Bästa Madrassen 90×200

För att sova gott behöver man någon typ av madrass i sängen. Men det finns en hel uppsjö av sådana att välja mellan och det är inte helt lätt att ha koll på vilken variant man ska ha. Här reder vi ut några frågetecken som kan vara bra att ha koll på när du ska köpa en madrass online. Läs vidare:

Madrass 90 x 200

Rekommenderad 90 x 200 madrass Rabattkod


Att välja rätt storlek på madrassen

Det allra första du bör fundera över är hur stor din madrass ska vara. En vanlig enkelsäng har i regel måtten 90×200 cm men en säng kan också vara större eller mindre. En dubbelsäng som har två olika madrasser är ofta 2×80 cm bred och 200 cm lång. En säng för barn kan däremot vara både smalare och kortare. Om du bara ska ha en resårbotten med lösa ben kanske storleken inte spelar så stor roll så länge sängen får plats i det tänkta utrymmet. Men om madrassen ska ligga i en sängram blir det genast värre om man inte har mätt korrekt. Se därför till att ta ordentliga mått innan du beställer din madrass online.

Ta ordentliga mått innan du beställer din madrass online

Madrassens hårdhet

Madrasser finns i flera olika hårdhetsgrader och det gäller att välja rätt variant för att man ska kunna sova gott. Vilken hårdhet man bör välja beror på flera faktorer. Bland annat ska man se till sin sovstil, sin vikt och till vad man trivs med. Om man väger lite mer och ofta sover på mage kan det vara bra att ha en mellanhård till hård madrass som ger bra stöd. Sover man på rygg är en mediumhård madrass i regel ett bra val. En mellanmjuk madrass kan däremot vara bra om man ofta byter sovställning under natten.

Välj en madrass som ger bra stöd

Sover man på sida eller tenderar att snurra runt rejält på natten kan en mjuk madrass vara bra. Den ger kroppen och ryggen bra stöd och man minskar risken för att vakna med ryggsmärtor. I en mjuk madrass kan man dock sjunka ner något och om man väger lite mer kan det kännas lite jobbigt med en allt för mjuk madrass. Då kan en lösning vara att ha en hårdare resårmadrass i botten och en mjuk bäddmadrass på den.

Vilket material ska madrassen vara tillverkad av?

Madrasser finns i flera olika material. Det kan vara klokt att jämföra materialvalen innan köp. Några olika material man kan välja mellan är fiber, skumgummi och tagel. Materialen har fördelar och nackdelar och det kan vara bra att läsa på lite innan man gör sitt slutgiltiga mål. En fördel med en skumgummimadrass är att de i regel är lätta, men å andra sidan slits de ut relativt snabbt.

Vårt val av 90×200 madrass

Denna 90×200 madrass blir vårt toppval 2023:

Emma Madrass är utsedd till bäst i test enligt Testfakta. Emma Original testades bäst i test i alla viktkategorier vilket bevisar att den passar alla kroppstyper och sovpositioner.

Emma-Madrass


Emma madrass

Emma Madrass är utsedd till bäst i test enligt Testfakta.
Madrassen är bekväm, tryckavlastande, stödjande och extremt hållbar.

FÖRDELAR:

  • Du får prova madrassen i lugn och ro hemma, riskfritt i 100 nätter.

  • Fri leverans hem till dörren.

  • 10 års garanti.

RABATTKOD EMMA MADRASS:

 Just nu: extra 3% rabatt
Kod: BUYIT

Vilken typ av madrass behövs?

En skumgummimadrass kan inte bara läggas i en sängram utan den måste antingen ligga på en annan madrass, eller på en sängbotten av något slag. En resårmadrass eller madrass gjord av fjädrar kan dock ligga på en sängram. Det beror på att en madrass av skumgummi inte har något som håller den uppe. Innan du köper din madrass online måste du alltså ha koll på vilken madrass du behöver.

Avlastande madrasser ligger du skönt på.

Ska sängen kunna justeras?

En annan sak att ta reda på när du ska köpa din madrass online är om du ska kunna justera den. Vissa madrasser kan justeras så att huvudända eller fotända lutas på olika sätt. Det kan vara bra vid förkylningar eller om man behöver avlasta en viss kroppsdel.

Emma original madrass

Materialet i Emma Madrass original består (i mitten) av ett tryckavlastande viscoskum. Det är ett minnesskum med speciella egenskaper. Skummet fördelar din kroppsvikt jämnt över hela madrassen. Det hjälper dig att sova på ett bekvämt sätt oavsett sovställning.

Fördelar med att köpa madrass online

Det finns faktiskt flera fördelar med att köpa en madrass online. Det spelar ingen roll om du vill ha en variant i 90×200 eller en större variant. Beställer du den online vet du att den alltid finns i lager. Det är också i stort sett alltid möjligt att beställa madrassen med hemleverans. Det betyder att du inte behöver tänka på att bära eller transportera madrassen på egen hand.

Absorberar fukt

Måste man provligga madrassen innan köp?
När man köper en madrass kan det kännas lite olustigt att inte ha provat den innan köpet. Men att bara provligga en madrass några sekunder i en affär gör egentligen inte mycket varken till eller från. Man behöver sova i sängen ett par nätter för att veta hur man trivs med den. Många seriösa madrassbutiker ger en viss tids garanti. Om man efter att ha köpt madrassen online inte trivs med den kan man lämna tillbaka den och byta till en mer passande variant utan extra kostnader.


Rabattkod Emma Madrass 2023

I samarbete med Emma Madrass kan vi erbjuda dig en unik rabattkod.
Just nu får du extra 3% rabatt om du uppger rabattkoden: BUYIT

>> Klicka här för att komma till Emma Madrass och använd erbjudandet.


Vi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom madrasser:

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin