Massagestol TEST: 11 bästa Massagestolarna & Massagefåtöljerna (bäst i test)

Bäst Massagestol

Snabbmeny:
Bästa Massagestolarna 2023 Bäst i test: Bello 2 Massagefåtölj Vanliga frågor


Oavsett om du tränar hårt och av den anledningen behöver få musklerna att mjukas upp då och då, eller om du har ett stillasittande arbete som gör att din rygg och andra kroppsdelar är stela, så kan en massagestol vara den rätta hjälpen. En sådan kan tyckas vara dyr i inköp. Du sparar dock snabbt in pengarna om du jämför med vad det skulle kosta att gång på gång betala för massage hos en professionell utövare. Att köpa en massagestol är att investera i din hälsa och välmående. Många skulle säga att det är väl värt varje krona.

De 11 bästa massagestolarna 2023

Vi har valt dessa Massagestolar som våra Toppval.
Avancerade massagestolar för helkroppsmassage eller för utvalda delar av kroppen. Önskas extra effekt ger stolarna även värme. Perfekta massagefåtöljer för företaget eller dig som önskar något extra i hemmet.

1. Bello 2

Bello 2

Detta är en betydligt nättare massagestol än många andra modeller som finns på marknaden. Det gör den till ett utmärkt val för den trångbodde, som vill kunna koppla av och få massage, utan att behöva avvara alltför stor golvyta. Naturligtvis kan denna även vara ett praktiskt alternativ för många som visserligen har ytan att avvara, men som vill ha en nätt möbel som smälter in bra i hemmet.
Bello 2 är utrustad med tre automatiska program. I tillägg går det att välja mellan sex olika massagetekniker. Målet när man skapat denna fåtölj har varit att i största möjligaste mån efterlikna känslan av att få en massage från en massageterapeut. Något som uppskattas av många användare är att det på ena armstödet sitter en inbyggd fjärrkontroll, med vilken det går snabbt och lätt att ställa in vilket program och vilken teknik som ska användas.

För den som sätter sig i den här fåtöljen går det att få hela ryggen masserad, inklusive nacke, ländrygg och faktiskt även ner till skinkorna. Vidare går det att få en avslappnande vadmassage, tack vare det utfällbara fotstödet. Något som det också har satsats på vid konstruktionen av fåtöljen är en zero gravity-funktion, vilket gör att det går att få en känsla av lätthet och tyngdlöshet för den som sitter i stolen.
En funktion som bidrar till att ge en känsla av vardagslyx är det faktum att det går att ansluta en enhet via bluetooth för att lyssna på musik. Det går med andra ord att sätta ihop en avkopplande musiklista på Spotify, för att sedan få den uppspelad under massagen. Det går för övrigt även att ladda telefonen medan massagesessionen pågår, så att inte batteriet råkar ta slut medan musiken spelas upp. Fåtöljen är nämligen utrustad med ett USB-laddningsuttag. Vad gäller utseendet på fåtöljen så går det att välja mellan att få den i beige eller svart. Det går med andra ord att till viss del anpassa valet efter den egna inredningsstilen.

Främsta fördelar med Bello 2:

⭐ Smidig massagestol med bra massageprogram.
⭐ Ger hela ryggen massage, inklusive nacke och ländrygg.
⭐ Zero gravity-funktion, vilket gör att det går att få en känsla av lätthet och tyngdlöshet.
⭐ Inbyggd fjärrkontroll i armstödet.

Finns hos:

Kolla priset

2. Massaggio Eccellente II


Massaggio Eccellente II

Om du är på jakt efter en massagefåtölj som är lätt att styra så är Eccellente II ett alldeles förträffligt val. När du köper fåtöljen följer det med en fjärrkontroll, med vilken du kan välja program, hastighet, intensitet och ett flertal andra inställningar. Om du föredrar en manuellt styrd massage framför ett automatiskt program kan du hantera även detta med hjälp av fjärrkontrollen. Du behöver med andra ord inte resa på dig för att göra justeringar och anpassningar, något som naturligtvis bidrar till ökad komfort.
En funktion som brukar uppskattas lite extra är den inbyggda värmefunktionen. Oavsett om du behöver massage för att varva ned efter en hård dag på jobbet, eller om du bara vill sitta och koppla av och få upp värmen efter en promenad i vintersolen, är denna funktion behaglig och till stor hjälp.

Något som denna stol använder sig av är SL-tekniken. L-tekniken gör att massage kan ges hela vägen ned längs ryggen, ända ned till sätet. S-tekniken å andra sidan, betyder att massagen följer ryggradens naturliga linje, vilket ger ännu större komfort och bekvämlighet.
Om du någon gång har suttit i en massagefåtölj som varit utrustad med en zero gravity-funktion, har du kanske blivit förtjust i den känsla av viktlöshet som funktionen ger. I så fall kommer du att bli förtjust när du slår dig ned i denna fåtölj, som också har en nollgravitationsfunktion. Detta bidrar också till att få dig att känna dig avslappnad, något som förstås är oerhört viktigt för att du ska få den effekt du önskar.
Det finns ytterligare en sak som bör nämnas för att du ska kunna bilda dig en rättvis uppfattning om denna fåtölj. Det är att den är utrustad med luftkuddar, vilket gör att massagen kan stimulera lymfflödet och på så sätt ge ökat välmående. Med hjälp av kuddarna kan du också få ordentlig vadmassage, vilket kan göra underverk med dina ben efter en löprunda eller en dag med mycket stående och gående på jobbet.

Finns hos:

Kolla priset

3. Massagefåtölj Stravagante II


Massagefåtölj Stravagante II

Det finns många funktioner och egenskaper att hålla utkik efter för den som vill ha en bra massagefåtölj. Stravagante II är en av de massagestolar som är försedd med så gott som alla sådana egenskaper och funktioner. Här finns till exempel hela åtta automatiska program, vilket är fler än de allra flesta andra fåtöljer kan erbjuda. Dessutom kan du välja mellan sex olika massagetekniker, vilket gör att nästan alla kan hitta den teknik de uppskattar mest. Det gör också att det blir relativt lätt att återskapa känslan från besöket hos en massageterapeut. Något som också gör att många blir väldigt förtjusta i denna fåtölj, är att det finns möjlighet att sätta ihop egna massageprogram, som naturligtvis kan sparas efter användning, så att de enkelt kan användas på nytt vid nästa tillfälle.
Att styra fåtöljen och dess program och funktioner är enkelt, tack vare den medföljande fjärrkontrollen. Naturligtvis kan du som användare välja program med hjälp av denna, men du kan även göra mycket annat, så som att aktivera zero gravity-funktionen och anpassa lutningen. Naturligtvis har du som användare av stolen också möjlighet att anpassa såväl hastighet som intensitet. Detta är en mycket viktig egenskap, eftersom alla har olika preferenser när det kommer till sådana anpassningsområden.

Stolen använder sig av SL-tekniken, vilket gör att du kan få massage hela vägen från nacken och ned till säte och lår. Detta är naturligtvis av stor betydelse, eftersom lika många har problem med spänningar i ländryggen, som i nacke och övre delen av ryggen.
Ett av de inbyggda programmen erbjuder möjlighet att stretcha ut kroppen ordentligt. Detta kan vara ett önskvärt komplement till övriga massageprogram för många, inte minst för den som suttit stilla vid ett skrivbord större del av dagen.
Det finns ytterligare några intressanta funktioner som det är värt att ta en titt på. Det går till exempel att lyssna på favoritmusiken medan massagen pågår, eftersom fåtöljen är utrustad med ett inbyggt 3D-ljudsystem. Du kopplar helt enkelt in mobiltelefonen eller surfplattan via bluetooth, och väljer sedan vad som ska spelas upp. Stolen har också infraröd uppvärmningsfunktion inbyggd vilket gör att du kan värma såväl rygg som vader medan du kopplar av med ett massageprogram.

Finns hos:

Kolla priset

4. Keyton H10 Vintage


Keyton H10 Vintage

Många massagefåtöljer liknar varandra ganska mycket till utseendet, men denna fåtölj skiljer sig rejält från mängden. Om du är mån om utseendet på dina möbler, och vill ha en mer nätt stol, som passar in även i ett mer vintageinspirerat hem, kommer Keyton H10 Vintage troligtvis falla dig i smaken. Att den finns i hela fem olika designer och utföranden gör naturligtvis det hela ännu bättre. Det här är helt enkelt en massagefåtölj som inte bara gör under för din kropp, den blir också en prydnad för ditt hem.
Naturligtvis är det inte bara utseendet och stilen som gör att den här massagefåtöljen är värd att titta närmare på. Den använder en nyskapande teknik som kallas SensorScan Pro, som innebär att den anpassar sig till just din kropp och därmed dina behov. Den scannar av och hittar de delar av din kropp som är mest spända, vilket gör att massagen kan sättas in där den verkligen gör som mest nytta. Fåtöljens olika funktioner kan du styra med hjälp av den fjärrkontroll som medföljer. Du kan då välja mellan olika inbyggda program, men du kan också göra anpassningar genom att välja önskad intensitet och läge. Du kan också välja att enbart ställa in det läge du trivs bäst med, för att sedan låta stolen själv välja intensitet. Du kan helt enkelt göra de inställningar som behövs för att du verkligen ska kunna njuta av massagen.

Det blir extra lätt att ta hand om benen med denna massagestol. Här används nämligen en teknik som kallas 3D Touch Control, där blodcirkulationen i benen stimuleras samtidigt som en avslappnande massage ges. Detta är en mycket bra funktion, då benen utsätts för stora påfrestningar varje dag.
Även om fåtöljen ser nättare ut än många andra fåtöljer på marknaden, är den riktigt robust. Den klarar en användarvikt på hela 120 kg.

Finns hos:

Kolla priset

5. Sakura Comfort 801


Sakura Comfort 801

Du måste inte spendera enorma summor för att få en massagefåtölj med gott om funktioner. Sakura Comfort 801 är ett utmärkt exempel på detta. Det går att hitta denna fåtölj för under 20 000 kronor, men likväl kan du koppla av med en rejäl massage varje dag om du så önskar.
Sakura Comfort 801 är utrustad med flera automatiska program. Du kan också välja intensitetsnivå. När du får ryggmassage finns det fyra intensitetsnivåer, och när du avnjuter en helkroppsmassage kan du välja mellan tre olika intensitetsnivåer. Du kan dessutom välja om du vill ha stötmassage eller om du vill använda knådningsteknik.
En funktion som verkligen lyfter helhetsintrycket är den inbyggda värmen. Du kan värma upp sätet medan du får massage, något som av många upplevs som ännu mer avkopplande. Om du kommer hem efter en lång och tung dag på jobbet kan du med andra ord låta kroppen masseras så att spänningarna släpper, samtidigt som du värmer dig där du sitter. Det är både praktiskt och behagligt.

Fåtöljens massageprogram pågår i 20 minuter, därefter stängs den automatiskt av. Du kan också styra program och intensitet med hjälp av en fjärrkontroll, vilket bidrar till enklare och smidigare användning av stolen. Om du inte känner för att använda dig av något av de automatiska programmen, har du även möjlighet att manuellt styra massagen och skapa dina egna rutiner. Detta är något som uppskattas mycket, eftersom det ger ökad flexibilitet.
Det går att justera fotstödet på fåtöljen, och för att göra det enklare att få den att passa in med övrig inredning går det att välja färg på fåtöljen. Den finns att köpa i svart, beige eller grått, vilket gör att du kan hitta en modell för de flesta hem. Materialet som används är ekoläder, vilket gör att den är lätt att torka ren vid behov.

Finns hos:

Kolla priset

6. Ricco massagefåtölj med infällbar benmassage


Ricco massagefåtölj med infällbar benmassage

Med tanke på det låga priset är det lätt att anta att detta är en väldigt enkel massagefåtölj utan påkostade funktioner. Så är dock inte fallet. Det här är en massagestol som visserligen kan köpas för runt 15 000 kronor, men som ändå har väldigt mycket positivt att erbjuda. Du kan till exempel koppla in din mobiltelefon till fåtöljen med hjälp av bluetooth, och få din favoritmusik uppspelad genom de inbyggda högtalarna. Denna funktion bidrar onekligen till en känsla av vardagslyx.
När det gäller massagen så kan du välja mellan fyra förinställda program och tre olika massagetekniker. Du kan dessutom anpassa såväl styrka som hastighet och även där välja mellan tre olika nivåer. Detta ger dig goda möjligheter att anpassa massageupplevelsen, så att den blir vad du vill ha och behöver. Det är också intressant att titta på det faktum att stolen använder den så kallade SL-tekniken, vilket gör att du får massage anpassad för ryggraden ända från nacken och ned till sätet. Att fotstödet går att vrida ger också en behagligare upplevelse, eftersom det gör att fler kan använda stolen utan att den blir obekväm på grund av längd. Du kan välja själv om du bara vill använda fotstödet till att ge benen möjlighet till vila, eller om du samtidigt vill få dina vader masserade.

Det här är en riktigt robust stol, som klarar av användarvikter upp till 120 kg. Den är dessutom försedd med inbyggd mugghållare, vilket gör att du kan njuta av din favoritdryck samtidigt som du får massage. Tack vare detta, samt möjligheten att lyssna på din favoritmusik, kan du med andra ord få en riktigt härlig och avkopplande stund i denna bekväma stol. För att förbättra det hela ytterligare är stolen försedd med USB-laddare. När du är färdig med massagestunden kan du med andra ord resa dig upp med en fullt laddad telefon.

Finns hos:

Kolla priset

7. Piccolo massagefåtölj


Piccolo massagefåtölj

Om du letar efter en massagefåtölj som är billig men ändå kan ge rejäl massage, kan detta vara ett tänkbart alternativ. Det här är en av de billigaste modellerna på marknaden, men trots det erbjuder den ett flertal funktioner. Du har till exempel möjlighet att välja mellan tre förhandsinställda program och du kan också välja mellan flera olika tekniker. Programmen pågår i tjugo minuter, vilket är alldeles lagom vid de flesta tillfällen.
Stolen är liten och nätt, till skillnad från många andra massagefåtöljer. Detta gör att den passar utmärkt även i en lite mindre bostad.

Stolen är utrustad med SL-teknik, något som gör att massagearmarna tar hänsyn till ryggradens form och samtidigt får längre räckvidd. Det gör att hela ryggraden kan masseras, något som ger ökad möjlighet till avslappning. Massagerullarna som används gör rörelser som är anpassade för att likna masserande händer. Det gör att du kan uppleva ungefär samma avslappnande känsla som när du går till en massageterapeut för att bli masserad. Något som också kan vara intressant att känna till, är att stolen har inbyggda luftkuddar, som masserar dina lår så att du även där kan få ordentlig avkoppling.
Med hjälp av bluetooth kan du koppla en enhet till fåtöljen, för att kunna lyssna på musik, podcast eller ljudbok. Det upplevs av många som att det gör det ännu enklare att varva ned och verkligen njuta av massagen. De inbyggda högtalarna gör att ljudet blir bra.
Att styra fåtöljen och dess funktioner är enkelt. Du gör detta genom att trycka på knappar som sitter på en panel på själva stolen.
En fördel med denna fåtölj är att den är robust och stadig och klarar av vikter på upp till 120 kg. Det är dock viktigt att känna till att den inte ger utrymme för så långa användare. Maximal längd är 185 cm.

Finns hos:

Kolla priset

8. Santé Hoshi 3D


Santé Hoshi 3D

För alla som är ute efter en massagestol som masserar hela kroppen är Santé Hoshi 3D ett utmärkt alternativ. Förutom att massera axlarna, som ju ofta tenderar att bli spända, masserar den även ben, säte, armar och fotsulor. Den tar med andra ord hand om hela din kropp. Något som också är mycket positivt med denna massagestol är att det går enkelt att justera massagens styrka. Detta beror på att stolen är försedd med en välutvecklad 3D-funktion som gör att den anpassas ännu mer efter det personliga behovet.
Du känner säkert redan till att många massagestolar kommer med förhandsprogrammerade massageprogram. Naturligtvis är Santé Hoshi 3D inget undantag. Denna stol levereras med så många som sju program att välja mellan. Om det mot förmodan skulle vara så att inget av dessa program matchar dina önskemål och behov, kan du naturligtvis även ställa in manuellt vilken massage du önskar. Du har då möjlighet att välja typ av massage; exempelvis shiatsu, knådmassage eller gripmassage. Naturligtvis kan du även anpassa styrkan manuellt, vilket gör att du kan hitta ett bra läge för just dig och din kropp.

Det finns också ett par riktigt bra funktioner, som gör denna massagestol ännu mer användbar. Du kan till exempel aktivera en inbyggd värmefunktion om du så skulle vilja. Det är infraröd värme som ligger bakom uppvärmningen, och detta är en funktion som ofta uppskattas mer en kall vinterdag, än en varm dag mitt i sommaren. Som många redan känner till kan värme hjälpa till att lindra smärta vid vissa tillstånd. En kombination av värme och massage kan därför vara väldigt fördelaktigt för den som av någon anledning lider av stela och smärtande muskler eller leder. Något annat som verkligen är utmärkande för just den här massagestolen är att den låter dig känna dig tyngdlös. Den är nämligen försedd med något som kallas Zero Gravity. När du aktiverar funktionen upplever du en känsla av tyngdlöshet, något som inte bara känns häftigt, men som också är fördelaktigt eftersom det avlastar dina leder och din ryggrad och bidrar till att spänningar lindras.

Finns hos:

Kolla priset

Kolla priset

9. Santé Yasumi


Santé Yasumi

Det finns mycket positivt att nämna om denna massagestol som erbjuder manuell massage likväl som massage med något av de förhandsinställda program som finns. Den som tidigare haft en billigare modell är troligtvis van vid att de förhandsinställda programmen är ganska få. Så är dock inte fallet här. Hela sex program finns att välja på, för den som inte föredrar att manuellt hantera massagen från gång till gång. Något som också är väldigt positivt, är att det finns möjlighet att få större delen av kroppen masserad. Naturligtvis kan du få avslappnande och uppmjukande massage för rygg och nacke, men det går lika bra att få en massage som mjukar upp armar, fötter och vader. För den som lider av stelhet och muskelsmärta kan det här vara en alldeles utmärkt investering.
En funktion som är mycket omtyckt hos massagestolar är zero gravity-funktionen. Den finns även i denna produkt. Den innebär att du kan få känna dig närmast tyngdlös när du sitter i stolen, något som bidrar till ökad avkoppling. Andra egenskaper och funktioner som också bidrar till ökad komfort och en trevligare upplevelse är stolens användning av luftkuddemassage, samt användning av S-lineteknik, vilket innebär att stolen använder sig av ryggradens naturliga linje vid massage.

En fördel med denna massagestol framför många andra, är att den inte kräver lika stort utrymme eftersom den kan placeras nära en vägg. Till skillnad från många andra fåtöljer glider den framåt i stället för bakåt när ett massageprogram sätts i gång. Detta är en uppenbar fördel eftersom det betyder att den kan ställas så nära en vägg som en halv decimeter, utan att det vållar några problem.
Stolen är förhållandevis dyr, men det är lätt att förstå varför, med tanke på hur många funktioner och program den erbjuder. För den som vill kunna ta väl hand om sin kropp närhelst stelheten smyger sig på, är detta ett utmärkt val.

Finns hos:

Kolla priset

10. Massagefåtölj Marvyn


Massagefåtölj Marvyn

Marvyn är en robust massagefåtölj i konstläder som utan problem kan ge såväl en rejäl helkroppsmassage, som massage av enskilda kroppsdelar. Även den mer kräsne kan uppskatta denna stol, då det finns möjlighet att välja mellan hela fem olika tekniker. Något som uppskattas lite extra av många är just robustheten. Den stadiga ramen och den hållbara konstruktionen gör att stolen håller för personer upp till 100 kg.
En fördel som gör Marvyn till ett utmärkt val är den tystgående motorn. Det finns ett flertal massagefåtöljer som för relativt mycket oväsen när de används, men dit hör med andra ord inte den här stolen. Du har som användare alltså goda förutsättningar att verkligen kunna koppla av, då ljudvolymen inte kommer att störa dig under din massage.
Förutom att du kan välja mellan fem olika massagetekniker, kan du även välja mellan fem förinställda program. Hastighet och intensitet kan också ställas in, vilket gör att alla kan få en massage som de uppskattar när de använder denna fåtölj. En känsla av viktlöshet är också något du kan få när du sitter i den här stolen, då den likt andra mer påkostade massagefåtöljer är utrustad med en zero gravity-funktion.

Värt att tänka på är att den här fåtöljen, på grund av sin rejäla konstruktion, är ganska tung. Den väger 81 kg. Om du väljer att införskaffa denna möbel bör du med andra ord se till att ha tillgång till bärhjälp när den ska hämtas och ställas in i ditt hem. Lyckligtvis är den försedd med transporthjul, vilket gör att du relativt enkelt kan förflytta den från en plats till en annan i bostaden, om du skulle komma på att du hellre vill ha den i ett annat rum.
Som en extra lyx i vardagen bör nämnas att stolen är försedd med värmefunktion i ryggen, vilket gör att du kan ställa in värmen medan du avnjuter en avkopplande massage.

Finns hos:

Kolla priset

11. Santé Tamashi massagestol


Santé Tamashi massagestol

Den som är på jakt efter en massagestol med gott om automatiska program, ett flertal tekniker och flera nyttiga funktioner, bör definitivt ta en titt på Santé Tamashi. Det är en prisvärd men ändå påkostad massagefåtölj som är bekväm att sitta i, och som verkligen har förmågan att ge en rejäl massage.
Stolen är utrustad med sex automatiska massageprogram. Den som vill kan naturligtvis också välja att få punktmassage som då styrs manuellt. Fötter, vader, axlar och armar kan också masseras tack vare de inbyggda luftkuddarna. Det går att ställa in önskad intensitet, och det finns tre lägen att välja mellan. Vidare går det att välja mellan en rad olika massagetekniker, däribland shiatsumassage, knackmassage och knådmassage.
I armstöden finns inbyggd LED-belysning, något som är ganska ovanligt, men som bidrar till att den som får massage verkligen kan få en behaglig och avkopplande stund där stämningen är mysig. Stolen är också försedd med infraröd värme, något som gör att den som fryser efter en kall vinterpromenad snabbt kan få upp värmen igen. Som många också känner till kan värme bidra till att lindra värk och smärta, och i kombination med massage kan värme vara utmärkt för den som är stel eller lider av värk.

Fåtöljen är försedd med zero gravity-funktion, vilket gör att den som sitter i stolen placeras i en position som ger en känsla av viktlöshet och avslappning. Detta gör att effekten av massagen kan bli ännu bättre. Stolen använder sig också av något som kallas zero space, vilket innebär att avståndet till väggen bakom inte behöver vara stort. Detta på grund av att glidrörelsen vid användning sker i framåtgående riktning i stället för bakåtgående. Detta gör möbleringen enklare.
Värt att nämna är också att stolen är försedd med en så kallad SL-teknik, där man följer ryggradens kontur vid massage, samtidigt som man kommer åt hela ryggen, ända ned till skinkorna.

Finns hos:

Kolla priset

Hur vi väljer ut och betygsätter produkter

Vi jämför och sammanställer de produkter som vi anser är de bästa på marknaden utifrån ett antal kriterier.  Vi samarbetar med många butiker och e-handlare och även om det kan ha en inverkan på vilka produkter vi väljer att recensera är det ändå vårt team som gör en professionell bedömning av vilka som faktiskt är bäst. Våra rekommendationer stöds av denna bedömning. Följande parametrar är något vi tar med i varje bedömning:

  • Tester som gjorts på produkten tidigare av experter online eller publicerade i facktidskrifter.

  • Produktrecensioner och produktomdömen från kunder.

  • Jämförelse av produktspecifikationer, funktioner och kapacitet för respektive produkt.

Massagestolens fördelar

En massagestol anses av många erbjuda rejäl vardagslyx och så är det. Det handlar dock inte bara om lyx. Det handlar om att ta hand om sin kropp på bästa sätt. En avancerad massagefåtölj är konstruerad för att kunna ge dig en lika djupgående och bra massage som en utbildad massageterapeut. Det går att anpassa massagen efter den egna kroppens behov. Det går att ställa in såväl rullbredd som styrka och tempo. Du kan även välja område för massagen samt typ av massage. Det här gör att massagestolen passar alla människor. Alla kan få hjälp att mjuka upp muskler, samtidigt som alla kan få en enkel väg till avkoppling.

Fantastisk avkoppling

En massagestol kan ge fantastisk avkoppling till den som använder den. Massage har förmågan att utlösa kroppens utsöndring av oxytocin. Detta är ett ämne som finns i kroppen som får oss att komma till ro och sänka stressnivån. Med denna fakta på hand är det ganska naturligt att massage faktiskt ger riktigt bra avkoppling. Många av de bästa massagefåtöljerna är också försedda med ett program för shiatsumassage. Den masserar på djupet och får dig att bli riktigt avslappnad. Efter en lång arbetsdag eller ett hårt arbetspass kan shiatsumassage med andra ord vara exakt vad du behöver.

Köp en Massagestol online

Får långvariga spänningar i ländryggen att släppa

Väldigt många människor har idag problem med spänningar i ländryggen. Det kan vålla stora bekymmer och vara besvärligt att bli av med. Det kan krävas en hel del massage för att råda bot på bekymren. Att besöka en massageterapeut så många gånger blir dyrt. Om du däremot köper en massagefåtölj betalar du bara en engångssumma, därefter kan du använda den så ofta du vill och behöver. Det gör att du regelbundet kan få den massage som din rygg i allmänhet och din ländrygg i synnerhet behöver. På så vis kan du slippa ryggsmärtor och stelhet även om du har ett arbete där du måste sitta stilla under stora delar av dagen.

Biter bra på träningsvärken

Hör du till den skara som tycker om att träna och som gör det både regelbundet och hårt? Strävar du hela tiden efter att komma vidare i din träning för att utvecklas och nå bättre resultat? Då vet du förmodligen också vikten av återhämtning och muskelavslappning. Om du vill få hjälp att behandla dina muskler efter ett avklarat träningspass är massagestolen ett fantastiskt hjälpmedel. Många menar också att den ger riktigt god effekt på träningsvärk, och får musklerna att återhämta sig snabbare. Om du vill nå långt med din träning och samtidigt ha en kropp som mår bra, finns det med andra ord goda skäl att införskaffa den här typen av stol.

Stärker immunförsvaret

Det finns sannerligen mycket positivt att lyfta fram när det gäller massage. Det gäller både massage som du får av en massör och massage som du får i massagefåtöljer. En av de stora fördelarna är att massagen ökar din blodcirkulation och hjälper till att stärka ditt immunförsvar. Regelbunden användning av stolen kan med andra ord göra att du blir sjuk mer sällan. Det ger förstås hälsomässiga fördelar som är lätta att förstå. Det ger även ekonomiska fördelar, eftersom du på grund av detta kan få färre sjukdagar där du inte kan jobba. Dessutom gör det att du kan hålla igång med eventuell träning, eftersom du slipper ta uppehåll för förkylningar och andra sjukdomar som kan uppstå till följd av ett nedsatt immunförsvar.

En dyr men bra investering

Det går inte att neka till att de flesta bra massagestolar kostar riktigt mycket pengar. Du kommer upptäcka att priserna för de bra produkterna brukar ligga mellan 20 000 kronor och 40 000 kronor. Det är med andra ord inget spontanköp det handlar om, såvida du inte har väldigt mycket pengar att röra dig med. Däremot råder det ingen tvekan om att det här är ett produktinköp som du kan ha stor nytta av under lång tid. Kom också ihåg att tänka på att det kostar mycket om du besöker massören ofta också.

Visserligen blir det mer spridning på de kostnaderna, men då är du heller aldrig klar med betalningen. För varje besök får du betala igen. Med massagefåtöljen fungerar det däremot inte så. Du köper stolen, och sedan är du klar. Den kan du använda dagligen under många års tid om du skulle vilja. Det blir med andra ord en ekonomiskt smart investering, även om du får se det som en långsiktig investering. Kom också ihåg att det inte finns något viktigare att investera i än just din hälsa och ditt välmående. Många köper märkeskläder och accessoarer för mer pengar på ett år, än vad en massagefåtölj kostar. Om du ser det så, blir ändå inte det här någon orimlig investering. Se det helt enkelt som en dyr men bra investering i dig själv och din hälsa.

Att köpa en massagestol

Att köpa en massagestol

När du väl har övertalat dig själv om att du verkligen behöver en massagefåtölj är det dags att välja modell. Det finns en del att ta i beaktning när du ska välja. Dessutom är det viktigt att du gör ett väl genomtänkt val, eftersom det trots allt handlar om en dyr produkt som ska hålla länge. Här nedan följer några av de sakerna du kan tänka på för att ha lite lättare att komma fram till ett beslut. Tänk dock på att det kan finnas andra saker som är viktiga för dig, som vi inte nämner här. Vi skulle därför rekommendera att du även fritt funderar över vad som faktiskt är viktigt för dig. Sedan ser du till att hitta en stol som uppfyller dina krav och önskemål. Även om det skulle innebära att priset blir lite högre, så är det bättre att betala någon tusenlapp mer för en stol som du blir riktigt nöjd med, än ett ändå högt pris för något som du inte trivs med.

Antal massagetyper

Något som kan vara intressant att titta på är vilka och hur många massagetyper som de olika stolarna erbjuder. Eftersom olika typer av massage kan vara bra i olika situationer, beroende på vad du vill uppnå, är det naturligtvis fördelaktigt om det finns så många varianter som möjligt. Många massagestolar erbjuder tryckande massage, rullande massage, knådande massage och shiatsu. Vissa erbjuder samtliga typer, andra bara någon eller några. Det finns även fåtöljer som erbjuder huvudmassage och fotmassage eller någon av dessa.

Andra bra funktioner

Förutom olika typer av massage finns det även vissa massagefåtöljer som erbjuder fler funktioner. Dessa kanske inte är nödvändiga, men de kan definitivt bidra med mervärde. Det finns till exempel stolar med inbyggd vibrationsfunktion. Det finns även stolar med värmefunktion. De allra flesta känner nog till att just värme är något som kan kännas väldigt skönt och avslappnande för stela och värkande muskler och leder. Naturligtvis är det individuellt vad man tycker att det är värt att betala extra för. Värmefunktion är dock en sådan funktion som många brukar efterfråga hos fåtöljer av den här typen.

Skaffa en avkopplande massagefåtölj

Individuellt anpassad behandling

Vissa, men inte alla massagestolar erbjuder individuellt anpassad behandling. Hur detta görs kan variera från en stol till en annan. Vissa scannar av kroppen, medan andra går efter ryggens bredd och form och hur du sitter i stolen. Det finns olika metoder, och här kan det vara klokt att undersöka före köp om någon individuell anpassning finns och i så fall hur den går till. Läs gärna på om vad som rekommenderas, eller vänd dig till kundtjänsten i den butik du planerar att handla från för att fråga vad de rekommenderar. Naturligtvis kan du göra detta även om du handlar på nätet.

Möjlighet att ställa in massagetid på förhand

Många stolar av god kvalitet ger möjlighet att förprogrammera önskad massagetid. Det gör att du kan luta dig tillbaka och få massage precis så länge som det passar dig. Du behöver inte själv stänga av programmet när du är färdig, utan massagen avslutas helt enkelt efter den tid du har lagt in. Det är även klokt att välja en stol med automatiskt överhettningsskydd om du har en stol med värmefunktion. Då kan du koppla av helt och hållet, och slipper tänka på några praktiska aspekter medan du får din massage.

Frågor och svar kring Massagestolar

✅ Måste man köpa en stol eller går det att hyra en?

Ja, det går att hyra eller leasa massagestolar om du föredrar det. Innan du väljer att göra det rekommenderar vi att du räknar ut vad du kan förvänta dig att totalsumman hamnar på. Då kan du se om det verkligen lönar sig att hyra en stol, eller om det blir mer ekonomiskt att köpa en trots allt. Om du tycker att det är en stor summa att betala kan du ofta delbetala, fördelat på en tidsperiod som passar dig och din ekonomi.

✅ Vilket material tillverkas massagestolar av?

Det varierar, men många av de bästa massagestolarna är tillverkade av konstläder. Det gör dem lätta att rengöra, enkla att underhålla och många av dessutom är dessutom stilrena och fina att ha i hemmet. Detta är förstås ett plus, eftersom många är intresserade av heminredning idag.

✅ Går det att hitta en massagefåtölj för under 10,000 kronor?

Ja, det gör det. Det finns massagestolar som kostar mellan 7 000 och 10 000 kronor. De är inte lika avancerade och välutrustade som de stolar i prisklassen 20 000 – 40 000 kronor, men om du bara vill ha lite avkopplande massage framför tv:n eller i ett hemmaspa någon gång i veckan kan de absolut fungera. Räkna dock med att de saknar många av de funktioner som de dyrare stolarna har.

✅ Finns det något billigare alternativ om jag gärna vill få massage utan att gå till en massör, men inte har råd med en massagestol?

Ja, det finns massagedynor att köpa som kan placeras på en vanlig stol. De är billigare än fåtöljerna, och kostar ofta mellan 2 000 och 5 000 kronor. Flera av dem kan scanna av din kropp så att du ändå kan få anpassad massage. Även om de inte är lika avancerade eller bekväma som en massagestol, kan de fortfarande massera dig och få dig att slappna av i ömma muskler.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Massagestolar Vanliga frågor

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin