Memory foam madrass

Med en Memory Foam madrass uppnår man optimal tryckavlastning på hela kroppen.
Läs vidare och lär dig mer om denna madrasstyp:

Memory Foam madrass

Snabbmeny:
Toppval Memory Foam Madrasser Rabattkod Vanliga frågor


Tryckavlastning på hela kroppen

Det har blivit allt mer populärt med så kallade memory foam madrasser. De kostar en hel del pengar men å andra sidan ger de ett oslagbart stöd under sömnen eller när man ligger och läser i sängen. En memory foam madrass kan användas av alla, oavsett ålder och den förhindrar ryggsmärta samt olika ledsmärtor. Men vilka fler fördelar finns det med en memory foam madrass?

Med en tryckavlastande madrass sover du skönare.

Vad är memory foam?

Memory foam, eller memoryskum som det också kallas, är en form av viscosskum eller minnespolymer som är väldigt elastiskt. Det kan tryckas ihop rejält, för att sedan återta sin ursprungliga form på bara några sekunder. Det är en faktor som gör materialet extremt lämpligt för madrasser.

Memoryskum som fördelar kroppsvikten på ett jämnt sätt över hela madrassen

Med en Emma madrass som har ett lager av memory foam får man en madrass som formar sig efter kroppen när man ligger i sängen, samtidigt som madrassen får en enorm stabilitet.

Madrassen återfår sin form

En memory foam madrass återfår alltid sin ursprungliga form. Det spelar ingen roll hur mycket madrassen deformeras eller trycks ihop, ett par sekunder efter att man flyttat sig kommer madrassen att se oanvänd ut igen. Det gör att man varje kväll kan lägga sig på en mjuk och skön madrass igen, som inte har några knölar eller andra obekvämligheter.

Passar alla kroppsformer

En madrass med memory foam passar alla kroppsformer. Det spelar ingen roll hur mycket man väger, eller hur man ser ut. Alla kan njuta av madrassen. Det finns dock memory foam madrasser i olika hårdhetsgrader och det kan vara klokt att fundera över vilken hårdhet man ska välja. Eftersom att madrassen formar sig efter kroppen kan man varje natt njuta av avlastningen som madrassen ger.

Toppval Memory Foam Madrasser 2024

Denna Memory Foam Madrass blir vårt Toppval:

Emma Madrass är utsedd till bäst i test enligt Testfakta. Emma Original testades bäst i test i alla viktkategorier vilket bevisar att den passar alla kroppstyper och sovpositioner.

Emma-Madrass


Emma madrass

Emma Madrass är utsedd till bäst i test enligt Testfakta.
Madrassen är bekväm, tryckavlastande, stödjande och extremt hållbar.

FÖRDELAR:

  • Du får prova madrassen i lugn och ro hemma, riskfritt i 100 nätter.

  • Fri leverans hem till dörren.

  • 10 års garanti.

RABATTKOD EMMA MADRASS:

 Just nu: extra 3% rabatt
Kod: BUYIT

En hållbar madrass

En memory foam madrass kostar lite mer pengar än en madrass av skumgummi men man kan istället räkna med att den håller radikalt mycket längre. En madrass tillverkad av vanlig skumgummi kommer att slitas ut. Redan efter ett par nätter kan man känna att madrassen har sjunkit ihop och det är inte alls ovanligt att man känner stålfjädrar genom madrassen om den ligger ovanpå en resårbotten. Det behöver man aldrig oroa sig för när man har en memory foam madrass. Den återfår alltid sin ursprungliga form och den blir inte försvagad av att pressas ihop och sedan resa sig igen.

En hållbar madrass med lång livstid

Emma´s madrass har dessutom blivit utsedd till “Bäst i test” av Testfakta. Enligt deras tester verifierar resultatet att madrassen verkligen passar alla, oavsett kroppstyp. Resultatet visar även att madrassen hjälper med tryckavlastning, tar bort fukt och behåller sin form trots en längre tids användning.

Avlastar och fördelar vikt bra

Med en memory foam madrass uppnår man optimal tryckavlastning på hela kroppen. Den används väldigt ofta på sjukhus, äldreboenden och andra vårdinrättningar. Madrassen är bekväm för patienterna, den ger bra stöd för alla kroppar och dessutom minskar den tryck- och liggsår. Det kan framför allt vara bra för patienter som spenderar den största delen av dagen i sängen.

Madrass för patienter som spenderar mycket tid vilandes i sängen

Madrassen blir inte lika varm

En madrass med memory foam låter kroppen andas och även materialet andas. Det betyder att den inte blir lika varm som andra madrasser. Det kan vara särskilt skönt på sommaren eller om man inte mår så bra. Även om det kan kännas som att man sjunker ner lite i madrassen kommer materialet inte att tryckas mot kroppen.

Med en madrass med memoryskum sover du lugnt

Sömnen störs inte

I en dubbelsäng med gemensam madrass kan det vara lätt att störa en partner när man vänder på sig eller när man stiger upp. Med en madrass av memory foam får man bort de störningsmomenten nästan helt. Här rör sig nämligen inte hela madrassen om den andra personen flyttar på sig. Dessutom kan det vara möjligt för personerna att ha samma madrass eftersom att memory foam anpassar sig efter kroppen. Väljer man en madrass i skumgummi kanske två olika madrasser med olika funktioner behövs.

Köp en madrass för god sömn

Passar alla sovställningar

Denna madrasstyp passar oavsett hur man sover. Det spelar ingen roll om man ligger på rygg, på sida, på mage eller om man rör sig en del under sömnen. Madrassen finns där och ger kroppen stöd. Det finns dessutom memory foam madrasser där man kan justera fotändan, mitten eller huvudändan. Det kan hjälpa om man har ont i kroppen eller om man är förkyld och behöver sova med huvudet lite högre. Med en madrass av den här typen kan man alltså räkna med bekväm sovkomfort oavsett var och när man går och lägger sig. Dessutom finns madrasserna i flera storlekar för att passa alla sängar.


Rabattkod Emma Madrass

I samarbete med Emma Madrass kan vi erbjuda dig en unik rabattkod.
Just nu får du extra 3% rabatt om du uppger rabattkoden: BUYIT

>> Klicka här för att komma till Emma Madrass och använd erbjudandet.


Frågor och svar kring Memory Foam Madrasser

✅ Vilken memory foam madrass är bäst?

Testfakta har utsett årets bästa madrass. Madrassen de valde är tryckavlastande, bekväm, stödjande och väldigt hållbar. Den passar alla kroppstyper och sovpositioner. Här hittar du den utvalda memory foam madrassen.

✅ Hur länge håller en memory foam madrass?

En memory foam madrass kan normalt hålla mellan åtta till tio år, beroende på hur väl de tas om hand. Normalt så har de samma livslängd som andra typer av madrasser.

✅ Kan jag rotera min memory foam madrass?

Ja, du bör med med ett par månaders mellanrum rotera din madrass från fot till huvudändan. Genom att rotera din madrass 180 grader var fjärde månad, så kommer du att förlänga din madrass livslängd.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Memory Foam Madrasser Vanliga frågor

Vi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom madrasser:

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin