Ansiktskräm

Bäst Ansiktskräm
Snabbmeny:
Toppval Ansiktskrämer Vanliga frågor


En riktigt bra ansiktskräm är något som alla som är måna om sitt utseende och vill ta väl hand om sin hud kommer att behöva förr eller senare. Ansiktskrämer är bra av flera anledningar, men det kan krävas en del efterforskningar, jämförelser och tålamod för att hitta de bästa alternativen. Att det finns så många produkter i den här kategorin innebär att vissa är mer effektiva än andra. Olika krämer kan också ha olika fokusområden, vilket det är viktigt att känna till.

Konsten att välja rätt ansiktskräm

Att välja rätt ansiktskräm är inte alltid så lätt, och det finns flera anledningar till att det kan vara komplicerat. En av de saker man bör ha koll på innan man är redo att välja en kräm, är vilken hudtyp man har. Vissa personer har torr hud, andra fet hud och andra har ett mellanting, vilket brukar definieras som normal hud. Eftersom det finns så stora skillnader mellan de olika hudtyperna behövs också olika produkter för att balansera huden och se till att den blir så välmående som möjligt. Därför är det viktigt att känna till vad man har för typ av hud, så att man kan välja en ansiktskräm som är lämplig för just den huden. Det finns faktiskt hudkrämer som fungerar för både normal, fet och torr hud, men det gäller inte alla produkter på marknaden. Därför gäller det att hålla ögonen öppna så att man inte råkar göra ett felaktigt val.

Dag eller natt eller både och?

För att kunna välja den lämpligaste krämen behöver man också fundera över om man är ute efter något att använda på dagtid, på natten eller både och. Visst finns det krämer som kan användas när som helst på dygnet, men det finns också väldigt många produkter som är avsedda främst för användning antingen på natten eller dagen. De produkter som är framtagna för nattlig användning är ofta först och främst utformade för att bygga upp och reparera. De krämer som är framtagna för dagen brukar istället erbjuda skydd mot de prövningar huden utsätts för under en vanlig dag. Vissa av dem erbjuder även UV-skydd, vilket naturligtvis är en stor fördel. Något sådant behövs däremot inte i en produkt som är avsedd att återfukta huden under nattens timmar.

Konsten att välja rätt ansiktskräm

Helt naturligt

Det är också nödvändigt att bestämma sig för huruvida man är mycket mån om att köpa en ansiktskräm som enbart innehåller naturliga ingredienser, eller om det inte spelar någon roll. Det finns gott om ansiktsprodukter av båda typerna. De naturliga krämerna har ofta inslag av jojobaolja, sheasmör, avocadoolja, magnoliaextrakt och annat som verkligen kan ha gynnsam effekt på huden. Krämerna som inte är 100 % ekologiska kan också innehålla många effektiva och skonsamma ämnen. Man satsar ofta på att lägga till hyaluronsyra i någon form samt kreatin i hudkrämer, eftersom de hjälper huden att bibehålla sin ungdomliga spänst så länge som möjligt.

 

En bra rutin med rengöring och ansiktskräm

Exakt när man tycker att det är dags att börja använda ansiktskräm kan variera från en person till en annan. Många tycker att det är hög tid när de börjar närma sig 30 eller när de har passerat 30-strecket. När det väl är dags är det viktigt att tänka på att en ansiktskräm på egen hand inte räcker för att få huden att se ungdomlig och fräsch ut på lång sikt. För att lyckas med det behöver man en bra hudvårdsrutin. Något man aldrig bör glömma är vikten av rengöring. Innan ansiktskrämen appliceras är det viktigt att huden har gjorts ren.

En bra rutin med rengöring och ansiktskräm

Vissa föredrar att använda tvål och vatten. Det är dock inte optimalt, eftersom många tvålsorter har en tendens att torka ut ansiktets känsliga hud. Det finns produkter avsedda för just ansiktsrengöring, som tar bort såväl makeup som annat som fastnat på huden under dagens lopp. De rengör på ett skonsamt men effektivt sätt, och många av dem återfuktar samtidigt som de rengör. När huden väl är ren är det dags att applicera andra hudvårdsprodukter. Vissa väljer att enbart använda ansiktskräm, men det finns också många som även väljer att använda ett serum framtagen specifikt för utvalda ändamål. Olika serum har olika syften. Vissa är tänkta att fungera som fuktbomber, andra riktar främst in sig på att lugna huden, andra är till för att reparera. Det finns en mängd olika serumtyper och de kan användas i kombination med ansiktskräm.

Så mycket kostar en ansiktskräm

Ansiktskrämer kan ha väldigt olika prislappar. Den ena produkten på hyllan kan kosta 50 kronor, medan en annan kostar 500 kronor och ytterligare en kan ha en prislapp som visar 1200 kronor. Skillnaderna är stora, men det gör också att man alltid kan hitta något som fungerar för den budget man har för hudvårdsprodukter. Det är dock viktigt att ha i åtanke att det inte bara är priserna som skiljer de olika produkterna åt. Det förekommer att riktigt billiga produkter håller hög kvalitet, men väldigt ofta är det ändå de dyrare produkterna som hamnar i topp i olika tester.

Så mycket kostar en ansiktskräm

Det finns ofta en innehållsrelaterad anledning till att vissa krämer är betydligt dyrare än andra. Dessutom kan många av de dyra krämerna vara väldigt dryga, vilket innebär att de räcker mycket längre än sina billigare konkurrenter. Det kan leda till att prisskillnaden i slutändan inte blir fullt så stor eftersom det dröjer länge innan det blir dags för ett nytt inköp. Naturligtvis är det inte alla som tycker att det är tänkbar att lägga ut över 1 000 kronor på en hudkräm. Det behöver man heller inte göra för att få en effektiv ansiktskräm som är snäll mot huden och samtidigt bygger upp den från djupet. Däremot kan det vara värt att ta en titt åtminstone i medelprisklassen mellan cirka 400 och 800 kronor för att hitta en favorit. Krämer av den här typen behöver trots allt inte köpas så många gånger på ett år, vilket innebär att den årliga totalkostnaden för hudvårdsprodukter inte behöver bli så hög när allt kommer omkring. Det gäller dock att man ser till att ha bra produkter både för dagen och natten.
 

Frågor och svar kring Ansiktskrämer

✅ Vilken nytta har man av en ansiktskräm?

Förutsatt att man väljer en bra ansiktskräm har man stor nytta av den på många sätt. Den återfuktar huden, slätar ut den och ger den finare lyster. Den jämnar också ut tonen i huden och gör att man ser mindre trött ut.


✅ Vilka ingredienser bör en bra ansiktskräm innehålla?

Det går inte att säga exakt vilka ingredienser en kräm bör innehålla för att vara bra. Olika företag har tagit fram olika formler som de anser ger bästa resultat. Det finns dock ett antal ingredienser som har mycket positivt att bidra med. Dit hör bland annat gurkörtsolja, magnoliaextrakt, rosenoljor, hyaluronsyra, aloevatten och bergamott. Det finns dock även många andra alternativa ingredienser som kan åstadkomma ungefär samma resultat. Det är egentligen inte de enskilda ingredienserna som spelar störst roll, utan kombinationen och sammansättningen.


✅ Ger en ansiktskräm även skydd mot solen?

Det är en bra fråga som dock inte har ett enkelt svar. Alla ansiktskrämer har inte inbyggt UV-skydd, men vissa har det. För den som vill ha en så enkel hudvårdsrutin som möjligt och samtidigt är mån om att ta hand om sin hud på bästa sätt är det därför en god idé att välja en av de produkter som även ger ett skydd mot UV-strålar.


✅ Hur mycket kostar en bra ansiktskräm?

Priserna varierar kraftigt, och det är inte alltid de dyraste produkterna som är bäst. Vissa krämer kostar bara 50 kronor, medan andra kostar 900 kronor. Ta inte för givet att ett högt pris automatiskt garanterar goda resultat. Se istället till att läsa omdömen och jämföra produktbeskrivningar för att se vilken produkt som verkar vara mest uppskattad och effektiv.


✅ Använder man samma ansiktskräm på dagen som på natten?

Det finns ansiktskrämer som kan användas både dagtid och på natten. Oftast har man dock en typ av ansiktskräm på dagen och en annan på natten. Anledningen till att det är så kan ofta vara att de två krämtyperna har olika egenskaper. Ofta kan dagkrämerna ha inbyggt UV-skydd, något som nattkrämen saknar. Nattkrämen kan å andra sidan ofta innehålla ingredienser som bidrar till ökad återhämtning för huden.


Källor:Snabbmeny:
Toppval Ansiktskrämer Vanliga frågorVi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom personvård: