Skrinda för barn: De 5 bästa hopfällbara skrindorna för utflykten (bäst i test)

Bästa Skrindan


En skrinda är en dragvagn som ofta används av barnfamiljer för att transportera barn och bagage. Det finns olika typer av skrindor som är anpassade för olika åldrar och behov. De används ofta när man ska ta med sig barn, packning eller annat bagage till exempel när man åker till parker, stranden, eller när man ska handla. Skrindan är också ett praktiskt transportmedel för att ta med sig nödvändiga saker som kläder, leksaker, mat och dryck.

Skrindor har funnits i många år och använts till olika saker. De stora varianterna användes länge till att köra hö på, och det gör de på vissa ställen fortfarande. Det är dock inte de skrindorna som är de vanligaste. De som köps och används mest idag är de betydligt mindre barnskrindorna. De passar utmärkt att dra mindre barn i, men går naturligtvis även att använda när det är dags att gå på utflykt, för att frakta matsäck och annan packning. Det här är helt enkelt ett redskap med brett användningsområde. Här har vi listat, enligt vårt tycke, de fem bästa skrindorna.

De 5 Bästa Skrindorna 2024

Dessa fem skrindor anser vi är Bäst-i-test i år, 2024.
På plats 1-5 hittar du:

⭐ Bäst i test: North 13.5 Light hopfällbar skrinda

North 13.5 Light hopfällbar skrinda

Skrindan North 13.5 Light blir vårt toppval. Vagnen är 79 cm lång och 55 cm bred. En rejäl skrinda som rymmer en hel del packning. Samtidigt en väldigt lätt skrinda med en vikt på endast 11,5 kg vilket gör den väldigt lättmanövrerad.

Skrindan är lätt att packa ihop och tål att bära upp till 75 kg packning. En skrinda som är perfekt att ta med sig till stranden, utflykten i skogen eller semesterresan.

Fördelar med skrindan:
Fördelarna med skrindan North 13.5 Light

  Specifikationer

North 13.5 Light

Bredd

45 cm

Höjd

55 cm

Längd

80 cm

Vikt

11,5 kg

Material

Stål, polyester, gummi

Övrigt

Maxvikt 75 kg

Knapp för att se priset på North 13.5 Light skrinda.


2. North 13.5 Porter – hopfällbar skrinda med tak

North 13.5 Porter hopfällbar skrinda

North 13.5s skrinda är den perfekta lösningen för alla som vill ha en bekväm och lättmanövrerad skrinda. Den är utrustad med ett avtagbart tak som gör att den lätt kan förvaras efter användning. Bromssystemet på både fram- och bakhjulen håller skrindan stadigt på plats även på ojämna underlag. Det justerbara handtaget gör det enkelt att manövrera skrindan och med den enhandshopfällningen tar det inte många sekunder att fälla ihop den och platsbesparande förvara den. Skrindan är idealisk för att förvara kläder, mat, vatten, handdukar och mycket mer vid utflykter och långa dagar vid stranden.

  Specifikationer

North 13.5 Porter med tak

Bredd

45 cm

Höjd

55 cm

Längd

85 cm

Vikt

15,8 kg

Material

Stål, polyester, gummi

Övrigt

Maxvikt 75 kg

Fördelar med North 13.5 Porter:

 • Enhandshopfällning för enkel inpackning i bilen.
 • Avtagbart tak – skydda barnen mot solen.
 • En säker vagn med bromssystem på både fram- och bakhjulen

Knapp för att se priset på North 13.5 Porter.


3. Classic World Kärra i Trä

Classic World Skrinda i Trä

Classic World erbjuder en elegant och stilren skrinda i trä som utstrålar klass och stil. Med det praktiska handtaget är den enkel att bära med sig när det är dags för picknick eller strandutflykt. Med sin klassiska design passar skrindan perfekt för att förvara både ätbara och icke ätbara saker, och är dessutom ett vackert inredningselement!

Främsta fördelar och nackdelar med Classic World Kärra:

 • + Klassisk design.
 • + Perfekt för mysig picknick.
 • – Dragstången upplevs av en del testare som för kort.

Knapp för att se priset på Classic World.


4. Micki Dragvagn

Micki Skrinda

En praktisk träskrinda att skjuta barnen på utflykten eller för att packa med matsäck och leksaker till stranden. Micki träskrinda är byggd i ett klassiskt utförande och tillverkad av obehandlat trä. Hjulen är fyra rejäla gummihjul som rullar fint på alla underlag. Kärran är rätt lång med måtten 104 x 48 x 38 cm. En stor fördel är det långa träskaftet som gör vagnen lättstyrd.

Fördelar och nackdelar med Micki Skrinda:

 • + Lättstyrd med det långa träskaftet.
 • + Rejäla gummihjul.
 • – Rätt brett mellan vagnens spjälor. Risk att småsaker ramlar ur vagnen under färden.

Knapp för att se priset på Micki.


5. Strandvagn Sunny Röd

Sunny strandvagn

Sunny strandvagn är den optimala vagnen för att ta med dig alla dina strandutrustningar och tillbehör till och från stranden. Den gör att du enkelt kan transportera allt som behövs för att ha en riktigt skön och avkopplande dag vid stranden. Du kan också ta med den till parken eller djurparken och bära alla saker som dina barn behöver eller även bära de trötta barnen. Med sin eleganta röda färg är den den perfekta vagnen för att göra en riktigt bra dag ännu bättre.

Knapp för att se priset hos Litenleker.


Hur vi betygsätter produkter


Att köpa en skrinda online

Eftersom skrindan är ett redskap med gamla anor, är det förstås lätt gjort att anta att det inte går att köpa några nya i butik idag. Så är dock inte fallet. Skrindan är lika populär nu som då, och det finns gott om nya exemplar att köpa i ett flertal olika butiker. De finns i varierande storlekar och med olika utseenden, men vanligast är de traditionella träskrindorna med ett långt handtag av trä som föräldrarna, eller andra vuxna, kan hålla i för att dra vagnen efter sig. Beroende på material och konstruktion kan priset på skrindorna skilja en del. Vissa enklare träskrindor kostar bara runt 400 kronor, medan lite större skrindor, eller skrindor med mer hållbara hjul exempelvis kan kosta betydligt mer. Generellt kan det dock sägas att majoriteten av alla barnskrindor kostar mellan 400 och 1 500 kronor. Visst kan det finnas några exemplar som är billigare och vissa exemplar som är dyrare, men de allra flesta hamnar trots allt inom detta prisintervall.

Att köpa en skrinda online

Många olika användningsområden

En liten skrinda kan användas till många olika saker. Detta är förstås främsta skälet till att den lilla vagnen förblivit så populär. Vagnarna används såväl mitt inne bland stadens gator som ute på landet. Valet av däck påverkar förstås möjligheten att ta sig fram på olika platser. Vissa däck är små och smala, och är främst avsedda att använda på släta underlag där det är lätt att ta sig fram. Andra skrindor är försedda med robusta, större däck, i vissa fall luftfyllda sådana. Dessa tar sig med enkelhet fram även där det är ojämnare underlag som till exempel gräs. Däcken är definitivt något du bör titta på innan du väljer en skrinda. Du behöver tänka klokt och välja en vagn som passar sitt syfte.

Skrindan - ett bra färdmedel

Ett bra färdmedel för barnen
En skrinda är ett utmärkt sätt att transportera barnen i, när de blivit för stora för att färdas i barnvagn men kanske inte orkar gå hela sträckan på egen hand. Många av skrindorna är dessutom tillräckligt rymliga för att det ska gå utmärkt att låta två barn sitta i dem samtidigt. Om du vill gå på utflykt med barnen till någon park i närheten, eller ta med dem för att leka i en lekpark som ligger en bit bort från hemmet, kan det här vara ett perfekt transportmedel.

Kanske vill barnen gå en bit, för att sedan kunna vila benen medan du drar dem i vagnen. Om barnen är små är det klokt att välja en modell som har relativt höga kanter, för att säkerställa att de inte råkar falla av under promenadens gång. Här är det värt att notera att utseendet kan variera en hel del mellan olika modeller, vilket gör att det även kan skilja en del på sidornas höjd från en modell till en annan. Här får du använda din fingertoppskänsla för att komma fram till hur höga kanterna behöver vara. Vissa barn sitter mycket stilla i kärran medan de åker, medan andra gärna klättrar runt för att se bättre. Du vet bäst hur dina barn beter sig och vilka vanor de har, därför är det du som kan göra det klokaste valet.

Perfekt för utflykten eller mathandlingen

En skrinda är verkligen det perfekta redskapet att ha med när du ska ge dig iväg på utflykt med familjen eller vännerna. Den fungerar faktiskt även alldeles utmärkt att ta med när du går till den lokala livsmedelsbutiken för att handla hem dina matvaror. I det senare faller har du kanske aldrig ens tänkt tanken på att du skulle kunna göra på det sättet, men det kan vara betydligt mer praktiskt än att för hand bära hem ett flertal tunga matkassar.

Ett smart transportmedlet för att frakta packning

Kanske har du ingen bil, och behöver därför ta dig till och från butiken till fots, eller så kanske du tänker på miljön och vill försöka använda bilen i så liten utsträckning som möjligt. Att då ta med skrindan är ett bra sätt att bespara axlar, knän och rygg den tunga belastning som ett antal tungt lastade varukassar annars ger. Genom att placera dem i skrindan och dra hem dem gör du att vägen hem blir enklare och går snabbare. På samma sätt kan du använda transportmedlet för att frakta packning när det är dags för någon typ av utflykt.

Oavsett om du ska följa med dina barn och deras vänner för att spela brännboll i parken, eller om du och dina vänner ska gå till stranden för att ha en picknick och bada, behöver ni något att lägga packningen på. Åtminstone om ni alla vill slippa bära på tunga ryggsäckar. Då är skrindan helt perfekt. Den är enkelt att dra med, den tar inte speciellt stor plats och ändå rymmer den en hel del väskor och andra föremål. I och med att det finns rejäla kanter på alla sidor riskerar du heller inte att någon packning ska ramla av i farten, som för övrigt sällan blir speciellt hög när man drar till fots.

Köpa skrinda till barn

Många köper en liten skrinda, barnskrinda för barnen. Denna typ av barnskrindor är ofta tillverkade i trä och brukar vara ett uppskattat sätt för barnen att få åka bakom en förälder som drar dem. En träskrinda passar perfekt på utflykten eller då man besöker en park eller eller ett turistmål som kräver längre sträckor av promenader.

Det är mysigt att åka skrinda tillsammans med sitt syskon eller en god vän.

Fördelarna med en hopfällbar skrinda

Om du köper en skrinda eller transportvagn som är hopfällbar blir det enklare att få med sig vagnen om ni ska åka en längre bit för att komma till ert utflyktsmål. En hopfällbar skrinda fäller du enkelt ihop och packar in i baksätet på bilen. Sedan är det bara att fälla upp den när ni har kommit fram. Var bara noggrann med att kontrollera att alla fästanordningar är på plats så att skrindan kan dras på ett säkert sätt.

Vanliga försäljningsställen av barnskrindor:

 • Jollyroom
 • Stor & Liten
 • Jula
 • Jysk
 • XXL
 • Rusta
 • ICA Maxi
 • Bauhaus
 • Clas Ohslon
 • Biltema
 • Granngården
 • ÖB

Frågor och svar kring Skrindor

✅ Vad är en skrinda?

Skrindor har länge varit ett populärt sätt att transportera föremål. För hundratals år sedan användes de ofta för att frakta hö och andra föremål. Idag har de återigen blivit ett populärt sätt att transportera föremål som exempelvis saker eller barn. Skrindor är ett miljövänligt och kostnadseffektivt alternativ som är ett utmärkt val för att transportera saker.

✅ Är en skrinda samma sak som en dragvagn?

Ja, det stämmer. En skrinda är ett användbart fordon som används för att flytta föremål från ett ställe till ett annat. Den är utformad med ett handtag som gör det möjligt att dra vagnen mellan olika platser. Skrindan är ett flexibelt och praktiskt fordon som kan användas för att enkelt frakta olika föremål.

✅ Hur tidigt kan ett barn börja åka i en skrinda?

Det kan förstås vara olika från barn till barn, och det beror även på vilken skrinda du väljer, eftersom vissa är säkrare än andra, med högre kanter. Vissa skrindor rekommenderas från 18 månaders ålder, andra har en något högre rekommenderad åldersgräns.

✅ Vilka användningsområden finns?

En skrinda är ett användbart och praktiskt verktyg som kan användas i många olika situationer. Det är ett perfekt sätt att transportera dina varor från matbutiken, det är smidigt att skjutsa barnen till förskolan med den, och det är enkelt att bära med sig badkläder och picknick till stranden. Skrindan ger dig möjligheten att ta med dig det du behöver, oavsett vart du än ska.

✅ Vilket material är vanligtvis däcken tillverkade av?

Det finns olika modeller. Det är vanligt med gummidäck. Vissa är små och smala, medan andra är både breda och högre. Vad du ska välja beror främst på hur du har tänkt använda vagnen och vilket underlag den främst kommer att dras på.

✅ Finns det broms på skrindor?

De allra flesta skrindor som säljs i butik saknar broms. Det är därför viktigt att tänka på att du aldrig får släppa skrindan när du står i en sluttning av något slag, eftersom den då kommer att börja rulla.

✅ Hur tung last kan man dra i vagnen?

Det varierar, men det är vanligt att maxlasten anges till mellan 30 och 45 kilo. Det finns dock även flera mer robusta och tåliga varianter som tål last upp till 80 kg eller till och med mer än så.

Sofia
Sofia

Sofia är vår expert inom kategorin barnprodukter. Hon har en gymnasieutbildning från Barn- och Fritidsprogrammet och läser nu tredje terminen på Förskollärarprogrammet vid universitetet. Hon arbetar extra i en barn- och leksaksbutik förutom när hon skriver om barnrelaterade produkter här på Letsbuyit.
Du når Sofia på sofia@letsbuyit.se