. Då blir det betydligt enklare om du köper en saltvattenspray i vilken värmeskyddet är inbyggt. Du kan alltså spraya och sedan föna, för att sedan kunna styla klart frisyren utan rädsla för att håret ska ta skada. En alldeles utmärkt bonusegenskap.

Frågor och svar kring Saltvattenspray

✅ Vad använder man saltvattenspray till?

Saltvattenspray används för att åstadkomma en snyggt vindrufsig frisyr som ser naturlig ut, utan att vara ostyrig. En sådan spray hjälper till att lyfta fram vågor och lockar i håret, och ger en strandlook som går att ha under kontroll. Här hittar du våra Toppval av Saltvattensprayer.

✅ Vad bör man fokusera på när det är dags att köpa saltvattenspray?

Att välja en produkt med vårdande och skyddande ingredienser. Det är klokt att satsa på en spray som innehåller jojobaolja, arganolja eller någon annan naturlig och välgörande olja. Det är också en mycket god idé att välja en av de sprayer som har ett inbyggt UV-filter. På så sätt kan du skydda håret från att bli onödigt torrt och risigt. Om du ofta använder plattång eller locktång kan det också vara bra att se till att den produkt du väljer har inbyggt värmeskydd. På så sätt slipper du köpa separata produkter att använda vid styling. För den som vill göra ett hälsosamt och medvetet val är det också smart att undvika sprayer som innehåller sulfater eller parabener.

✅ Hur bör man använda saltvattenspray för att få optimalt resultat?

Håll flaskan cirka 2 decimeter från håret när du sprayar. Fördela sprayen jämnt i hårlängorna. Forma håret för hand genom att krama fram läckra lockar som ser naturliga ut, eller föna det för att få den volym du vill ha.

✅ Ska den här typen av spray användas i blött eller torrt hår?

De flesta varianter kan användas i såväl blött som torrt hår. Det är med andra ord du som användare som avgör vad du tycker ger den enklaste och mest effektiva stylingmöjligheten.

✅ Vissa saltvattensprayer innehåller alger. Vad gör dessa för nytta?

Havsalger kan göra stor nytta för håret eftersom de har en vårdande och reparerande effekt. Det här är med andra ord något som kan passa alldeles utmärkt för den som har torrt och slitet hår, och vill få det att se friskt och välmående ut igen.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Saltvattensprayer Vanliga frågor

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin