Champagnekylare

För den som arbetar med att ordna event finns det en sak som definitivt inte går att avvara, nämligen champagnekylare. Om du ska ordna en fest eller någon typ av högtidlig tillställning inom kort bör du också överväga att införskaffa en eller flera sådana. Att lägga champagnen på kylning i god tid innan den ska öppnas är A och O, och något du helt enkelt inte får missa. Naturligtvis är det inget som hindrar att du även köper en champagnekylare att ha redo i hemmet. Vem vet när det dyker upp ett tillfälle att korka upp en champagne där hemma?

Bäst Champagnekylare
Snabbmeny:
Toppval Champagnekylare Vanliga frågor


Detta är en champagnekylare

Champagnekylare kan se ut på flera olika sätt. En kylare kan se ut som en vacker hink men de kan också vara utformade som en stor skål på fot. Det vanligaste materialet är rostfritt stål, vilket också säger mycket om utseendet. För att lägga champagne eller vin på kylning fyller du kylaren med is och lägger därefter ned flaskorna. Förutom att champagnekylaren fyller en viktig funktion vid fester eller sammankomster är den ofta vacker att titta på också. Den kan därför mycket väl bli en fin inredningsdetalj också. Produkter som både fyller en praktisk funktion och som är estetiskt tilltalande är de allra flesta väldigt förtjusta i, vilket gör att fler och fler väljer att köpa en champagnehink eller annan form av champagnekylare.

Då kommer champagnekylaren till användning

En produkt av den här typen kan definitivt komma till användning både hemma för privat bruk och på kontoret. Förmodligen sitter ni inte på kontoret och dricker champagne eller vin till vardags men däremot är det mycket möjligt att ni då och då ska ha after work där det kan bli aktuellt. Kanske ordnar ni dessutom en fest då och då, där ni delar ut utmärkelser till årets mest framgångsrika i olika kategorier. Då kan det också vara på sin plats att ta fram en flaska champagne. Det ska dessutom påpekas att det fungerar precis lika bra att kyla ned alkoholfria drycker i en champagnekylare namnet till trots. Ni kan med andra ord mycket väl ha en kylare på kontoret och förse medarbetarna med kall coca cola en varm sommardag om ni så vill. Produkten är ju lika snygg att se på oavsett vad ni väljer att kyla ned i den.

Detta är en champagnekylare

En champagnekylare i hemmet

Hur ofta dricker ni champagne eller mousserande vin hemma hos dig? Vet du vad, det spelar egentligen ingen roll. En champagnekylare kan ni ha nytta och glädje av oavsett. Visst känns det lyxigt att lägga en flaska skumpa på kylning en fredagskväll, för att fira att något bra har hänt under veckan, eller kort och gott för att fira att det är helg. Det behöver dock inte vara mindre festligt att lägga en alkoholfri cider på kylning. Det är gott, det är svalkande och det går precis lika bra att fira med. Skålen eller hinken är precis lika stilig oavsett vad som ligger i den, vilket är värt att tänka på.

Champagnekylarna är inte alls avsevärt dyra. Det går att hitta en sådan från cirka 200 kronor och uppåt. Om du är på jakt efter en fin inredningsdetalj som kan föra in en känsla av lyx i bostaden kan du med andra ord komma över en sådan billigt i form av en ishink eller en annan form av kylare. Vad du sedan väljer att använda den till kan bli en senare fråga. Var i hemmet du väljer att placera den är också en öppen fråga. Några rätt eller fel finns det inte. Vissa väljer att ha den på en köksö i köket, andra placerar den på en serveringsvagn i vardagsrummet. Några har den utomhus på ett avlastningsbord, intill loungemöbeln på altanen. Möjligheterna är många och det finns självklart inget som hindrar att du köper flera stycken och placerar dem på olika ställen i hemmet. De flesta champagnekylare är relativt små och tar därför inte upp speciellt mycket plats.

Champagnekylare på kontoret

Champagnekylare hör definitivt hemma även på ett kontor. Det här är en till synes enkel inredningsaccessoar som kan sprida en känsla av framgång och elegans på kontoret. Det spelar ingen roll för känslan om det är en flaska äkta Bollinger som ligger där och väntar på att korkas upp, eller om det är en flaska Champis eller Trocadero. Vilken dryck som helst fungerar bra, så länge den gör sig bra i kylt tillstånd.

Ladda upp inför årets julfest

På många företag ordnas varje år en julfest. Det är en trevlig tradition som brukar uppskattas mycket av de anställda. Det ger ett tillfälle att umgås under avslappnade former. Det här är också ett tillfälle då det verkligen passar att ha ett flertal champagnekylare utspridda i festlokalen. Det går att ha olika typer av dryck liggande på kylning, så att alla kan få något de tycker om. Kyld dryck är ofta ett mycket välkommet inslag i en varm festlokal. Att det lätt blir varmt i ett rum där det vistas många människor samtidigt är ju inget nytt fenomen.

 

Att köpa en champagnekylare

En champagnekylare är inte bara fin att titta på och bra att ha, den är dessutom enkel att köpa. Det är med andra ord en produkt om vilken det går att säga väldigt många positiva saker, och det finns egentligen inga nackdelar. När det gäller inköpsprocessen finns det egentligen inte så värst många praktiska aspekter att ta hänsyn till. Du kan faktiskt främst satsa på att köpa den produkt som faller dig mest i smaken och som passar bäst in stilmässigt på tilltänkt plats. Mer komplicerat än så behöver det inte vara. Naturligtvis kan du ta hänsyn till pris, men de här produkterna är generellt ganska billiga, så kostnaden ska inte behöva stoppa dig från att välja något som du gillar. Visst kostar det mer att köpa en hink på ett högt stativ än att köpa en liten skål som ställs på ett bord, men även om du väljer den stora stativmodellen blir det inte särskilt dyrt. En sådan kylare kan du köpa för mellan 1 000 och 1 500 kronor. Inga jättestora summor med andra ord.

Att köpa en champagnekylare

Stilen kan betyda mest

Eftersom det finns så få praktiska saker att ta hänsyn till när du ska köpa den här sortens produkt, kan du ägna dig helt åt att köpa något som stilmässigt passar dig och ditt hem. Många skulle nog därför säga att det är stilen som betyder mest när det kommer till champagnekylare. Vissa är blankputsade och ser nya och moderna ut. De utstrålar lyx och elegans. Andra ser ut att kunna komma från ett annat århundrade. Även om känslan av lyx kanske inte är lika tydlig hos dessa, för de istället med sig en annan form av skönhet, och den här varianten passar betydligt bättre i många hem. Om du till exempel har inrett ditt hem enligt den så populära franska lantstilen är en modell med patina och ett mer gammaldags utseende definitivt att föredra. Om du inte skulle gilla rostfritt stål kan du även hitta exemplar i mässing, något som vissa föredrar.

Vacker champagneskål

En utmärkt present

Champagnekylaren passar inte bara in i ditt eget hem, den passar med allra största sannolikhet även in väldigt bra hemma hos din bästa vän, din kusin eller din mamma. Det här är med andra ord en utmärkt present eller julklapp. Det är inte alltid så lätt att veta vad man ska köpa till en annan vuxen. Ofta har de redan allt de behöver, eller åtminstone allt de vet att de behöver. Att komma på en egen idé är inte alltid så lätt, men det här är ett utmärkt exempel på vad du kan ge bort, som mottagaren förmodligen inte har insett att han eller hon behöver, men som kommer bli mycket uppskattat. Vilken modell du ska välja kan du anpassa efter mottagarens tycke och smak. På så sätt blir det naturligtvis mer uppskattat.
 

Frågor och svar kring Champagnekylare

✅ Är det dyrare att köpa en champagnekylare som rymmer flera flaskor, än en som bara rymmer en flaska?

Ja, för det allra mesta är de större champagnekylarna dyrare. Det är inte ovanligt att stora champagnekylare som rymmer 2 eller fler flaskor kostar 2 500 kronor eller mer. Vissa modeller i koppar, som har utrymme för hela 6 flaskor, kostar till exempel mellan 6 000 och 6 500 kronor. Det kan låta dyrt, men då gäller det att tänka på att de här stora kylarna främst används för professionellt bruk, och inte speciellt ofta i privata hem.


✅ Kan man använda samma kylare till vin som till champagne?

Ja absolut, det går bra att kyla ned vilken typ av dryck som helst i en champagnekylare namnet till trots.


✅ Är det dyrt att köpa champagnekylare med läderhandtag?

Det finns champagnekylare med läderhandtag i olika prisklasser beroende på butik och design, men du kan hitta relativt billiga modeller med läderhandtag. Vissa varianter finns att köpa för mellan 700 och 900 kronor, vilket är ett mycket bra pris. Det här gäller främst kylare med plats för en flaska. Vill du ha en med plats för fler flaskor är de normalt sett dyrare.


Källor:Snabbmeny:
Toppval Champagnekylare Vanliga frågorVi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom Möbler & Inredning: