Massagepistol

Bäst Massagepistol

Snabbmeny:
Toppval Massagepistol


Ta hjälp av en massagepistol mot ömma muskler

Det är många som känner av ömma muskler och leder, och lider i det tysta i vardagen. Om du har ett kontorsarbete är det vanligt att stel nacke och ömmande rygg kommer som ett brev på posten. Likaså får du ofta muskler som ömmar och leder som värker om du har ett fysiskt krävande arbete som exempelvis bilmekaniker, lokalvårdare, sjuksköterska eller undersköterska. Värk och att delar av kroppen ömmar kan så klart även komma av för mycket stillasittande i hemmet. Till exempel får många gamers problem med rygg och nacke eftersom de sitter framför datorn så pass långa stunder utan att röra något på sig. Även du som idrottar eller går på gym och vill bygga muskler är troligen van vid att kroppen ömmar och musklerna värker.

Hjälpmedel för att hantera värken

Att hitta det rätta hjälpmedlet för att hantera värken är inte alltid helt enkelt. Tipsen är många och det kan vara svårt att navigera bland alla krämer och salvor, men också verktyg och modeller som finns på marknaden. Likaså är det svårt att hitta en riktigt bra massör eller sjukgymnast till ett överkomligt pris. En bra produkt som många rekommenderar är därför massagepistol för att hantera ömmande muskler, leder och andra områden. En sådan hjälper inte bara till att stilla värken utan kan också fungera förebyggande.

Ta hjälp av en massagepistol mot ömma muskler

Vad är en massagepistol?

Med en massagepistol slipper du dyra besök hos en massör eller sjukgymnast. Du kan med enkelhet själv massera ömma muskler och områden där du känner av värk. Det är ett gott verktyg som hjälper dig att ta hand om det viktigaste du har, nämligen din kropp. Perfekt för att hantera muskelvärk och ömmande leder. Det hjälper även till att förebygga framtida skador såsom muskelbristningar och allmän smärta i kroppens mjuka vävnader.

Smidiga & kraftfulla

En massagepistol är inte så radikalt som det låter. Namnet kommer av att den har formen av en pistol. Namnet är också symboliskt eftersom produkten fungerar närmast som en pistol som skjuter upp massage. De flesta massagepistolar är trådlösa och drivs via batteri. Generellt sett har de en ganska liten storlek jämfört med många andra produkter inom massage, men låt inte storleken lura dig. De må vara små, men desto kraftfullare. Storleken är även en fördel eftersom den gör produkten smidig att ta med sig på resor eller i handväskan. Ofta kan man få ont i ryggen under dagen på jobbet, då kan det vara perfekt att ta fram en massagepistol och använda en stund på fikarasten. Eller för dig som reser med flyg eller tåg i arbetet så kan den vara smidig att ha med sig.

Variera vibrationerna i styrka, hastighet och intervall

Själva massagen som pistolen ger kommer från vibrationer som garanterar en behaglig upplevelse. De flesta modeller har flera olika inställningar och du kan variera vibrationerna i styrka, hastighet och intervall. Det finns ibland även flera olika massagehuvuden som ingår eller går att köpa till. Att kunna anpassa med denna typ av inställningar och tillbehör gör att du verkligen har möjlighet att anpassa massagen efter just dina behov vid just det tillfället. Exempelvis kan du vilja ha starkare vibrationer längs ryggen, men lättare och känsligare vibrationer i områden kring hals och nacke.

Toppval Massagepistol 2023

Vi har valt denna Massagepistol som vårt Toppval.
Flowgun Go är marknadens smidigaste massagepistol som stimulerar bindväven, ökar blodcirkulationen och frigör triggerpunkter.

När behöver du använda massagepistol?

En viktig målgrupp för dem som säljer massagepistoler är personer med fysiskt krävande arbeten. Att arbete som exempelvis sjuksköterska eller undersköterska innebär många tunga lyft om dagen, och sällan i särskilt ergonomiska positioner. Att få förslitningar på kroppen och ont i muskler och leder är väldigt vanligt bland denna yrkesgrupp. Även andra yrkesgrupper som lokalvårdare eller bilmekaniker är viktiga målgrupper eftersom även de arbetar fysiskt på ett sätt som sliter ut kroppen.

När behöver du använda massagepistol?

Ömmande muskler och leder

Att få ont i muskler och leder är dock inte synonymt med att ha ett fysiskt krävande arbete med många tunga lyft. En annan minst lika viktig målgrupp är nämligen personer som arbetar på kontor. Vad gäller smärta i nedre delarna av ryggen och nacken kan dessa rentav vara värst drabbade. Beroende på hur pass bra kontorsstolar man har på jobbet och hur man sitter när man arbetar kan besvären lindras. Det är dock i det närmsta omöjligt att undvika en viss nivå av ömmande muskler och leder. Lägg därtill att blodcirkulationen försämras när du sitter still för mycket. Även det kan en massagepistol hjälpa till med.

Andra som mår bra av att använda massagepistol är personer som tränar mycket. Att träna intensivt ett par gånger per vecka medför en hel del påfrestning på muskler och leder. Inte minst om du gymmar och kör styrketräning kan det vara skönt att dra med en massagepistol över områdena där du fokuserat din träning. Även personer som satsar mycket på till exempel löpning eller spinning mår bra av att använda en massagepistol efter passen för att hjälpa till att mjuka upp leder och muskler kring knän, knäveck och i benen. Det kan fungera som ett bra komplement till stretching och annan avslappning efter ett hårt pass.

För- och nackdelar med massagepistol

För- och nackdelar med massagepistol

Det finns både för- och nackdelar med att använda en massagepistol. Det är en god produkt som hjälper dig både att behandla nuvarande smärta, men också förebygga framtida stelhet och ömmande muskler. Det är bevisat att en massagepistol kan hjälpa kroppens mjuka vävnader att återhämta sig om man använder den regelbundet. Förutom att en massagepistol faktiskt hjälper är smidigheten med att ha en massagepistol en annan fördel. Den är så pass liten att du kan ha den med dig under både kortare och längre resor. De flesta modeller är också väldigt anpassningsbara utifrån dina önskemål vad gäller nivå, hastighet och styrka.

En av nackdelarna är förvisso att du med en enklare massagepistol aldrig kan få den exakta precision som en riktig massage av en massör kan ge dig. Å andra sidan fyller massagepistoler ofta sin funktion ändå, och du får istället mer frihet i din vardag då du slipper tänka på att boka in tid hos massörer eller sjukgymnaster stup i kvarten. Du sparar dessutom pengar genom att kunna minska antalet besök hos din massör eller sjukgymnast. En massagepistol är därför skonsam både för kropp och själ, men också för plånboken.

Se även våra guider om Bästa Massagestolen & Bästa Massagedynan.

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin