Sminklampa

Bäst sminklampa
Snabbmeny:
Toppval Sminklampor

Dela på Facebook Dela på Twitter

Hur mycket vikt brukar du lägga vid att ha rätt belysning när du sminkar dig? Många svarar att de inte har tänkt särskilt mycket på detta. Ofta ligger fokus främst vid att hitta de rätta makeupprodukterna. Att ha foundation, puder, ögonskuggor och läppglans av hög kvalitet är högsta prioritet för många när det kommer till makeup. Det är förstås klokt. Utan bra produkter är det väldigt svårt, för att inte säga omöjligt, att få till ett bra resultat. Det finns dock även annat som spelar roll, vilket vi ska titta närmare på nu.

Sminklampa - Rätt förutsättningar viktiga

Har du redan smink av hög kvalitet men upplever ändå inte att resultatet blir riktigt bra? Då kanske du, som så många andra, inte har de optimala förutsättningarna när du lägger din makeup. Du kanske står framför badrumsspegeln med dålig belysning och försöker lägga din makeup varje morgon. När du sedan kommer till skolan eller jobbet kanske du upptäcker att du inte har ett jämnt underlag, och att du ser fläckig ut när du tittar i en spegel i annat ljus. Då kan det bero på just bristen på bra belysning när du sminkat dig. Utan rätt belysning är det nämligen svårt att få till det på ett bra sätt.

Att göra i ordning en hörna där du kan sminka dig är faktiskt inte alls onödigt, utan tvärtom en väldigt god idé. Införskaffa gärna ett litet sminkbord med en sminkstol till, så att du kan sitta ned när du sminkar dig. Det gör att du kan förvara dina makeupprodukter där, så att de slipper ta upp allt utrymme i badrumsskåpet. Det gör att du kan skapa en bättre ordning så att du lätt hittar alla produkter när du behöver dem. Det gör också att du kan koppla av när du ska sminka dig, vilket gör att du slipper slinta med penslar och borstar på grund av att du har en besvärlig arbetsställning. När du kan sitta ned kan musklerna i kroppen koppla av, och det är lättare att utföra små rörelser där precisionen är viktig. Du bör också inreda med en sminkspegel över bordet, så att du hela tiden ser tydligt hur varje förändring ser ut, så att du snabbt kan korrigera om något blir fläckigt eller ojämnt.

Spegel med inbyggd belysning

Du ser då snabbt om några linjer blir lite väl skarpa och behöver suddas ut. Även mindre detaljer syns i en bra sminkspegel. Vad du också behöver är att skaffa en bra sminklampa som du kan ha vid din sminkhörna. Det hjälper inte så mycket att ha en bra spegel om inte ljusförhållandena är bra. Därför bör du välja lampa med omsorg.

Spegel med inbyggd belysning

Ett alternativ är att välja en spegel med inbyggd belysning. Sådana speglar finns, och de finns i olika design. Vissa har små ljuspunkter runt hela spegeln, vilket ger ett jämnt ljusflöde, något som många uppskattar. Andra har några få ljuskällor, som dock är strategiskt placerade för att få ljuset att komma från rätt håll. Många uppskattar den här typen av lösning, eftersom de slipper ha lampor utplacerade som tar upp yta runt sminkbordet.

 

Toppval Receptionsdiskar 2022

Vi har valt dessa Receptionsdiskar som våra Toppval.


 

Fristående sminklampor

Även om många gillar speglar försedda med inbyggd belysning finns det även många som föredrar att kunna välja fritt mellan olika lampor, och väljer att köpa en eller flera sminklampor som placeras antingen på bordsytan, eller på väggen ovanför bordet. Även här finns det naturligtvis gott om valmöjligheter, vilket gör att ingen behöver känna sig begränsad. Det finns bland annat riktigt bra portabla lösningar, som exempelvis använda av makeupartister som behöver ha med sig belysning när de ska ut på olika uppdrag. Det är vanligt att dessa lampor har flera armar som kan böjas och justeras, och fästas på bordet. Att lamporna kommer med flera armar som också är böjbara gör att de är väldigt flexibla. Det gör att det blir lätt att vinkla ljuset mot den del av ansiktet som man arbetar med för stunden.

Fristående sminklampor

Den här typen av lampor kan naturligtvis även användas för hemmabruk. Det är absolut inte bara makeupartister som kan ha nytta av att kunna anpassa belysningens vinkel. Det finns även gott om andra sminklampor för den som vill ha något som inte tar så mycket plats. Vissa av dem kan se ut som vanliga bordslampor, eller som en stående ljusramp. Det är vanligt att sminklamporna har dimmereffekt, eftersom många vill kunna se hur utseendet kommer att påverkas av ändringar i ljuset. Du kanske vill se bra ut både på dagen och i kvällsljus. Då är det bra om din lampa ger såväl skarpt dagsljus som ett mer dämpat sken. På det sättet kan du säkerställa att du ser bra ut oavsett ljusstyrka. Du kan också se till att din makeup inte ser fläckig ut när du ser dig själv i starkt ljus, något som många har upplevt som ett problem.


Tips på fler av våra köpguider:


Något som passar in stilmässigt

När du ska välja sminklampor är du förstås mån om att få belysning som verkligen är bra. Det är också helt riktigt att det ska vara din främsta prioritet. Det är viktigt att du får den funktion du är ute efter, och att dina nya lampor verkligen ger dig de fördelar du har hoppats på. Det hindrar dock inte att du även kan ta hänsyn till den estetiska aspekten när du väljer bland de sminklampor som finns på marknaden. Eftersom det finns gott om alternativ, kan du se till att hitta något som både uppfyller dina funktionsmässiga krav, och som passar in i ditt hem rent utseendemässigt.Du kan till exempel hitta lampor i olika material. Det behöver inte nödvändigtvis vara en modern lampa i rostfritt stål, även om sådana modeller också finns. Det finns till exempel flera lampor av trä, med ljuspunkter på. Dessa finns i naturfärg men de finns även att hitta i vitt eller svart för att nämna några exempel. Om du väljer att satsa på en spegel med inbyggd belysning kan du se till att välja en spegel som utseendemässigt smälter in fint. Speglarna finns i minimalistisk stil, men det finns också mer utsmyckade varianter för den som vill satsa på en mer ombonad inredningsstil.

Snabbmeny:
Toppval Sminklampor