Bästa Barnfåtöljen: 10 Fåtöljer för barn (bäst i test)

Bäst Barnfåtölj


När du köper soffor och fåtöljer till familjens vardagsrum är du förmodligen väldigt noga med att valet ska bli rätt. Som du säkert redan har tänkt på, har valet av just dessa möbler väldigt stor betydelse för hur rummets helhetsintryck ska bli. Möblerna är stora och hamnar ofta i fokus. Därför väljer de allra flesta såväl soffa som fåtölj med omsorg. Naturligtvis ska du välja med omsorg även när det är dags att köpa en eller flera barnfåtöljer. Även om de inte är lika stora och därför inte tar lika stor plats, vill du naturligtvis att de ska passa in stilmässigt i hemmet. Oavsett om barnfåtöljen ska få sin plats i barnens rum, eller om den ska stå i vardagsrummet, är det viktigt att du väljer en fåtölj som är både bekväm och fin. Sådana finns det lyckligtvis gott om.

Bäst i test De 10 bästa barnfåtöljerna 2024

Vi har valt dessa barnfåtöljer som våra toppval. Fina fåtöljer som gör sig utmärkt både i barnrummet och i vardagsrummet. Fåtöljerna är en stabila och robusta möbler i slitstarkt tyg. De kommer att hålla i många år och tåla mycket lek och bus. Vi har valt ut de tio bästa barnfåtöljerna baserat bland annat på kvalitet, design och bekvämlighet. Syftet är att göra det enklare för dig att kunna hitta den barnfåtölj som passar dig och ditt barn bäst.

⭐ Bäst i test: Alice & Fox Björnfåtölj

Alice & Fox Björnfåtölj

Den bästa barnfåtöljen “Björn” kommer från företaget Alice & Fox. Det här är ett företag som har specialiserat sig på att ta fram möbler och inredning vars syfte är att skapa en fantasifull och trivsam miljö för barn. Björnfåtölj är en härlig fåtölj med en riktigt inbjudande och mysig design. Fåtöljen har dekorerats med gulliga öron och har en neutral vit färg som passar utmärkt till både flickor och pojkar, i lekrummet eller i vardagsrummet. Det här är en mycket stadig och stabil möbel som dessutom ger ett fint ryggstöd (samt nackstöd för mindre barn) med sin något högre rygg.

Vackert inrett barnrum med björnfåtöljen från Alice & Fox

Fåtöljen har en höjd på 69 centimeter, bredd på 66 centimeter, djup på 47 centimeter samt en maxvikt på 60 kilo. Björnfåtölj är klädd i slitstark bomullscanvas med en stoppning av polyestervadd samt polyester. Denna barnfåtölj tål mycket lek, har lång hållbarhet och kan gärna kan ärvas av yngre syskon. Björnfåtölj är en fin barnmöbel av hög kvalité till ett bra pris. Alice & Fox Björnfåtölj har fått fått genomgående höga recensioner från kunder som anser att den är fantastiskt fin, perfekt för barn, mysig, söt, stadig och stabil.

Alice & Fox Björnfåtölj specifikationer:
Höjd: 69 cm
Bredd: 66 cm
Djup: 47 cm
Färg: Vit eller brun
Material: Bomullscanvas, polyester, skum
Maxvikt: 60 kg

Främsta fördelar med Alice & Fox Björnfåtölj:

 • En stadig och stabil möbel.
 • Inbjudande och mysig design.
 • Tål mycket lek, har lång hållbarhet.
 • Passar in i alla barnrum.

Alice & Fox Björnfåtölj har lång hållbarhet.

Knapp för att se priset på Alice & Fox Björnfåtölj.


2. Silla barnfåtölj

Silla barnfåtölj

Silla barnfåtölj från Alice & Fox är en fantastiskt fin fåtölj för barn med en snygg tidlös design till ett mycket bra pris. Det här är en mycket stabil samt robust fåtölj som klätts med ett slitstarkt tyg av bomullscanvas som tyvärr inte är avtagbart. Möbeln har en stoppning av polyestervadd samt polyester. Denna barnfåtölj har dekorerats med fina klädda knappar, har massiva ben av trä och passar lika bra i vardagsrummet som barnrummet.

Finns i två fina färger.

Silla barnfåtölj har en höjd på 60 centimeter, bredd på 45 centimeter, djup på 35 centimeter samt en maxvikt på 60 kilo. Fåtöljen från Alice & Fox är en av de bästa barnfåtöljerna i den lägre prisklassen för dig som vill ha en “riktig” barnmöbel i barnets rum utan att den kostar allt för mycket.

Nalle testar fåtöljen i barnrummet.

Silla barnfåtölj specifikationer:

Höjd: 53 cm
Bredd: 45 cm
Djup: 48 cm
Färg: Grå
Material: Bomullscanvas, polyester, trä
Maxvikt: 50 kg

Knapp för att se priset på Silla barnfåtölj.


3. Alice & Fox barnfåtölj Linn

Alice & Fox barnfåtölj Linn

Alice & Fox har tillverkat en mycket fin barnfåtölj “Linn” som ligger i en billigare prisklass än förstaplatsens Björnfåtölj. Linn är en “riktig” fåtölj i miniatyr med snygg tidlös design som passar i både lekrummet eller i vardagsrummet. Denna fåtölj i rosa kommer garanterat att bli en favorit för flickor. Linn från Alice & Fox är en av de bästa barnfåtöljerna i den lägre prisklassen för dig som vill ha en barnmöbel i barnets rum utan att den kostar allt för mycket. Det här är en mycket stabil samt robust möbel som klätts i mjuk bomullscanvas, ett slitstarkt tyg, men klädseln är tyvärr inte avtagbar.

Kanin testar Linn´s fåtölj

Barnfåtöljen Linn har stoppats med polyester samt polyestervadd. Fåtöljens sittdyna är 30 centimeter bred samt 27 centimeter djup och ryggstödet har en bredd på 47 centimeter och en höjd på 42 centimeter (mätt från golvet). Armstödets höjd är 34 centimeter från golvet och fåtöljen har en maxvikt på 50 kilo.

Alice & Fox barnfåtölj Linn passar till barn i åldern två till fem år. Självklart är möbeln av hög kvalitet och kommer att hålla i många år. Alice & Fox fåtölj “Linn” är en mycket fin och välgjord barnfåtölj som har fått mycket goda recensioner. Barnen älskar fåtöljen och priset är väldigt förmånligt. Enda nackdelen är att sittdynan kan vara lite hal när barnet sitter ner.

Fint inrett barnrum

Knapp för att se priset på produkten.


4. Jollein Beanbag

Jollein Beanbag

På fjärde plats hamnar Jollein Beanbag. Det här är en beanbag som är designad som en fin och mysig fåtölj. Jollein är företaget som har tillverkat denna härliga och mjuka saccosäck/fåtölj i Öko-tex certifierade material. Yttermaterialet är av polyester och beanbag fåtöljen har fyllts med EPS-cellplastkulor.

Mått 45 x 40 x 36 centimeter

Fåtöljens mått är 45 x 40 x 36 centimeter och har en maxvikt på 30 kilo. Denna gammalrosa fåtölj är perfekt för både barnets rum eller vardagsrummet. Fåtöljen kan snabbt och enkelt rengöras med en fuktig trasa. Ryggen och de höga armstöden kommer att ge ett bra samt bekvämt stöd för både nacke och armar. Jollein Beanbag är en prisvärdig, fin och mjuk barnfåtölj där barnet kan koppla av, titta på tv eller läsa en bok.

Bebis testar fåtöljen

Knapp för att se priset på Jollein Beanbag.


5. Mickeline barnfåtölj

Mickeline barnfåtölj

På femte platsen är Mickeline barnfåtölj som är en trevlig fåtölj från Skånska Möbelhuset. Det här är en riktigt mysig liten fåtölj klädd i ett mjukt grått sammetstyg med svarta (runda) metallben. Mickeline barnfåtölj är 66 centimeter hög, 63 centimeter djup och 44 centimeter bred och har ett högre ryggstöd än många andra barnfåtöljer.

Stilren fåtölj i klassisk skandinavisk design.

Denna fina lilla och stilrena fåtölj i klassisk skandinavisk design passar bra i många barnrum.

Knapp för att se priset på produkten.


6. Chesterfield barnfåtölj

Chesterfield barnfåtölj

Chesterfield barnfåtölj från JOX är unik i sitt slag. Denna underbart klassiskt vackra stadiga barnfåtölj i chesterfieldstil är oemotståndlig. När du inreder barnets rum med denna fina lilla gråa fåtölj är den inte bara en snygg inredningsdetalj utan även en mycket bekväm och mysig möbel för ditt barn. Chesterfield barnfåtölj har klätts i ett tåligt och diskret tyg, har en mjuk stoppning samt passar både för pojkar och flickor, i vardagsrummet eller i lekrummet.

Chesterfield i barnrum sett från ovan.

Fåtöljen har ett mått på 42,5 x 46,5 x 57 centimeter, klarar en tyng på 100 kilo och kan enkelt rengöras med en fuktig trasa.
Denna tidlösa barnfåtölj med sina robusta träben och vackra knappdetaljer ger en touch of elegans i barnstorlek. JOX har skapat en mycket fin och klassisk barnfåtölj av hög kvalitet till ett överkomligt pris som fått mycket goda referenser.

Ljusgrå Chesterfield

Knapp för att se priset på produkten.


7. Disney Minnie barnfåtölj

Disney Minnie barnfåtölj

Disney Minnie barnfåtölj är tillverkad i Holland av Disney. Det här är en mycket söt barnfåtölj som passar perfekt i barnets rum. Fåtöljens överdrag är av ljust rosa bomull och fyllningen är av skum. Disneys fåtölj har dekorerats med Minnie Mouse eller Mimmi Pigg på svenska. Fåtöljen passar till barn från två till fem år och har måtten 47 x 35 x 44 centimeter.

En barnfåtölj med Disney tema är alltid populär även om denna kanske är mer för flickor. Disney Minnie barnfåtölj är en fin och mysig liten fåtölj. Men i jämförelse med andra högkvalitativa barnfåtöljer i samma prisklass är priset för Disney fåtöljen lite väl högt. Designen är dessutom ganska enkel och “fyrkantig”. Trots allt kommer Disney Minnie barnfåtölj säkerligen att uppskattas av barnen.

Knapp för att se priset på Minne´s fåtölj.


8. Disney Frozen barnfåtölj

Disney Frozen barnfåtölj

Disney Frozen barnfåtölj från Moose Toys Ltd är en uppblåsbar fåtölj med ett populärt Disney tema från den tecknade filmen Frozen. Det här är en fin glittrig sittmöbel som har fått en formad sits för att ge extra komfort. En uppblåsbar fåtölj är givetvis mycket enkel att flytta runt i bostaden eller ta med sig när familjen reser bort. Disney Frozen barnfåtölj rekommenderas för barn från fyra år gamla. Den uppblåsbara barnfåtöljen har en höjd på 60 centimeter, bredd på 78 centimeter och djup på 78 centimeter.

Barn i uppblåsbar fåtölj

Disney Frozen barnfåtölj är en rolig och praktisk uppblåsbar fåtölj till ett rimligt pris som barnen kommer att älska. Givetvis är barnfåtöljer med sagotema mycket uppskattade av barn. Disney Frozen barnfåtölj har dock en begränsad hållbarhet. För många är Disney Frozen barnfåtölj ett billigare alternativ eller en extra fåtölj till ett barnrum som redan har en barnfåtölj.

Disney Frozen fåtölj framifrån

Knapp för att se priset på Disney Frozen.


9. Arditex Unicorn fåtölj

Arditex Unicorn fåtölj

Arditex Unicorn fåtölj har fått niondeplatsen. Det här är en barnfåtölj som genast kommer att bli flickornas favorit. Möbeln är oerhört bekväm att sitta och mysa i och har dessutom fått en fin färgad bild av en supersöt enhörning (unicorn) på ryggen. Unicorn fåtölj kommer från Arditex (i Holland) och är tillverkad av polyester, skum samt trä och har en längd på 32 centimeter, bredd på 42 centimeter och en höjd på 52 centimeter.

Fåtöljens klädsel är i färgerna rosa samt blått och är avtagbar vilket innebär att den kan tvättas vid behov. Den här fina barnfåtöljen passar barn i åldern fyra till elva år men har en något högre prislapp än många andra fåtöljer vilket givit den tredjeplatsen.

Knapp för att se priset på produkten.


10. Teddy Kids Barnfåtölj

Teddy Kids Barnfåtölj

Teddy Kids Barnfåtölj har tillverkats av företaget JOX som skapar fina möbler till barn. Deras ambition är att producera produkter av hög kvalitet som kommer att hålla barnets hela uppväxt (eller ärvas av yngre syskon). JOX designar möbler med minimalistisk tidlös elegans samt med säkerhet i fokus. Denna fina och mysiga barnfåtölj har alltså en ganska enkel design som klätts med ett gosigt teddyfleecematerial av polyester. Till skillnad från förstaplats fåtöljen, Alice & Fox Björnfåtölj, har denna möbel utrustats med högre ben (av trä) samt ett högre pris.

Enkelt att inreda barnrummet med Teddy Kids Barnfåtölj

Teddy Kids Barnfåtölj har en neutral vit färg som passar till både pojkar och flickor, barnets rum eller vardagsrummet. Teddy Kids barnfåtölj har fått en mjuk stoppning som gör den både mysig och bekväm att sitta i. Fåtöljen är stadig och har måtten 29 x 44 x 51.5 centimeter samt en maxvikt på 60 kilo. Fåtöljen är enkel att hålla ren med en fuktig trasa. Teddy Kids Barnfåtölj är en mysig fåtölj som passar till alla barn, lekrum eller vardagsrum men den högre prislappen samt fåtöljens lägre rygg har givit Teddy Kids Barnfåtölj andraplatsen.

Teddy Kids har en mjuk stoppning.

Knapp för att se priset på Teddy Kids.


Hur vi betygsätter produkter

Olika stilar
Barnfåtöljer finns precis som vanliga fåtöljer i en mängd olika stilar. Har du till exempel fastnat för Chesterfield och Oxford-stilen på soffor och fåtöljer för er vuxna? Då kan du slå till och köpa möbler i samma stil till barnen. Eftersom det finns barnmöbler i samma stil kan du utan problem placera dem i vardagsrummet. De matchar då de stora möblerna på ett fint sätt, och ser lite extra gulliga ut eftersom de ser ut som små miniatyrer av de fullstora sofforna och fåtöljerna. Naturligtvis går det alldeles utmärkt att köpa en sådan barnfåtölj eller barnsoffa även om möbeln ska placeras i barnens eget rum. Det är naturligtvis att det är fint även där, även om de flesta kanske generellt satsar på en lite mer avslappnad stil i barnrummet jämfört med i vardagsrummet. Chesterfield är, förutom att de är mycket fina, även mycket bekväma att sitta i. Det gäller både soffor och fåtöljer. Det gör att de har en lika självklar plats i minsta barnets rum, som i familjens vardagsrum.

Att välja barnfåtölj
Att välja ut vilken barnfåtölj som ska köpas är inte så lätt. Att det finns många modeller att välja mellan är naturligtvis positivt på många sätt, men det gör också valet svårare. Du behöver därför lägga stort fokus på att hitta rätt möbel till just ditt barns rum. Det finns några saker du kan fundera över för att ha större chans att hitta rätt.

 • Vem ska använda fåtöljen?
  Det här är en väldigt viktig fråga. Vissa fåtöljer är nämligen, främst på grund av sina mått, främst avsedda för barn mellan 1 och 2 år. Om ditt barn är äldre finns det andra mer passande möbler att välja på. Det gäller med andra ord att du studerar måtten när du tittar på olika fåtöljer. Se till att välja en fåtölj som passar den ålder ditt barn är i just nu.
 • Hur länge vill du att fåtöljen ska kunna användas?
  Det här är en högst relevant fråga, och något som till viss del hänger ihop med föregående fråga. När du köper en barnfåtölj vill du förmodligen att dottern eller sonen ska kunna börja använda den så snabbt som möjligt. Detta vållar sällan några problem. Det som kan göra det hela en aning svårare är att du förmodligen vill att fåtöljen ska kunna användas relativt länge. Därför bör den inte vara för begränsad i måtten. Detta kan vålla lite mer huvudbry, men om du ser dig omkring i olika butiker är chansen stor att du så småningom hittar något lämpligt.
 • Vilket material föredrar du?
  När du svarar på den här frågan finns det flera saker du bör ha i åtanke. Du bör naturligtvis välja en fåtölj i ett material som passar in i det rum där den ska stå. Eftersom det är ett barn som ska använda fåtöljen är det naturligtvis också bra om den går att rengöra relativt enkelt. Dessutom är det naturligtvis av allra största vikt att den är skön att sitta i. Du kan välja mellan många olika material, men se till att fundera över samtliga tre aspekter som vi nämnt ovan innan du fattar ett beslut.

Frågor och svar kring Barnfåtöljer

✅ Hur mycket kostar en barnfåtölj?

Det varierar från en möbel till en annan. Det finns varianter för cirka 200 kronor, men det finns även gott om modeller som kostar mer än tio gånger så mycket. Prisskillnader kan bland annat bero på material, tillverkare, varumärke, mått och design.

✅ Finns det några andra alternativ om jag vill ordna en bra sittplats utan att köpa en barnfåtölj?

Du kan naturligtvis satsa på en saccosäck istället om du tycker att den är lättare att få plats med. Tänk dock på att inte låta alltför små barn använda saccosäck. Det finns då en viss kvävningsrisk. På barnrummet bör du därför vänta med en saccosäck tills ditt barn hunnit bli över 3 år. I vardagsrummet, i sällskap av dig, kan det däremot gå bra, förutsatt att du befinner dig i samma rum och håller koll. Väldigt många upplever dock att fåtöljerna är både bekvämare och lättare att få att passa in.

✅ Hur hög viktbelastning tål en barnfåtölj?

Det varierar från en modell till en annan. Vissa barnfåtöljer har en maxvikt på 50 kg. Det finns andra med en mer generöst tilltagen gräns. Vissa har en så pass hög maxvikt att personer som väger 100 kg får sitta i dem. Det innebär att så gott som alla barn kan sitta där utan problem.

Sofia
Sofia

Sofia är vår expert inom kategorin barnprodukter. Hon har en gymnasieutbildning från Barn- och Fritidsprogrammet och läser nu tredje terminen på Förskollärarprogrammet vid universitetet. Hon arbetar extra i en barn- och leksaksbutik förutom när hon skriver om barnrelaterade produkter här på Letsbuyit.
Du når Sofia på sofia@letsbuyit.se