Hatthylla

Väldigt många har vant sig vid att det ska finnas en hatthylla i nära anslutning till ytterdörren. Naturligtvis finns det inte i alla hem, men troligtvis i majoriteten av dem. Det är också väldigt praktiskt att ha en sådan där, eftersom den som kommer in genom dörren behöver hänga av sig sina ytterkläder någonstans. Visst går det rent teoretiskt att istället ha små klädhängare på väggen som de kan hängas upp på. Problemet är bara att om det bor flera vuxna, eller vuxna och tonåringar, i hemmet, fylls klädhängarna snabbt. Om det dessutom skulle komma gäster och hälsa på blir det närmast omöjligt att få plats med alla jackor. Om du inte redan har en hatthylla är det därför en god idé att skaffa en.

Bäst Hatthylla

Snabbmeny:
Toppval Hatthyllor Vanliga frågor


Vem behöver en hatthylla?

Den här frågan är inte speciellt ovanlig. Som alltid när någon typ av produkt diskuteras vill människor veta om just de kan tänkas ha någon nytta av produkten innan de slår till och köper den. När det gäller hatthyllan vågar vi påstå att så gott som alla har nytta av den. Alla har ytterkläder och sådana behöver hängas upp någonstans. Visst går det att ha dem hängande i en garderob, men för det första är det inte alla som har en sådan i hallen och för det andra upplever många att det blir lite väl krångligt att behöva leta i garderoben efter rätt jacka varje gång det är dags att gå ut. Även om du har en liten hall med liten ledig väggyta kan du troligtvis hitta en hatthylla som får plats. Alla hyllor har nämligen inte samma mått. Det finns stora varianter och små varianter, vilket gör att alla behov kan tillgodoses.

Vad används hatthyllan till?

Vi har redan varit inne på vad hatthyllan används till, men inte gått igenom det helt. På en hatthylla finns det typiskt nog en eller två hyllor, där det går bra att lägga mössor, vantar, halsdukar och andra mindre plagg. Det finns vanligtvis även ett antal små krokar på vilka jackor, täckbyxor och andra lite större plagg kan hängas. I tillägg till detta brukar det även finnas en stång, på vilken det går bra att hänga galgar. Där kan större jackor och kappor hängas, liksom barnens overaller som tar för mycket plats för att hängas på en liten krok. Hatthyllan ger med andra ord förvaringsutrymme för samtliga typer av ytterkläder förutom skorna. Att komplettera hatthyllan med en matchande skohylla är därför en god idé. Det gör det ännu enklare för dig att hålla ordning och reda i din hall.

Vem behöver en hatthylla?

Hur ser hatthyllan ut?

Den här frågan kan få många olika svar. Hatthyllor kan nämligen se ut på många olika sätt. Det är förstås väldigt bra för dig, eftersom det innebär att du kan välja en modell som passar in med hemmets övriga inredning. Satsa på en naturfärgad hatthylla i retrostil, en vit hylla i klassisk lantstil, en svart hylla i industristil eller kanske något helt annat. Tack vare att det finns så många olika modeller kan du också hitta en som ger dig det förvaringsutrymme du behöver, utan att ta i för mycket. Vissa hatthyllor är försedda med två hyllor för förvaring, andra har bara en. Du kan själv välja vad som passar dig utifrån hur förvaringsbehovet ser ut.

Matcha hatthyllan

Att införskaffa en hatthylla och montera den på väggen i hallen är ett bra första steg mot ordning och reda. Se dock inte jobbet som slutfört ännu. Passa istället på att se över övriga delar av hallen, och hur du på bästa sätt kan göra hallen till en välkomnande plats där det alltid är ordning och mer eller mindre städat. Hatthyllan hjälper förstås mycket, men det kan faktiskt bli ännu bättre. Matcha till exempel gärna hatthyllan med en liknande skohylla eller skoskåp. Då har du någonstans att ställa alla skor som annars lätt hamnar direkt innanför dörren på hallmattan. Huruvida du bör välja ett skoskåp eller en skohylla beror bland annat på hur många par skor du har behov av att kunna förvara. Det beror naturligtvis även på vilken stil och vilket utseende du är mest förtjust i. Många upplever att ett skoskåp ger ett mer städat intryck än en skohylla, eftersom skorna stoppas undan och inte ens syns. Å andra sidan tar ett skåp större plats, vilket gör att det inte passar in i alla hallar. Det finns också fina hallbänkar att matcha med, där nederdelen av skåpet ofta består av hyllor, korgar eller lådor medan det över dessa finns en bänk som det går utmärkt att sitta på.

Toppval Hatthyllor 2024

Vi har valt dessa Hatthyllor som våra Toppval.
Snygga och moderna hatthyllor som monteras lätt på väggen:

===

===

Frågor och svar kring Hatthyllor

✅ Vilka material finns hatthyllor i?

De finns i en rad olika material. Du kan bland annat hitta hatthyllor i ek, krom, metall, MDF, järn och björk. Det förekommer även andra material, så om du har några preferenser kan du antingen besöka en nätbutik och leta efter det du söker, eller helt enkelt göra en sökning online på hatthylla följt av det material du föredrar. På så sätt kan du se vad de olika webbutikerna har att erbjuda.

✅ Är hatthyllor dyra?

Nej, de flesta varianter är ganska billiga. Det går att hitta hyllor för runt 200 kronor om du bara är ute efter en enkel hylla och inte söker någon speciell stil. Om du vill ha den typen av hatthylla där det får plats korgar i vilka du kan lägga vantar, mössor och andra småplagg kan du hitta en sådan från cirka 800 kronor. Vill du ha en bredare hylla än standard, med både krokar, hyllor och korgar kan en sådan kosta cirka 1 500 kronor. Naturligtvis finns det även en rad andra alternativ, och priserna varierar i takt med att storlek, antal krokar, förvaringslösningar och annat ändras.

✅ Vad behöver man för material för att sätta upp en hatthylla?

Det kan variera något beroende på modell, men generellt rekommenderar vi att du har tillgång till skruvdragare, plugg och expandertång.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Hatthyllor Vanliga frågor

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin