Airbike & Assault Bike

Har du hört talas om airbike eller assault bike? Då är du förmodligen intresserad av hälsa och träning. En airbike är nämligen en träningsmaskin som verkligen låter dig jobba hårt. Det är ett träningsredskap som ofta används inom crossfit. Det finns olika typer av airbikes, men just assault airbike brukar nämnas som en av de bästa på marknaden.

Bäst Airbike
Snabbmeny:
Toppval Airbike Vanliga frågor


Träning för flera muskelgrupper

Att en airbike är så krävande att träna på, och så effektiv, beror på flera olika saker. Framför allt beror det på att det här är en maskin som låter flera muskelgrupper arbeta samtidigt. På detta redskap tränar du både underkropp och överkropp samtidigt, vilket långt ifrån är fallet med alla träningsmaskiner. Även pulsen får jobba, och det här är utan tvekan ett redskap som är perfekt för den som är beredd att slita hårt, samtidigt som man får både konditionsträning och träning för musklerna.

Omväxlande träningspass

Med en assault bike kan du få ett riktigt omväxlande träningspass. Detta mycket tack vare att du kan lägga upp träningen på olika sätt, för att du inte ska riskera att tröttna. Du kan köra långa, lite långsammare pass. Du kan även använda redskapet för att värma upp inför ett styrketräningspass, för att få igång kroppen och pulsen. Du kan även inkludera maskinen i ett tabatapass om du vill det, eller köra riktigt krävande intervaller där du avslutar efter ett visst antal brända kalorier. Hur många kalorier du har bränt kan du snabbt och enkelt se på träningsdatorn som sitter på maskinen. Här låter du din egen förmåga styra. Allt eftersom du blir mer vältränad kan du öka antalet kalorier som ska förbrännas under intervallerna.

Omväxlande träningspass

Detta är en airbike

En airbike ser ut ungefär som en blandning mellan en motionscykel och en crosstrainer. Den har ett stort framhjul och pedaler, men den har även rörliga handtag som gör att även överkroppen får arbeta under ett träningspass. Precis som både en träningscykel och en crosstrainer har den ett visst antal inbyggda program som du kan använda för att få ut så mycket som möjligt av träningen. Anledningen till att cyklarna kallas just air bike, är att de drivs av luftmotstånd, till skillnad från vanliga träningscyklar som har annan typ av motstånd.

 

Toppval Airbike 2023

Vi har valt dessa Airbike´s som våra Toppval.
Perfekta för intervallträning och högintensiv träning.


 

Att köpa en assault airbike

Om du vill prova på att träna på en airbike kan du göra det på många av de träningsanläggningar som finns runtom i landet. Där har man verkligen anammat denna typ av maskin. Om du redan har testat den när du deltagit i crossfitpass eller vid egen träning på gymmet, kanske du vill köpa en egen airbike, för att komma vidare med din träning på hemmaplan. Naturligtvis går det alldeles utmärkt att köpa en egen air bike, precis som att du kan köpa andra redskap som crosstrainers, roddmaskiner och motionscyklar. För att du ska bli nöjd med köpet finns det några steg du bör genomgå innan du slår till och genomför ditt köp.

Att köpa en assault airbike

Se över din budget

Att bra träningsmaskiner kostar en hel del pengar kommer nog inte som någon överraskning för dig. Så har det varit under många år, och där har inget förändrats. Även air bikes är förhållandevis dyra. Det kan förstås vara frestande att försöka hålla nere kostnaden genom att välja det billigaste alternativet. Det är dock sällan någon bra idé. Ofta finns det en anledning till att vissa maskiner är billigare och ofta kan prisskillnaden bero på att det billigare alternativet är mindre robust, inte lika kraftfull eller inte har några förinlagda program. Skillnaderna kan med andra ord vara så pass betydande att de påverkar möjligheten att träna ordentligt. Så vill du förmodligen inte ha det.

Naturligtvis är det dock viktigt att du inte köper en produkt som du inte har råd att betala. Sätt dig därför ned på förhand och se över din budget. Hur mycket har du råd och lust att spendera på din nya air bike? Har du tänkt betala hela maskinen direkt vid inköpstillfället, eller har du tänkt finansiera köpet med någon typ av avbetalningsplan? Uppfyller du i så fall kraven för att få göra ett så pass stort köp på avbetalning? Se över dessa saker innan du börjar leta efter den rätta maskinen. Det gör att du kan leta mer effektivt när du väl har fått rätsida på dessa saker. Sätt en prisgräns så att du kan använda denna som filter när du börjar sortera bland de maskiner som finns tillgängliga.

Bra träning med assault airbike´s

Jämför produkter ordentligt

När du ska köpa en air bike är det, som alltid när du ska göra ett lite dyrare inköp, viktigt att du tar dig tid att se över vilka alternativ som finns, och göra grundliga jämförelser. Ta dig tid att läsa olika produktbeskrivningar och var uppmärksam på vissa faktorer. Titta till exempel efter hur många program de olika modellerna har, vilken maxvikt som gäller samt vad som visas på den display som medföljer. På den sistnämnda punkten kan det finnas en del skillnader, och de kan ha stor betydelse. Vissa visar till exempel både puls, tid, distans, hastighet och brända kalorier, medan andra exempelvis utelämnar puls och kalorier. Det är viktigt att du kan få så mycket information som möjligt med hjälp av displayen, eftersom den kan vara till nytta för dig i din träning. Även maxvikt kan naturligtvis ha betydelse om du, eller någon i ditt hushåll, ligger på gränsen till att kunna använda vissa träningsmaskiner. Då är det naturligtvis viktigt att välja en modell som är tillräckligt robust för att även tyngre personer ska kunna träna. Priset är förstås också något som det kan löna sig att jämföra. Det kan skilja flera tusenlappar på olika modeller, trots att de kan vara förhållandevis likvärdiga, så var noga att jämföra prisnivåer i olika butiker.
 

Frågor och svar kring Airbike

✅ Varför är en Airbike så krävande att träna på?

Att en airbike är så krävande att träna på beror framför allt på att det är en maskin som låter flera muskelgrupper arbeta samtidigt. På en Airbike tränar du både underkropp och överkropp samtidigt. Även pulsen får jobba, och det här är utan tvekan ett redskap som är perfekt för den som är beredd att slita hårt, samtidigt som man får både konditionsträning och träning för musklerna. Här hittar du våra Toppval av Airbike´s.


✅ Hur mycket kostar en Airbike?

Priserna kan variera något, men generellt får du räkna med att en assault airbike kostar mellan 12 000 och 15 000 kronor, även om både lägre och högre priser kan förekomma. Här hittar du våra Toppval av Airbike´s.


✅ Är en en assault bike bra om man vill gå ner i vikt?

Ja, du kan exempelvis lägga upp ett pass där du avslutar efter ett visst antal brända kalorier. Hur många kalorier du har bränt kan du enkelt se på träningsdatorn som sitter på maskinen.


Källor:Snabbmeny:
Toppval Airbike Vanliga frågor

Vi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom träningsutrustning:

LöpbandCrosstrainer bäst i testRoddmaskin träningHemmagymStepmaskin
Spinningcykel testSkitrainerPromenadbandGymbänkLiten studsmatta
Bästa viktvästenHantelsetViktstångBästa pulsklockan
MassagefåtöljKöpa spikmattaBästa Foam RollernBoxhandskarBoxsäckTräningscykel