Köksapparater

Det finns en rad köksapparater som verkligen kan göra stor skillnad i vardagen. De kan göra vardagssysslorna både enklare och roligare att utföra och de kan hjälpa dig att ta dig an nya projekt i köket som du kanske aldrig vågat dig på tidigare. Att se till att du har bra köksmaskiner hemma är därför en nyckel till att trivas i köket. Dessutom kan köksapparater utgöra utmärkta julklappar eller födelsedagspresenter. Vi ska ta en titt på några av de vanligaste och även mest användbara maskinerna som används i köket.

Här hittar du vår guider inom köksapparater och köksutrustning:

❯❯ Bakmaskin – gör baket enklare.Om du tycker om att baka är en bakmaskin definitivt något du borde ha. Med en sådan blir all bakning betydligt enklare. Du slipper tung knådning av degen och hela processen kortas ned och det går betydligt snabbare att få brödet färdigt, oavsett om det rör sig om en söt deg som ska resultera i goda bullar, eller om det är en smakrik limpa. Det som är viktigt att komma ihåg när du ska köpa en bakmaskin är att det finns olika storlekar och olika prestanda. Det är viktigt att den maskin du väljer inte är för liten eller för svag för ditt behov.

Baka färskt bröd i en egen brödmaskin. Läs vår köpguide om bakmaskiner här.


❯❯ Gjutjärnsgryta – din bästa hjälp vid matlagning.


Att laga mat kan vara roligt, men det kan också vara både krävande och svårt. För att matlagning verkligen ska bli det nöje det kan vara behöver du se till att ha bra redskap. En gjutjärnsgryta är utan tvekan ett av de bästa redskap du kan ha i köket. Den är utmärkt att ha när du vill laga mat till många, och den kan användas till väldigt många rätter. Är det dags att skaffa en emaljerad stekgryta i gjutjärn?
Det finns många fördelar. Läs vår köpguide om gjutjärnsgrytor här.


❯❯ Våffeljärn – närmast obligatoriskt i barnfamiljen.Hemma hos väldigt många barnfamiljer, men också i väldigt många andra hushåll, finns det ett våffeljärn. Att ha ett våffeljärn är ett måste om du vill kunna laga fina frasvåfflor. Det här är en rätt som fungerar utmärkt till lunch, men som även brukar mottas med glädje som mellanmål.

Grädda frasiga våfflor hemma. Läs vår köpguide om våffeljärn här.


❯❯ Glassmaskin

Njut av egen hemgjord glass med hjälp av en glassmaskin.
Läs vår köpguide om glassmaskiner här.


❯❯ Popcornmaskin

Poppa de godaste popcornen!
Läs vår köpguide om popcornmaskiner här.


❯❯ Riskokare

Bjud på perfekt ris varje gång. Koka gott ris i denna fantastiska uppfinning.
Läs vår köpguide om riskokare här.


❯❯ Tryckkokare

Minska koktiden, Spara tid & energi med denna kokare.

Läs vår köpguide om tryckkokare här.


❯❯ Jäskorg

Med en jäskorg ger du brödet en perfekt höjd och skorpa varje gång.

Läs vår köpguide om jäskorgar här.


❯❯ Råsaftcentrifug

Nu kan du göra härlig färsk juice hemma med hjälp av denna centrifug.
Läs vår köpguide om råsaftcentrifuger här.


❯❯ Pastamaskin

Gör din egna färsk pasta hemma med hjälp av denna underbara maskin.

Läs vår köpguide om pastamaskiner här.


❯❯ Knivslip

Slipa dina slöa knivar vassa. Bör man välja en manuell eller elektrisk?
Läs vår köpguide om knivslipar här.


❯❯ Köttkvarn – perfekt för alla jägare.Något som du kan ha stor nytta av är en köttkvarn. Det här är något av ett måste att ha hemma för alla jägare, för att kunna mala ned kött till köttfärs. Det finns även många som väljer att köpa större partier kött exempelvis från ett lantbruk, och då kan också köttkvarnen vara ett utmärkt redskap att ha hemma.


Mal färs snabbt, tyst och enkelt. Läs vår köpguide om köttkvarnar här.


❯❯ Knivblock

Smart knivförvaring för köksknivar.
Läs vår köpguide om knivblock här.


❯❯ Röklåda

Rökt på grillen är en smakupplevelse.
Läs vår köpguide om röklådor här.


❯❯ Grönsakssvarv

Gör vackra grönsaksdekorationer med Spiromat och Spiralizer.
Läs vår köpguide om grönsakssvarvar här.


❯❯ Mokabryggare

Laga det godaste kaffet med denna espressobryggare.
Läs vår köpguide om mokabryggare här.


Andra köksapparater som är bra att ha

De köksmaskiner som nämns ovan är otroligt populära och omtyckta och många av dem finns i väldigt många hem. Det finns dock även många andra apparater som kan vara till stor nytta och som kan göra det roligare att arbeta i köket. Ett sådant exempel är en pastamaskin. Visst går det att köpa färdig pasta i butiken, men många anser att färsk pasta är betydligt godare. Många tycker också att det känns extra bra att tillaga den från grunden. Då är pastamaskinen till mycket stor hjälp.

Något annat som kan vara till väldigt stor hjälp för den som tycker om råkostsallader, grönsallader och grönsaker i allmänhet är grönsakssvarven. Den typen av maskin blir allt vanligare, inte minst i takt med att allt fler får upp ögonen för vegetarisk kost. Det är dock långt ifrån bara vegetarianer som kan ha nytta av en grönsakssvarv. Den hjälper till att få grönsakerna att se festligare ut, vilket inte minst är uppskattat när det är dags att bjuda hem vänner eller släktingar på middag. Det finns också många barn som glatt accepterar att äta grönsaker om de ser festligare ut än vanligt. En grönsakssvarv kan med andra ord göra det enklare att få de yngsta familjemedlemmarna att äta nyttigt. Det om något kan vara en god anledning till att införskaffa den här typen av köksapparat som för övrigt inte är särskilt dyr.

Glass- och popcornmaskiner – för den som vill ha något gott

Två köksapparater som kanske egentligen inte är nödvändiga men som definitivt kan bidra med mycket positivt är glassmaskinen och popcornmaskinen. Med två sådana apparater i hushållet har du möjlighet att göra delikata efterrätter och även ordna snacks till filmkvällen utan att behöva springa till närbutiken varje gång. Detta ger dig möjlighet att testa smaker som inte finns i butik och du kan också variera dig mer.

Knivblock och knivslip – ett måste när du vill ha bra köksknivar

Att ha slöa knivar kan vid matlagning vara ett otroligt frustrerande moment. Därför är det bästa du kan göra att förebygga detta samt att snabbt åtgärda det om det ändå sker. Du behöver ett bra knivblock där knivarna kan förvaras när de inte används. Detta är även praktiskt eftersom det ger dig en smidig förvaringslösning på samma gång. Vad du också behöver är en bra knivslip. Med en sådan kan du snabbt få knivarna skarpa och i fint skick igen när det behövs.

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin