Nagellack

Bäst Nagellack
Snabbmeny:
Toppval Nagellack Vanliga frågor


Vill du ha vackra naglar som ger ett glamouröst och välordnat intryck? Då behöver du lära dig att använda nagellack på rätt sätt. Genom att ta väl hand om dina egna naglar och bygga upp dem så att de blir mer hållbara, kan du klara dig utan dyra lösnaglar. Det räcker dock inte med att ha starka naglar, för att de ska bli lika glamourösa som lösnaglar behöver du också se till att måla dem riktigt snyggt med det rätta nagellacket.

Välj rätt färg för ett häftigt intryck

Det som kanske är mest uppenbart för alla när det gäller nagellack, är att färgvalet har stor betydelse. Du kan med hjälp av nyansvalet välja om du vill ha en ungdomlig, fräsch look eller om du vill göra ett dramatiskt och storslaget intryck. Du kan välja om du vill sticka ut ur mängden eller om du vill se välordnad men klassisk ut. Det går att åstadkomma stor skillnad med ett nagellack, men det är valet av nyans som avgör vilket intryck du utstrålar.

Många väljer pastellfärger som pastellrosa eller mintgrön eftersom det fräschar upp och ger ett friskt, ungdomligt intryck utan att sticka ut för mycket. Andra satsar på mörka nyanser för att verkligen ta plats och visa upp förändringen. Det finns också många som satsar på klassiska och ständigt gångbara färger som klarröd eller rosa. Det finns naturligtvis inget rätt eller fel när det handlar om färgval. Det är helt och hållet en fråga om tycke och smak. Däremot kan det vara så att olika färger passa olika bra vid olika tillfällen. Du behöver med andra ord se lite längre än enbart till vilka färger du tycker om när du ska välja lack. Du behöver även fundera på vilken situation det handlar om, samt om färgerna du tittar på kommer att passa bra ihop med de kläder du planerar att ha på dig.

Fina nagellack i olika nyanser.

Lätt att byta

Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns något som hindrar att du köper förhållandevis många flaskor nagellack i olika nyanser. Det är nämligen lätt att applicera ett nagellack, och det är även lätt att ta bort det med hjälp av remover. Det gör att du kan byta nyans varje dag om du skulle vilja, eller åtminstone flera gånger i veckan. På så sätt kan du ha den färg på naglarna som du tycker passar för dagen.

 

Att titta på när du ska välja nagellack

När du ska köpa nytt nagellack kan det vara upplyftande att veta att den här typen av produkt oftast inte är så dyr. Det ger utrymme att köpa flera, om du har svårt att välja. Det är dock viktigt att komma ihåg att de billigaste lacken inte alltid, eller i själva verket ganska sällan, är de bästa. Det kan vara en god idé att välja en produkt som kostar mer än bara någon tia. Det skiljer nämligen en del i kvalitet mellan olika produkter av den här typen och det kan vara skillnader som har stor betydelse. Det finns därför några saker du bör lägga mer fokus vid än priset när du ska köpa något nytt.

Att titta på när du ska välja nagellack

Hur snabbt torkar produkten?

En av de aspekter du bör ta hänsyn till när du köper nagellack är hur snabbt lacket torkar. Vissa torkar inom loppet av en halv minut, medan andra tar tio minuter på sig att torka. De här minuterna kan ha stor betydelse, i synnerhet om du hör till den skara som gärna vill byta nyans då och då och som målar naglarna ofta. Då kan det vara väldigt irriterande att behöva sitta och ta en lång paus varje gång naglarna ska målas. Nackdelen med ett nagellack som torkar långsamt är att det ofta hinner kladda en hel del innan det hunnit bli helt torrt. Dessutom kan själva utseendet försämras om du stöter emot något med handen innan lacket hunnit torka helt. Att köpa ett nagellack som är snabbtorkande är därför en god idé.

Hur lätt är det att få ett jämnt och fint resultat?

Något som du också bör undersöka är hur lätt det är att få ett jämnt och fint resultat. Vissa nagellack ger ett mycket fint lager utan att det kräver särskilt stor ansträngning, medan andra verkligen är svåra att måla på snyggt. Naturligtvis har lackets konsistens och formula stor betydelse för hur resultatet blir, men det finns även annat som påverkar. Något som har stor betydelse är hur penseln som följer med är utformad. Vissa är betydligt enklare att använda än andra. Det här kan naturligtvis vara svårt att testa, i synnerhet om du köper dina produkter på webben. Lyckligtvis finns det gott om information att hämta online, inte minst genom olika produkttester och recensioner. Sådana kan vara en mycket god hjälp i jakten på det bästa nagellacket.

god hjälp i jakten på det bästa nagellacket.

Hur länge håller resultatet?

Något som också är viktigt att titta på är hur länge du kan räkna med att resultatet håller. Vissa nagellack kan sitta kvar länge utan att det flagnar och blir fult. Andra börjar luckras upp redan efter någon dag. Naturligtvis beror detta på hur du beter dig med dina händer. Om du till exempel har för vana att simma en timme varje morgon, eller ofta står och diskar med händerna i vatten, nöts de flesta nagellack bort snabbare, men det finns även stora skillnader mellan olika produkter. Om du inte hör till dem som vill måla på nagellack varje dag, är det förstås viktigt att du försöker köpa en av de produkter som ger ett hållbart och varaktigt resultat. Det kan också vara av intresse att undersöka om de nagellack du tittar på kräver ett baslack under för att hålla ordentligt, eller om det går lika bra att använda utan ett grundläggande lager. Det finns nämligen båda typer. Det går inte att säga att det ena är bättre än det andra, men du vill förmodligen ha så god koll som möjligt på hur du bör använda lacket för att få så fina resultat som möjligt. Ibland kan detta nämligen ha stor påverkan på slutresultatet.
 

Tips på fler av våra köpguider:


Frågor och svar kring Nagellack

✅ Finns det något sätt att få nagellacket att sitta längre?

Ja, det går att få lacket att sitta på plats längre. Det bästa sättet att lyckas med detta är genom att använda baslack som underlag, därefter det vanliga lacket och slutligen ett topplack. På så sätt får du både fin glans och ett resultat som håller längre. Ett annat alternativ för den som vill ha ett mer långvarigt resultat är att använda gellack, som kan sitta på plats i flera veckor. Om du vill göra på detta sätt är det viktigt att du målar på ett lager i taget och låter det torka innan du målar på nästa. Här hittar du våra Toppval av Nagellack.


✅ Går det bra att ta bort nagellack med aceton?

Du känner säkert till att det tidigare var vanligt att ta bort nagellack med aceton, och det finns fortfarande många som gör det. Nagellacket försvinner visserligen, men det är ändå inte att rekommendera användning av aceton eftersom det kan slita på och skada naglarna. Istället bör du köpa en särskild nagellack-remover utan skadligt innehåll. Det blir enklare att ta bort lacket och du sliter inte på naglarna i onödan.


✅ Hur ska man göra för att hitta en fin nyans på nagellacket?

Det är naturligtvis till stor del en smaksak vilka nyanser du tycker om. Generellt är det dock klokt att välja en färg som passar din hudton. En person med ljus hy rekommenderas ofta att undvika alltför mörka färger och istället satsa på ljusare nyanser som beige, rosa och ljusblått. Personer med en hy som har en ton mellan ljus och mörk men kanske aningen mer åt det ljusa hållet kan satsa på något starkare färger som fuchsia, orange eller rosa medan personer med mörkare hy har betydligt större valmöjligheter då de flesta nyanser av nagellack går ihop med mörk hy. Detta är dock enbart att betrakta som en vägledning. Ytterst är det naturligtvis den egna smaken som avgör vad du väljer. Även valet av kläder och deras nyanser kan påverka vilket färgval som är lämpligt när det kommer till nagellack.


✅ Är det viktigt att rengöra naglarna innan nagellack appliceras?

Ja, lacket ska alltid appliceras på rengjorda naglar. Både bakterier, smuts och olja kan finnas på naglarna, vilket förstör resultatet. Detta leder till att lacket inte alls fäster lika bra. Se därför till att alltid tvätta naglarna ordentligt före applicering.


Källor:Snabbmeny:
Toppval Nagellack Vanliga frågor