Pincett

Bäst Pincett

Snabbmeny:
Toppval Pincetter 2023 Vanliga frågor

Dela på Facebook Dela på Twitter

Alla bör ha en pincett hemma. Det råder inga tvivel om den saken. En pincett är liten, men mer betydelsefull än många kanske tänker på. Den kan användas till en rad olika saker. Den kan till exempel används till att plocka ögonbryn, för att du ständigt ska kunna hålla efter brynen och få dem att behålla en fin form. Det är ett mycket vanligt användningsområde, men det finns fler. Pincetten kan till exempel även användas till att plocka bort oönskat ansiktshår, om det dyker upp ett strå där det inte ska finnas. Förutom detta är pincetten utmärkt att ha till hands om du behöver plocka ut en sticka ur foten, ta bort en getinggadd ur handen eller något annat där det krävs små och precisa verktyg.


Få snygga bryn på hemmaplan

Vissa går till salong för att få ögonbrynen plockade. Det gör förstås att du kan förvänta dig ett snyggt resultat, men med tanke på hur snabbt brynen växer blir det också dyrt i längden. Det är därför en klar fördel om du kan hantera detta på egen hand i hemmet. För att du ska lyckas med detta behöver du dock en riktigt bra pincett, som ger dig bra grepp om även de tunnaste stråna. När du ska köpa en pincett behöver du därför fundera över hur du vill att den ska vara formad och vilken typ av pincett som ger dig det bästa greppet.

Få snygga bryn på hemmaplan med rätt pincett

Många föredrar en topp som är snett skuren när pincetten främst ska användas till att plocka ögonbryn och andra hårstrån. Det gör att du verkligen får tag runt strået och kan dra ut det snabbt och ofta tämligen smärtfritt. Kanske är detta vad du också föredrar, eller så har du andra preferenser. Vad som är viktigt är att du tänker på att toppens form och snitt kan avgöra vilket användningsområde den främst är lämpad för. Vissa kan till exempel vara fantastiska att plocka bryn med, men kanske inte alls så enkel att ta bort oönskade fästingar med. Om du köper en pincett främst för att kunna hålla efter brynen hela tiden, är det naturligtvis viktigt att den modell du väljer är perfekt för just det ändamålet.

Klokt att tänka på

Det kan vara bra att tänka på några saker när du ska köpa en pincett som kommer att användas för plockning av ögonbryn. Vi har redan nämnt att spetsens skärning kan spela roll, eftersom det är med och påverkar hur lätt det blir att få grepp om stråna. Det finns andra saker som också kan vara bra att ta en titt på. Storleken på pincetten är en sådan sak. Nu kanske du tänker att alla pincetter är små, och visst är samtliga modeller förhållandevis nätta, men det finns de som är mindre än standard. Om du har stora händer kanske du tycker att de små varianterna är lite krångliga att använda, men annars brukar de flesta tycka att dessa är att föredra eftersom den nätta storleken gör att det blir lätt att verkligen komma åt överallt.

En annan sak som kanske inte är jätteviktig, men som ändå kan ha viss betydelse är färgen. De allra flesta pincetter är som du säkert redan vet svarta eller grå. Det gör förstås att de smälter in väl överallt, men det gör också att det är ganska lätt att tappa bort dem, eftersom de inte sticker ut särskilt mycket. Om du har problem med att dina saker brukar komma bort lätt, kan det kanske vara en god idé att köpa någon av de pincetter som skiljer sig från mängden genom att vara rosa, röda eller komma i någon annan klar och framträdande färg.

Toppval Pincetter 2023

Vi har valt dessa Pincetter som våra Toppval.
Dessa är idealiska för att plocka ögonbrynen och all annan borttagning av hår på ansiktet eller övriga kroppsdelar.

1. By Lyko Wrench Tweezers


Går det att välja en riktigt billig pincett och ändå få ett effektivt redskap som det går bra att forma ögonbrynen med? Ja, det går faktiskt fint att satsa på ett billigare alternativ. Visserligen kan det vara så att du inte får samma precision som om du väljer en av de dyrare modellerna, men en pincett som denna från Lykos eget sortiment kan räcka mycket långt. Den har en sned spets vilket gör det lättare för dig om du vill plocka ögonbrynen och vill skapa en fin form. Du har säkert sett att många pincetter har den här typen av sneda spetsar, och det bidrar alltså till ökad enkelhet just när du hanterar ögonbrynen.

Den här pincetten är billig och du kan använda den till såväl ögonbrynshantering som när du behöver plocka ut en sticka ur ett finger eller en fot. Den är bra att ha hemma i badrumsskåpet och du kan ha nytta av den under lång tid.

Kolla priset

2. Essence Eyebrow


När ögonbrynen inte tas om hand och plockas kommer de så småningom att växa ihop, eller åtminstone bli betydligt mer buskiga än du vill ha dem. Så långt behöver du förstås inte låta det gå. Du kan enkelt hantera dina ögonbryn på hemmaplan med hjälp av rätt pincett. Den här lilla pincetten från Essence är framtagen med just ögonbryn i åtanke. Den är tillverkad för att erbjuda god precision så att du snabbt och enkelt ska kunna komma åt även de små stråna som ibland kan vara lite svåra att få grepp om. Det är den sneda spetsen som gör det möjligt att plocka ögonbrynen med precision och omsorg och det finns en stor chans att du kommer gilla den här pincetten.

När du köper denna produkt levereras den med en liten förpackning som du kan förvara den i när den inte används. På så sätt kan du hålla reda på den och se till att den håller sig ren och fräsch även när du inte aktivt använder den.

Kolla priset

3. Tweezerman Slant Tweezer

För att du ska bli nöjd när du köper en ny pincett är det viktigt att du vet vad du ska tänka på vid inköpstillfället. En av de saker du bör lägga stor vikt vid är spetsen. Du kanske har sett att vissa pincetter är helt raka i spetsen, medan andra är formade på olika sätt. Den här pincetten från Tweezerman har en välformad spets som kommer göra det lättare för dig att kunna arbeta med precision. Oavsett om det handlar om att forma ögonbrynen snyggt eller om du behöver få ut en sticka som fastnat under foten, så är det här pincetten som gör uppdraget lätt.

Något som definitivt skiljer den här pincetten från mängden är att det går att välja mellan en rad olika färger. Vanligtvis ser du främst pincetter i stål, men den här går att få i såväl rosa som blå, grön och många andra härliga färger.

Kolla priset

Hur vi väljer ut och betygsätter produkter

Vi jämför och sammanställer de produkter som vi anser är de bästa på marknaden utifrån ett antal kriterier.  Vi samarbetar med många butiker och e-handlare och även om det kan ha en inverkan på vilka produkter vi väljer att recensera är det ändå vårt team som gör en professionell bedömning av vilka som faktiskt är bäst. Våra rekommendationer stöds av denna bedömning. Följande parametrar är något vi tar med i varje bedömning:

  • Tester som gjorts på produkten tidigare av experter online eller publicerade i facktidskrifter.

  • Produktrecensioner och produktomdömen från kunder.

  • Jämförelse av produktspecifikationer, funktioner och kapacitet för respektive produkt.

Pincetter som ska användas till annat

Alla köper naturligtvis inte sin pincett för att kunna plocka ögonbrynen. Vissa gör detta på salong, andra bryr sig inte om att plocka dem överhuvudtaget. Trots det kan det vara en god idé att införskaffa en pincett, eftersom det är ett mycket användbart redskap i mycket litet format. Många som har husdjur vill till exempel ha minst en pincett hemma för att snabbt kunna ta bort fästingar om de har den dåliga smaken att sätta sig på hunden eller katten. I vissa delar av landet är fästingar mycket vanliga under sommarhalvåret, och även om det finns särskilda redskap avsedda att ta bort just fästingar med, anser vissa att det är enklast att få bort dem med hjälp av en bra pincett.

Pincetter som ska användas till annat

Om du hör till den kategorin vill du förmodligen välja redskapet med omsorg, eftersom spetsens form nästan är ännu viktigare när den ska användas till detta syfte, än när den ska användas till brynplockning. Många har också den här typen av praktiska små redskap hemma i badrumsskåpet, för att snabbt kunna ta fram dem om en flisa från altangolvet fastnar i foten, eller om en geting lämnar kvar en gadd efter sticket. Det finns knappt några bättre och mer praktiska verktyg att använda än just en pincett vid sådana tillfällen. Naturligtvis spelar form och storlek roll även sådana gånger, eftersom det är faktorer som påverkar greppet. Se därför till att du inte köper en pincett på måfå, utan tar en ordentlig titt på hur produkterna ser ut, för att därefter köpa en variant som du tycker ser lätthanterlig ut.

Så mycket kostar en bra pincett

Så mycket kostar en bra pincett

Förutom att pincetten är ett otroligt användbart litet redskap finns det ytterligare en positiv sak att säga om denna typ av produkt. Det handlar om priset. En pincett är generellt väldigt billig. Du kan hitta billiga varianter för runt 50 kronor om du bara vill ha pincett hemma, utan att ha några närmare önskemål. Om du är mer noga när det kommer till spetsens utformning, storlek och hållbarhet, kan du få betala lite mer. De flesta pincetter som är enkla och smidiga att använda och som ger bra greppmöjligheter, kostar mellan 120 och 300 kronor. Det är vanligare att de ligger lågt än högt på den prisskalan. Det gör att de allra flesta kan kosta på sig att köpa en riktigt bra produkt, i synnerhet som de håller i flera år.


Frågor och svar kring Pincetter

✅ Vem har nytta av en pincett?

En pincett är ett litet föremål som alla borde ha hemma. Den kan användas till att plocka och forma ögonbrynen, men den kan även användas till att plocka ut flisor och stickor samt för att fästa lösögonfransar. Pincetten har helt enkelt många användningsområden. Här hittar du våra Toppval av Pincetter.

✅ Hur mycket kostar en pincett?

Det finns gott om olika pincetter vilket också innebär att priset kan skilja sig åt. Det går att hitta bra pincetter för 150 kronor, men det finns också specialvarianter som kostar mellan 300 och 400 kronor. Om du inte har några specifika krav, utan enbart vill ha en enkel pincett att plocka ut flisor med är det tänkbart att du klarar dig med en billig variant för mellan 50 och 100 kronor.

✅ Bör man rengöra en pincett efter användning?

Ja, detta är en viktig punkt som många faktiskt glömmer. Ett effektivt och enkelt sätt att se till att pincetten verkligen blir ren är att lägga den i kokande vatten och låta den ligga där i fem minuter. På det sättet steriliserar man nappar till små barn, och det fungerar alltså alldeles utmärkt även med pincetter.

✅ Hur ofta bör man plocka ögonbrynen med pincett?

Det är klokt att inte göra det för ofta, så att stråna får växa till sig lite. På så sätt blir det lättare att få grepp om dem. Du bör inte plocka dem oftare än max en gång i veckan, men helst mer sällan. Du kan låta brynen växa i ett par-tre veckor innan du plockar dem på nytt.

✅ Är det stor skillnad på olika pincetter?

Ja, det kan finnas ganska stora skillnader, trots att det rör sig om ett så litet redskap. Det kan skilja en del i hur pincetten är skuren, och hur stor precision den ger. Även skärpan kan skilja sig mellan olika modeller. Det är viktigt att du funderar över vilka projekt du kommer använda pincetten till, så att du ser till att välja en produkt som passar till detta.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Pincetter Vanliga frågor

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin