Möbler

Att köpa möbler är då och då nödvändigt för alla. Även om möbler av god kvalitet kan hålla i många år om man tar väl hand om dem, behöver även dessa så småningom bytas ut. Vissa tycker också att det finns en tjusning i att köpa nya möbler, eftersom det möjliggör ett totalt stilbyte i hemmet. Av den anledningen finns det många som köper möbler med jämna mellanrum, även om de befintliga möblerna definitivt skulle klara flera år till. Vi ska nu ta en titt på några av de möbeltyper som brukar rendera i många sökningar, på grund av att många ser dem som väldigt viktiga och därför vill förnya sig någon gång ibland.

Köpa möbler online - här hittar du guider till olika möbeltyper.

Vardagsrummet

En soffgrupp som höjer vardagsrummet

Att köpa en ny soffgrupp är ett väldigt bra sätt att höja helhetsintrycket i vardagsrummet. När du kikar in i tv-rummet eller vardagsrummet hemma hos någon är sofforna förmodligen det första du lägger märke till. Det är fullt naturligt, eftersom sofforna tar så pass mycket plats, och till stor del sätter stilen i rummet. Om du är trött på ditt vardagsrum kan det därför vara en god idé att börja fundera över om du verkligen är nöjd med de soffor du har idag, eller om det är där förändringen ska ta sin början. Kanske vill du satsa på en mer modern stil och behöver då en soffgrupp som är mer minimalistisk med renare linjer och färre detaljer. Eller är det kanske så att du tvärtom vill ha en mer rustik och gammaldags stil i ditt hem? Då kanske du behöver satsa på djupare soffor med rejäla kuddar som är sköna att sjunka ned i, och som med sin tygklädsel ger ett mer gammaldags intryck.

Fördelar med tygklädsel

Fördelen om du satsar på en soffgrupp med tygklädsel är att du ofta kan variera dig framöver, eftersom klädseln kan bytas ut. Kanske får du ett infall om något år, där du vill ha en blommigt romantisk stil och då kan du satsa på ett vackert rosenmönster. Vill du sedan återgå till något mer neutralt kan du enkelt byta till en vit, grå eller beige enfärgad klädsel som passar de flesta stilar. En avtagbar tygklädsel öppnar upp för många möjligheter. Kom också ihåg att själva möbleringen kan göra mycket för vardagsrummet. Kanske vill du göra rummet mer luftigt genom att lämna golvyta öppen. Då kan du satsa på en hörnsoffa som istället utnyttja hörnen och väggarna och lämnar med av de andra rumsdelarna fria. Soffgrupper kommer i många olika varianter. Du kan satsa på en stor divansoffa med många platser men du kan lika gärna satsa på en tresitssoffa och en tvåsitssoffa, kanske i kombination med en fåtölj.

Möjligheterna är många

Soffbord – matcha soffan för bästa resultat

När du har kommit så långt som till att byta ut soffan eller soffgruppen är det mycket möjligt att du även vill byta soffbord. Det befintliga soffbordet kanske passade utmärkt tillsammans med den gamla soffan, men nu kanske du vill ha en annan typ av bord. Det kan också vara så att du inte känner dig redo att köpa ny soffa ännu, men anser att ett byte av soffbord kan räcka till en början. Fundera då över vilken typ av bord du vill ha den här gången. Är det ett bord av trä, med lådor som ger förvaringsutrymme? Eller ett marmorbord som är stilrent och vackert? Kanske vill du ha flera bord i olika nivåer som kan ställas in under varandra vid behov. Det finns mängder av valmöjligheter, vilket gör att alla kan hitta något som passar.


❯❯ Armstödsbricka


Smarta brickor till soffans armstöd. Läs vår köpguide om Armstödsbrickor här.


❯❯ Avlastningsbord


Hitta det perfekta hallbordet. Läs vår köpguide om avlastningsbord här.


❯❯ Bokhylla


Hyllor och hyllsystem för smart förvaring. Läs vår köpguide om bokhyllor här.


❯❯ Canvastavlor


Köp snygga tavlor till ditt hem. Läs vår köpguide om canvastavlor här.


❯❯ Fladdermusfåtölj


En bekväm fåtölj i läcker design. Läs vår köpguide om fladdermusfåtöljer här.


TV-bänk – en möbel som har stor betydelse

TV-bänken är en möbel som kan förekomma i många olika rum i hemmet. Du har förmodligen en i vardagsrummet, men i många hem är det även så att det finns en TV-bänk i ett eller flera av sovrummen. Den här möbeln är av stor vikt, även om många tenderar att glömma det. Skillnaderna på bänkarna är stora, och kan ha stor betydelse. Vissa erbjuder till exempel rejält med förvaringsutrymme eftersom de har flera stora lådor, medan andra är väldigt minimalistiska och helt enkelt bara erbjuder en plats för TVn att stå på. Stilmässigt kan det naturligtvis också skilja mycket mellan olika produkter. Det är viktigt att du funderar över vilken stil du vill att bänken ska ha, men även vad som behövs rent praktiskt. Har du redan tillräckligt med förvaringsutrymmen hemma, eller behöver du utnyttja denna möjlighet till förvaring? Tänk noga igenom detta innan du byter ut din befintliga tv-bänk mot en ny.


Köket

Vilka möbler passar i köket?


Utomhus

Olika möbeltyper för aktiviteter och avkoppling utomhus.

Utemöbler – när du vill göra verandan till en viktig del av hemmet

På sommaren vill de flesta passa på att tillbringa så mycket tid som möjligt ute, och verandan eller balkongen blir ofta det mest utnyttjade utrymmet hemma. Då är det förstås viktigt att du inreder även detta utrymme med omsorg. Se till att fundera över vilka utemöbler som skulle passa in hos dig, och köp sådana inför nästa sommar. Kom ihåg att valet av material har mycket stor betydelse för både hållbarhet och utseende.


❯❯ Serveringsvagn


Barvagn, rullvagn och drinkvagn. Läs vår köpguide om serveringsvagnar här.


❯❯ Hängstol


Hänggunga för avkoppling inne och ute. Läs vår köpguide om hängstolar här.


Här hittar du fler av vår guider inom Möbler:

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin