Ansiktsserum

Bäst Ansiktsserum

Snabbmeny:
Toppval Ansiktsserum Vanliga frågor


För många är det en självklarhet att använda en bra dagkräm och en bra nattkräm, alternativt en kräm som kan användas både dag och natt. Det många glömmer är att det även finns andra bra och effektiva hudvårdsprodukter som på ett bra sätt kan bidra till att bibehålla hudens spänst och lyster under lång tid. Det har till exempel blivit allt mer populärt att använda ett ansiktsserum tillsammans med sina ansiktskrämer. Ett serum kan bidra med många fördelar, men det ersätter inte dagkrämen eller nattkrämen. Det är framtaget för att användas i kombination med dessa för ännu bättre effekt.

Fördelen med serum

Vad är det då som gör att man bör använda ett serum i tillägg till den ansiktskräm man redan använder? Ett serum är ett verkligt kraftfullt komplement till övriga hudvårdsprodukter. Serum kan ha olika fokusområden, men gemensamt för produkter av den här typen är att de innehåller så små molekyler att det tränger ned på djupet och kan ge tydlig effekt. Ett ansiktsserum är perfekt för den som specifikt vill försöka ta hand om någonting som besvärar. Det kan vara torr hud, det kan vara acne eller rynkor för att nämna några exempel. Eftersom serumet tränger ned på djupet innebär det att ingredienserna i produkten också får chansen att verka på djupet, vilket ger möjlighet till större effekt.

Riktade insatser

Ett serum ger alltså möjlighet till mer riktade insatser. Det kan vara så att man upplever någon typ av problem, som till exempel acne, torr och kliande hud eller helt enkelt ett tydligt åldrande i form av rynkor. Det kan också vara så att man vill arbeta i förebyggande syfte och förse huden med rejäl fukttillförsel för att skjuta upp åldringsprocessen. Många har också besvär med mörka fläckar och andra pigmenteringsproblem, vilket vissa serum också kan hjälpa till att lindra.

Fördelen med serum

Toppval Ansiktsserum 2024

Vi har valt dessa Ansiktsserum som våra Toppval.
Serume som motverkar och förbättrar bland annat ojämn struktur, förlust av elasticitet, ojämn ton, missfärgningar, rodnad, förstorade porer och fina linjer.

1. Estée Lauder Advanced Night Repair Serum 50 ml

Om du vill ge din hud det där lilla extra kan ett ansiktsserum vara den produkt du söker. Den här varianten från Estée Lauder har gott om positiva egenskaper. Det bidrar med en rejäl dos fukt, vilket kan göra att din hud ser yngre ut och får en bättre lyster. Just lystern är något som de flesta brukar lyfta fram som en skillnad efter användning av den här produkten.

Detta serum innehåller hyaluronsyra som bidrar till att upprätthålla en sund fuktnivå i huden. Serumet kan också vara till hjälp när du vill minska synliga linjer och rynkor och på så sätt kan det också bidra till ett ungdomligare utseende. Många av de som har använt detta serum regelbundet har upplevt en jämnare hudton, vilket är en god anledning till att lägga till den här produkten i din hudvårdsrutin. Värt att veta är att du bör applicera serumet innan du smörjer in din nattkräm, men efter att huden har rengjorts.

Kolla priset

2. Acasia Skincare Hyaluronic Super Serum 30 ml

När du vill ha en hudvårdsprodukt som bidrar med både lyster och fukt, är detta serum Acasia Skincare ett tänkbart alternativ. Det finns mycket gott att säga om denna produkt. Den har till exempel en uppstramande effekt, vilket gör att du kan se mer ungdomlig ut tack vare regelbunden användning av detta serum. Det ger en jämn hudton och bra struktur samtidigt som den bidrar till förbättrad spänst. Många upplever att hudens spänst försämras när de kommer upp i 40-årsåldern och ibland tidigare än så, men med hjälp av det här serumet går det alltså att försöka bibehålla spänsten.

En stor fördel är att detta ansiktsserum kan användas oavsett hudtyp. Det spelar alltså ingen roll om du har torr eller fet hud, produkten är lämplig oavsett. Du kan använda den både morgon och kväll och den bör kombineras med en bra hudkräm. Vad gäller ordningsföljd så använder du serumet innan krämen appliceras.

Kolla priset

3. Kolai Face Serum 30 ml

Det kan finnas flera skäl till att du vill börja med ansiktsserum men en vanlig anledning är att den här typen av produkt kan få dig att se yngre ut. Exakt vilka egenskaper ett serum har beror förstås på vilken variant du väljer. Det här serumet från Kolai kan hjälpa till att ge en hud som ser mer ungdomlig och fräsch ut, men den tillför också uppfriskande ämnen och antioxidanter vilket ger ett skydd mot farliga ämnen som du utsätts för på daglig basis, samtidigt som det också kan bidra till att minska tecken på åldrande hos huden.

Den här produkten innehåller flera viktiga ingredienser, däribland arganolja och D-panthenol samt vitamin E. Det här är en vegansk produkt, vilket skiljer den en hel del från mängden mängden. Om du vill ha ett effektivt och samtidigt skonsamt serum som ger fräsch och fin lyster är det här en hudvårdsprodukt som du bör prova.

Kolla priset

Att välja det rätta serumet

Den som vill ha ett ansiktsserum för att göra hudvårdsrutinen mer komplett bör förstås se till att välja produkt med omsorg. Ett serum kan visserligen göra verkligt stor nytta, men det förutsätter att man valt ett serum med just det fokusområde som man är ute efter. Innan inköpet görs är det därför viktigt att man som köpare läser igenom produktbeskrivningen och tar en titt på ingredienserna. Det brukar framgå tydligt och klart vad som är syftet med varje specifik produkt. Vissa serum är till exempel till för att rengöra cellerna medan användaren sover för att stärka och återuppbygga huden. Andra kan vara framtagna för att minska synliga pigmentfläckar och mörka ringar under exempelvis ögon. Det finns också alternativ för den som är ute efter något som jämnar ut huden och ger den en finare lyster. På det stora hela finns det alternativ som kan hjälpa till med de flesta punktinsatser, men det går inte att utgå från att ett och samma serum ska kunna hjälpa till med allt.

Att välja det rätta serumet

Så använder man ett ansiktsserum

Hur använder man då ett ansiktsserum för att det ska ge optimala resultat? Precis som med andra hudvårdsprodukter är det viktigt att denna produkt appliceras på en hud som är ordentligt rengjord. Innan det är dags att plocka fram serumet ska alltså rengöringsprodukten användas grundligt. När huden är ren och torr appliceras sedan en lagom mängd av produkten. Det är viktigt att tänka på att de här produkterna verkligen är effektiva och gör sitt jobb. Man bör därför inte överdosera. Det brukar räcka med några droppar per tillfälle. Detta gör också att produkten är dryg och räcker länge. När serumet väl har applicerats kan dagkrämen eller nattkrämen appliceras ovanpå. Då har man gett huden behandling på djupet samt ett ytligare skydd och återfuktning. Man har med andra ord gjort sitt bästa för att bromsa upp ålderstecknen.

Så använder man ett ansiktsserum

En rimlig kostnad för en bra produkt

Att hudvårdsprodukter kan kosta en hel del kommer nog inte som någon nyhet. Det har de flesta redan hunnit upptäcka. Visst finns det riktigt billiga alternativ inom de flesta kategorier, men det går inte att förneka att det ofta är de lite dyrare alternativen som ger bäst effekt. Det finns naturligtvis undantag, men generellt är det ofta bland de dyrare produkterna som favoriterna bland recensenter och kunder återfinns. Ansiktsserum utgör inget undantag. Det finns naturligtvis alternativ i olika prisklasser, men de billigaste serumen är sällan de som ger bäst resultat. Om man ändå vill investera i ordentliga hudvårdsprodukter för att man ska kunna ta hand om sin hud på bästa sätt, är det lika bra att se till att verkligen välja högkvalitativa hudvårdsartiklar från början. Detta gäller även valet av serum. Det kan löna sig mer att lägga ett par hundralappar extra och få en riktigt effektiv och bra produkt än att satsa på ett av de billigaste alternativen, bli missnöjd och bli mer eller mindre tvungen att köpa ytterligare ett serum.

En dyr men dryg produkt

Det går att hitta produkter i den här kategorin som kostar cirka 200 kronor. Man bör då komma ihåg att det är ett riktigt lågt pris för en del av hudvårdsrutinen som förväntas leverera häpnadsväckande resultat. Det låter nästan för bra för att vara sant. Faktum är att när något låter för bra för att vara sant är det ofta det också. Det krävs därför ofta att man väljer någon av de mer påkostade varianterna för att uppnå önskade resultat. Det är inte ovanligt att ett bra ansiktsserum kostar mellan 700 och 1 500 kronor. Naturligtvis finns det både billigare och dyrare alternativ också för den som tar sig tid att leta. Även om 1 500 kronor kan upplevas som dyrt för en hudvårdsprodukt, så är det viktigt att komma ihåg att en förpackning ofta räcker länge. Detta på grund av att det går åt så lite varje dag, förutsatt att användaren inte överdoserar. Dessutom kan man se tydlig skillnad efter att man använt serumet en tid, vilket naturligtvis kan vara värt en hel del pengar. Många upplever att huden blir mer spänstig, ungdomlig och med färre ojämnheter. Det är också vanligt att man får bukt med såväl torrhet som acne med hjälp av de bästa serumen som finns.

Frågor och svar kring Ansiktsserum

✅ Behöver man ett ansiktsserum om man använder ansiktskräm?

Ja, serumet har egenskaper som krämen saknar. Man får därför bäst resultat om man kombinerar båda produkttyperna. Ett serum tränger ned på djupet mer än vad en kräm gör. Serumet appliceras före krämen.

✅ Vad bör man tänka på när man ska köpa ett nytt ansiktsserum?

Man bör ha i åtanke att serumen ofta har en eller ett par egenskaper som gör dem speciella. Varje serum har ett eget ändamål. Vissa är återfuktande, andra har en antiinflammatorisk effekt. Detta gör att man inte kan få hjälp med allt av ett enda serum. Det kan krävas att man kombinerar flera olika serum om man till exempel både vill återfukta på djupet och få hjälp med att lugna en stressad hud. Innan man köper ett serum bör man därför läsa igenom produktens beskrivning för att se vad just den produkten är avsedd för. Dessutom bör man komma ihåg att ett högt pris inte behöver vara någon katastrof eftersom ett ansiktsserum räcker länge. Vid applicering krävs bara några droppar.

✅ Vem har nytta av ett ansiktsserum?

De allra flesta kan ha nytta av ett bra ansiktsserum, eftersom den här typen av produkt kan ha olika egenskaper och olika effekt. Några exempel på personer som kan behöva använda serum är de som har torr hud, de som har problem med pigmentfläckar, de som vill förebygga ålderstecken och de som gärna vill ge huden en finare lyster.

✅ Kan ett ansiktsserum hjälpa den som har problem med acne?

Ja, det kan det absolut göra. Det finns serum specifikt framtagna för personer med acne. Det brukar handla om ansiktsserum som innehåller salicylsyra. Detta hjälper till att ge balans till huden samtidigt som det också öppnar upp porer som har täppts igen. Det rätta serumet kan därför vara till stor hjälp och nytta.

✅ Vad är det för skillnad på ett serum och en kräm?

Det finns ganska stora skillnader. Ett serum tränger djupare ned i huden och är tunnare i sin konsistens. Om man ska titta på det tekniska perspektivet innehåller ett serum mindre molekyler och det är just detta som gör att den här typen av produkt kan tränga ned djupare under hudens yta.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Ansiktsserum Vanliga frågor

Vi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom personvård:

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin