Skrinda

Bäst Skrinda
Snabbmeny:
Bästa Skrindorna 2023: 1. North 13.5 Light skrinda 2. Outfit Skrinda Hopfällbar 3. Micki Skrinda 4. Classic World Skrinda 5. Woodi Skrinda Vanliga frågor

Dela på Facebook Dela på Twitter

Skrindor har funnits i många år och använts till olika saker. De stora varianterna användes länge till att köra hö på, och det gör de på vissa ställen fortfarande. Det är dock inte de skrindorna som är de vanligaste. De som köps och används mest idag är de betydligt mindre barnskrindorna. De passar utmärkt att dra mindre barn i, men går naturligtvis även att använda när det är dags att gå på utflykt, för att frakta matsäck och annan packning. Det här är helt enkelt ett redskap med brett användningsområde.

 

Bästa Skrindorna 2023

Dessa fem skrindor anser vi är de bästa i år, 2023.
På plats 1-5 hittar du:


1. North 13.5 Light skrinda

North 13.5 Light skrinda

Skrindan North 13.5 Light blir vårt toppval. Skrindan är 79 cm lång och 55 cm bred. En rejäl skrinda som rymmer en hel del packning. Samtidigt en väldigt lätt skrinda med en vikt på endast 11,5 kg vilket gör den väldigt lättmanövrerad. North 13.5 Light är lätt att packa ihop och tål att bära upp till 75 kg packning. En skrinda som är perfekt att ta med sig till stranden, utflykten i skogen eller semesterresan.

Främsta fördelar med North 13.5 Light:

⭐Lätt att manövrera.
⭐Stadig.
⭐Stort lastutryme - rymmer mycket packning.
⭐Lätt att packa ihop.
⭐Låg vikt.

Jollyroom Kolla priset

 

2. Classic World Skrinda

Classic World Skrinda

En vacker träkärra i klassisk design. En träskrinda att med sig på en mysig picknick eller på en utflykt med familjen. Rekommenderad ålder: Från 3 år.

Fördelar och nackdelar med Classic World Skrinda:

⭐ Snygg klassisk design.
⭐ Tillverkad i trä.
⭐ Mycket plats för leksaker, matsäck och barn.
⛔ Kan upplevas krånglig att montera.
⛔ En något kort dragstång, en längre person får böja sig ner för att dra kärran.

Jollyroom Kolla priset

 

3. Woodi Skrinda

Woodi Skrinda

Det här är en riktigt fin, vitmålad skrinda i trä från Woodlii. Dess rejäla hjul gör den stabil även på ojämna underlag. Den ligger bra till i pris och är enkel att ha med på utflykten.

Fördelar och nackdelar med Woodi Skrinda:

⭐ Bra pris.
⭐ Stabil kärra.
⭐ Enkel att ha med på utflykten.

 

4. Outfit Skrinda Hopfällbar

Outfit Skrinda Hopfällbar

Denna praktiska och hopfällbara skrinda har ett stort lastutrymme (med en lastkapacitet på 80 kg) och du får enkelt plats med allt du behöver ha med till stranden eller lekplatsen. Den är enkel att fälla ihop och packa in i bilen efter användning. En stor fördel är de robusta hjulen som underlättar körning i svårare terräng, exempelvis mjuk sand. En smart och smidig transportvag när du behöver du har mycket som behöver transporteras.

Främsta fördelar med Outfit Skrinda:

⭐Stort lastutrymme (maxvikt 80 kg).
⭐Enkel att fälla ihop.
⭐Robusta hjul underlättar körning i svårt terräng, exempelvis på sandstrand.
⭐Låg vikt (8,8 kg).


 

5. Micki Skrinda

Micki Skrinda

En praktisk träskrinda att skjuta barnen på utflykten eller för att packa med matsäck och leksaker till stranden. Micki träskrinda är byggd i ett klassiskt utförande och tillverkad av obehandlat trä. Hjulen är fyra rejäla gummihjul som rullar fint på alla underlag. Kärran är rätt lång med måtten 104 x 48 x 38 cm. En stor fördel är det långa träskaftet som gör vagnen lättstyrd.

Fördelar och nackdelar med Micki Skrinda:

⭐Lättstyrd med det långa träskaftet.
⭐Rejäla gummihjul.
⛔ Rätt brett mellan skrindans spjälor. Risk att småsaker ramlar ur vagnen under färden.


 

Att köpa en skrinda online

Eftersom skrindan är ett redskap med gamla anor, är det förstås lätt gjort att anta att det inte går att köpa några nya i butik idag. Så är dock inte fallet. Skrindan är lika populär nu som då, och det finns gott om nya exemplar att köpa i ett flertal olika butiker. De finns i varierande storlekar och med olika utseenden, men vanligast är de traditionella träskrindorna med ett långt handtag av trä som föräldrarna, eller andra vuxna, kan hålla i för att dra skrindan efter sig. Beroende på material och konstruktion kan priset på skrindorna skilja en del. Vissa enklare träskrindor kostar bara runt 400 kronor, medan lite större skrindor, eller skrindor med mer hållbara hjul exempelvis kan kosta betydligt mer. Generellt kan det dock sägas att majoriteten av alla barnskrindor kostar mellan 400 och 1 500 kronor. Visst kan det finnas några exemplar som är billigare och vissa exemplar som är dyrare, men de allra flesta hamnar trots allt inom detta prisintervall.

Att köpa en skrinda online

Många olika användningsområden

En liten skrinda kan användas till många olika saker. Detta är förstås främsta skälet till att den lilla vagnen förblivit så populär. Vagnarna används såväl mitt inne bland stadens gator som ute på landet. Valet av däck påverkar förstås möjligheten att ta sig fram på olika platser. Vissa däck är små och smala, och är främst avsedda att använda på släta underlag där det är lätt att ta sig fram. Andra skrindor är försedda med robusta, större däck, i vissa fall luftfyllda sådana. Dessa tar sig med enkelhet fram även där det är ojämnare underlag som till exempel gräs. Däcken är definitivt något du bör titta på innan du väljer en skrinda. Du behöver tänka klokt och välja en vagn som passar sitt syfte.Skrindan - ett bra färdmedel

Ett bra färdmedel för barnen
En skrinda är ett utmärkt sätt att transportera barnen i, när de blivit för stora för att färdas i barnvagn men kanske inte orkar gå hela sträckan på egen hand. Många av skrindorna är dessutom tillräckligt rymliga för att det ska gå utmärkt att låta två barn sitta i dem samtidigt. Om du vill gå på utflykt med barnen till någon park i närheten, eller ta med dem för att leka i en lekpark som ligger en bit bort från hemmet, kan det här vara ett perfekt transportmedel.Kanske vill barnen gå en bit, för att sedan kunna vila benen medan du drar dem i skrindan. Om barnen är små är det klokt att välja en modell som har relativt höga kanter, för att säkerställa att de inte råkar falla av under promenadens gång. Här är det värt att notera att utseendet kan variera en hel del mellan olika modeller, vilket gör att det även kan skilja en del på sidornas höjd från en modell till en annan. Här får du använda din fingertoppskänsla för att komma fram till hur höga kanterna behöver vara. Vissa barn sitter mycket stilla i kärran medan de åker, medan andra gärna klättrar runt för att se bättre. Du vet bäst hur dina barn beter sig och vilka vanor de har, därför är det du som kan göra det klokaste valet.

 
Perfekt för utflykten eller mathandlingen

En skrinda är verkligen det perfekta redskapet att ha med när du ska ge dig iväg på utflykt med familjen eller vännerna. Den fungerar faktiskt även alldeles utmärkt att ta med när du går till den lokala livsmedelsbutiken för att handla hem dina matvaror. I det senare faller har du kanske aldrig ens tänkt tanken på att du skulle kunna göra på det sättet, men det kan vara betydligt mer praktiskt än att för hand bära hem ett flertal tunga matkassar.


Ett smart transportmedlet för att frakta packning

Kanske har du ingen bil, och behöver därför ta dig till och från butiken till fots, eller så kanske du tänker på miljön och vill försöka använda bilen i så liten utsträckning som möjligt. Att då ta med skrindan är ett bra sätt att bespara axlar, knän och rygg den tunga belastning som ett antal tungt lastade varukassar annars ger. Genom att placera dem i skrindan och dra hem dem gör du att vägen hem blir enklare och går snabbare. På samma sätt kan du använda transportmedlet för att frakta packning när det är dags för någon typ av utflykt.


Ett bra färdmedel för barnen

Oavsett om du ska följa med dina barn och deras vänner för att spela brännboll i parken, eller om du och dina vänner ska gå till stranden för att ha en picknick och bada, behöver ni något att lägga packningen på. Åtminstone om ni alla vill slippa bära på tunga ryggsäckar. Då är skrindan helt perfekt. Den är enkelt att dra med, den tar inte speciellt stor plats och ändå rymmer den en hel del väskor och andra föremål. I och med att det finns rejäla kanter på alla sidor riskerar du heller inte att någon packning ska ramla av i farten, som för övrigt sällan blir speciellt hög när man drar till fots.


Köpa skrinda till barn

Många köper en liten skrinda, barnskrinda för barnen. Denna typ av barnskrindor är ofta tillverkade i trä och brukar vara ett uppskattat sätt för barnen att få åka bakom en förälder som drar dem. En träskrinda passar perfekt på utflykten eller då man besöker en park eller eller ett turistmål som kräver längre sträckor av promenader.


Det är mysigt att åka skrinda tillsammans med sitt syskon eller en god vän.

Fördelarna med en hopfällbar skrinda

Om du köper en skrinda eller transportvagn som är hopfällbar blir det enklare att få med sig vagnen om ni ska åka en längre bit för att komma till ert utflyktsmål. En hopfällbar skrinda fäller du enkelt ihop och packar in i baksätet på bilen. Sedan är det bara att fälla upp den när ni har kommit fram. Var bara noggrann med att kontrollera att alla fästanordningar är på plats så att skrindan kan dras på ett säkert sätt.Som dekoration i trädgården

Det vanligaste är förstås att träskrindan används i praktiskt syfte, för att dra något eller någon på. Det finns dock även andra tänkbara användningsområden. Det finns till exempel många som väljer att placera skrindan någonstans i trädgården, där en rad vackra växter ställs på och runtom skrindan. Det kan bli oerhört vackert när vackra ampelväxter slingrar sig ned från avsatsen, och när rosor klättrar upp längs skrindans kanter. Det ger helt enkelt trädgården något litet extra. Det gäller med andra ord att våga tänka utanför ramarna, och inte bara anta att ett redskap av denna typ måste användas på samma sätt som den alltid har gjort förr. Våga skapa ditt eget användningsområde för skrindan. Då kan du få ut mycket mer av den.


Som hjälpmedel i stall och ladugård

Om du bor på en lantgård, eller brukar hjälpa till i ett stall, vet du att den vardagen ofta inkluderar en hel del tunga lyft. Vattenhinkar ska bäras ut till hagen, foderhinkar ska placeras i boxarna och hö ska ges till djuren. I början är det sällan några problem, men efter månader och år av slit och tunga lyft kan kroppen börja säga ifrån. Det bästa är om du kan göra vad du kan för att lindra slitaget på kroppen redan från början, vilket skrindan kan hjälpa dig med. Om du ser till att det finns en skrinda eller liknande vagn i stallet eller ladugården, kan du snabbt och enkelt fylla hinkar och kärl och placera dem på vagnen, för att sedan snabbt ta dig med din last mellan hagar och ladugård och stall. Du märker knappt hur tung lasten är, du kommer snabbt fram och din kropp kommer att tacka dig genom att hålla mycket längre.


Färd bakom hund

Du kanske ser framför dig att det är du själv som ska dra ditt barn i skrindan när ni går på promenad eller utflykt. Så är det förstås många gånger, men det behöver inte vara så. Du kanske har en hund som tycker om att arbeta, och det går faktiskt väldigt bra att låta en hund dra en skrinda med ett barn eller annan last i. Det blir ett bra motionspass för hunden, som samtidigt får delta i era vardagsaktiviteter. Det brukar uppskattas mycket av både hund, barn och säkerligen även av dig. Det gäller förstås att du väljer en skrinda av den typ som är avsedd för detta syfte, samt en sele i vilken den kan fästas.


Vanliga försäljningsställen av barnskrindor:

  • Jollyroom
  • Stor & Liten
  • Jula
  • XXL
  • Rusta
  • Bauhaus
  • Clas Ohslon
  • Biltema
  • Granngården
  • ÖB


Här hittar du fler av våra köpguider:

 

Frågor och svar kring Skrindor

✅ Hur tidigt kan ett barn börja åka i en skrinda?

Det kan förstås vara olika från barn till barn, och det beror även på vilken skrinda du väljer, eftersom vissa är säkrare än andra, med högre kanter. Vissa skrindor rekommenderas från 18 månaders ålder, andra har en något högre rekommenderad åldersgräns.


✅ Vilket material är vanligtvis skrindornas däck tillverkade av?

Det finns olika modeller. Det är vanligt med gummidäck. Vissa är små och smala, medan andra är både breda och högre. Vad du ska välja beror främst på hur du har tänkt använda vagnen och vilket underlag den främst kommer att dras på.


✅ Finns det broms på skrindor?

De allra flesta skrindor som säljs i butik saknar broms. Det är därför viktigt att tänka på att du aldrig får släppa skrindan när du står i en sluttning av något slag, eftersom den då kommer att börja rulla.


✅ Hur tung last kan man dra i en skrinda?

Det varierar, men det är vanligt att maxlasten anges till mellan 30 och 45 kilo. Det finns dock även flera mer robusta och tåliga varianter som tål last upp till 80 kg eller till och med mer än så.


Källor:

Snabbmeny:
Toppval Skrindor Vanliga frågor