Nagelfil

Bäst Nagelfil
Snabbmeny:
Toppval Nagelfil Vanliga frågor


Att ha fina naglar är viktigt för väldigt många. Det finns förstås olika vägar att komma dit. Vissa väljer att börja använda lösnaglar. Det fungerar förstås, men det blir ganska dyrt i längden och kan också ta en hel del tid i anspråk. Många väljer därför att försöka göra det bästa av sina naturliga tillgångar istället, det vill säga ta så väl hand om de egna naglarna som möjligt. Det är vanligt att nagelstärkare används för att bygga upp naglarna och det är även vanligt att man använder nagellack för att ge naglarna ett mer glamouröst och uppiffat intryck. Något som däremot glöms bort ibland är ett annat viktigt redskap, nämligen nagelfilen. En sådan kan ha oerhört stor betydelse för naglarnas utseende. Om du inte redan har en sådan i din ägo, bör du definitivt överväga att införskaffa en så snabbt som möjligt. Du kommer med stor sannolikhet bli förvånad över hur stor användning du faktiskt kommer ha för den.

Vilken nagelfil ger bäst effekt?

Om du kommer fram till att du vill köpa en nagelfil för att kunna ta bättre hand om dina naglar, vill du förstås veta vilken typ av fil du ska välja. Du vet kanske redan att det finns såväl manuella nagelfilar som elektriska. Vad av detta är egentligen bäst att satsa på? Svaret är att det till stor del handlar om personliga preferenser. Det går snabbare och enklare att använda en elektrisk fil, men det finns trots det en hel del personer som föredrar de manuella varianterna, på grund av att de upplever att de har större kontroll med en sådan. Det bästa du kan göra är naturligtvis att prova dig fram. Du kanske vill köpa en manuell fil och en elektrisk, för att kunna använda dem båda vid olika tillfällen.

Vilken nagelfil ger bäst effekt?

Att välja en manuell fil

Om du bestämmer dig för att köpa en manuell fil behöver du göra en del jämförelser för att komma fram till vilka alternativ som kan tänkas vara de bästa. Kom ihåg att det finns filar i olika material och med olika typer av slipyta. Det du bör fokusera på är framför allt att välja en fil med en slipyta som inte slits ned snabbt. Vissa filar har slipytor som slits ned otroligt snabbt, och de kan behöva bytas ut redan efter några veckor. Det blir naturligtvis ekonomiskt ohållbart i längden, och det kan även vålla en hel del frustration. Många som har erfarenhet av att fila naglarna med en manuell fil, väljer att köpa en glasfil istället för en sandpappersfil, helt enkelt för att den är mer hållbar och för att slipytan förblir bra under en betydligt längre tid. En annan fördel med glasfilar är att de kan rengöras ordentligt, vilket är mer än man kan säga om sandpappersfilarna. Livslängd och hygien är med andra ord två goda skäl att titta närmare på glasfilarna när du ska köpa en ny manuell nagelfil.

 

Alternativet: Att välja en elektrisk fil

Om du vill köpa en elektrisk fil behöver du också vara noggrann och göra jämförelser. Det går inte att utgå från att alla elektriska filar är bra och likvärdiga. Det finns stora skillnader, och om du ändå ska investera i en dyrare nagelfil vill du förstås få valuta för pengarna. Du bör titta på hur många sliphuvuden som medföljer och vilka funktioner som finns. Det kan nämligen vara så att olika sliphuvuden används till olika ändamål. Vissa används för att skjuta upp nagelbanden, medan andra ger naglarna rätt form och finish. Det finns också sliphuvuden som används för att få bukt med död hud. De filar som kommer med en rad sliphuvuden kan med andra vara väldigt användbara. Kom också ihåg när du väljer att vissa nagelfilar är betydligt enklare att använda än andra. Vissa ger också betydligt snabbare resultat än andra.

Fila naglarna fina.

Så mycket kostar en elektrisk nagelfil

Innan du bestämmer dig för att köpa en elektrisk nagelfil vill du förmodligen veta ungefär hur mycket en sådan kostar. Det är lätt att utgå från att de är dyra, eftersom elektriska alternativ vanligtvis är rejält mycket dyrare än manuella. Visst kostar de elektriska varianterna betydligt mer än de manuella. Det betyder dock inte att de är dyra. Det går utan problem att hitta en elektrisk nagelfil för mellan 250 och 500 kronor. Då kan det röra sig om riktigt bra produkter med gott om olika sliphuvuden och med justerbar hastighet. Du kan också räkna med att en elektrisk produkt av den här typen håller ganska länge, vilket gör detta till en bra investering för den som ägnar mycket tid åt att få naglarna fina och välformade.

Med ett par bra filar kan du ta hand om dina naglar och nagelband på ett bättre sätt.

Bra att tänka på

Det är klokt att komma ihåg att det inte bara är den som ägnar timmar varje vecka åt nagelvård som kan ha nytta av bra nagelfilar. Den som införskaffar en eller ett par bra filar kan ta hand om sina naglar och nagelband på ett bättre sätt. Det kan, i kombination med en bra nagelstärkare och ett och annat fint lack, leda till att du slipper gå till en salong för att sätta på lösnaglar. Du behöver inte spendera massor av pengar för att få de fina naglar du alltid drömt om. Istället kan du på hemmaplan, med hjälp av några grundläggande produkter och redskap, se till att dina naglar mår bra, är välformade och ser bra ut.

Du kan fila dem när det behövs, för att se till att de stärks och att de behåller den fina form du vill att de ska ha. Därefter kan du se till att måla dem när det behövs, så att du ständigt har välordnade händer som du kan vara stolt över såväl i privatlivet som på arbetet. Att ha fina naglar kan höja självförtroendet, och det känns alltid trevligare att sträcka fram handen och hälsa på en ny bekantskap om du vet att dina naglar är oklanderliga. Börja därför med att köpa en bra manuell fil och en avancerad elektrisk nagelfil. På så sätt kan du snabbt komma igång och se till att naglarna bli snygga redan inom loppet av några veckor.
 

Tips på fler av våra köpguider:


Frågor och svar kring Nagelfilar

✅ Varför ska man använda en nagelfil?

En fil gör det enkelt att forma nageln och att putsa och polera. Du kan också fila ned naglarna till önskad längd och behöver inte använda nagelklippare, som det är lätt att råka klippa för kort med. Här hittar du våra Toppval av Nagelfilar.


✅ Är det bäst att välja en manuell nagelfil eller en elektrisk?

Båda delarna fungerar men många upplever att det går snabbare med en elektrisk. Dessa arbetar snabbt och ger önskat resultat på kort tid. Flera av de elektriska alternativen kommer dessutom med användbara tillbehör så som fläkt för snabbare torkning av nagellacket och särskilda precisionsfilar. Det går alltså alldeles utmärkt att fila naglarna med en manuell fil, men vill du spara tid och möda är en elektrisk variant att föredra.


✅ Varför bör man avsluta filandet med att polera naglarna?

Det finns flera anledningar. Dels får det naglarna att se blankare och finare ut, dels motverkar det uttorkning av naglarna. En annan fördel är att ett eventuellt nagellack som målas på fäster bättre, vilket gör att du kan ha fina målade naglar under en längre period.


✅ Kan man använda nagelfil även om man har problem med naglar som går sönder och flisas?

Ja absolut. Det är till och med att rekommendera, men du bör vara noga med vilken fil du väljer. Ofta rekommenderas att du väljer en glasfil om du har naglar som lätt flisas sönder och spricker.


✅ Kan en nagelfil användas till att fila lösnaglar?

Det kan variera. Dels beror det naturligtvis på vilken typ av lösnaglar som används, men det beror också på valet av fil. Vissa har en mjuk yta som fungerar även på lösnaglar, medan andra bara är till för användning på naturliga naglar.


Källor:Snabbmeny:
Toppval Nagelfilar Vanliga frågor