Sminkspegel med belysning

Att försöka lägga en bra makeup utan belysning är närmast omöjligt. Att sminka sig utan spegel är också otroligt svårt. Just därför är det klokt att införskaffa en bra sminkspegel med belysning. Var i hemmet du väljer att placera den är naturligtvis helt upp till dig. Kanske vill du ha den i sovrummet, kanske föredrar du att ha den inne i din walk in-closet om du har en sådan. Du kan helt enkelt fundera över var du skulle ha störst nytta av den, och placera den där.

Bäst Sminkspegel med belysning
Snabbmeny:
Toppval Sminkspeglar med belysning Vanliga frågor


En professionell plats för makeup

Med hjälp av en stor sminkspegel med bra belysning har du kommit en bra bit på väg mot en professionell liten hörna för makeup. Du kanske tidigare har avundats alla professionella makeupartister som har de bästa tänkbara förutsättningarna för att lyckas med varje makeup de lägger. Visst är det så att de har tillgång till de bästa redskapen och produkterna, men det är också så att de ständigt jobbar med rätt ljusförhållanden så att de får en bra blick för resultatet. De ljusförhållandena kan du också se till att skaffa dig. Visst kan du ha fristående belysning, men det är en väldigt stor fördel att ha en sminkspegel med belysning. Du får en bra vinkel och belysningen hamnar precis där du behöver den, samtidigt som du kan lita på att det du ser i spegeln är vad andra som möter dig ser. Med den här typen av produkt på väggen kommer du alltså ett steg närmare en professionell sminkhörna i hemmet.

Komplettera med sminkbord

Att ha en sminkspegel och bra belysning är ett rejält kliv på väg mot en bra plats att lägga makeup på, men det betyder inte att du har nått hela vägen. För att få till en bra arbetsplats behöver du även ett bra sminkbord och en bekväm stol att sitta på. När det gäller bordet är det viktigt att det placeras rätt i förhållande till spegeln. Det är alltså klokt att se till att få bordet på plats innan du placerar spegeln där den ska sitta på väggen. Om spegeln hamnar för högt upp får du inte rätt hjälp av den. Hamnar den för lågt blir det inte heller bra, i synnerhet inte som det kan vålla problem när du ska placera bordet intill väggen.

När det gäller stolen så är det viktigt att du väljer en stol som höjdmässigt passar ihop med bordet. Höjden bör helst gå att justera. Om den inte gör det är det viktigt att standardhöjden gör att du hamnar i precis rätt höjd i förhållande till både bord och spegel. Det är dessutom viktigt att du får plats med benen under bordet, så att inte stolsitsen hamnar så högt upp att det blir trångt för benen. Det finns med andra ord en rad saker att tänka på och ta hänsyn till. Faktum är att det här är nästan lika viktigt som när du ska välja ut ett skrivbord och en skrivbordsstol till ett hemmakontor. Skillnaden är att du troligtvis inte kommer använda sminkbordet lika ofta, men för att du ska uppnå önskat syfte är det viktigt att du verkligen är noggrann när du väljer bord, stol och spegel, samt när du placerar de olika produkterna.Sminka dig själv eller andra framför spegeln

Oavsett om du bara brukar sminka dig själv, eller om du även brukar hjälpa andra att lägga makeup, kan en sminkspegel vara till stor hjälp. När du sminkar dig själv är en spegel självklart något av ett måste för att du ska kunna åstadkomma ett fint resultat. Du har helt enkelt inget annat sätt att se hur resultatet blir. Om du däremot sminkar någon annan kan du förstås titta på resultatet samtidigt som du lägger makeup på denna person, men det underlättar fortfarande kopiöst mycket att ha en spegel att titta i. I den kan även den du sminkar titta hur resultatet växer fram, komma med synpunkter och se vad du ägnar dig åt. Skulle några förändringar önskas, eller något behöva kompletteras, är det väldigt bra att ni båda kan se samma sak framför er. Att spegeln dessutom är försedd med för syftet lämplig belysning är förstås ett stort plus. Det gör att du betydligt enklare kan se eventuella ojämnheter eller önskade skuggor. Det gör att du snabbare kan åtgärda nyanser som blir fel.

 

Toppval Sminkspeglar med belysning 2022

Vi har valt dessa Sminkspeglar som våra Toppval.
För ett perfekt ljus när du sminkar dig.


 

Sminkspegel även i den professionella studion

Det är naturligtvis inte bara i hemmet en sminkspegel med inbyggd belysning är till nytta. Om du driver, eller planerar att öppna, en studio där du utför olika typer av estetiska tjänster, kan du definitivt ha nytta av en riktigt bra sminkspegel med bra inbyggd belysning. I det här fallet är det naturligtvis ännu viktigare att du lägger ner tillräckligt med arbete på att hitta den bästa spegeln som passar just dina önskemål och de arbeten du kommer att utföra. Vissa speglar passar bäst när det handlar om att lägga makeup och färga ögonbryn, medan andra kan vara bättre lämpade om du ska ägna dig åt att göra håruppsättningar eller liknande. Om du inom kort ska börja inreda din första egna studio är det förstås många saker du behöver införskaffa, men glöm inte att lägga till speglar på den listan. De är oumbärliga för att du ska kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt. Du kommer inse att det här är något som det kan vara värt att lägga lite extra pengar på eftersom det kan vara stor skillnad på en bra spegel och en mindre bra, inte minst när det kommer till belysningen.

Sminkspegel även i den professionella studion

Ett roligt inslag i barnrummet

Det är inte bara vuxna som tycker att det är roligt att sminka sig. Det finns många barn, både yngre barn och tonåringar, som gärna experimenterar med makeup. För de yngre barnen blir det förstås något av en lek. De har kanske sett mamma eller någon annan vuxen sminka sig, och vill gärna testa att göra detsamma. Du behöver naturligtvis inte förse din son eller dotter med en hel uppsjö av makeupprodukter, men kanske har du något du kan avvara. Om det å andra sidan är din tonåring som tycker om att sminka sig har han eller hon mest troligt egna produkter. Sminkningen sker förmodligen till vardags framför badrumsspegeln, något som resulterar i att det ofta bildas kö till badrummet på morgonen.

För att undvika detta kan du göra din tonåring glad genom att införskaffa en spegel med belysning som kan sättas upp inne på tonårsrummet. Kanske har du ett bord att avvara, exempelvis ett mindre skrivbord, eller ett renodlat sminkbord som inte längre används. Då kan det placeras strax under spegeln. Vid bordet ställer du sedan en passande stol, på vilken tonåringen kan slå sig ned för att sminka sig varje morgon. På så sätt får han eller hon en betydligt bekvämare plats att hålla till på när det är dags att sminka sig, samtidigt som övriga familjemedlemmar slipper köa till badrummet. Det blir med andra ord en situation där det finns flera vinnare. Även till ett yngre barn går det alldeles utmärkt att köpa en sminkspegel. Du behöver förstås inte investera i någon av de dyraste speglarna på marknaden, eftersom den främst används i leksyfte, men det finns gott om passande alternativ som kan glädja ditt barn. Att vilka sminka sig är ett tecken på kreativitet, något du naturligtvis ska uppmuntra.
 

Frågor och svar kring Sminkspeglar med belysning

✅ Hur mycket kostar en sminkspegel med inbyggd belysning?

Du kan hålla det billigt eller välja att spendera mer pengar. Det beror förstås till stor del på om den ska användas för professionellt bruk, eller bara för sporadiskt hemmabruk. Det finns mindre speglar med inbyggda lampor för runt 350 kronor. Det finns även rejäla speglar med mer avancerad ljussättning som kostar upp emot 4 000 kronor. Mellan dessa två speglar finns det gott om alternativ i varierande prisklasser. Är du på jakt efter ett verkligt billigt exemplar finns det också riktigt små speglar med enkel belysning som inte kostar mer än ett par hundralappar. De är förmodligen inte alls aktuella om du kommer att använda spegeln frekvent, men om du vill köpa en enkel spegel till ett barn som precis har fått upp intresset kan den fungera som första spegel.


✅ Är det bäst att satsa på en väggfast spegel eller en som står på stativ på sminkbordet?

Det är i huvudsak en smaksak. Fördelen med de mindre speglarna som står på ett stativ är att de går att vinkla, så att du kan se detaljer i ansiktet på närmare håll och i annan vinkel. Fördelen med de väggfasta större modellerna är helt enkelt att du får en större och bättre överblick. Ofta är också belysningen betydligt bättre på dessa.


✅ Finns det sminkspeglar med dimbar belysning?

Ja, det finns flera sådana varianter. Många uppskattar möjligheten att dimra belysningen och de här speglarna blir allt mer populära. De går att hitta till rimligt pris, så det finns ingen prismässig anledning till att undvika dem. Den här typen av belysning hittar du dock främst på väggfasta speglar.


Källor:Snabbmeny:
Toppval Sminkspeglar med belysning Vanliga frågorVi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom Möbler & Inredning: