Massagestol

Bäst Massagestol
Snabbmeny:
Toppval Massagestolar Vanliga frågor


Oavsett om du tränar hårt och av den anledningen behöver få musklerna att mjukas upp då och då, eller om du har ett stillasittande arbete som gör att din rygg och andra kroppsdelar är stela, så kan en massagestol vara den rätta hjälpen. En sådan kan tyckas vara dyr i inköp. Du sparar dock snabbt in pengarna om du jämför med vad det skulle kosta att gång på gång betala för massage hos en professionell utövare. Att köpa en massagestol är att investera i din hälsa och välmående. Många skulle säga att det är väl värt varje krona.

Massagestolens fördelar

En massagestol anses av många erbjuda rejäl vardagslyx och så är det. Det handlar dock inte bara om lyx. Det handlar om att ta hand om sin kropp på bästa sätt. En avancerad massagefåtölj är konstruerad för att kunna ge dig en lika djupgående och bra massage som en utbildad massageterapeut. Det går att anpassa massagen efter den egna kroppens behov. Det går att ställa in såväl rullbredd som styrka och tempo. Du kan även välja område för massagen samt typ av massage. Det här gör att massagestolen passar alla människor. Alla kan få hjälp att mjuka upp muskler, samtidigt som alla kan få en enkel väg till avkoppling.

Fantastisk avkoppling

En massagestol kan ge fantastisk avkoppling till den som använder den. Massage har förmågan att utlösa kroppens utsöndring av oxytocin. Detta är ett ämne som finns i kroppen som får oss att komma till ro och sänka stressnivån. Med denna fakta på hand är det ganska naturligt att massage faktiskt ger riktigt bra avkoppling. Många av de bästa massagefåtöljerna är också försedda med ett program för shiatsumassage. Den masserar på djupet och får dig att bli riktigt avslappnad. Efter en lång arbetsdag eller ett hårt arbetspass kan shiatsumassage med andra ord vara exakt vad du behöver.

Köp en Massagestol online

Får långvariga spänningar i ländryggen att släppa

Väldigt många människor har idag problem med spänningar i ländryggen. Det kan vålla stora bekymmer och vara besvärligt att bli av med. Det kan krävas en hel del massage för att råda bot på bekymren. Att besöka en massageterapeut så många gånger blir dyrt. Om du däremot köper en massagefåtölj betalar du bara en engångssumma, därefter kan du använda den så ofta du vill och behöver. Det gör att du regelbundet kan få den massage som din rygg i allmänhet och din ländrygg i synnerhet behöver. På så vis kan du slippa ryggsmärtor och stelhet även om du har ett arbete där du måste sitta stilla under stora delar av dagen.

Biter bra på träningsvärken

Hör du till den skara som tycker om att träna och som gör det både regelbundet och hårt? Strävar du hela tiden efter att komma vidare i din träning för att utvecklas och nå bättre resultat? Då vet du förmodligen också vikten av återhämtning och muskelavslappning. Om du vill få hjälp att behandla dina muskler efter ett avklarat träningspass är massagestolen ett fantastiskt hjälpmedel. Många menar också att den ger riktigt god effekt på träningsvärk, och får musklerna att återhämta sig snabbare. Om du vill nå långt med din träning och samtidigt ha en kropp som mår bra, finns det med andra ord goda skäl att införskaffa den här typen av stol.

Stärker immunförsvaret

Det finns sannerligen mycket positivt att lyfta fram när det gäller massage. Det gäller både massage som du får av en massör och massage som du får i massagefåtöljer. En av de stora fördelarna är att massagen ökar din blodcirkulation och hjälper till att stärka ditt immunförsvar. Regelbunden användning av stolen kan med andra ord göra att du blir sjuk mer sällan. Det ger förstås hälsomässiga fördelar som är lätta att förstå. Det ger även ekonomiska fördelar, eftersom du på grund av detta kan få färre sjukdagar där du inte kan jobba. Dessutom gör det att du kan hålla igång med eventuell träning, eftersom du slipper ta uppehåll för förkylningar och andra sjukdomar som kan uppstå till följd av ett nedsatt immunförsvar.

 

En dyr men bra investering

Det går inte att neka till att de flesta bra massagestolar kostar riktigt mycket pengar. Du kommer upptäcka att priserna för de bra produkterna brukar ligga mellan 20 000 kronor och 40 000 kronor. Det är med andra ord inget spontanköp det handlar om, såvida du inte har väldigt mycket pengar att röra dig med. Däremot råder det ingen tvekan om att det här är ett produktinköp som du kan ha stor nytta av under lång tid. Kom också ihåg att tänka på att det kostar mycket om du besöker massören ofta också.

Visserligen blir det mer spridning på de kostnaderna, men då är du heller aldrig klar med betalningen. För varje besök får du betala igen. Med massagefåtöljen fungerar det däremot inte så. Du köper stolen, och sedan är du klar. Den kan du använda dagligen under många års tid om du skulle vilja. Det blir med andra ord en ekonomiskt smart investering, även om du får se det som en långsiktig investering. Kom också ihåg att det inte finns något viktigare att investera i än just din hälsa och ditt välmående. Många köper märkeskläder och accessoarer för mer pengar på ett år, än vad en massagefåtölj kostar. Om du ser det så, blir ändå inte det här någon orimlig investering. Se det helt enkelt som en dyr men bra investering i dig själv och din hälsa.

Att köpa en massagestol

Att köpa en massagestol

När du väl har övertalat dig själv om att du verkligen behöver en massagefåtölj är det dags att välja modell. Det finns en del att ta i beaktning när du ska välja. Dessutom är det viktigt att du gör ett väl genomtänkt val, eftersom det trots allt handlar om en dyr produkt som ska hålla länge. Här nedan följer några av de sakerna du kan tänka på för att ha lite lättare att komma fram till ett beslut. Tänk dock på att det kan finnas andra saker som är viktiga för dig, som vi inte nämner här. Vi skulle därför rekommendera att du även fritt funderar över vad som faktiskt är viktigt för dig. Sedan ser du till att hitta en stol som uppfyller dina krav och önskemål. Även om det skulle innebära att priset blir lite högre, så är det bättre att betala någon tusenlapp mer för en stol som du blir riktigt nöjd med, än ett ändå högt pris för något som du inte trivs med.

Antal massagetyper

Något som kan vara intressant att titta på är vilka och hur många massagetyper som de olika stolarna erbjuder. Eftersom olika typer av massage kan vara bra i olika situationer, beroende på vad du vill uppnå, är det naturligtvis fördelaktigt om det finns så många varianter som möjligt. Många massagestolar erbjuder tryckande massage, rullande massage, knådande massage och shiatsu. Vissa erbjuder samtliga typer, andra bara någon eller några. Det finns även fåtöljer som erbjuder huvudmassage och fotmassage eller någon av dessa.

Andra bra funktioner

Förutom olika typer av massage finns det även vissa massagefåtöljer som erbjuder fler funktioner. Dessa kanske inte är nödvändiga, men de kan definitivt bidra med mervärde. Det finns till exempel stolar med inbyggd vibrationsfunktion. Det finns även stolar med värmefunktion. De allra flesta känner nog till att just värme är något som kan kännas väldigt skönt och avslappnande för stela och värkande muskler och leder. Naturligtvis är det individuellt vad man tycker att det är värt att betala extra för. Värmefunktion är dock en sådan funktion som många brukar efterfråga hos fåtöljer av den här typen.

Skaffa en avkopplande massagefåtölj

Individuellt anpassad behandling

Vissa, men inte alla massagestolar erbjuder individuellt anpassad behandling. Hur detta görs kan variera från en stol till en annan. Vissa scannar av kroppen, medan andra går efter ryggens bredd och form och hur du sitter i stolen. Det finns olika metoder, och här kan det vara klokt att undersöka före köp om någon individuell anpassning finns och i så fall hur den går till. Läs gärna på om vad som rekommenderas, eller vänd dig till kundtjänsten i den butik du planerar att handla från för att fråga vad de rekommenderar. Naturligtvis kan du göra detta även om du handlar på nätet.

Möjlighet att ställa in massagetid på förhand

Många stolar av god kvalitet ger möjlighet att förprogrammera önskad massagetid. Det gör att du kan luta dig tillbaka och få massage precis så länge som det passar dig. Du behöver inte själv stänga av programmet när du är färdig, utan massagen avslutas helt enkelt efter den tid du har lagt in. Det är även klokt att välja en stol med automatiskt överhettningsskydd om du har en stol med värmefunktion. Då kan du koppla av helt och hållet, och slipper tänka på några praktiska aspekter medan du får din massage.
 

Frågor och svar kring Massagestolar

✅ Måste man köpa en stol eller går det att hyra en?

Ja, det går att hyra eller leasa massagestolar om du föredrar det. Innan du väljer att göra det rekommenderar vi att du räknar ut vad du kan förvänta dig att totalsumman hamnar på. Då kan du se om det verkligen lönar sig att hyra en stol, eller om det blir mer ekonomiskt att köpa en trots allt. Om du tycker att det är en stor summa att betala kan du ofta delbetala, fördelat på en tidsperiod som passar dig och din ekonomi.


✅ Vilket material tillverkas massagestolar av?

Det varierar, men många av de bästa massagestolarna är tillverkade av konstläder. Det gör dem lätta att rengöra, enkla att underhålla och många av dessutom är dessutom stilrena och fina att ha i hemmet. Detta är förstås ett plus, eftersom många är intresserade av heminredning idag.


✅ Går det att hitta en massagefåtölj för under 10,000 kronor?

Ja, det gör det. Det finns massagestolar som kostar mellan 7 000 och 10 000 kronor. De är inte lika avancerade och välutrustade som de stolar i prisklassen 20 000 – 40 000 kronor, men om du bara vill ha lite avkopplande massage framför tv:n eller i ett hemmaspa någon gång i veckan kan de absolut fungera. Räkna dock med att de saknar många av de funktioner som de dyrare stolarna har.


✅ Finns det något billigare alternativ om jag gärna vill få massage utan att gå till en massör, men inte har råd med en massagestol?

Ja, det finns massagedynor att köpa som kan placeras på en vanlig stol. De är billigare än fåtöljerna, och kostar ofta mellan 2 000 och 5 000 kronor. Flera av dem kan scanna av din kropp så att du ändå kan få anpassad massage. Även om de inte är lika avancerade eller bekväma som en massagestol, kan de fortfarande massera dig och få dig att slappna av i ömma muskler.


Källor:Snabbmeny:
Toppval Massagestolar Vanliga frågorVi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom Träning: