Krustång

Bäst Krustång
Snabbmeny:
Toppval Krustång Vanliga frågor


Om du pratar med andra personer i din omgivning kommer du troligen lägga märke till att många av de personer som begåvats med rakt hår, gärna skulle vilja ha krusigt eller lockigt hår. De som däremot fått lockigt hår av naturen vill istället många gånger ha rakt hår. Slutsatsen som man kan dra av detta är att det verkligen är tur att det finns bra stylingredskap idag. Med hjälp av en plattång eller en krustång kan du styla nästan vilket hår som helst, till vilket utseende som helst. Det är verkligen fantastiskt. Det redskap vi ska titta närmare på här är krustången.

Då behöver du en krustång

Det finns gott om olika stylingredskap att använda för den som vill åstadkomma utseendemässig förändring. Det kan ibland vara svårt att veta vilka verktyg man ska satsa på för att få bäst effekt. Det gäller förstås att du funderar över vilken stil du helst vill ha, och vilka frisyrer du tycker är fina. På så sätt kan du få en bra bild över vad det är du behöver. Vill du till exempel åstadkomma en busig och ledig look kan krustången vara det optimala redskapet. Du kan välja om du vill krusa hela håret och få en ganska yvig frisyr, eller om du kanske främst vill krusa topparna för en diskret men tydlig skillnad.

Köp en krustång online

En krustång kan också hjälpa dig att få vackra vågor i håret, utan att det för den skull ser frissigt ut. Detta kan även vara bra att komma ihåg för den som har fall i håret naturligt. Många gånger kan ett naturligt krusigt hår lätt se lite slitet och trassligt ut. Om du då använder en bra krustång kan du skapa mer välordnade vågor eller krusningar, men samtidigt ge håret ökad glans och struktur. Man skulle kunna uttrycka som att du får det bästa av två världar. Alla som vill kunna åstadkomma en frisyr med krusningar, vågor eller lockar bör med andra ord ha en krustång i sin ägo. Det kan även vara det optimala redskapet för den som vill få ökad volym.

Att välja rätt krustång

Det är väldigt viktigt att välja rätt krustång. Det går absolut inte att utgå från att samtliga produkter av den här typen är likvärdiga. Det är de nämligen inte alls. Det kan finnas stora skillnader, och det är viktigt att du tar dig tid att jämföra olika produkter för att hitta en effektiv men skonsam stylingprodukt.

 

Värmereglering är en viktig punkt

En av de absolut viktigaste aspekterna att titta på när du ska köpa en krustång är vilka möjligheter som finns när det gäller att reglera temperaturen. Som många redan vet behövs relativt hög värme för att lyckas åstadkomma ett bra resultat utan att det tar allt för lång tid att styla håret. Vad många dock inte känner till är att allt för höga temperaturer kan förstöra håret på djupet. Det är därför klokt att köpa en krustång där värmen kan regleras, där det finns flera olika temperaturnivåer, så att du kan välja en temperatur som är tillräckligt hög för att vara effektiv, utan att vara så hög att den skadar hårstråna. Många av de krustänger som säljs i butikerna har ett värmereglage med flera steg, vilket är mycket positivt. Alla har det dock inte, och därför är det naturligtvis viktigt att du ser till att välja en av de produkter som är utrustade med denna valmöjlighet.

välj krustänger som har ett värmereglage med flera steg.

Sladdens längd

Något annat som du bör titta på är sladdens längd. Det kan förstås framstå som en bagatell, men faktum är att detta är något som kan påverka användarupplevelsen en hel del. Naturligtvis kan det bli väldigt frustrerande om du knappt kan ta ett steg utan att riskera att sladden rycks ur väggen, eller att du trasslar in dig i en på tok för kort sladd. Att sladden är så kort att du inte kan krusa håret och samtidigt titta i spegeln är också ett stort irritationsmoment. Se därför till att välja en krustång vars sladd är tillräckligt lång för att du ska kunna förflytta dig en bit i rummet utan att det ställer till problem. Krustängers sladdar kan vara av rejält varierande längd och det är svårt att säga hur lång sladden bör vara för att det ska bli smidigt att använda redskapet. Generellt brukar en sladd som är minst 2,5 meter fungera bra, även om det naturligtvis finns tillfällen då en ännu längre sladd är en klar fördel. En annan fördel är om sladden är vridbar, eftersom det ger ökad flexibilitet.

Automatisk avstängning är en säkerhetsfråga

Automatisk avstängning är en säkerhetsfråga

Även om vi alla strävar efter att vara noggranna när det kommer till att stänga av och dra ur elektronikprodukter, så är det lätt att glömma. Då är det förstås väldigt bra om produkterna kan stänga av sig själva. När det gäller krustänger finns det ett flertal exemplar som är utrustade med automatisk avstängningsfunktion. Exakt hur länge det dröjer innan de stängs av kan variera. Det kan till exempel vara efter 30 minuter. Detta är förstås en väldigt bra funktion ur säkerhetssynpunkt.

Snabbhet och enkelhet

Några andra aspekter som du förmodligen vill ta hänsyn till är snabbhet och enkelhet. Hur snabbt värms tången upp så att den kan användas? Även om det kanske inte är det enskilt viktigaste, så är det naturligtvis en fördel om du slipper vänta i flera minuter på att kunna börja styla håret. Något som också är viktigt är naturligtvis användarvänligheten och enkelheten. Det ska vara lätt att styla håret med krustången och då behöver allt från att hålla i redskapet till att byta temperatur vara enkelt. Det är positivt om vikten är låg, eftersom det gör att tången blir lättare att greppa och hålla i medan du stylar ditt hår. Dessutom är det naturligtvis en fördel om formen på handtaget gör att redskapet är lätt att greppa. Det här är som sagt förmodligen inte den enskilt viktigaste faktorn när du ska köpa en krustång, men om du har flera i övrigt likvärdiga alternativ kan det här bli något som skiljer agnarna från vetet på riktigt.
 

Frågor och svar kring Krustänger

✅ Vem bör skaffa en krustång?

Den som snabbt vill kunna styla sitt hår och få krusigt hår på kort tid och utan att behöva sova med små flätor eller spolar. Med en krustång går det att krusa topparna, men även hela håret ända från hårbotten och ut i topparna. Detta gör att man kan skapa en rad olika frisyrer för såväl fest som vardag. Här hittar du våra Toppval av krustänger.


✅ Vad bör man tänka på när man ska köpa en krustång?

Kontrollera så att det finns flera temperaturlägen och säkerställ att det går att styla håret utan att temperaturen är för hög. En för hög temperatur kan ha skadlig effekt på håret. Se till att välja en krustång som har tillräckligt lång sladd för att du ska kunna röra dig i den mån du behöver. Fundera också över om du vill ha en renodlad krustång, eller om du vill ha en mer mångsidig produkt som kan fungera både som krustång och plattång. Sådana modeller finns nämligen också. Ta även en titt på om produkten du överväger att köpa har automatisk avstängningsfunktion. Detta kan vara en väldigt bra funktion ur säkerhetssynpunkt.


✅ Hur lång tid tar det att värma upp en krustång när den ska användas?

Det varierar från en tång till en annan. Vissa riktigt bra produkter värms upp på någon sekund, medan andra kan behöva en halv minut på sig för att bli varma.


✅ Behöver man använda värmeskydd innan man krusar håret med tång?

Ja, man bör alltid använda värmeskydd innan man använder en varm apparat, oavsett om det är en krustång, locktång, plattång eller plattborste. Hårstråna kan annars bli skadade och det kan få håret att se risigt ut, vilket naturligtvis inte är vad någon vill åstadkomma.


✅ Hur mycket kostar en bra krustång?

Det finns krustänger som är mycket budgetvänliga. Dessa går att köpa för cirka 200-300 kronor. Det finns även dyrare varianter med fler funktioner, för den som planerar att använda sin tång ofta och gärna vill ha så många möjligheter som möjligt. Priset på dessa ligger ofta mellan 500 och 1 500 kronor. Det finns självklart också dyrare produkter för den som är ute efter en riktigt drömstylingprodukt.


Källor:Snabbmeny:
Toppval Krustångar Vanliga frågorVi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom personvård: