Doppresenter

Har du blivit bjuden på ett dop? Då kommer det troligtvis dyka upp en del funderingar. Vilka kläder ska du ha på dig? Vad ska du ge bort för något som doppresent? Det senare är en väldigt vanlig fråga och det kan vara väldigt svårt att veta vad som är lämpligt. Här ska vi titta på några förslag som du alltid kan använda dig av om du inte kommer på några egna idéer.

Bäst Doppresenter
Snabbmeny:
Toppval Doppresenter


Personliga doppresenter

På senare år har det dykt upp flera företag som säljer personliga doppresenter. Det finns gott om produkter att välja på. Det som gör dem personliga är att du kan välja att få dopbarnets namn och födelsedatum, eller enbart namn, på produkten. Det kan till exempel vara en lära gå-vagn, en filt, en nalle eller ett smycke. Vill du köpa något som barnet snabbt kan få glädje av kan också en plocklåda vara ett bra alternativ. För den som vill köpa en lite dyrare personlig doppresent finns andra alternativ. En stol till barnkammaren eller en barnsäng med barnets namn på gaveln är några exempel. Den här typen av doppresent kan med fördel sparas genom hela barnets liv, och kanske är det något som så småningom kan gå i arv till dennes barn och barnbarn. Produkter med inskriptioner är alltid lite extra roliga för eftervärlden att så småningom ärva, eftersom det vittnar om en historia. Naturligtvis är det dock dopbarnet som är i fokus på dopdagen, inte kommande generationer. Personliga presenter är dock alltid lite roligare att få, både för föräldrarna och så småningom även för den lilla.

En tavla

En tavla kan vara en fin och passande doppresent. Även här finns det möjlighet att ge bort en personlig tavla. Det kan till exempel vara barnets initial i stor skrift, följt av barnets hela namn och födelsedatum. Det kan också vara en söt figur mitt på tavlan, följt av namnet och de uppgifter du anser att du vill ha med. Det är till exempel vanligt att man tar med barnets namn samt födelselängd och vikt. Naturligtvis kan du också satsa på en annan fin tavla, som visserligen inte är personligt skapad för dopbarnet, men som är vacker och kan tänkas passa bra in i barnkammaren. Sådana tavlor finns det gott om, och de finns naturligtvis i olika prisklasser, vilket gör att du kan hitta något som passar den budget du har satt upp för dopet.

Tips på Doppresenter till flickor och pojkar.

Ett smycke

Många väljer att köpa ett smycke till dopbarnet. Det kan vara ett personligt smycke med en inskription till minne av dopdagen. Det kan dock även vara ett smycke som du hittar i smyckesbutiken som du tycker skulle passa. Ett silversmycke är ett klokt val av flera anledningar. Framför allt är inte användningen tidsbegränsad. Ett smycke kan dopbarnet behålla som ett minne, och även bära, genom hela livet. Det går också att köpa ett smycke med en berlock, till vilket man kan komplettera med fler berlocker vid kommande födelsedagar.

 

Toppval Doppresenter 2023

Vi har valt ut dessa förslag på uppskattade och populära doppresenter.

 

En leksak

Att köpa leksaker till doppresent kanske inte är så vanligt, men det behöver inte vara fel. Det du bör tänka på om du vill köpa en leksak, är att det är en hållbar och rejäl produkt. Det kan till exempel vara en robust klosslåda av trä, eller ett gungdjur som barnet kan ha glädje av länge. Detta är bara några exempel på tänkbara doppresenter inom kategorin leksaker. Naturligtvis finns det en mängd alternativ som kan fungera bra, men det bör inte vara något som går sönder efter en användning, eller som barnet växer ifrån på en månad. Lägg därför extra noggrann omsorg bakom ditt val om du vill köpa något som den lilla bebisen kan leka med.

Förslag på bra doppresenter.

Bokglädje för små barn

Böcker har mycket positivt att bidra med. De bidrar med ett bredare ordförråd och läsningen ger lugna, avkopplande stunder tillsammans med mamma, pappa eller någon annan viktig person. Att köpa böcker som doppresent kan därför vara en god idé. Du kan antingen satsa på några av de härliga klassiker som finns att köpa i bokbutikerna, eller beställa en anpassad bok, där dopbarnets namn blir namnet på huvudpersonen. Sådana böcker säljs av flera olika företag, och de är mycket omtyckta och uppskattade. När barnet blir lite större kommer han eller hon förmodligen tycka att det är väldigt roligt och spännande att han eller hon är huvudperson i boken. Det finns gott om olika teman på dessa böcker, och de brukar hänga med som favoriter under flera års tid.

Gör något själv

Ett annat förslag är att tillverka något själv som du sedan ger bort som doppresent. Det här gör att det verkligen blir en speciell och unik present. Det är helt upp till dig att välja vad det ska vara för något. Du kanske är duktig på att sy, och vill sy ett set bestående av filt, mössa och en tröja. Kanske trycker du barnets namn på de olika delarna av setet, för att göra det hela ännu mer personligt. Kanske är du duktig på att sticka och vill sticka en filt och en mysig tröja. Kanske är du pysslig av dig och vill göra en scrapbook med bebisens första bilder, tidningsurklipp från födelsedagen och annat som kan vara roligt att ha kvar. Det finns gott om exempel på saker du kan tillverka själv, som kan utgöra riktigt fina presenter på dopdagen. Huvudsaken är att det ligger kärlek och omtanke bakom tillverkningen, och att det blir något som kan bli ett vackert minne. Naturligtvis är det en fördel om det du ger bort även kan användas på ett eller annat sätt.

Att tänka på

När du ska välja doppresent är det viktigt att komma ihåg att det inte är summan du spenderar som spelar roll. Det går att hitta fina doppresenter för väldigt låga summor, vilket gör att alla kan ge bort något fint och minnesvärt. Huvudsaken är att det du ger bort är något som du valt med tanke just på det lilla dopbarnet, och som du tror kommer att passa denna lilla person. Läs också: Detta skriver du på dopkortet.