Fuktspray

Bäst Fuktspray
Snabbmeny:
Toppval Fuktspray Vanliga frågor


Letar du efter en produkt som kan hjälpa dig att hålla huden återfuktad, utan att du behöver smörja in dig och därefter lägga ny makeup? Då borde du verkligen överväga att införskaffa en bra fuktspray. Det här är en riktig räddare i nöden för den som ofta upplever problem med torr hud. En fuktspray är lätt att ta med i en handväska, och den kan utan problem användas ovanpå makeup. Det gör att du kan använda den när som helst under dagen utan att ställa till så att din makeup behöver läggas om. På så sätt har den en klar fördel gentemot olika fuktkrämer.

Ett komplement till dina andra hudvårdsprodukter

En fuktspray är inte avsedd att användas istället för en bra återfuktande kräm. Den är snarare tänkt att användas som ett komplement till dina övriga hudvårdsprodukter. Du följer fortfarande din vanliga hudvårdsrutin, där du använder en bra rengöringsprodukt och ibland någon typ av peelingprodukt. Därefter applicerar du möjligen ett serum, följt av en fuktkräm. Serumet är något som vissa använder medan andra ännu inte börjat med det, men en bra kräm bör definitivt alla använda sig av. Fuktsprayen kan sedan användas antingen direkt på morgonen för att fixera lagd makeup och samtidigt ge en extra fuktboost, eller när det behövs under dagen. Naturligtvis finns det inget som hindrar att produkten används såväl på morgonen som under dagens lopp. Man behöver inte tänka på att sprayen bara ska användas en eller ett par gånger per dag. Det här är en hudvårdsprodukt som utan bieffekter kan användas vid behov, oavsett om det är en gång eller tio gånger per dag.

Då är fuktsprayen extra bra att ha

Då är fuktsprayen extra bra att ha

En fuktspray är förstås alltid bra att ha liggande i väskan, eftersom den då kan plockas fram och användas när behovet uppstår. Naturligtvis finns det dock tillfällen då det är mer troligt att den verkligen kommer att behövas. Ett sådant exempel är under kalla och blåsiga vinterdagar. Kylan och vinden brukar ha en tendens att göra huden torrare än vanligt. Naturligtvis går det att använda en mer återfuktande kräm vintertid, men en fuktspray gör jobbet enklare. Ett annat exempel är efter en lång flygresa. Huden brukar ofta reagera på höjdskillnaderna och det gör den genom att kännas torr. Då kan du bidra med snabb återfuktning med hjälp av en spray. Det är enkelt och du får snabba resultat. Även värme kan sätta huden på prov. Om du ska resa på utlandssemester till ett soligt och varmt land, där du kanske dessutom befinner dig nära havet med sitt salta vatten, kan det vara en väldigt god idé att ha med en återfuktande spray.

 

Att välja rätt spray

Att använda en fuktspray hjälper dig att hålla huden återfuktad hela dagen. Det gäller dock att ha i åtanke att alla produkter av den här typen tyvärr inte ger lika god effekt. Det finns riktigt bra sprayer men det finns också varianter som inte bidrar med så stor nytta. Det är med andra ord viktigt att du väljer en bra produkt. Frågan är bara hur du ska göra för att hitta en bra spray som verkligen återfuktar. Det ska vi gå igenom nu.

 • Välj en produkt som antingen passar din specifika hudtyp, eller som passar alla hudtyper.
  Vissa hudvårdsprodukter är framtagna specifikt för torr hud eller fet hud. Andra produkter är uttryckligen avsedda att användas av alla, oberoende av hudtyp. Om du då har torr hud är det naturligtvis viktigt att du väljer en spray avsedd antingen för personer med torr hud, eller en som passar alla. Har du istället fet hud är det viktigt att välja en spray anpassad för personer med fet hud, alternativt en produkt som fungerar lika bra för alla.
 • Se till att välja en spray som kan användas oavsett om du bär makeup eller inte.
  Det finns vissa sprayer som inte kan användas ovanpå makeup. Om du brukar sminka dig är det naturligtvis ingen god idé att välja en sådan variant. Det är därför viktigt att du läser igenom produktbeskrivningen ordentligt innan du gör en beställning.
 • Välj gärna en fuktspray som även har andra egenskaper.
  När du ändå ska unna dig en ny hudvårdsprodukt är det förstås en god idé att se till att du får så mycket nytta som möjligt av den. Att sprayen ska innehålla ingredienser som verkligen har återfuktande effekt är naturligtvis självklart, men det finns även fuktsprayer som har en lugnande effekt på huden, och andra varianter som ger en finare lyster. Ta därför en titt så att du köper en produkt som verkligen ger valuta för pengarna på flera sätt.
 • Välj gärna en produkt utan alkohol.
  I många hudvårdsprodukter ingår det olika typer av alkohol, men detta är egentligen inte optimalt för hudens välmående. Det gäller såväl sprayer som krämer. Det är därför att rekommendera att du väljer en fuktspray som inte innehåller någon alkohol. Sådana finns, och det är enbart positivt för huden att slippa utsättas för detta.


Så mycket kostar fuktsprayen

Du har säkert redan kommit fram till att det blir ganska dyrt att införskaffa alla de hudvårdsprodukter som behövs för en god hudvårdsrutin. Med tanke på detta kanske det inte känns jättelockande att köpa ytterligare en produkt. Vi kan dock starkt rekommendera att du investerar i en fuktspray. Det är något som du verkligen kommer ha nytta av, i synnerhet om du då och då besväras av torr hud. Frågan är då om en bra fuktspray alltid är dyr, eller om det finns bra, billiga alternativ? Faktum är att det inte behöver bli speciellt dyrt. Många av de produkter som brukar hamna i topp i tester kostar mellan 200 och 300 kronor. Hur länge en flaska räcker beror förstås på hur ofta du känner ett behov av att låta ansiktet få en dusch, men det är inte en summa du behöver lägga ut flera gånger i månaden, såvida du inte använder sprayen en mängd gånger dagligen. Vill du komma billigare undan finns det faktiskt riktigt bra alternativ som inte kostar mer än knappa hundralappen. Det går med andra ord att pressa kostnaderna om du tar dig tid att se över olika alternativ.

Så mycket kostar fuktsprayen
 

Frågor och svar kring Fuktsprayer

✅ Vad är en fuktspray?

Det är en ansiktsspray som kan sprayas på huden för att snabbt och enkelt återfukta den. Förutom att återfukta ger den även näring till huden. Den kan lugna och bidrar även till en fräsch och fin lyster. Det går utmärkt att spraya ovanpå makeup. Faktum är att många av dessa produkter även fixerar lagd makeup och får den att hålla längre.


✅ När behövs en fuktspray?

En fuktspray är alltid bra att ha tillgänglig, men många upplever att den behövs extra mycket på vintern, när många får torrare hud än de vanligtvis brukar ha. Luften blir ofta ganska torr och vindarna biter hårt på huden under de kallaste månaderna. Då är det bra med snabba fukttillskott. En spray är då utmärkt att kunna plocka fram eftersom den snabbt kan sprayas på utan att förstöra eventuell makeup. Andra tillfällen då många anser att det här är en väldigt nyttig produkt att ha med, är i samband med långa flygresor. Det upplevs ofta att huden reagerar på höjden och resans längd, och då kan fuktsprayen snabbt råda bot på problemen.


✅ Kan en fuktspray användas av personer med alla hudtyper, eller behöver man välja en produkt som passar den hudtyp man har själv?

Många fuktsprayer fungerar bra till alla hudtyper. Som alltid när det handlar om hudvårdsprodukter är det dock bra att läsa igenom produktbeskrivningen före köp, för att säkerställa att det inte är en av de sprayer som enbart är lämplig för en viss hudtyp.


✅ Har personer med fet hud någon nytta av en fuktspray?

Ja, det kan de absolut ha. En fuktspray återfuktar men den lugnar även stressad hud. Vidare ger den en fin lyster och kan även kyla ned huden. Just den egenskapen kan alla ha lika mycket nytta av, oavsett om huden är mer åt det torrare hållet eller mer åt det fetare hållet.


✅ Vilka ingredienser bör man leta efter när man väljer spray?

Det finns många ingredienser som kan vara till stor nytta, men det rekommenderas ofta att man väljer något med inslag av hyaluronsyra. Andra effektiva och bra ingredienser som bör nämnas är granatäpple, aloe vera, timjan och ros. Det är förstås viktigt att komma ihåg att detta bara är några exempel, och det finns många andra ingredienser som kan ge samma fina effekt. Vissa väljer bort produkter som innehåll alkohol, eftersom alkohol kan ha en del negativa bieffekter, men det är naturligtvis en smaksak.


Källor:Snabbmeny:
Toppval Fuktsprayer Vanliga frågorVi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom personvård: