Bästa Flaskvärmaren → 3 nappflaskvärmare (bäst i test)

Bäst Flaskvärmare

Topp-3 Flaskvärmare Vanliga frågor


Vissa produkter vet du redan innan du får barn att du behöver. Du inser förmodligen ungefär samtidigt som du får veta att du väntar barn att du kommer att behöva köpa en barnvagn och en spjälsäng. Det är den typen av större inköp som det pratas mycket om och som knappt går att missa. Sedan finns det en mängd produkter som är väldigt bra att ha, men som du kommer upptäcka först efter att du har blivit förälder. Till den produktkategorin hör flaskvärmaren. Den är praktisk att ha både i hemmet och på resan. Dess ringa storlek gör den dessutom enkel att ta med.

⭐ De 3 bästa Flaskvärmarna 2024

Vi har valt dessa Flaskvärmare som våra Topp-3. Tre flaskvärmare som skonsamt och effektivt värmer flytande mat. De ser till att maten uppnår en jämn temperatur på ett säkert sätt utan risk för överhettning.

⭐ Bäst i test: Tommee Tippee Elektrisk Flaskvärmare

Att ha en flaskvärmare kanske låter onödigt när det finns såväl kastruller och spis som mikrovågsugn. Faktum är dock att du kommer att uppskatta den här flaskvärmaren om du ger den en chans. Den är elektrisk, och den är både lättanvänd och snabb. Något som också innebär en enorm fördel är att den har en inbyggd termostat. Det gör att värmaren enkelt kan se till att den välling, mjölk, mjölkersättning eller barnmat som du vill värma får exakt rätt temperatur.

Du har säkert upplevt någon gång att det du ska värma blir alldeles för varmt. Då vet du också hur frustrerat det lilla barnet kan hinna bli under tiden ni väntar på att maten ska svalna. Med den här värmaren slipper ni den upplevelsen.
Det är lätt att göra ren den här flaskvärmaren efter användning och en stor fördel är att den passar de allra flesta nappflaskor på marknaden.

Kolla priset

2. Philips Avent Flaskvärmare

Om du vill ha en flexibel värmare som kan användas till såväl nappflaskor som barnmatsburkar är detta förmodligen det optimala valet. En mycket snabb och smart flaskvärmare från Philips. Värmaren har en praktisk temperaturkontrollsfunktion som förhindrar att mjölken värms upp för mycket.

Det går utmärkt att värma såväl nappflaskor som barnmatsburkar i denna. De värms upp i vatten, och en signal ljuder när maten eller drycken har uppnått den temperatur ni önskat. Den adapter som behövs för att värmaren ska kunna användas i bilen följer också med vid köp. Med denna barnkostvärmare har ni med andra ord det ni behöver för att kunna servera barnmat och dryck med rätt temperatur vid varje tillfälle.

Kolla priset

3. Neno sterilisator & flaskvärmare


Det här är en produkt som du kommer att ha stor nytta av under den första tiden som småbarnsförälder. Att hitta en flaskvärmare är inte särskilt svårt, men den här modellen erbjuder ett flertal nyttiga funktioner. Här får du en sterilisator som gör att du hela tiden kan säkerställa att både nappflaskor och nappar håller sig fräscha och hygieniska. Maskinen är också utrustad med en tiningsfunktion som gör att du kan tina upp barnmat och nedfrusen mjölk på ett snabbt och enkelt sätt. Naturligtvis kan du också göra det du kanske främst är ute efter, nämligen värma mjölk på ett enkelt och snabbt sätt när det behövs.

Något som du mycket väl kan få stor nytta av är den inbyggda nattbelysningen. Tack vare denna kan du enkelt använda flaskvärmaren även på kvällen och natten, utan att tända alla lampor. Det här är helt enkelt en mer påkostad och avancerad flaskvärmare än de flesta andra på marknaden.

Kolla priset

Hur vi väljer ut och betygsätter produkter

Vi jämför och sammanställer de produkter som vi anser är de bästa på marknaden utifrån ett antal kriterier.  Vi samarbetar med många butiker och e-handlare och även om det kan ha en inverkan på vilka produkter vi väljer att recensera är det ändå vårt team som gör en professionell bedömning av vilka som faktiskt är bäst. Våra rekommendationer stöds av denna bedömning. Följande parametrar är något vi tar med i varje bedömning:

  • Tester som gjorts på produkten tidigare av experter online eller publicerade i facktidskrifter.

  • Produktrecensioner och produktomdömen från kunder.

  • Jämförelse av produktspecifikationer, funktioner och kapacitet för respektive produkt.

Flaskvärmarens funktion

Flaskvärmarens namn gör det tydligt vad den här produkten är ämnad för. Den är till för att värma flaskor. Det handlar förstås främst om flaskor med välling eller nedkyld bröstmjölk. Den kan även användas till mjölkersättning. Flaskvärmaren kan även hålla vätskan vid lagom temperatur under en period efter att den värmts upp. Vissa men inte alla produkter kan även värma barnmatsburkar.

Fördelar

När man läser om flaskvärmarens funktion är det lätt att man börjar fundera över om det här verkligen är en produkt som man behöver. Går du också i de tankarna? Då kan vi kanske få dig att tänka om. Visst går det att använda vattenbad eller mikrovågsugn för att värma flaskorna. Det innebär dock en hel del nackdelar jämfört med en nappflaskvärmare. Med en flaskvärmare går det för det första betydligt snabbare att värma innehållet i flaskan. Detta kan vara väldigt betydelsefullt. Med ett vattenbad får du räkna med att det tar fem minuter eller mer att få till en bra temperatur. Med en flaskvärmare går det betydligt fortare.

En flaskvärmare är också hälsosammare än en mikrovågsugn att använda. Detta är förstås en otroligt viktig aspekt eftersom våra barn är det käraste vi har. Nappflaskvärmaren kan du dessutom ta med dig när du reser bort. Detta är betydligt svårare med mikrovågsugnen, som ju är betydligt större och mer otymplig. En annan fördel är att värmaren ser till att inte vätskan börjar koka. Det är framför allt viktigt när du ska värma bröstmjölk, som förlorar en del av sin näring om den kokar. Detta är en otroligt betydelsefull fördel värd att lyfta fram.

Flaskvärmare för välling eller nedkyld bröstmjölk

När behövs flaskvärmaren?

Är då en flaskvärmare verkligen nödvändig att ha? Nej, nödvändig är den naturligtvis inte, men den är väldigt fördelaktig att ha. Det finns flera tillfällen då den kan vara väldigt bra att ha. Det vanligaste användningsområdet är hemma på natten. Alla som haft små barn vet att de inte har speciellt gott tålamod när de vaknar på natten och är hungriga. Tålamodet är lika med noll. Visst kan du bege dig till köket och där blanda i ordning välling för att värma den i kastrull.

Du kan dock räkna kallt med att din son eller dotter kommer hinna bli riktigt arg och upprörd innan vällingen är färdig. Alla som har träffat en arg och ledsen liten bebis vet att bebisskrik kan skära genom märg och ben. Det kan dessutom väcka vem som helst. Om det tar fem minuter att tillaga välling kan du utgå från att samtliga familjemedlemmar kommer ha vaknat innan den yngsta familjemedlemmen har hunnit få sin mat. Då är flaskvärmaren betydligt mer effektiv. Med den kan du ha vällingen eller bröstmjölken uppvärmd till en bra temperatur på cirka 90 sekunder. Vissa modeller ger till och med snabbare resultat än så. Det finns värmare som värmer upp vätskan i flaskan till 37 grader på en halv minut.

På resan

En flaskvärmare är fenomenalt praktisk att ha med på resan. Dels är den naturligtvis bra att ha på både nätter och dagar när ni väl har kommit fram till resmålet. Även där kommer ju bebisen bli hungrig på nätterna, och även när det vaknar efter middagsvilan kan det vara bråttom att få i den lilla lite välling. Även i bilen kan flaskvärmaren vara till mycket stor nytta. Under en lång bilresa är det mycket troligt att din lilla bebis så småningom blir hungrig. Många barn somnar i sitt babyskydd och kan sova gott under flera timmar.

När sonen eller dottern väl vaknar betyder det att han eller hon inte har ätit på länge. Då kommer din lilla baby med största säkerhet vara mycket hungrig. För att ni ska kunna rulla vidare direkt utan avbrott är en flaskvärmare en nödvändig följeslagare. Om denna kan användas med hjälp av koppling till cigarettändaruttaget i bilen kan du värma bebisens mat direkt, medan bilen åker. På så sätt slipper ni avbrott och kan ta er snabbare fram till destinationen. Ditt lilla barn får sin mat snabbt och ni andra får så kort restid som möjligt. Alla vinner med andra ord på detta.

Olika flaskvärmare

Precis som inom många andra produktkategorier finns det en hel del alternativ när du vill köpa en ny flaskvärmare. Skillnaderna kan vara såväl stora som små. Vi ska här titta på vad som kan skilja de olika produkterna åt.

Olika flaskvärmare

Hastighet

Något som du absolut bör undersöka noga är hur snabbt de olika produkterna levererar välling eller bröstmjölk med lagom temperatur. Här kan det skilja ganska mycket mellan olika produkter. Vissa varianter värmer upp vätskan till 37 grader på 30 sekunder. Detta är naturligtvis otroligt praktiskt och skönt för en trött småbarnsförälder som sliter med bristfällig sömn och som gärna vill få vällingen klar att servera innan alla i huset hunnit vakna. Andra värmare är klara på 90 sekunder.

Det är också en helt acceptabel tid. Det finns dock även värmare som tar längre tid på sig än så. Här kan det vara klokt att stanna upp och fundera. Ger en sådan produkt verkligen den fördel jämfört med vattenbad, kastruller och mikrovågsugnar som du är ute efter? Blir ditt svar nej? Då ska du se till att välja någon av de snabbare varianterna.

Möjlighet att värma burkar

Något som du kan titta på när du ska jämföra olika produkter är om flaskvärmarna även ger möjlighet att värma barnmatsburkar. Om detta är möjligt ger det en längre användningstid och en mer regelbunden användning. Man kan helt enkelt säga att du får mer valuta för pengarna. Det är långt ifrån alla produkter som erbjuder denna möjlighet. Därför kan det vara intressant att fundera över om du behöver denna funktion eller inte. Om svaret är ja, kommer dina alternativ att bli betydligt färre. Å andra sidan kan det göra valet enklare eftersom det begränsar utbudet.

Bibehålla värmen

Alla flaskvärmare kan värma vätskor i nappflaskor. Konstigt vore det annars. Vad som däremot inte är givet är att de även kan hålla vätskan varm när den väl har blivit uppvärmd. Tänk dig exempelvis att du mitt i matningen blir tvungen att gå och byta blöja på din lilla bebis. Kanske behövs även ett snabbt bad. När du väl kommer tillbaka kanske vällingen har hunnit bli för kall om flaskan står rätt upp och ned. Om den däremot står i nappflaskvärmaren kan den hållas i alldeles lagom temperatur.

Detta förutsätter dock att du har valt en av de modeller som har en funktion gör att den håller värmen. Kom dock ihåg att det ofta finns en tidsbegränsning. Vissa flaskvärmare håller vätskan varm i 20 minuter, andra i en timme. Det kan finnas vissa variationer. Du kan naturligtvis läsa om huruvida funktionen finns i produktbeskrivningen. Där kan du även se hur länge vätskan i så fall hålls varm.

Användning i bilen

Något som du definitivt bör ta reda på är huruvida produkten går att använda även i en bil. Detta kan nämligen vara en förutsättning för att du ska ha någon nytta av den, om din huvudsakliga tanke är att kunna värma välling på resande fot. Vissa produkter har ett geléinlägg som gör att produkter manuellt kan värmas även utan el. Det kan dock ta längre tid. Andra varianter kan kopplas in till bilens cigarettuttag och på så sätt fungera utmärkt även i bilen. Kom bara ihåg att det inte är självklart att en flaskvärmare kan användas utan tillgång till el. Se därför till att undersöka detta innan du väljer ut en produkt.

Rengöringssystem
Vissa flaskvärmare kan erbjuda en väldigt värdefull funktion. Det handlar om ett inbyggt rengöringssystem. Det är naturligtvis ingen absolut nödvändighet att ha. Du kan förstås handdiska. Det är dock oerhört smidigt med en sterilisator och rengöringssystem eftersom du då kan vara säker på att flaskorna hålls hygieniska och i bra skick.


Frågor och svar kring Flaskvärmare

✅ Vilka är de främsta fördelarna med en flaskvärmare?

Att välling och bröstmjölk värms upp på ett sätt som gör att alla näringsämnen bibehålls är troligtvis den allra främsta fördelen. Att den ger dig möjlighet till bättre nattsömn är naturligtvis en annan fördel som får de allra flesta småbarnsföräldrar att tacka och ta emot. Sömn är nämligen något som många nyblivna föräldrar lider stor brist på. Här hittar du våra rekommenderade flaskvärmare.

✅ Hur vet man när uppvärmningen är klar?

Det kan variera från en värmare till en annan. Vissa produkter har ett ljudlarm som gör att enheten piper när vätskan nått önskad temperatur. Andra har en lampa som tänds när vätskan uppnått den temperatur som du har ställt in på temperaturreglaget.

✅ Hur mycket kostar en flaskvärmare?

Flaskvärmare går att hitta från cirka 150 kronor. Det finns vissa enklare och manuella varianter som kostar mindre än en hundralapp, men dessa ger inte den snabbhet som du förmodligen efterfrågar. Alla flaskvärmare går naturligtvis inte att köpa för 150 kronor. Även i denna produktkategori finns prisskillnader. Somliga mer avancerade modeller kostar cirka 1 000 kronor. För det priset kan du räkna med en avancerad produkt med gott om funktioner.

✅ Hur bibehålls säkerheten hos en produkt med värmehållande funktion?

Det görs genom en automatisk avstängningsfunktion. När maxtiden har gått stängs värmen automatiskt av. Det kan vara efter 20 minuter, 30 minuter eller 60 minuter, beroende på vilken produkt du väljer.

Källor:

Snabbmeny: Topp-3 Flaskvärmare

Sofia
Sofia

Sofia är vår expert inom kategorin barnprodukter. Hon har en gymnasieutbildning från Barn- och Fritidsprogrammet och läser nu tredje terminen på Förskollärarprogrammet vid universitetet. Hon arbetar extra i en barn- och leksaksbutik förutom när hon skriver om barnrelaterade produkter här på Letsbuyit.
Du når Sofia på sofia@letsbuyit.se