Necessär

Bäst Necessär
Snabbmeny:
Toppval Necessärer Vanliga frågor

Att ha en necessär är så gott som nödvändigt för alla som använder makeup. Faktum är att det även finns andra som kan tänkas ha nytta av en sådan eftersom det även går utmärkt att förvara andra små föremål i den. På resan kan den till exempel användas att ha solkräm, after sun och liknande produkter i. Det går naturligtvis även alldeles utmärkt att förvara tandborstar, tandkräm och kanske en och annan hudvårdsprodukt i den. Med detta sagt kan vi alltså konstatera att en necessär är bra att ha för de allra flesta, inte minst när det vankas resor.


Så väljer du rätt necessär

Det är inte bara viktigt att se till att köpa en necessär. Det är viktigt att köpa rätt necessär. Nu kanske du undrar hur svårt det egentligen kan vara att införskaffa en liten väska av den här typen. Det behöver inte alls vara svårt, däremot kräver det att du gör ett medvetet val, så att du får en modell som passar ditt behov. Vad du bör tänka på vid val av produkt ska vi ta en titt på nu.

Storlek

Det första du behöver fundera på är faktiskt storleken. I det här fallet saknar storleken verkligen inte betydelse. Vissa klarar sig alldeles utmärkt med en liten necessär, medan andra behöver en rejält tilltagen. Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns något som är korrekt eller fel. Det är bara en fråga om att välja en produkt som verkligen fyller det behov som finns. Att vissa har behov av större necessärer än andra är inte konstigt, eftersom det helt beror på hur många produkter man behöver ha med sig, och vad det är för storlek på de produkterna.

Så väljer du rätt necessär

Det säger sig självt att en person som bara vill ha någonstans att förvara ett läppglans, en mascara och kanske ett par små medicinburkar klarar sig med en liten necessär. En person som däremot vill få plats med allt från concealer och foundation till ögonskuggor, läppstift och borstar och kanske dessutom tandborste och tandkräm, behöver däremot en ganska rymlig modell. Det är inga problem att hitta små necessärer, och det är heller inte svårt att hitta stora necessärer. Det viktiga är att du vet vad det är du letar efter. På så sätt blir det enklare att filtrera bort alla alternativ som inte är tänkbara.

 

Material

Något som du också behöver ägna viss uppmärksamhet åt när du ska köpa en necessär är valet av material. Du kanske bara har sett necessärer i tyg, men faktum är att det finns flera olika alternativ. Det finns för- och nackdelar med de flesta varianter, vilket gör att det är bra att känna till mer om vad som finns att välja på.

Vilket material ska man välja till sin necessär.

Tyg fortfarande vanligast

Tyg är fortfarande det vanligaste materialet när det gäller necessärer. Det är dock viktigt att ha i åtanke att det ena tyget inte är det andra likt. Vissa necessärer är tillverkade i nylon medan andra är tillverkade i bomull. Vissa har ett yttre lager som påminner om sammet, samtidigt som de är stoppade vilket gör dem mer fasta i formen. Det finns kort sagt stora skillnader mellan olika tyger, vilket gör att det inte räcker med att konstatera att du vill ha en necessär av tyg, du behöver även definiera vilket tyg det är du är ute efter. Det är viktigt att komma ihåg att det kan finnas stora skillnader när det kommer till tvättmöjligheter. Vissa tyger går alldeles utmärkt att tvätta i maskin, medan andra kanske måste handtvättas, eller i värsta fall inte kan tvättas alls.

Form och design

Plast är en möjlighet

Idag går det även att hitta necessärer av plast. De är inte lika vanliga som tygnecessärerna, men de finns. En fördel är att dessa ofta är väldigt enkla att rengöra, eftersom det helt enkelt går att torka av dem med en fuktig trasa. Det går snabbt, och det kan göras hur ofta som helst utan att väskan börjar se sliten ut. Det finns också transparenta varianter, vilket uppskattas av vissa eftersom det gör att du snabbt kan se vad som finns i din necessär och slipper leta på måfå. Andra tycker att detta snarare är en nackdel eftersom det gör att du ständigt behöver ha din necessär välsorterad för att den inte ska ge ett stökigt intryck. Vad just du tycker om den saken kan förstås bara du svara på.

Skinn är inte så vanligt, men populärt

Necessärer i skinn eller läder är inte så vanliga men de förekommer. De är dessutom väldigt populära. Populariteten beror troligtvis till stor del på att detta material ger en lite lyxigare känsla. Skinn är dessutom hållbart och går utmärkt att torka av för att hålla väskan ren och fin. Nackdelen, om man ska lyfta fram en sådan, är att de här necessärerna ofta är betydligt dyrare än de i tyg eller plast.

Form och design

Något som du naturligtvis också bör titta på när du ska välja necessär är form och design. Vissa vill bara ha en enkel, klassisk sminkväska som ser ut som en liten väska med bara ett fack. Andra vill ha en necessär som är uppbyggd mer som en hård väska eller låda, med flera olika fack och lager. Det finns gott om olika designer att välja på. Vissa necessärer är små och har bara ett enda fack, medan andra kan ha såväl stora som små fack.

Vilket som är att föredra beror helt på hur du har tänkt använda produkten. Vissa plockar bara fram necessären när det är dags att resa någonstans, och då enbart för att ha något att förvara tandborsten och tvålen i. Andra har samtliga hudvårdsprodukter och all makeup i necessären även när de är hemma. Om du hör till den sistnämnda kategorin vill du förmodligen ha möjlighet att hålla god ordning och strukturera upp det hela. Då vill du kanske ha en lite större modell med flera olika fack, så att du kan ha hudvårdsprodukterna skilda från sminket. Kanske vill du även ha ett separat fack för borstar och svampar.
 

Tips på fler av våra köpguider:


Frågor och svar kring Necessärer

✅ Vad bör man tänka på vid köp av necessär?

Det kan vara klokt att välja en modell som antingen går att tvätta i sin helhet, eller en där innertyget går att ta ur och tvätta. På så sätt kan necessären förbli ren och hygienisk oavsett hur ofta den används. Ta också en noggrann titt på storleken och sätt detta i förhållande till ditt förvaringsbehov. Vad är det du vill få plats med i necessären och hur stort utrymme och hur många fack borde det krävas till de sakerna? Fundera också över vilket materialval och vilken design du föredrar. Precis som att det kan skilja mycket mellan olika handväskor, kan det skilja mycket mellan olika necessärer. Här hittar du våra Toppval av Necessärer.


✅ Är det en fördel om en necessär har flera mindre fack istället för ett enda stort?

Ja, det kan vara en fördel. Det gör det nämligen lättare att hålla ordning och reda. Dessutom behöver du inte vara rädd att en nagellack eller parfym ska läcka och förstöra dina hudvårdsprodukter eftersom du kan hålla dem åtskilda. Det finns egentligen inga nackdelar med att necessären är uppdelad i flera fack.


✅ Hur gör man bäst rent en necessär?

Det allra bästa är om det går att tvätta necessären, eller åtminstone innertyget, i maskin. Det är mest hygieniskt och gör också att den blir så ren som möjligt. I de fall där detta inte är möjligt kan du tvätta för hand. Det kan gå att använda en fuktig trasa och tvål eller diskmedel om materialet tål det, annars kan milda våtservetter vara ett alternativ.


✅ Vad är lämpligt att förvara i en necessär?

Du kan naturligtvis förvara dina makeupprodukter och dina hudvårdsprodukter i din necessär. Det är dock långt ifrån det enda som passar att förvara där. Du kan även förvara hårnålar och hårsnoddar, mediciner och nagellack i necessären. Egentligen finns det inget rätt eller fel när det kommer till vad som går att lägga i den här typen av väska. Det du behöver ha med dig nära tillhands, och som får plats i en necessär, kan helt enkelt vara lämpligt att lägga där.


✅ Vilka är fördelarna med att välja en necessär av läder?

Den är lätt att rengöra på utsidan eftersom du snabbt och enkelt kan torka av den med en fuktig trasa. Den är elegant och ger ett stilrent intryck, vilket innebär att du även kan använda den som en liten plånboksväska vid behov.


Källor:Snabbmeny:
Toppval Necessärer Vanliga frågor