Hårmousse

Bäst Hårmousse
Snabbmeny:
Toppval Hårmousse Vanliga frågor

Hårmousse är en typ av produkt som finns i väldigt många badrum runtom i Sverige och många andra länder. Anledningen till att det säljs så mycket mousse till håret är förstås att detta är en produkt som väldigt många kan ha nytta av. Den bidrar till att göra stylingen lättare, samtidigt som den också ger mer volym, en effekt som är väldigt viktig för många.


Fördelar med hårmousse

Det finns gott om fördelar med att använda hårmousse, förutsatt att du väljer en bra produkt av hög kvalitet. Du kommer naturligtvis uppleva att håret får mer volym, vilket i sig är en mycket önskad effekt för många. Du kommer också märka att det blir enklare att styla håret, eftersom håret blir lättare att forma, och ger mer stadga vilket gör att frisyren du formar lättare håller sig. En annan fördel, som finns hos vissa produkter medan andra saknar det, är ett inbyggt UV-skydd. Detta är naturligtvis ett stort plus, eftersom så gott som alla någon gång befinner sig ute i solljuset, vilket kan leda till slitage på håret.

Fördelar med hårmousse

De flesta har nog full koll på att solens UV-strålar kan vara skadlig för huden, och många väljer därför att smörja in sig med solkräm. Vad många däremot har missat är att UV-strålarna även kan vara skadliga för håret. Det är därför viktigt att se till att använda någon typ av skydd även för håret. Väljer du en mousse i vilken det ingår behöver du inte tänka på att köpa en separat produkt. Om du däremot satsar på en enklare moussevariant utan inbyggt skydd, behöver du ägna denna fråga uppmärksamhet vid sidan av.

Det är viktigt att känna till att det är ingredienserna i produkterna som styr vilka fördelar du faktiskt kan räkna med att få. Det finns till exempel ingredienser som kan se till att produkten även skyddar och vårdar håret. Några sådana exempel är veteprotein och quinoaprotein. Andra mousseprodukter saknar helt sådana ingredienser, vilket innebär att de varianterna inte på något sätt vårdar håret, utan enbart bidrar till förenklad styling och ett hår med mer volym. Något som också kan skilja mellan olika produkter, är att vissa har ett inbyggt värmeskydd medan andra saknar detta. Rent konkret innebär detta att vissa skyddar ditt hår mot den värme som kommer från exempelvis plattänger. Väljer du en av de produkter som saknar detta behöver du komma ihåg att applicera ett särskilt värmeskydd innan du använder varma redskap för styling av håret.

 

Att välja hårmousse

Att välja hårmousse kan tyckas vara en svår uppgift. Det finns väldigt många olika produkter att välja på. Det kan därför vara bra att veta lite vilka faktorer du bör titta på för att kunna vara säker på att den mousse du väljer verkligen är både effektiv och bra för ditt hår.

Att välja hårmousse

Lämplighet

Det är viktigt att ta hänsyn till vilken hårtyp en viss produkt främst är avsedd för. Vissa moussevarianter lämpar sig bäst för kort hår, medan andra är tänka att användas i långt eller medellångt hår i första hand. Det kan också vara så att vissa passar bättre i tjockt hår, medan andra är tillräckligt lätta för att kunna användas även i tunnare hår utan att tynga ned. Det är viktigt att välja en produkt som verkligen är lämplig för just den typ av hår som du har. Det är en förutsättning för att du ska bli nöjd när du använder den.

Effekten av ditt mousse.

Ingredienser

Det kan inte nog betonas hur viktigt det är att du tar dig tid att undersöka vilka ingredienser som ingår i de produkter du funderar på att köpa. Det finns många som lägger stor vikt vid ingredienserna i matvaror och livsmedel, men som struntar fullkomligt i vad det är för ingredienser i hårvårdsprodukter och hudvårdsprodukter. Det är väldigt synd, eftersom även dessa spelar stor roll. Vissa ingredienser kan rentav ha skadlig effekt, medan andra snarare ger en avsaknad av mer djupgående nytta. När du ändå ska köpa en ny hårmousse är det därför klokt att se till att du köper en bra produkt med nyttiga ingredienser. Du bör också se till att i möjligaste mån undvika visst innehåll. Många rekommenderar exempelvis att välja bort produkter som innehåller parabener. Även sulfater kan vara klokt att undvika.

Effekten

Du bör naturligtvis också titta på vilken effekt du faktiskt kan förvänta dig vid användning av moussen. Läs i produktinformationen och gärna även i oberoende omdömen och utlåtanden om hur produkten är tänkt att fungera. Att den ska ge en mer lättstylad textur och bidra till ökad volym är något av en självklarhet när du köper hårmousse, men ska den även ge någon annan effekt? Kan du till exempel räkna med att ditt hår skyddas mot skadliga UV-strålar om du använder moussen? Det är definitivt en klar fördel att välja en produkt som faktiskt ger ett välbehövligt UV-skydd, även om en sådan kan kosta lite mer än en enklare hårstylingprodukt. Ska moussen skydda mot värmen från locktången eller plattborsten?

Inbyggt värmeskydd

Ett inbyggt värmeskydd finns ibland hos denna typ av varor, men långt ifrån alltid. Det här är därför något du behöver kontrollera ordentligt innan du gör ditt köp. Allt blir mycket enklare för dig om du väljer att köpa en hårmousse som både skyddar mot såväl sol som värmebehandling och vårdar håret så att det inte blir slitet och glanslöst i onödan. Som med de flesta andra typer av produkter kan du förstås räkna med att priset blir högre om du väljer en kvalitetsprodukt, men å andra sidan får du mycket värde för pengarna. I längden tjänar du ofta på att köpa en mousse med fler effekter och nyttor, eftersom du då slipper köpa ett flertal separata hårvårdsprodukter vid sidan av. Väljer du istället bort effekter som värmeskydd och UV-skydd får du räkna med att köpa en hårvårdsprodukt som ska skydda vid värmebehandling av håret, och en annan som ska ge skydd mot solens strålar. Då är du garanterat uppe i högre totala belopp ändå i slutändan, vilket gör att du gör dig själv en otjänst.
 

Frågor och svar kring Hårmousse

✅ Varför ska man använda hårmousse?

Hårmousse är en mycket effektiv typ av produkt för den som vill ha mer volym i håret. Det hjälper även den som vill ha mer stadga.


✅ Vad är det för skillnad på hårmousse jämfört med hårgel?

Hårmousse ger ett hållbarare resultat än hårgel. Dessutom ser inte håret fuktigt ut på samma sätt när du använder mousse som om du använder gel.


✅ Vad ska man tänka på vid köp av hårmousse?

Det första som kan vara bra att ha i åtanke är att det är väldigt fördelaktigt att välja en hårmousse med inbyggt UV-skydd. Det finns också mousse med inbyggt värmeskydd, vilket är väldigt fördelaktigt eftersom man ofta använder hårmousse när man fönar håret. Att satsa på en sådan produkt är därför klokt. Att välja en produkt med vårdande ingredienser är också smart, eftersom det säkerställer att håret inte blir snyggt för stunden, men slitet i längden. Se också till att välja en typ av mousse som inte kladdar för mycket när du ska applicera det, och som inte lämnar håret stelt och svårt att hantera.


✅ Finns det någon fördel med att välja hårmousse med enbart naturliga ingredienser?

Ja, det är ett bättre val för miljön, eftersom den sortens produkt inte innehåller några ämnen som kan vara skadlig. Dessutom är det bra för håret, eftersom det inte innehåller några kemiska ämnen som kan torka ut håret, som till exempel parabener. Det betyder dock inte att alla naturliga alternativ är bättre än alla produkter som även innehåller icke naturliga ingredienser.


✅ Passar alla hårmousse till alla hårtyper?

Nej, det är viktigt att du väljer mousse anpassad för just din typ av hår. Vissa produkter är till exempel främst avsedda för lockigt hår, medan andra är framtagna för tunt hår. Det finns gott om alternativ, så det gäller att du tar dig tid att se efter vad de olika mousserna har för specialegenskaper och välja något lämpligt.


Källor:Snabbmeny:
Toppval Hårmousse Vanliga frågorVi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom personvård: