Sminkbord

Bäst Sminkbord

Snabbmeny:
Toppval Sminkbord Vanliga frågor


Har sminkbordet någon naturlig plats i ett hem egentligen? Det beror förstås på vem som bor i hemmet ifråga, men i många hem finns det definitivt en plats för ett sminkbord. Oavsett om du själv gärna lägger en noggrann makeup varje morgon innan du går till jobbet, eller om du har en tonåring hemma som kan tillbringa timmar framför spegeln innan det är dags att gå till skolan, kan sminkbordet göra väldigt stor nytta.

Ett sminkbord i tonårsrummet

Att många tonåringar gärna sminkar sig både ofta och länge kommer nog inte som någon överraskning. De allra flesta som har eller har haft tonårsdöttrar hemma känner nog igen sig i detta. Att vänta på sin tur att få komma in i badrummet kan bli närmast outhärdligt, eftersom det ofta är där tonåringen står och sminkar sig. Detta beror vanligtvis på att det är där det finns tillgång till spegel av rätt storlek, men även på att det ofta är den enda platsen där belysningen är tillräcklig. Frågan är bara om du har tänkt på att det finns en lösning på problemet, och en ganska enkel sådan.

Genom att köpa ett sminkbord som får ta plats i tonårsrummet har du snabbt och enkelt hanterat problemet, och det på ett sätt som även tonåringen blir nöjd med. Vilken typ av sminkbord du ska köpa kan du förstås diskutera med huvudpersonen ifråga. Tonåringar brukar ofta vilja ha ett finger med i spelet när det kommer till att välja möbler och övriga detaljer till inredningen. Fråga gärna vilken stil som önskas, vilken färg, storlek, funktioner och kanske kan ni till och med ge er ut på gemensam shoppingrunda. På så sätt kan ni hitta en möbel som både du och din tonårsdotter blir riktigt nöjd med.

Ett sminkbord i tonårsrummet

Bra att ha

När det gäller egenskaper så är det egentligen ingen skillnad på ett sminkbord som ska användas av en tonåring och ett sminkbord som ska användas av en vuxen. På det stora hela är det ungefär samma typ av produkter som används, och behoven är ungefär de samma oavsett ålder på användaren. Visst kan det hända att en vuxen person har hunnit samla på sig ett större utbud av makeup-produkter, men det kan faktiskt lika gärna vara precis tvärtom. De saker som är bra att titta efter när du ska hjälpa din tonåring att hitta ett bra sminkbord, är med andra ord saker som du även bör titta efter när du är på jakt efter ett sminkbord till dig själv.

  • Behöver du belysning till sminkbordet? Svaret är sannolikt ja, och då behöver du titta på vilka lösningar som finns hos de olika borden. Vissa sminkbord är redan utrustade med inbyggd belysning. Om så inte är fallet kanske du kan lösa det själv, om du är någorlunda händig. Fundera på det innan du slår till och köper ett bord utan belysning. Allra enklast är det förstås att köpa ett sminkbord som redan är försett med belysning, och då förstås med en bra sådan. Tänk på att alla ljus inte är bra att sminka sig i. Det är därför det är så viktigt att du tittar efter vilken typ av belysning bordet är försett med innan du bestämmer dig.
  • Hur många lådor behöver du? Det här avgörs förstås av hur mycket makeup du äger och planerar att äga, men även hur många tillbehör du har i form av hårborstar, pincetter, pennor och annat som du också behöver ha nära tillhands när du sminkar dig. Vissa sminkbord har bara en låda, andra är utrustade med två, tre eller fyra lådor. Även om du har stora förvaringsbehov kan du med andra ord hitta ett bord för dig, men du behöver fundera över det här innan du kan slå till och köpa något.
  • Vilken typ av spegel vill du ha? Det här är en väldigt betydelsefull fråga, eftersom det avgör om du kan köpa något av de sminkbord som har en inbyggd spegel, eller om du måste satsa på ett bord utan spegel, för att köpa en separat spegel som fästs på väggen ovanför sminkbordet. Båda varianterna fungerar. Det handlar egentligen mest om personliga preferenser. Vissa klarar sig bra på den runda eller ovala spegel som brukar sitta inbyggd på vissa sminkbord, andra föredrar att köpa en separat stor fyrkantig eller rektangulär spegel att sätta på väggen. Fördelen med en separat spegel är att det finns varianter med ljusram runt. Den extra belysningen kan vara till stor hjälp när det är dags att lägga makeup och granska resultatet.
  • Hur ska sminkbordet se ut? Det här är en högst relevant fråga. Det finns nämligen mängder av varianter, precis som när du letar efter andra typer av bord. Du kan hitta gammaldags bord med snirkliga ben och ett lite nött utseende. Den typen av sminkbord passar perfekt för den som satsar på en romantisk och lite lantlig stil, och för den som inreder enligt shabby chic. Det passar däremot inte alls i ett rum där det genomgående är modernt och ganska strikt inrett. Där skulle det istället passa bättre med ett bord med rakare linjer och färre detaljer.

    Ett sminkbord med raka ben, och utan knoppar eller handtag på lådorna bidrar ofta till en renare helhet i ett rum som är inrett på det sättet. Om din tonåring gillar färg kan du satsa på ett sminkbord i retrostil, där färger som grön och orange är mycket populära. Det finns heller inget som hindrar att ni köper ett vitt eller naturfärgat sminkbord och målar det i den färg som passar in bäst i rummet.

  • Vilken stol ska användas till bordet? Kanske planerar du att köpa stolen i samband med att du köper bordet, och då har du egentligen full frihet. Om du däremot redan har sett ut stolen som ska placeras vid bordet, behöver du tänka till när du väljer sminkbord, så att höjden och dimensionerna blir de rätta.

Toppval Sminkbord 2024

Vi har valt dessa Sminkbord som våra Toppval.
Snygga sminkbord med modern design. De passar perfekt in på flera olika platser i hushållet, exempelvis i sovrummet. En utmärkt möbeln för att bekvämt kunna förbereda sig för dagen.

===

===

Ett sminkbord i sovrummet

Det är inte bara tonårsbarn som tycker om att lägga makeup. Väldigt många vuxna kvinnor lägger en omsorgsfull makeup varje dag. Många gör det i all hast framför badrumsspegeln på morgonen, men varför nöja dig med en sådan lösning? Lika gärna som att köpa ett sminkbord som ställs i tonårsrummet kan du naturligtvis köpa ett sminkbord och placera det i ditt eget sovrum. Har du förmånen att bo i ett stort hus där något rum står oanvänt kanske du till och med vill inreda ett sådant rum till ditt skönhetsrum, där sminkbordet kan få sällskap av en massagestol och andra möbler och föremål som bidrar till ditt välmående. Om inte, så är det naturligtvis ingen fara. De allra flesta som har ett sminkbord hemma har det antingen i sovrummet eller i badrummet om de har ett stort sådant. Att ha ett sminkbord i sitt sovrum kan vara praktiskt och bekvämt, eftersom du då kan göra dig redo för dagen innan du ger dig utanför rummet.

Ett sminkbord i sovrummet

Matcha möbler och övrig inredning

När det gäller inredning av sovrummet så är det för de flesta viktigt att hitta en harmoni i inredningen. När man kliver in i sovrummet vill de allra flesta känna ett lugn. Det ska vara enkelt att varva ned och komma till ro. Det är ibland lättare sagt än gjort, men det gäller helt enkelt att tänka efter innan du köper något nytt och ställer in i rummet, så att allt bildar en röd tråd och skapar en fin och harmonisk helhet. Du bör därför välja ett sminkbord som matchar övrig inredning på ett smakfullt sätt. Försök att hålla dig någorlunda till den färgskala du har valt och låt inte några stora kontraster ta plats i just det här rummet.

Om du har valt vita möbler och en romantisk stil på textilier och möbler, låt då även sminkbordet följa i samma anda. Om du istället har valt att satsa på pastellfärger som pastellrosa och mintgrön, försök då att hålla dig till ungefär samma färgskala när du väljer bord. Lägg gärna viss möda på att söka efter information om vilka färger som rekommenderas i just sovrummet. Det finns nämligen en hel del forskning kring vilka färger som ger bäst ro och vila i ett rum där man ska sova.

Frågor och svar kring Sminkbord

✅ Går det att använda ett vanligt skrivbord som sminkbord?

Visst gör det det. Det finns många som väljer att göra om ett skrivbord till sminkbord och det fungerar ofta utmärkt. Tänk dock på att det behöver finnas lådor som dina produkter kan läggas i, och det ska vara möjligt att placera en spegel ovanför bordet i lagom höjd. Dessutom är det viktigt att det går att ordna rätt typ av belysning i anslutning till bordet.

✅ Hur stort är vanligtvis ett sminkbord?

Sminkbord kan ha olika mått, det finns inga standardmått. Vissa är väldigt små och nätta, medan andra är ungefär lika breda som ett vanligt skrivbord. Djupet är dock ofta mindre än hos ett skrivbord.

✅ Vad kostar ett sminkbord?

Det finns olika sminkbord på marknaden, vilket gör att priserna också varierar. Du kan hitta ett sminkbord för 750 kronor, men du kan också få betala 3 000 kronor. Det beror helt på om du väljer ett bord med eller utan spegel, ett bord med inbyggd belysning eller utan, hur stort bordet är och flera andra faktorer.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Sminkbord Vanliga frågor

Vi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom Möbler & Inredning:

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin