Sminkstol

Bäst sminkstol
Snabbmeny:
Toppval Sminkstolar

Dela på Facebook Dela på Twitter

Äger du en sminkstol? Eller hör du kanske till den stora skara som inte ens visste att det fanns sådana specialstolar, men som gärna skulle vilja ha en nu när du vet att de finns? Om du är intresserad av att köpa en stol av den här typen kan du ha stor nytta av att läsa vidare, oavsett om du har haft planer på ett inköp under lång tid, eller om du först nu insåg att det faktiskt går att hitta särskilda stolar avsedda att användas när det är dags att lägga makeup. Här ska vi titta på vilka stolar som kan användas till detta, vad som skiljer dem åt, vad som är viktigt att ha i åtanke vid ett köp och mycket annat som du kan ha nytta av när du ska ge dig ut på shoppingrunda.

Brett utbud av MakeUp-stolar

Det finns ett brett utbud av stolar som kan användas till sminkstolar. Vissa av dem är främst avsedda att användas i hemmet, framför ditt eget sminkbord. Andra är framtagna för användning inne på skönhetssalongen, om du bedriver en verksamhet där du hjälper andra att lägga makeup, fransplock och hudvård. Det finns naturligtvis inget som hindrar att du väljer en sådan även för hemmabruk, även om många backar eftersom dessa brukar vara dyrare. Att utbudet är brett är naturligtvis något som gynnar dig som köpare. Det ökar chansen att du ska hitta något som passar dig utseendemässigt, som uppfyller de krav du har när det kommer till funktioner och som dessutom ryms inom din budget.

En sminkstol är praktisk när man ska lägga en snygg makeup.

Vad skiljer stolarna åt?

Eftersom det redan har slagits fast att utbudet är brett, vill du kanske veta lite om vad som skiljer de olika modellerna åt. Det kan vara såväl små skillnader som stora, och vi ska titta på några av de saker som kan skilja.

Materialet kan variera

Det går att hitta sminkstolar i olika material, vilket förstås är en av de stora skillnaderna som kan förekomma. Det här är också något du behöver lägga åtminstone lite tid på att fundera över. Vad är det du vill ha? Det finns sminkstolar i trä, vilka erbjuder flera fördelar. De är ofta ganska billiga i förhållande till de andra modellerna, vilket kan vara en stor fördel, i synnerhet när någon är på jakt efter en relativt enkel stol för hemmabruk. Många av trästolarna är dessutom hopfällbara, vilket gör att de passar utmärkt för den som vill ha en sminkstol som inte tar så mycket plats.

Att det går att hitta den här typen av sminkstolar gör att även de trångbodda kan unna sig en stol att placera vid sminkbordet när det är dags att lägga dagens makeup. Detta uppskattas av väldigt många. De hopfällbara sminkstolarna i trä används för övrigt även av makeupartister som vill ha en stol att ta med på uppdrag som inte utförs i en fast salong. De är med andra ord bra att ha i många sammanhang. Som de flesta vet är trä dessutom ett tåligt material som brukar hålla länge, och det här är förstås inget undantag.

 

Gott om andra varianter

Trä är förstås inte enda materialet som finns. Du kommer upptäcka att det finns gott om alternativ för alla som vill ha något med mer modern look. Många kommer med en ram och ett chassi av någon typ av metall och en stolsits av läder eller konstläder. Dessa finns att hitta i gott om olika färger, och även i olika stilar. Många av dessa har en lyxig och exklusiv look, vilket uppskattas såväl för hemmabruk som i salonger. Flera av modellerna går att snurra, vilket är väldigt praktiskt. Ett flertal är också utrustade med fotstöd, vilket gör att de ibland används i salonger där man även utför exempelvis pedikyr.

Gott om andra varianter av sminkstolar

Funktioner skiljer modellerna åt

Att materialet verkligen gör skillnad och har stor betydelse är nog alla beredda att skriva under på. Men vad finns det mer som skiljer? Funktionerna förstås. Där kan det finnas stora skillnader. Vi har redan varit inne på att vissa går att snurra. Det är en funktion som kanske inte låter så speciellt, eller ens särskilt intressant. Den har dock väldigt stor betydelse, oavsett om det är en sminkstol som du tänker använda hemma när du ska sminka dig, eller om det är en stol du ska ha på din egen salong. Om du ska sminka dig själv vill du förmodligen kunna förflytta dig smidigt, och även byta vinkel snabbt och enkelt. Då är det väldigt bra att kunna snurra med stolen. Om du ska sminka andra är det ännu mer praktiskt att ha en stol med snurrfunktion.

Funktioner skiljer modellerna åt

Det gör att du hela tiden kan arbeta med din klient i den vinkel som är bäst för stunden. Att ha fotstöd på stolen är ytterligare något som kan göra skillnad både för den praktiska användningen och för bekvämligheten. En annan funktion som finns på vissa men inte på andra, är höj- och sänkbarhet. Även detta är framför allt viktigt för den som arbetar som makeupartist och ska sminka andra, men det är också en funktion som gör det lätt att hamna rätt i förhållande till arbetsyta och spegel hemma vid sminkbordet. Finns det fler funktioner man bör hålla utkik efter? Ja, det finns ytterligare åtminstone en som kan vara till stor nytta. Det handlar om ryggstödets lutning. Vissa sminkstolar har fasta ryggstöd som inte kan lutas alls, medan andra har justerbar lutning, vilket är en väldigt praktisk funktion på skönhetssalongen. Den som köper en stol för användning i hemmet kanske däremot inte har samma nytta och glädje av detta, eftersom det inte förenklar den egna sminkningen.
Tips på fler av våra köpguider:
Så mycket kostar sminkstolen

Hur mycket kostar då en makeupstol? Det finns förstås alternativ i olika prisklasser. De enklare varianterna i trä brukar inte kosta mer än 800 – 1 200 kronor. Naturligtvis finns det mer exklusiva varianter, men du hittar en hållbar trästol för det priset. Läderstolar som är roterbara och har justerbar lutning kostar betydligt mer. Räkna med mellan 4 000 och 7 000 kronor för en sådan stol av god kvalitet.

Snabbmeny:
Toppval Sminkstolar