Madrass

Vad ska man tänka på när man köper ny madrass och vilken madrass är bäst?
Läs vidare i vår stora madrassguide:

Bäst Madrass

Snabbmeny:
Toppval Madrasser 2024 Rabattkod Madrass Om Emma Madrass Vanliga frågor


Toppval Madrasser 2024

Denna Madrass blir vårt Toppval:

Emma Madrass är utsedd till bäst i test enligt Testfakta. Emma Original testades bäst i test i alla viktkategorier vilket bevisar att den passar alla kroppstyper och sovpositioner.

Emma-Madrass


Emma madrass

Emma Madrass är utsedd till bäst i test enligt Testfakta.
Madrassen är bekväm, tryckavlastande, stödjande och extremt hållbar.

FÖRDELAR:

 • Du får prova madrassen i lugn och ro hemma, riskfritt i 100 nätter.

 • Fri leverans hem till dörren.

 • 10 års garanti.

RABATTKOD EMMA MADRASS:

 Just nu: extra 3% rabatt
Kod: BUYIT


Att tänka på vid köp av madrass

När det är dags att köpa en ny madrass finns det flera saker som är viktiga att tänka på. Det händer att folk köper en madrass efter pris och glömmer bort att testa den ordentligt. En madrass kan göra mycket så länge det är rätt sort man valt. Skulle madrassen till exempel skapa ett hålrum under ryggen är den alldeles för hård. Det är viktigt att den stöttar hela kroppen för att man ska få en så bra sömn som möjligt och inte skada sig på något sätt. Det finns flera butiker som säljer bäddmadrasser, vilket kan göra det svårt att veta om ett märke är bättre än andra. Som tur är har det gjorts tester på flera madrasser där man får veta om det företaget säger verkligen är sant eller inte.

Att tänka på vid köp av madrass

Köpa madrass i fysisk butik eller online

Det finns både fördelar och nackdelar med att köpa en madrass på nätet. Anledningen till att många väljer det sättet är på grund av enkelheten. Det är lätt att sätta sig, surfa in på en hemsida och välja en liggdyna som ser bra ut. Sedan får man den hemlevererad. Om man köper en madrass på nätet är det väldigt bra om madrassleverantören kan erbjuda dig som kund att få provligga madrassen under en längre period. Oftast tar 3-4 veckor för en person att vänja sig vid en ny madrass. Samtidigt är det många som redan innan är medvetna om vilken hårdhet på madrass de behöver och kan därför göra ett genomtänkt köp direkt.

Fysisk butik eller handla madrass online?

Att besöka en fysisk butik är många gånger ett bra alternativ. Man får tillgång till flera olika varianter, vilket är bra när man inte vet vilken typ av madrass som passar ens kroppstyp bäst. Det finns dessutom personal som kan hjälpa till ifall man känner sig förvirrad. Men, är man säker på vilken madrass man vill ha eller ges möjligheten att provligga madrassen hemma, så är det ju väldigt smidigt att handla sin madrass online.

Fyra saker att tänka på

När det är dags att köpa en ny madrass finns det som sagt en rad saker som man måste tänka på. Trots att det är möjligt att beställa en direkt på nätet kan det vara bra ifall man provligger på en madrass för att vara helt säker på att det är rätt.

 • 1. Testa flera madrasser

  För att göra ett så bra köp som möjligt rekommenderas det att man tar sin tid på sig. Att endast lägga sig på en madrass i ett par minuter hjälper inte att avgöra ifall den madrassen är rätt eller inte. Det bästa är att man lägger sig i de positioner man oftast sover i och ser om det är bekvämt eller inte. Genom att göra detta på en rad olika madrasser kommer det bli lättare att avgöra vilken som passar bäst. Som vi nämner ovan så tar det oftast 3-4 veckor för kroppen att vänja sig vid en ny madrass.

 • 2. Se till att ryggraden är rak

  Det är viktigt att välja en madrass som ger rätt stöd till ryggen. Framför allt om man skulle ha några ryggproblem sedan tidigare. Att ligga på sidan på en madrass och se till ifall ryggraden är rak är det bästa sättet att avgöra ifall madrassen ger rätt stöd. Det kan vara bra att ta med sig en familjemedlem eller vän så de kan undersöka ryggen. Annars finns det personal man kan ta hjälp av.

 • 3. Rätt hårdhet och stöd

  Ryggproblem kan uppstå både om madrassen är för hård och för mjuk samt inte ger rätt stöd. För att avgöra vilken typ av madrass som är bäst rekommenderas det att man tänker efter ifall man har ont i ryggen och i så fall när, på morgonen eller kvällen när man lägger sig.

  Ett sätt man kan lista ut ifall madrassen ger rätt stöd är att lägga sig på rygg och be någon att lägga sin hand under den nedre delen av ryggen. Skulle det vara väldigt lätt för personen att föra handen under ryggen betyder det att madrassen är för hård. Skulle det däremot vara för svårt är madrassen för mjuk. Om det är ett jämt tryck på personens hand både från ryggen och från madrassen betyder det att det är rätt madrass.

  En annan sak som avgör hur hård madrassen ska vara är ens vikt och kurvor. Man brukar säga att ju tyngre man är desto hårdare bör madrassen vara. Skulle man ha en kropp som är kurvig kan det vara en bra idé att välja en madrass som består av olika zoner.

 • 4. Kom ihåg att madrassen har ett utgångsdatum

  För att undvika ryggproblem är det viktigt att man byter madrass innan den blivit helt sliten. Skulle man känna sig osäker på när det är dags att byta brukar det rekommenderas att man byter madrass vart 10:e år.

Toppval Madrasser 2024

Denna Madrass blir vårt Toppval:

Emma Madrass är utsedd till bäst i test enligt Testfakta. Emma Original testades bäst i test i alla viktkategorier vilket bevisar att den passar alla kroppstyper och sovpositioner.

Emma-Madrass


Emma madrass

Emma Madrass är utsedd till bäst i test enligt Testfakta.
Madrassen är bekväm, tryckavlastande, stödjande och extremt hållbar.

FÖRDELAR:

 • Du får prova madrassen i lugn och ro hemma, riskfritt i 100 nätter.

 • Fri leverans hem till dörren.

 • 10 års garanti.

RABATTKOD EMMA MADRASS:

 Just nu: extra 3% rabatt
Kod: BUYIT

Emma Madrass – madrassen för alla kroppstyper

Emma är en madrass som sägs revolutionera sovindustrin. Den har vunnit priser för bästa madrass i flera länder och är en väldigt smidig lösning för alla som har sömnproblem eller får ont i kroppen av sin nuvarande madrass. Med madrassens flera lager kommer den både tryckavlastas och individanpassas för att ge alla personer en behaglig sömn. Priset på madrassen är dessutom rimligt med tanke på att den kommer erbjuda allt som företaget säger.

Madrassen skapades av ett team i Tyskland där den idag produceras. Under utvecklingen fick en testpanel vara med och ge sina åsikter om både komforten och designen. Företaget fortsätter dessutom att utveckla madrassen med hjälp av kundernas feedback.

Testpanel testar madrassens komfort och design.

Madrassen har dessutom blivit utsedd till “Bäst i test” av Testfakta. Enligt deras tester verifierar resultatet att madrassen verkligen passar alla, oavsett kroppstyp. Resultatet visar även att madrassen hjälper med tryckavlastning, tar bort fukt och behåller sin form trots en längre tids användning.

Madrassens uppbyggnad

Emma madrass består av flera lager som gör att den passar alla olika personer. Botten består av stödjande HRX-skum som ger kroppen det stöd där den behöver det. Materialet hjälper även med att hålla ryggraden i rätt position oavsett vilken position man sover i.

Andningsbart Airgocell-skum

Materialet i mitten består av tryckavlastande viscoskum. Det är en typ av memoryskum som fördelar kroppsvikten på ett jämnt sätt över hela madrassen och hjälper till att låta personer sova på ett bekvämt sätt oavsett sovställning.

Absorberar både fukt samt låter madrassen andas

Det översta materialet består av andningsbart Airgocell-skum och det absorberar både fukt samt låter madrassen andas. Det här lagret gör att man får en svalare sömn.

Absorberar fukt

Ett topp- och bottenfodral

Madrassen består även av ett topp- och bottenfodral. Toppfodralet består av ett klimatreglerande material som håller borta all fukt och hjälper till med att cirkulera luften. Det hjälper den att hålla sin struktur. Bottenfodralet består av stödjande material. Det sitter lätt mot de inre lagren och har antiglidegenskaper som gör att madrassen får en bra stabilitet. De yttre delarna är dessutom avtagbara och möjliga att tvätta.

Storleken och vikten på madrassen

Storleken och vikten på madrassen

Emma madrass finns i flera olika varianter. Den minsta har en storlek på 80 x 200 x 25 centimeter och väger 17 kilo. Den största Emma-madrassen har en storlek på 200 x 200 x 25 centimeter och väger 39 kilo. Det gör det möjligt för alla att hitta den storlek på madrass de letar efter.


Rabattkod Emma Madrass

I samarbete med Emma Madrass kan vi erbjuda dig en unik rabattkod.
Just nu får du extra 3% rabatt om du uppger rabattkoden: BUYIT

>> Klicka här för att komma till Emma Madrass och använd erbjudandet.


Frågor och svar kring Madrasser

✅ Vilken madrass är bäst?

Testfakta har utsett årets bästa madrass. Den de valde är bekväm, tryckavlastande, stödjande och extremt hållbar. Den passar alla kroppstyper och sovpositioner. Här hittar du den bästa madrassen.

✅ Hur ofta ska man byta madrass?

För att slippa ryggproblem ska man byta madrass innan den blivit helt nedsliten. Man brukar rekommendera att byta madrass vart 10:e år.

✅ Var ska jag slänga min gamla madrass?

Din gamla madrass ska du lämna in till Återvinningscentralen. Sorteras som Brännbart Grovavfall.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Madrasser Vanliga frågor

Vi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom sovrumsmöbler:

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin